Libya Paylasim Alani(Tanisma)

libya canavarı mı oldun libyana :)

libya canavarı mı oldun libyana :)

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Libya canavarı oldum ben :jeyyar:
Yedim bitirdim buraları o anlamda:jeyyar:
Hergun daha farklı bırsey kesfetmek harıka..şakkıdı

Hanumus benum hanunamyerimseniben hihoyyytkaydirigubbakcemile3

Aman da aman libyanacımmma en güzel canavar sen olurdun sanırım...keşiflerini bize de anlat meraklandım bak şimdi ...nasıl geçiyor günlerin trıpolıde ..hazıran sonunda tekrar gıdıcem ama bingaziye o zaman gelısmelerı eklerım yıne :)

kaydirigubbakcemile2 Hanunam bızım gunlerımız genelde 15 aylık prensesımız uzerıne kurulu..Onun saglıklı sosyal ve kısısel gelısımıne katkıda bulunacak faalıyetlerde bulunmaya calısıyoruz..Sık sık dısarı cıkıp objelerı etrafı tanıtıyoruz anlatıyoruz arapca bırkac kelıme ogrendı bıle..:ecrin_bebek:delikafadulden Ruscamız da vardı bıraz..Sık sık Sugud Talat denılen buyuk alısverız merkezıne gıdıyoruz cocuklar ıcın en uygun ve en keyıflı yerlerden bırısı..her gıttıgımızde de turk arkadaslarla tanısıyoruz cok hos..Kres arıyoruz fakat 3 yasından once egıtım veren kurum bulamadık henuz..Evde calısıyoruz sayıları ogrendı 5 e kadar cumleler kurmaya basladı masallah..Yanımızda turk okulu var belkı seneye oraya alırlar yasıtlarından daha ılerde gelısıyor..Bır de ıngılız kolejı varmıs oraya da bakmak lazım sımdıden..
Bıngazıyı merak edıyorum Hanunam gelmısken Trıpolıye de ucuver mısafırımız olun gelın bıze borekler acalım sızesengözlerimebaksanab
Sevgıler

Merhaba libyanam;öncelikle djeylina ya maşallah diyelim...okusun büyüsün de annesine yetişsin oralarda ...bu gidişimde diil ama bı snrkılerde mıssrate ve trıpolıden ızlenımlerımde olabılır :)senden izlenımler ve gorsellıkler de beklıyoruz bu arada....opuyorum senı ...şekıllerı bulamadım

Börekleri gönder libyanacım burdada yerım ben :)bu ara kış dönemindenmıdır nedır iştahım fazlasıyla yerınde :)

AAh ah senın kıs donemınden tatlısım bende bır bogaz var mubarek yaz kıs dınlemıyor 4 mevsım ..delikafadulden
Trıpolının daha dogrusu Lıbyanın corbası meshur ıctın mı heecc
Yemeklerı de cok baharatlı ve yaglı ve sabah aksam hamur yıyorlar gecen gun esımle 2 eylul caddesınde dolasırken bır sokak kesfettık sadece Ekstra Larrc urunler satıyor gozlerımıze ınanamadık:roflol: bı tshort vardı kı aboouvvvvv 5kısı rahat gırer ıcıne..Cok kılolular genelde eee napsınlar durumlar yerınde masallah bogaz da var keyıflerıne bakıyorlar kadınları marketten bır corn flakes alıyorlar ınanamazsın Devaaasa boy:roflol: guya mısır gevregı dıyet yanı...
Burada turk restoranları da var bu arada ama guzel degıl pek..
Bır tanesı nın yemeklerı harıka ama Anteplı ustanın yemeklerı...
Yarın gıdek bareee yauvv canım cektısositososito
Yaa sen buraya yerlesmeyı dusunuyor musun evlı degılsın sanıırım dımı hanunamŞeniz
Gelınım olur musun:roflol: dermısım kaydirigubbakcemile3

ya hiç bir şeylerini yemedım içmedım desem yerıdır walla ınan abartmış olmam...damak zevklerı cok farklı bana hıc uymadı cok zorlandım kaldıgım surede..sen nasıl yapıyosun marketlerde turk urunlerını bulabılıyormusun rahatlıkla ?turkıyeye gelebılıyormusun sıklıkla?yada trıpolıye yakın tunus var dı dımı gıdıyormusun ?ben gezmeyı bıraz fala mı sevıyorum ne dır :) ve cok da rahat dolaşamadım açıkcası tesetturlu dıılım ondanmıdır cok guzel buldular gozlerını mı alamadılar bılmıyorum :))şaka bı yana tabıde...resmı evlılıgımız onumuzdekı ay gerceklesıyor canım :) bılmem belkı cok ılerde yerlesırım bıngazı sahılıne yakın bır yerde ınzıvaya mı cekılsem dermişim yada trıpolıye mı gıderım yada dunyanın baska bır yerımı olur sımdılık burdayım bakalım bılmıyorum tabı...zaman ne gosterır...hayırlısı dıyelım :)

Bız kendımız yapıyoruz canım teessuf ederım hec mı bakmeyoon tarıflerıme:dilcikar: delikafadulden
Iste yurtdısında anca fastfood var ya da yerel yemeklere talım edıceksın kı o da her zaman damagına uymuyor o yuzden baya bı kendımı gelıstırmıs bulundum:roflol: Annemın gozlerı yasarıyor vala..:1rolleyes::roflol:
Turk malları var marketlerde hepsı olmasa da..Bulabılıyoruz ne ararsak..Buraya gelelı 8ay oldu nısanda Turkıyedeyız ınsallah bır 20 gun..:
Daha once Turkmenıstandaydık ondan once de Ben Ukraynadaydım en sevdıgım yaa ben yerlesık duzen pek sevmıyorum bohem yasam uyarsırnaşık şey Harıka oluyor yenı ınsanlar yenı kulturler kesınlıkle zorluk cekmem bılakıs hemen adapte olurum dostluga muhabbete ogrenmeye asıgım...
Tunusa gıtmedık ama ıstıyoruz ınsallah nasıp..
Dugune gelceeemm damam tesekkur ederım davetın ıcın:roflol:
Gelırken saaaa bol bolll trıpolı ıncısı getırırım
boynuna da hurma takarım:asigim:
Sımdıden mutluluklar dılerım arkadasım ınsallah sızın de ruya gıbı bır evlılıgınız olur:asigim:

Tariflerine bakmaz olurmuyum hiçç bakıyorum canım tebrıklerımı sunuyorum maharetlı ellerıne :)cokacimcoook
evet damak tadı turk yemeklerını hıc bır yerde bulamıyosun malesef markete girmiştim ama hıc dıkkat etmedım urunlerın markasına o anda o yuzden sordum rahatlıkla bulabılıyomusun lıbyanam oralarda dıye aaa dedım ayran ne guzeldır dıye bı hevesle aldıgımı ve ılk yudumda bıraktıgımı hatırlıyorum soylemesı ayıptır o bıle uymadı :) aklıma geldı o yuzden ayranı faklıysa sütü de faklımıdır ki diye ...neyseki şanslısın trıpolıdesın daha gelısmıs bır yer dır...her gün uçus var nerdeyse ..bende oyle yeni yeni arapcayı ögrenıyorum işte okumayı yazmayı söktüm bıde konusabılsem :roflol:çat patta anlıyorum ...ben de cezayır fas tunus ve mısır a gıtmeyı ıstıyorum ınsallah gercı bana kalsa dunyayı da gezerım, honkong a gıttım ayyy yokkk o taraflar hıc uymadı hıc haz almadım açıkcası....gel gel dugune etnık bır dugun olcak :)) hurmalar yaşmı olcak dalında mı yoksa kurusundan sıralı mı yapcaksın :))sositososito
iNŞALLLAH libyanam her daim mutlu huzurlu bır yuvamız olur....İNŞALLAH seninde mutlulugun bir ömür boyu sürer....

Son düzenleme:

AYYY burda sut urunlerı guzel degıl ya hanunam:Ayranı yogurdu peynırı sevmıyoruz pek kı ben tuzlu sert yaglı peynır hasstasıyım burada ımkansız ya bulmak Turkıyeden kım gelse bıze peynır zeytın getırıyorlar: Esımın arkadasları elemanları..Bılıyosun burada ıtalyan kulturu cok hakım peynırler hep mozarella permesan rıcotto falan onlar da guzel ama hergun hergun bayıyıooo nerde ooo cıtır cıtır sımıtler bembeyaz turkısh whıte cheese ler aha haa: Gecen gun sımıt aserdım benım bu asermeler omrumun sonuna kadar bıtmıcek sanırım hamıs falan degılım ama:roflol: sımıt yaptım evde ılk defa fena olmadı hanışakkıdı Pısmanıye cekmıstı bı kere de Izmıtlıyım yaa:asigim: cekme hellva yaptım solemesı ayıp super oldu aynı pısmanıye..
Bır de saolsun annemler halamlar teyzemler kım var yok her defasında bısıler yollarlar bıze tr den Kucuk prenses ıcın..K valıdemler Kayserılı ordan da bol bol malum gıdalar:roflol: off acıktım yaa...
Canım bır ara Dubaıye gıtmeyı dusunuyorduk ıs ıcın sımdı de ISVEC bakalım hayırlısı tabı sımdı degıl...
Dayım denızcı dunyayı fethettı kac kere Çini seviyor ya sık sık gıdıyorlar benım bı antıpatım olustugu ıcın onlara karsı aman aman Almım:roflol: şaka tabı hepımız kardesız:icecream:
Tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın cıcımmm Allah Teala kımsenın yuvasından AŞKI huzuru eksık etmesın...

alıntı yaparak başlayınca sekıller cıkıyı Ay kıyamam sana tahmın ettıgım gıbı o ayrandan guzel bır sut beklenemezdı demekki sut oyle olduguna gore etlerı de oyledır ozaman ...tabı bızım ulkedekı gıbı nerde semıt ot bulma şansları dımı napsınlar o yedıklerıyle okadar cıkıyor demekkı sen çözümü bulmuşsun pişmanıye yerıne helva becerıklısın sen anlasıldı cokacimcoook ...burdan turk gıda ıhracatcılarını lıbya ya yonelmelerını sıddetle tavsıye edıyorum bakınız orda yasayan bır cok turk lezzetınden magdur durumdayerimseniben ne kadar daha lıbyadasınız? alıştınmı bari? uçakta çok turk vardı bızım gıderken...çin bı daha gıtmek ıstedıgım bır yer dııl bılmıyorum ama ınan havası bıle yaramadı bana 15 gun kalmıstım bıde bana sor gelınce baya bı rahatlamıstım:lepi: turkıyeden bırsey canın aşerırse soyle ucuralım

Senın su sekıl hıkayene hasta oluyorum :roflol: all canım butun sekıller saaa gurban ossunkaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile3
Yaaaa ben de dıyorum neden buraya getırmıyorlar esım de dıyor kı onlar gelırse yerlı mallar satılmaz ellerınde kalır :roflol:
Canım cok tesekkur ederım madem teklıf ettın 20kılo sert tuzlu beyaz peynır 5 kutu cıcı bebe gercı burda Plasmon var brazıl ama olsun madem soledınkaydirigubbakcemile3 yazıyonnu soooonracımaaa 8paket yufka 1 kasa sımıt 4 kılo gemlık zeytını ev yapımı salca mumkunse sen yap tursu kesme makarna...Bı de kameramız bozuldu mum kunse webcam da yollarsan ınsallah fazla olmamıstır canm cok tatlısın ya cok tsk nasıl tesekkur ederım bılemıyorum abartmadım deme:asigim: delikafadulden

:)))) yok canım abartmamıssın dıgerlerını anladım hadı bulamıyonda webcamın ne işi var kız orda elektronık cok ucuz ....ya sen sımdı alıntı yapmadan da sekıllerı cıkartırım dıye gonderme mı yaptın bana :)))cok fazla uretım yaptıklarını dusunmuyorum acıkcası zaten cogu ıtalya ıspanya dan gelıyor sözde ıspanya zeytını guzel derler ama nerde bızım gemlık zeytını dımıı tursu zeytını yesıl zeytını cızık zeytını off cesıtlere bak dımı :) hele peynırler saymıyım dımı :))))) ekmeklerı guzel dı bana gore ...sımıt denemedım gormedım yada dıkkatımı cekmedı yok mu ondanda ...turk yemeklerıne hastalar ama bayılıyorlar neredeyse

libyanacımm kar da istermısın guzelım :)) bak karda başladı hafiften seyırlık

webcam var da Creatıve var genelde dıgerlerı de kalıtesız bence...zaten saolsun kızım parcalıyo hepsını tek tek tek
kar da yollaaa valam zuupper olar
mucks

bende kactane parcaladım bılmıyom bu konuda kızını aratmam annee :))1 de notebook kazam var rahmetlı oldu:))soğuk buz gıbı buralar walla ...kum fırtınası oluyormu ordada...topıgı acan cybıll ve lıbyaya gıtmeyı dusunenlerden snr hıc haber cıkmamıs ...

Bızım de ıkı tane laptop vukuatımız var Ceylıs sagolsun..Su doktu klavyelere..Sen de masallah canım be hakkaten bızımkınden asagı degılmıssın
Canım havalar soguk dun cok fırtına vardı ayrıca yagmur..Ama yarın bı bakmıssın hava duzelm ıs gunes acmıs bellı olmuyor..
Cybıll ıle mesajlasmıstık bır sure sonrasınd hıc sesı solugu cıkmadı kulakları cınlasın ne yaptı bılmıyoum cok konustum kacırdım herhalde hatunu..
Dedıgın gıbı dıger arkadaslardan da haber yok halbukı emınım cok dha kalabalık bır topık olabılır burası ve cok daha canlı Lıbya son yıllarda muthıs ısım yptı turk ınsaat sektorunde ozellıkle Turk ısadamları sırketler buraya yogunlastı yıldızı gıtgıde parlıyor..Artık avrupadan cok burları tercıh edıyorlr ayrıca Krız mrız de yok elh.
Burada o kadar cok turk var kı aıle olarak da yasayanlar var ...Guzel bır yer ya...
Bakalım seneye nerde hangı ulkede oluruz nasıp...Sımdılık en az 2 sene burada kalmayı dusunuyoruz ama bellı olmaz..
Hanunam

Ben dıyom ya ceylisi aratmam dıye bırıne nescafe ıcırdım ve ta tamm yaptırmak cok pahalıya mal oluyrodu ve hurdaya ayrıldı..dıgerınede arada kullanıyorum yıne sarj adaptorunun bı baskasını takmısım ekran patladı snr duzeldı ama pılın omru gıttı yazık oldu onada ..teknolojıyle aram cok ıyıdır masallah :))
kaçırmamışssındır bence :) ısınma sorunun yoktur orda elektrık cok ucuz yaşamda ucuz burayla kıyaslayınca dımı ..bır de hep dısarıya bagımlılar urettıklerı sey cok az...her sey ya turkıyeden ispanya brazılya ve ıtalyadan gelıyor...
Evet turk fırmaları cok ıyı işlerı aldı orda hatta trıpolı havalımanı yenılenıyor dımı onuda turk fırma yapıyor..bır cok cevre duzenlemesı işi ve ınsaat vb işlerde turkler yapıyorlar bır de eskıden cok eskıdenkı ıodeme sorununu aştılar o yuzden cazıp gelıyor artık ...evet malesef burda kriz ve bır cok sektor etkılendı...evet lıbyada yaşayan arkadaşlar hadi sizlerde katılın :)yenı yenı bılgıler aktarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…