- 23 Eylül 2023
- 3.383
- 20.975
- Konu Sahibi Nazlican333
Küçümsüyosun ama bir meslek grubunu. Liseler sanki oxford ayarında. Hasta bakıcı bi damat var bok temizliyo yani. Bu işin okulunu okudu. Iğrenerek mi bakalım ona?
Ne diyim? Kizım var evet 2 yaşında baleye 5 yaşında piyanoya mı baslatalım. Doğaçlama işler nasıl giderse öyle ilerleyecez.
Valla ben kardeşime bi tık baskı yaptım eşeklik etme o okula gidilecek diye 2 ay gitmedi internet kafede geçti sabahtan akşmaa günü. O işler öyle olmuyor yani şöyle yönlendirelim böyle yönlendirelim yarısi tutuyo. Sen kaç yaşındasın?
Ben 14 yaşındaki çocuğun bu işi yapmasını doğru bulmuyorum. 17-18 olduğunda aklı başındayken, lise mezunu haliyle gidip kuaförde çalışabilir, ağda salonu, zayıflama merkezi açabilir. Çünkü artık 14yaşında değil, belli bir olgunluğu var. 14 yaşındaki birini çok rahat köpek gibi çalıştırıp ezerler ama aynısını 18inde birine yapamazlar. Küçümseme yapmadım, derdim çocukların böyle harcanmaması. Sigorta yok düzgün maaş yok 14 yaşında ama 18inde birinin yaptığı işleri yapacak. Bu hiç adil değil.
Küçük yaşta çalışsın iş öğrensin mantığı tamamen ucuz işçi, ucuz iş gücüne bahanedir. İş öğrenmek öyle bir şey değil.
Üstelik kız zaten meslek lisesinde okuyacak, orada zaten staj yapacak yani iş öğrenip çalışacak. Ama okulun uygun gördüğü yerde.
Meslek lisesinde okurken yani hem okuyup hem çalışıyorlar. Orda burads ucuz iş gücü olarak hor görülmüyorlar.