Lily86'nın Diyet Günlüğü

ay cnm çok teşekkür ederim birilerine faydam dokunuyorsa ne mutlu bana
bnm izimden gidenler yaptığım kaçamakların da izinden gitmesin ama

ben ne diyetler biliyorum hem okuduğum, arşivimde olan hem de uyguladığım....
en güzeli az ama istikrarlı olanı...

selam kızlar
bu aralar bilgisayar epeyce meşgul oldugundan giremiyorum fazla
o yuzden de astım birazcık özellikle leslieye maalesef((
dünü özet geçip bugune gelelim...

kahvaltı -11:00
- 1 dl ekmek (2 etimek büyüklüğünde)
- 1 kk yarım yağlı beyaz peynir
- 1 zeytin (yemediğimi farkettim ondan 1 tane attım agzıma)
- domates
öğle - 14:30
- 1 kepçe tarhana çorbası
- 1 sarma
- 6 yemek kaşığı taze fasulye yemeği
- 6 tatlı kaşığı yoğurt
- domates-salatalık
ara-16:00
- kavun ve küçük bir parça muz
- bir de yemek vardı bir kaç patatesinden tattım (birkaç gün önce pişmişti bozulmuş mu diye baktım lezzetli geldi patateslerinden yedim)
akşam - 18:15
- 1 sarma
- 2 parça fırında tavuk (az yağlı)+patateslerinden yedim
- yağsız yeşil salata (elma sirkeli)
(patates yediğim için ekmek yemedim)
ara - 21:30
1.5 dilim kavun (biraz diyabetikmiş tatsızdı:) )

dün leslie yapmadım
suyu da az içtim saydığım kadarıyla 6-7 bardak oldu

Son düzenleme:
sabah- 07:30
- 2 dilim tahıllı ekmek
- yarım kk yarım yağlı beyaz peynir
- 5 yeşil zeytin (tuzsuz ve yağsız)
- domates-salatalık
- 1 bardak çay

10:00 - 500ml kadar limonlu yeşilçay
11:20 - 3 kuru kayısı (gün kurusu-natürel)+1 ceviz
kuru kayısı, taze kayısı gibi A vitamini renk pigmenti olan betakaroteni içermesinin yanı sıra yaş kayısıya oranla daha yoğun bir besin değerine sahiptir. Hem sabah-öğle saatlerindeki karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilen hem de kandaki glikozu normal şekere (sakkaroz) oranla daha yavaş yükselterek daha uzun süre tok tutabilen bir besindir.
Ceviz de omega-3ün yanında ihtiyacımız olan protein ve yağı da içeren doyurucu bir besindir.

Son düzenleme:
bugün bir sağlık programında diyet ve beslenme uzmanı Dilara Koçak vardı
ve kış sebzeleri, meyveleri ve bal konusunda bilgilendirmelerde bulundu
ayrıca sağlıklı tarifler de verdi
bunlar arasında fırında mücver, pırasa böreği ve balkabağı tatlısı da vardı ama şerbetsiz balla yapılan...
yani yiyecekleri ölçülü ve doğru pişirerek tükettiğimizde korkmamız gereken bir durum olmadığını yeter ki ölçüyü bilmemiz gerekiğini vurguladı
ayrıca pişirme tekniğinden de bahsetti ki bnm kendi beslenmemde yıllardır uyguladığım bir yöntem
"soğanı ve sebzeleri yağda öldürmüyoruz, kısaca soteleyip kısık ateşte pişiriyoruz" dedi.
bnm uyguladığım ve bugun örnek olarak verilen şekil ise şu ki, tüm sebzeleri doğrayıp tencereye koyuyoruz, üzerine 1-2 kaşık yağ ile pişecek kadar su koyuyoruz, kısa ateşte pişiriyoruz. ben az yağlı ve tuzsuz beslendiğim için kendi yemeklerimi bu şekilde pişiriyorum, ve çok da lezzetli oluyor tüm aromalar birbirine karışıyor ortaya çok lezzetli birşey çıkıyor tavisye ederim
sevgiler...

Lilycim güzel menü.
Bugün farkettim eskisi kadar yiyemiyorum.
Nasıl yiyormuşum ben tıka basa doyuyormuşum demek ki
Çok seviniyorum gerçekten.
Bedenime ve ruhuma eziyet etmekten vazgeçtim.

Aynaya baktığımda elbiselerimin yakıştığını görmek için sabırsızlanıyorum...

ayyy cnm sevgimmmmm
ben de aynı...
eğer bir lokma çikolata yer ve gerisini istersem, kendimi durduramıyorum
ama yeter deyince doyuyorum
ben de aynı sen gibi sabırsızlanıyorum tatlım

ayyy cnm sevgimmmmm
ben de aynı...
eğer bir lokma çikolata yer ve gerisini istersem, kendimi durduramıyorum
ama yeter deyince doyuyorum
ben de aynı sen gibi sabırsızlanıyorum tatlım

Sen azimli kızsın ben bir yerde vazgeçebilirim ama sen geçmezsin.
Bir günlükte arkadaşın biri yazmış insan yemediği yemeğin tadını unutuyor diye gerçekten de öyle.
Vücudumuza o kadar çok yüklenmişiz ki istemese de alışkanlıktan dolayı istiyormuş gibi yedik durduk.
Şeker atmayalı çaya şekerli çayın tadını unuttum.
Sabah annem şeker atıyordu attırmadım :)
Kilo vermemi istemiyormuş tombiş halim güzelmiş ya ya bi mağazaya gidince direk "büyük beden kalmadı" demeleri nasıl onur kırıcı birşey kendisi bilmiyor
Bana destek olduğun ve başarabileceğimi söylediğin içinde minnettarım güzel arkadaşım

ayyy cnm bnm ben de sana minnettarım desteğin, arkadaslığın, dostluğun için
ben de en az 10 senedir içmiyorum şekerli çay ve azıcık bir damla konsun hemen anlıyorum içemiyorum
tatlıyı da kesince artık bir lokma bile kafi geliyor damak alışıyor
cnm bnm sağol sen de bırakmazsın biliyorum biz azimliyiz başarıcağız inşallah

Âmin İNŞALLAH. Burda yupyyy diye diye başarı öykümüzü yazıcaz artık 8 ay 9ay hiç faketmez geç olsun güç olmasın yıhh yıhh :103:

Âmin İNŞALLAH. Burda yupyyy diye diye başarı öykümüzü yazıcaz artık 8 ay 9ay hiç faketmez geç olsun güç olmasın yıhh yıhh :103:

iple cekiyorummmm insallah allahim bize o günleride gösterir..hep beraber basari öykümüzü yazarizzzz ve fotolar koyariz
benim en büyük hayalim hep bikini giymekti
gelecek yaz giyecem insallahhhhh

o proğramı bende izledim
benim yaptığım şeylerden biriydi sebzeleri öldürmek ama yavaş yavaş düzeltiyorm ama yemeklerde yağı tuzu bayağı azalttım 2 yk zeytin yağı 1 yk ayçiçek yağı koyuyorm pırasalı börek çok lezzetli gözüküyordu onu yapsam o tabağı komple bitiririm

iple cekiyorummmm insallah allahim bize o günleride gösterir..hep beraber basari öykümüzü yazarizzzz ve fotolar koyariz
benim en büyük hayalim hep bikini giymekti
gelecek yaz giyecem insallahhhhh

geçtiğimiz yaz 40 beden mayo giymiştim şuan 42 beden felanım ama bu yaz 38 beden bikini giyceeeeemmm (tabi eşim izin verirse) mayonun üstüne şort giydirdi yaa geçen yaz

kızlar sizinle birşey daha paylaşmak istiyorum
ben size ne zamandır yazılar yazıyorum
elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya ve bu bilgileri paylaşırken de bilimsel olarak arka planını da göstermeye çalışıyorum
mümkün olduğunca kulaktan dolma değil de, arkası, altı dolu bilgiler yazmaya, ve yanlış yapma payını en aza indirgemeye çalışıyorum.
bnm takip ettiğim aylık sağlık dergisi var, formsante, ki 4-5 aydır alıyorum
burası ilçe olduğu için ay başının ilk birkaç gününden sonra bulunmuyor çünkü bu dergi bir yerde satılıyor oraya da 2-3 tane geliyormuş((
kasım ayı gelmedi hatta!!!! ne kadar kızmıştım bir bilseniz... Allahtan bayram nedeniyle memlekete gittik de oradan temin edebildim
ilk aldığımda sadece göz gezdirmiştim şöyle bir, bugun aklıma geldi neredeyse 2,5 hafta oldu şöyle irdeleye irdeleye okumadığımı fark ettim ve bugun inceledim epeyce
bu ayki sayısında Uzman diyetisyen Dilara Koçak'ın da bir yazısı vardı
ve farklı diyet alternatifleri vermiş kebap diyeti, çikolata diyeti gibi...
diyet önerileri de bnm bir çoğunu bizzat yaşam tarzı haline getirdiğim şeylemiş ztn
bir de porsiyon değişimleri hakkında da bilgi vermiş, gördüğüm kadarıyla hemen hemen bnm sizle paylaştığım şeyler
zaman zaman internet sitelerine baktığımda, acaba yanlış bilgimi veriyorum insanlara diye tereddüt de etmiyor değildim aslında ama bu yazıyı okuyunca bir kez daha hayatımda bizzat uygulayıp buradan da sizlerle paylaştıklarımın az çok doğru oldugunu bu yazıyı okuyunca yeniden fark ettim
bu yazı internette 6 sayfa, okursanız göreceksiniz ki diyet yaparken kendimize eziyet etmemize hiç gerek yok
yeter ki ölçüyü kaçırmadan sağlıklı beslenebilelim
hepinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum, beni takip ettiğiniz, yazılarıma olumlu yorumlarda bulunduğunuz için
sevgiler
bu arada link şu:
http://www.formsante.com.tr/saglik/...ini-seven-besinlerin-gucu-ile-zayiflayin.html

Son düzenleme:
geçtiğimiz yaz 40 beden mayo giymiştim şuan 42 beden felanım ama bu yaz 38 beden bikini giyceeeeemmm (tabi eşim izin verirse) mayonun üstüne şort giydirdi yaa geçen yaz
tatlım ben bu bedenleri anlamış değilim 60 kilo iken de 40 beden giyiyordum 70 kilo iken de...
şimdi 80e tırmandım 46 giyiyorum anlamış değilim valla....:44:tabii bel bol geliyor basen tam oturuyor o da ayrı mevzu zaten

sabah- 07:30
- 2 dilim tahıllı ekmek
- yarım kk yarım yağlı beyaz peynir
- 5 yeşil zeytin (tuzsuz ve yağsız)
- domates-salatalık
- 1 bardak çay

10:00 - 500ml kadar limonlu yeşilçay
11:20 - 3 kuru kayısı (gün kurusu-natürel)+1 ceviz

öğle - 13:00
- 1 parça fırında tavuk yemeği
- yemeğin patatesinden 1-2 kaşık kadar (salçalı biberli sosuyla)
- 1 domates
- 1 kaşık kadar pilav (kardeşlerimden kalan kırıntılar)
ekmek yok

ara - 14:30
çikolata yedim[hesabıma göre 400-500 kalori falan ama meyve yerine saydım gerçi bu 4-5 prosiyonluk oldu ama ]

akşam yerine saydım - 16:15
1 tabak kısır (az bulgur,bol salata ve az yağla yapıldı)

akşam yemeği yedim sayılır artık bir meyve yerim bir de akşam yatmadan önce light süt içeceğim bugun gittim aldım:)
bu arada bnm yediğim beyaz peynir ,hani yarım yağlı dediğim, onun yağ oranı diğer markaların light peynirlerine oranla yarı yarıya daha düşükmüş çok sevindim
bugun 2 mil leslie yapacağım bir de şimdiye kadar 6 bardak su+yarım lt yeşilçay içtim suyu en az 10a tamamlamaya niyetlendim şimdiden haberiniz olsun
hepinize sevgiler...

Son düzenleme:
Tamam bakıyorum tatlım linke. Bugun hiç kaçamak yapmadım. şimdilik iyiyim yanii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…