buarada canan karatayın bahsi geçmiş gecenlerde starda sabah melek programına cıkmıstı yemeklerınıze bol bol zeytınyagı bol bol tereyagı koyun korkmayın dıyodu bana cok tuhaf geldı, tamam yenır ıkısıde ama bol bol da ne demek ınsanları resmen yaglı yemege teşvik edıyomuş gıbı geldi
kitaplarını okuyun, okumadan sadece bir cümleden önyargılı olmayın, o cümleyi neden söyledi, neden vücudun hücrelerin yenilenmesi için yağa ihtiyacı var...boş kadın değil, öylesine diyet programları yazan birisi değil, kadın dünya çapında bir profesör
lütfen şu biyografiden aldığım cümlelere iki dakikanızı ayırın
1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı.
Bu sırada Türkiye'de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım'da 'Vena Subklavya Ponksiyon' tekniğini yerleştirdi.
1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi'nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christian Barnarnd'ın ekibinde çalıştı. Doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. 1979 yılında doçent oldu.
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde, Cape Town'da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) 'femoral arter' yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science'de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı.
1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul'daki birçok özel hastanede, 'koroner yoğun bakım' ve 'koroner anjiyografi laboratuvarları'nı kurdu.
1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
2006-2010 yılları arasında Türkiye'de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.Alıntı: http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=4809
elbet ben karatayın avukatı değilim, bunu sizi düşündüğüm için paylaştım, Türkiye'de tıpta ilkleri başaran bir kişi, tüm kitaplarını okudum ve herkese de veriyorum okuyun diye. çünkü berbat beslendik bu yaşa kadar saçma sapan amerikan diyetleriyle kilo al ver al ver zarar ziyandan başka bir şey değil.
örneğin benim allerjik astım hastası olmamın nedeni küçükken bol bol tatlı meyve ve bal yedirmeleri, karaciğer yağlanmamın nedeni karbonhidrata olan bağlılığım, bu ikisini şekeri ve karbonhidratı bırakmadıkça değerlerim düşmeyecek.
kolestrolün aslında ne olduğunu öğrendim, iştahı düzenleyen leptin hormonunun önemini öğrendim. Glukagonu insülini öğrendim.
vücuda yararlı olanın zeytinyağı tereyağı ve protein olduğunu öğrendim.
bir tabak dolusu meyve yemenin zarar olduğunu, tüm işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerektiğini öğrendim.
tüm bunları gerçekleştirebilmek zaman alacak, çünkü sen karar versen de gittiğin yerde hemen ağzına karbonhidrat ve şeker sokuveriyorlar. ve bir kere yedin mi şeker dengen altüst oluyor yedikçe yiyesin geliyor kısırdöngü yeniden başlıyor. tüm çevreme bunları anlatmaktan bıkmış olsam da kendi sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı için anlatmaya devam ediyorum
Son düzenleme: