Leyla Zana yemin edemedi!.

İşte zaten bu dayatma onu buna itti.
"Tıpış tıpış "
az önce yazmışsın, bence de metin buram buram ırkçılık kokuyor.
Türkiye Halkları, Türk Milleti yerine bence daha doğru bir ifade. çünkü örneğin Türkiye ABD gibi bir ülke adı değil, Türkiye bir ırk adından türemiş bir ad.
o yüzden Türkiyeli de Amerikalıyı karşılamıyor.
ben Türk'üm, bunu söylemekte bir beis görmüyorum ama Bulgaristanda yaşayan bir Türk olsaydım, bana "Bulgar Milleti Adına" dedirtilmesinden hoşlanmazdım.
kaldı ki biz Türkler, Kürtlerin "büyük abisi" değiliz.
bu memleket hepimizin, hani nasıl AKP'liyi, CHP'liyi falan kovamıyoruz ya Suudi Arabistan'a ya da Avrupa'ya falan, Kürtleri de Kürdistan'a kovamayız.
bu memlekette, bu memleketin meselelerinde en az bizler kadar hakları var.
burada elbette PKK'lıları kastetmediğim (PKK'lıdan kastım, bizzat dağda kurşun sıkan adam, sempatizandan bahsetmiyorum) açıktır.
yalnız, doğudaki halkı kolluk kuvveti ve silahlı örgüt arasına sıkıştırmanın iyi bir fikir olmadığını 30 yılda anlamış olmalıydık.
evet onlar devletin bölünmezliğine, Devletin egemenliğine saygılı olmak zorundalar, ancak bizler de onların milli kimlik ve benliklerine saygılı olmalıyız.
bir Laz ya da Çerkez ben Türküm demekten gocunmuyor olabilir, bu da onların "problemi", milliyetçi biri olmama rağmen ve her tür milliyetçiliğe uzak olmama rağmen, bir insanın öz benliğine sahip çıkmasında bir sorun görmüyorum, dediğim gibi ben X ülkenin vatandaşı bir Türk olsa idim, X milleti adına diye yemin etmek istemezdim.
X ülkesi hakları adına. diye bir yemin isterdim.

Neyin tavizi bu arkadaşım ? Türk olmayan bir vatandaşın , Türk ' üm deme zorunluluğunu ortadan kaldırmak istemesine cevap verilirse taviz mi verilir ?
Bu bir taviz değil haktır, hakkını vermektir.

Ta ilk okul çağlarında başlıyor bu dayatma ;" Türküm doğruyum çalışkanım. Varlığım Türk milletine armağan olsun. " Bakın burası daha vahim : "Türk milletine " .

Hakkını vermek değil hakkını almasıdır..
Yani kimin hakkını kim veriyor ? Ne hakla bu hak elinden alınıyor ?

Çok güzel ifade ettin arkadaşım.. + + +

İşte zaten bu dayatma onu buna itti.
"Tıpış tıpış "
Valla ne isterse yapsin. Cani nasil isterse, isterse gelmesin hdp -1 olur. Mv haklarından faydalanamaz. Eee onu oraya sus olsun diye almadiklarina gore artistik yapmanin alemi yok, neticede tipis tipis gelecek...

Valla ne isterse yapsin. Cani nasil isterse, isterse gelmesin hdp -1 olur. Mv haklarından faydalanamaz. Eee onu oraya sus olsun diye almadiklarina gore artistik yapmanin alemi yok, neticede tipis tipis gelecek...

Diğer cevabınızdan farkı olmadı ki.

Bizim burada konuştuğumuz" tıpış tıpış " gelmesi değil buna mecbur tutulmasında ki adaletsizlik..

Bence de turkiyeliyim demek mantıklı.

Keşke bu konuda bir adım atilabilse,muhalefet,iktidar bir olup daha kapsayıcı bir kavram getirilebilse.Sen bu ülkede ancak türk gibi davranirsan rahat yaşarsın baskısından kurtulup,kürt gibi de rahatça yaşayabilse benim kardeşlerim....onlar için tek bir seçenek olduğu algisindan kurulabilse,evini barkini terketmek zorunda kalmasa,ah keşke...

marilyn monroe
1Sen
savrukzeynep

artı nerde kızlar bulamadım

katılıyorum sizlere

aslında keşke hiç mesliste bile olmasalar diye geçirdim konu başlığında ancak madem oradalar madem kürt halkını temsilen oradalar sözde kalacak değilya

vatanımız milletimiz bölünme yaşamasın artık tek bayrak altında kardeşce bölünmeden yaşayabilmek ümidiyle

Kizlar butun mesajlari okuyamadim belki bu konuya temas edeniniz olmustur. Tekrara dusurursem affola.

Yemin gecersiz olunca ne oluyor? Bilen var mi?

Diğer cevabınızdan farkı olmadı ki.

Bizim burada konuştuğumuz" tıpış tıpış " gelmesi değil buna mecbur tutulmasında ki adaletsizlik..
Bu keyfi bi durummu? 7 haziranda mv degilmiydi ozaman Turk milleti dedide simdi ne degisti. Bu kadin hep ayni seyi yapiyor. Tam bir provakator.
Bir yemin metni var ve herkes ona uyarken, o keyfine gore yemin ediyor. T.C nimetlerinden faydalanip, Turk Milleti demek bukadarmi zoruna gidiyor, anlamiyorum. 2 gun sonra gelip Turk milleti diyecek. Valla kimse biseye mecbur degil. Bu yemin metni, burda ne yazdigi belli, isine gelmiyorsa mv olmasin.

7 haziranda Türkiye milleti demiş. Şimdi geriye dönüp bakılacakmış. O zaman kimse fark etmemiş. Haberlerde izledim.

Kizlar butun mesajlari okuyamadim belki bu konuya temas edeniniz olmustur. Tekrara dusurursem affola.

Yemin gecersiz olunca ne oluyor? Bilen var mi?

Milletvekili hakları kalıyor ancak oylamalara katılamıyor ve anayasa kararlarında bulunamıyor.
Nitekim ki geçersiz sayıldı.

Milletvekilleri orada halkı temsil ediyor, bütün kurallara / yaptırımlara uymak için orada değiller.
Elbetteki ses olacaklar.. Milletvekili olmak maaş almak değildir sadece .

Aynı şeyi bende savunuyorum. Bakın diğer devlet başkanlarına hep , ABD halkı, Fransız halkı, vesaire diye konuşurlar ama bizim ülkemizde sıkı bir milliyetçilik vurgusu var. Vatanseverlikle ırkçılığı kimi zaman birbirine karıştırıyoruz. Siz bir dayatma ortaya çıkınca diğer unsurlarda ister istemez olumsuz bir tepki veriyor. Sonrada karşılıklı sürtüşme...
İçinde bulunduğumuz çağ aynı ırktan insanları aynı sınırlar içerisinde tutmanın mümkün olmadığı bir çağ. Çağdaş olmanın yolu bulunduğun çağa ayak uydurmak demek değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…