Konu sahibi diğer arkadaşlar bu bilgiyi nereden öğrendi bilmiyorum ama bize verilen bilgilendirmede aynı sizin bahsettiğiniz gibi (Merkezi sınavla alınan bir okuldayım. Tercih dönemi öğrencilere yardımcı oluyoruz). Yani kendi bölgenden 3 okul yazmadan komşu bölgene geçemiyorsun (bu arada buradaki bölge olayı ilçe değil. Mesela ben istanbuldayım. Listeler açıklandı. Benim çalıştığım ilçe ortaokulları 2 bölgeye ayrılmış. Bu listelerde ilçe dışındaki okullar da var. Bölgenizin listesini öğrenin öncelikle) ancak komşu bölgeyi yazmak için kendi bölgenizden 2 farklı tür okul yazmanız gerekmekte, türler Anadolu, meslek ve imamhatip. Saçma mı? Kişisel fikrim olarak tamamen saçma. Zaten ilk üçte bu koşulu sağlamayana komşu bölge okulları açılmıyor. Ne yapabilirsiniz, tercihlerinizi 2 okulda sınırlarsınız. Sonra bunlara yerleşemezseniz ikinci tercihte şansınızı denersiniz.
Ayrıca yüzdelik dilimin iyi okullarda oynaması o kadar olmayacaktır. Yani geçen sene %1 ile alan bir okul bu sene ancak %1.3 gibi bir şeyle kapatır.