Leyla Zana yemin edemedi!.

okullarda okutulan Andımız konusunda ne diyorsunuz peki kızlar?

malum bi ara oda çok mesele olmuştu. Türküm doğruyum... demek istememişlerdi. evet haklılar. ben Türk olmasam ve Türk olarak anılmaktan hoşlanmayan biri olsam andımız benide rahatsız ederdi.

ama o dönemde andımızın kaldırılması taleplerine çok tepki gelmişti. hala okutuluyor mu bilmiyorum gerçi eğitim sistemi malum hızına yetişilemiyor.

bu konuda kafam karışık.
sadece şunu düşünüyorum.
bunun sonu nereye kadar gider.
malum bu ülkenin adı türkiye.
türk geçiyor içinde, oysa ben değilim.
adı değişmeli diyenede hakvermek gerek..
bunu savunanlara görede öyle olmalı.
ve ben ülkemin adının değişmesini asla istemiyorum

Milletvekili hakları kalıyor ancak oylamalara katılamıyor ve anayasa kararlarında bulunamıyor.
Nitekim ki geçersiz sayıldı.

Maaşını alacak ama bu durumda,daha önceki yeminlerde tekrar etmişlerdi.
Gerçi kadın salonu terk etmiş gitmiş hemen,showunu yaptı tabiki..

Aaa oky sen Türk degil misin peki nesin? Valla hiç bir zaman Türk olmadığını düşünmemiştim.

bence ülkenin de adının değişmesi gerek... "osmanlı" olsun deerrrrmiişşşiim, alıntıları yermişim

Bu işi o kadar aleniden yapıyorlar ki “arkadaş rengimiz, ismimiz,cismimiz ortada bizim” diyor.

Sen bu ülkenin millet vekili oluyorsun, onları temsil edeceğini söylüyorsun ama yemin etmiyorsun. Yalandan bile olsa kendi davalarının kıvamını koruyorlar. Aslında ortamı boş buldukları için, bu kadar yüz buldukları için. Bulmasalar pısar kalırlar.

yine olmazki. osmanlıda kürt devleti değildi. türk devletiydi.
sorun çıkar onada. leyla zana düşüncesindekiler onuda istermez
osmanlı çok milletli bir devletti. kürtlerden osmanlıyı sevmeyenler aşırı marjinal olanlar bence, illaki kürt devleti olsun, illaki kürdistan olsun diyenler... neyse sonuçta olmayacak bişey. biz de şu an bi Osmanlı değiliz; küçücük anadoluya sıkışmış bir ülkeyiz, Osmanlıyla alakası yok...

"Türk" ırk adı mı millet adı mı?
"Türkiyeli" kelimesinin yabancı yazımda karşılığı var mı?

Bence sosyologlar, antropologlar ve tarihçiler Türkiye'deki kutuplaşma rüzgarına kapılmadan objektif olarak konuya açıklık getirmelidirler.

zaten leyla zanada marjinal. onun bakış açısından bahsetmiyormuyuz. ayrıca osmanlı için herr zaman tarihte,türk devleti denir

Türkiyeli kavramı bunlar yüzünden ortaya atıldı. Amerikan vatandaşı, Fransız vatandaşı kavramlarından rahatsız olan var mı? İrlanda asıllı Amerikan vatandaşı, Belçika asıllı Fransız vatandaşı dendiğinde hayır ben Fransız değilim diye çığıranı gördünüz mü? Andımız bunlar yüzünden kaldırıldı. Türk ifadesi Baykal ın açıkladığı gibi oysa, hiç bir etnik köken asimile edilmeye çalışılmadı bu ülkede. Asıl kendileri ırkçılık yapıyorlar. Bir laz çerkez neden rahatsız olmuyor?

https://tr.wikipedia.org/wiki/Türk_devletleri_listesi
buyur bir incele istersen

iği 1293-1421
Eşrefoğulları 1280-1326
Menteşeoğulları Beyliği 1280-1424
Dobruca Beyliği 1281-1299 Dobruca (bugünkü Bulgaristan ve Romanya)'da.
Karesioğulları 1297-1360
Candaroğulları Beyliği 1299-1462
Osmanlı Devleti 1299-1922 Kayı Boy Beyliği olarak Türkiye Anadolu Selçuklu Devleti'ne bağlı, 1299'da istiklaline kavuştu. Tarihteki en büyük Türk-İslam devletidir.
Germiyanoğulları Beyliği 1300-1423
Hamitoğulları Beyliği 1301-1423
Saruhanoğulları 1302-1410
Aydınoğulları 1308-1426
Tekeoğulları 1321-1390
Dulkadiroğulları 1339-1521
Ramazanoğulları 1325-1608
Kadı Burhaneddin Ahmed Devleti 1381-1398
-- Eski dönemlerde kullanılan Osmanlı bayrakları sırasıyla:

keşke geberseymiş girdiği delikte.. nefret ediyorum hepsinden..
ırkçılıksa bu (!) ırkçıyım evet...
ayrıca Türkiye'de yaşıyorsa mv olurken edeceği yemin tabi ki de Türkçe olmalı. ordan burdan uydurulmuş bir dil değil!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…