tercihlere meslek lisesi eklemek şart dedi rehber öğretmen.
Kayıt alanımdan 3 Anadolu lisesi yani, kendi kayıt alanım olursa meslek yazma şartı yok değil mi?aynı ayarda 3 okul yazabilirsiniz.
meslek yazmak istemiyorsanız 3 okulda bırakın.
Kayıt alanımdan 3 Anadolu lisesi yani, kendi kayıt alanım olursa meslek yazma şartı yok değil mi?
Yeni sistemin tartışılan konuları bahsetikleriniz..
hani bir aralar zorla meslek lisesine, zorla imam hatipe gitmek zorunda bırakılıyor öğrenciler diye tartışmalar çıkmıştı. İşte sistemin bu dayatması yüzünden çıkıyor tartışma.
Ben de rehber öğretmenim bu durumla karşılaşan velilerim iki seçenek uyguladı bir kısmı adres değişikliği yaptı ( mahalli olarak daha iyi durumda olan okulların bulunduğu adrese) bir kısmı da iki Anadolu lisesi yazıp tercihleri bu şekilde bırakıp (risk alarak) nakil tercihlerinde bulundular.
Nakil tercihlerinde böyle bir kural yok çünkü.
"İlla meslek yazma zorunlulugunuz yok kesinlikle hocalar meslek liseleri boş kalmasın diye yalan söylüyor" bu çok yanlış bir ifade sizin girdiğiniz donem hangi dönem bilmiyorum ama mesela bu sistem ilk geldiği sene devamsızlık ve eve yakınlık kriterlerini öncelik tuttular ve mahallede 3tane Anadolu açılmayan yerler vardı tek Anadolu lisesi açılan yerler mesela. Boyle durumda veliye ya tek tercih yapıp bırakılacak ya da diğer 2 tercihi meslekten yapıp komşudan Anadolu yazabilecegi aciklaniyordu. Tek tercih yapıp bırakma cesaretini çoğu kişi göstermiyordu. Çünkü ilk tercihte atiyorum 30-40 öğrenci alacak okula nakilde ihtiyaç olursa 1 veya 2 öğrenci kontenjanı açılıyor. Bu da yerleşme şansını etkiliyor. Eleştirilerden sonra zaten ertesi sene başarı puanı esas alındı devamsızlık o kadar etkilemedi. Her yıl başka sistem geliyor.İlla meslek yazma zorunlulugunuz yok kesinlikle hocalar meslek liseleri boş kalmasın diye yalan söylüyor. Ben LGS'ye ilk senesinde girdim son tercihe kadar meslek lisesi yazmadım ve açıkta kaldım. Ortalamam 94'dü sadece devamsizligim fazla (sağlık durumumdan dolayiydi) ve yaşım bir kaç ay büyük diye açıkta kaldım. Ortaokul ortalaması 54 olan çocuk benim istediğim okula gitti siz düşünün. Çok yıpratıcı bir dönemdi son yerleştirmede ben umudu kesmiştim mesleğe gideceğim herhalde dedim Allahtan anadolu lisesi geldi çok şükür. Buna şükreder hale geldim şaka gibi. LGS'den 284 puan alan ben o sene bursluluk sinavindan 493 puan aldım. Teog olsaydı şuan fen lisesindeydim Allaha havale ediyorum ne diyim. Biz gençlerin girdiği ve siz yetişkinlerin çocuklarının girdiği sınavlar zengin olmayanlar için aslında. Bu sınavları kafalarına göre değiştirip bizim hayatımız ile oynayan insanlar çocuklarının özel okul kaydını çoktan yapmıştı!
Geçen yıl tercih zamanı adres değişikliği yapan kişiler oldu, aynı gün sistemde yeni okullar yüklendi.Adres değişikliğinde artık şansımız yok ama değil mi? Ofisimiz var istediğim bölgede, kira kontratı benzeri şeyler işe yarar mı okul idaresine belgeleyince.
Hayır öyle bir dart sadece kendi alanından 3 okul yazmadan komşu alan yazamaz ki okullar o kadar iyiyse komsuya yer kalmaz. orda hocamız komşudan yazabilmek için önce kendi alanından 3 okulu tamamlayın demişKayıt alanımdan 3 Anadolu lisesi yani, kendi kayıt alanım olursa meslek yazma şartı yok değil mi?
şu anda yapsanız aksama yeni adres düşer, nüfustan halledeceksiniz okulluk bir durum yok sistem açılıyor, mesela ben buyuksehirdeyim aynı ilçede bile çocuklara kayıt alanı farklı okullar açılıyorAdres değişikliğinde artık şansımız yok ama değil mi? Ofisimiz var istediğim bölgede, kira kontratı benzeri şeyler işe yarar mı okul idaresine belgeleyince.
Geçen yıl tercih zamanı adres değişikliği yapan kişiler oldu, aynı gün sistemde yeni okullar yüklendi.
Okul idaresiyle yapılabilecek bir şey yok, nüfus müdürlüğü ile yapılacak bir işlem.
Okul idaresi sistemde ne çıkarsa onu görebilir müdahale edemez
Aslında ben yanlış kelime seçmişim ilk mesajımda. İstediğimiz okullar komşuda kalıyor, kendi kayıt alanımızdakinden bir iki tık daha iyi. O yüzden komşudanda yazmak istiyorum, şansımı denemek adına.Hayır öyle bir dart sadece kendi alanından 3 okul yazmadan komşu alan yazamaz ki okullar o kadar iyiyse komsuya yer kalmaz. orda hocamız komşudan yazabilmek için önce kendi alanından 3 okulu tamamlayın demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?