-
- Konu Sahibi cicikizsinem
Çocuğunuz girmiş sınava ,başarı da başarısızlık ta ona ait. Bırakın eksikleri neyse kendi ustlensin ,ya da başarısına doya doya kendi yaşasın,bu onun deneyimiçok çalıştık çok emek verdik ama sınavımız kötü geçtimatematikden son anda 4 soru değiştirmiş onlar da yanlış 8 doğru 7 yanlış 400 bile alamıyoruz belki napalım canın sağolsun dedim ama içim soğumuyor çok üzgünüm
Teşekkür ederim Calci ablaTembelliğe teşvik etmeyin ama çocuğunuzu bu kadar içselleştirmeyin. Dönüp yazdığınızı bir daha okuyun.
Şimdi bir arkadaşı etiketleyeceğim yazdığınız konuyu en iyi o özetler size
Homer Simpson bu konu sana nasıl hissettirdi bebeyim.
Çocuklar o kadar yorgun ve bıkkın ki. 11 yıldır lgsye öğrenci hazırlıyorum bizler de onlar kadar stresliyiz . Ben bile bu kadar gerginsin o küçücük çocukları siz düşünün. Yorumunuz o kadar güzel ki . Umarım daha fazla zarar görmez çocuklar .LGS anneleri anlar ne demek ki? Sitede bir anket yapılsa, üyelerin yarısından fazlasının çocuklarını bu ve benzeri hatta daha büyük sınavlara soktuğu ortaya çıkar.
Sınav senin sınavın değil, çalışan emek veren ve sınavı kötü geçen, haliyle 400 puanı alamayacak olan da sen değilsin.
Geri dönüşü olmayacak bir şeyi bu kadar kendine sorun etmeye gerek var mı? Neticede bu bir sınav ve bu sınav sonucu dünyanın sonu değil.
O "canın sağ olsun" sözünü içinden gele gele diyeceksin, çocuk bunu hissedecek ki o da bunalıma sürüklenmesin. "İçim soğumuyor" sözü falan da, kendine yaptığın çok ağır bir işkence.
Buraya yazdıgına göre çocuğa ne yapmıştır.Öneri istemişsiniz madem, bir öneri de vermiş olayım. Öncelikle bir sınav isminin yanına sahiplik eki koyarak içselleştirmekten vazgeçin. Lgs anneleri ne demek? Bir sınavı bu denli sahiplenip özümseyip ebeveynliğinizle özdeşleştirmek çok yanlış.
400 "bile" alamıyoruz gibi bir cümleyi kızınıza veya herhangi bir ortamda söylemeyin. Sınav oldu bitti, artık yapılacak bir şey yok, ah vah faydasız. Bundan sonrasına bakacaksınız artık. Kendini geliştirmesine nasıl yardım edersiniz ona odaklanın derim. Çeşitli kurslara, eğitimlere falan yönlendirirsiniz, donanımlı yetiştirirsiniz. Zaten önünde bir büyük sınav daha olacak, o zamana kadar vaktini iyi değerlendirmesini sağlayın derim.