- 17 Eylül 2007
- 4.815
- 30
-
- Konu Sahibi ellendesegeneres
allahım toplum olarak nereye gidiyoruz böyle, lezbiyenlik, gay lık nasıl günah değilde bir tercih olur aklım almıyor, modern olmak adına neleri savunuyorsunuz öyle.
kur'an ı kerimi bir okuyun,
anal ilişkiye giren cennet yüzü göremeyecektir diyor.
illaki lezbiyenlik günah mı demesi görekiyor, kitabımız açıklamış işde ama size şunu yazması gerekiyor değil mi, lezbyenlik gaylık haram demesi gerekiyor ki anlayasınız.
Bu durumdan kurtulmana sevindim...
allahım toplum olarak nereye gidiyoruz böyle, lezbiyenlik, gay lık nasıl günah değilde bir tercih olur aklım almıyor, modern olmak adına neleri savunuyorsunuz öyle.
kur'an ı kerimi bir okuyun,
anal ilişkiye giren cennet yüzü göremeyecektir diyor.
illaki lezbiyenlik günah mı demesi görekiyor, kitabımız açıklamış işde ama size şunu yazması gerekiyor değil mi, lezbyenlik gaylık haram demesi gerekiyor ki anlayasınız.
afedersiniz de siz ne saçmalıyorsunuz, Kuran'da ''Cennet yüzü görmeyecekler'' gibi cümle yok, kimleri dinliyorsunuz anlamıyorum ki, Cübbeli Ahmet Hocayı falan mı, haramdır biliyoruz da cennet yüzü görememek nedir, islam bağışlayıcı bir dindir, keskin cümlelere yer vermez. Budist biri, şahadet getirip mümin oluyup, günahkar tevbe ediyo, bağışlanıyor. Kadın burda takıntıdan, bi obsesif kompalsif bozukluktan, bi hastalıktan bahsediyo, o hastalıkta beyine istediğin emri veremiyosun, bilmem hiç araştırdın mı ama burda ahkam kesiyosun dinden, ahlaktan bile... sinir oluyorum böyle örümcek kafalı cahillere...
afedersiniz de siz ne saçmalıyorsunuz, Kuran'da ''Cennet yüzü görmeyecekler'' gibi cümle yok, kimleri dinliyorsunuz anlamıyorum ki, Cübbeli Ahmet Hocayı falan mı, haramdır biliyoruz da cennet yüzü görememek nedir, islam bağışlayıcı bir dindir, keskin cümlelere yer vermez. Budist biri, şahadet getirip mümin oluyup, günahkar tevbe ediyo, bağışlanıyor. Kadın burda takıntıdan, bi obsesif kompalsif bozukluktan, bi hastalıktan bahsediyo, o hastalıkta beyine istediğin emri veremiyosun, bilmem hiç araştırdın mı ama burda ahkam kesiyosun dinden, ahlaktan bile... sinir oluyorum böyle örümcek kafalı cahillere...
konuyla alakam yok ama böle uydurma şeyler görünce dayanamıyorum. islam bir kurallar bütünüdür ve keskin yerleri de vardır elbet. açıp bi kuranı okumadan "keskin cümleler yoktur" diye uyduramazsınız. okumadığınız belli şu lafınızdan. madem bilmiyosunuz konuşmayın kardeşim bu konuda? illa savunmanı bilmediğin yerden mi yapman gerek? hayret bişi. hayır ne kadar kolay bilmeden islam hakkında yorum yapabiliyorsunuz hayranım cesaretinize.
Mrb;
Yorumda bulunduğun tşkler.
Valla tanıdığım lezbiyenler bunun bir tercih olmadığını doğdukları andan itibaren yani kendilerini tanıdıkları bildiklerinden itibaren lezbiyen olduklarını, hep kadınlara ilgi duyduklarını , normal kadınlar nasıl doğuştan itibaren erkeklere ilgi duyarsa , onlarda doğuştan itibaren kadınlara ilgi duyduğunu söylediler.
Ve aklı başında olan hiçbir kadınında bunu sırf denemek yada hefesi için lezbiyen olamayacağını eklediler.
Bir tanesi var ki hali içler acısı parası yok ama lezbiyen kendisini hep öyle bilmiş sevgilisi bile var ama ne ailesi nede çevresinin haberi var.İzole bir hayat yaşıyor.
Günahsa onların günahı bizlere karşı bir yanlışları olmadığı müddetçe hiç kimseyi ilgilendirmez.
Zira bu herkesin başına gelebilecek bir durum.
öyle bir bahsetmişsiniz ki işaretlediğim cümlede sanki bir oksimorondan bahsediyomuşsunuz gibi 'fakir lezbiyen' çok ilginç bir durummuş gibi
sanırım çevrenizde ya da izlediğiniz filmlerde hep lipstick diye tabir edilen tuzu kuru lezbiyenleri gördünüz
eşcinsel dernekleri var Türkiye'de yani aslında o kadar da baskı altında değiller biçare (!) lezbiyenler
sanırım tek dertleri cinsel yönelimlerini açık açık söyleyemediklerinden partner bulma sıkıntısı yaşamaları
zira kadın haklarıyla ilgili eylemlerde kendilerini ve stklarını pek göremiyoruz anlaşılan onlar heteroseksüel kadınların yaşadıkları sorunlarla pek ilgilenmiyorlar.
konuyu açan sizsiniz ama bambaşka yöne çeken de sizsiniz sevgili konu sahibi.
umarım sıkıntılarınızı en kısa zamanda çözersiniz
Ekonomik bağımsızlıktan sanırım pek haberiniz yok.
Bir kadının ekonomik açıdan kendi ayakları üstünde durması , bazen ailesine kimi zamanda topluma meydan okumasına imkan sağlayabilir.Para olmadan maalesef ne hayat devam ettirelebilir nede bir aile kuralabilir.Para maalesef güçtür.İşte olaya bu açıdan bakıldığında parası olan lezbiyen bir kadın ile olmayan bir kadının hayat standardı aynı olmayacaktır.Ailesine maddi açıdan bağımlı olmayan bir kadın kimliğini açıkça yaşayabilir.Fakat maddi açıdan ailesine bağımlı olan biri kolay kolay aile baskısından kurtulamaz.En azından ayrı eve çıkamaz.
Evet gördüklerim lipstick denilen lezbiyenlerdi.Fakat bildiğim kadarı ile lipstick terimi , lezbiyenlerin feminen özelliğini temsil eder.Maddi olarak lezbiyenler kendilerini sınıflara ayırmazlar.Butch vardır birde lipstick.Biri erkeksi lezbiyen diğeri ise gayet femineni temsil eder.Hiçbiri maddi gücü temsil etmez.
Birde lezbiyenlerin , heteroseksüel kadınların yaşadığı zorluklarla pek ilgilenmediğini söylemişsiniz ki bu bir açıdan doğrudur ama bir açıdan yanlıştır.Toplumda heteroseksüel kadınların bile kadın hakları ile ne denli ilgilendikleri tartışma konusudur.Töre cinayetleri, aile içi tecavüzler, iş yerinde taciz, hayat kadınları gibi içlerinde eşcinsellik konusu bulunmayan onlarca konuda heteroseksüel kadınların büyük bir çoğunluğu sessiz kalmış , bana dokunmayan yılan bin yaşasın politikasını gütmüştür.
Bir lezbiyen kadın , kimliğini gizlemeden heteroseksüel kadınların yaşadıkları sorunlarla ilgilense , toplumda hangi hetero kadın , onu o kimliği ile kabul eder.Sanıyorum ki büyük bir çoğunluk kabul etmez.Bu forumda bile üye olan binlerce kadın arasından ''Lezbiyen'' olan onlarca kadın vardır , bahse girerim ama hangisi korkmadan lezbiyen olduğunu itiraf edebilir.
Konuyu saptırmak istememiştim ama toplumun bu konuya bakış açısı enteresan.