- 20 Mart 2008
- 141.609
- 213.141
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Şuna yemin ettirenler utansın.
Daha ne yapsın kadın. Onun rengi besbelli. Eli kolu bağlı olanlar utansın.
Ama baykalda yapistirmis cevabi iyi olmusÖzellikle yapıyor bunu,daha öncede yemin töreninde yapmıştı..
Yawww gulummm ne irk ayrimi bu bayrak altindaki herkes turk sayilir irkina genine girersennn ohooo isimiz cokjBence "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" denilmesi daha dogru olur. Kadın terörist merörist ama bu söylediğine katılıyorum. Yemin ederken ırk belirten kelime yanlış bence. Bu biraz ırkçılığa giriyor, ülkemizde yaşayan diğer ırkları yok saymak oluyor.
Ama "Türk" bir ırk adı. Oysaki Türkiye ülkemizin adı. Nasıl ki ABD'de yaşayan İspanyol, Asya kökenli, siyahi, Avrupalı... hepsi "amerkaliyim" diyorsa; bizim vatandaşımızın da hepsi "Türkiyeliyim" demeli. Ama kimseye "Türk" dayatması yapılamaz. (Bu arada ben Türküm)Yawww gulummm ne irk ayrimi bu bayrak altindaki herkes turk sayilir irkina genine girersennn ohooo isimiz cokj
Ama baykalda yapistirmis cevabi iyi olmus
Zana üzerinden konuşmuyorum, ancak bence de metin ırkçılık kokuyor.
"Türk ve Kürt kardeşliği" de olmamış , diğer halklar da esas alınmalı.
Türkiye milleti , Türkiye vatandaşı , olmalı sonu.
Kadın hepsini okumuş ve sonunda takılmış.. Haklı bence.
Türkiye de yaşayan herkeste Türk değildir ayrıca.. Türk demek Türkiye de yaşayanlar demek değildir.
Türkiye'de geçek türk kaç tane var ki?
Laz gürcü neden türküm demekten alınmıyor?
Kaçımız saf kan türk soyuyuz?
Hepimiz Asyadan geldik, Türklük kavramı Türkiye'de yaşamak demek işte. Türkiye'de mantar gibi biten yok, herkes ordan burdan gelme.
Yapmayın yahu, Türkiye'de yaşayana türk denir, kanı atası önemli değil. Fransada yaşayana da Fransız, isterse İsveç kökenli olsun.
Türküm demek türke özgü olsa, kaç tane türk kalır geriye?
Türküz işte türk olalım ne var yani? Irkçılık olan Türkiye'de türküm demekten gocunmaktır...
Birde tam tersini düşünelim; " Türküm demek için zorlamaktır..
Bu bir bakış açısı.. Ben gerçekten Türkiye de yaşayan herkese Türk gözüyle bakamıyorum.
Bu diretmeyi de anlayamıyorum.
Andımız da ki baskı gibi.
Madem herkes Türk olarak görünüyor o zaman neden Türkiye milleti demek bu kadar zor oluyor ?
Bunlar meclise girdi ya yazık ki yazık. Türk demesin zaten. Türk olamaz bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?