az önce yazmışsın, bence de metin buram buram ırkçılık kokuyor.
Türkiye Halkları, Türk Milleti yerine bence daha doğru bir ifade. çünkü örneğin Türkiye ABD gibi bir ülke adı değil, Türkiye bir ırk adından türemiş bir ad.
o yüzden Türkiyeli de Amerikalıyı karşılamıyor.
ben Türk'üm, bunu söylemekte bir beis görmüyorum ama Bulgaristanda yaşayan bir Türk olsaydım, bana "Bulgar Milleti Adına" dedirtilmesinden hoşlanmazdım.
kaldı ki biz Türkler, Kürtlerin "büyük abisi" değiliz.
bu memleket hepimizin, hani nasıl AKP'liyi, CHP'liyi falan kovamıyoruz ya Suudi Arabistan'a ya da Avrupa'ya falan, Kürtleri de Kürdistan'a kovamayız.
bu memlekette, bu memleketin meselelerinde en az bizler kadar hakları var.
burada elbette PKK'lıları kastetmediğim (PKK'lıdan kastım, bizzat dağda kurşun sıkan adam, sempatizandan bahsetmiyorum) açıktır.
yalnız, doğudaki halkı kolluk kuvveti ve silahlı örgüt arasına sıkıştırmanın iyi bir fikir olmadığını 30 yılda anlamış olmalıydık.
evet onlar devletin bölünmezliğine, Devletin egemenliğine saygılı olmak zorundalar, ancak bizler de onların milli kimlik ve benliklerine saygılı olmalıyız.
bir Laz ya da Çerkez ben Türküm demekten gocunmuyor olabilir, bu da onların "problemi", milliyetçi biri olmama rağmen ve her tür milliyetçiliğe uzak olmama rağmen, bir insanın öz benliğine sahip çıkmasında bir sorun görmüyorum, dediğim gibi ben X ülkenin vatandaşı bir Türk olsa idim, X milleti adına diye yemin etmek istemezdim.
X ülkesi hakları adına. diye bir yemin isterdim.