- 25 Ağustos 2018
- 681
- 951
- 43
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Gastronomi okuduysanız daha iyi bilirsiniz herhalde ya da gıda mühendisi arkadaşlar daha mi iyi bilirler. Çözülmeye başlayan gıdalar mikroorganizmalar üremeye başlar. Çözdürme işlemi ne kadar uzarsa, organizma miktarı da buna paralel artacaktır. Bence çözdürmeden pişirin.Gastronomi okudum, okulda da donmuş balıkları cozdurur öyle kullanırdık.
Sirke dökebilirim.Evde sirke var mı? Ya da limon? Lavaboyu limonla ovabilirsiniz. En azından koku olmaz
78 yaşında.Babaannen kaç yaşında? Yasliysa mazur görmek lazım. Yaşlandıkça akılları küçülüyor çünkü. Benim 5 yaşındaki kızım gibi düşünüyorlar artık. Bunu böyle düşünürsen ona kızmak yerine daha anlayışlı olursun. Kim bilir biz neler neler yaptık da onlar temizledi?
Çamaşır suyu yoksa karbonat ve sirke de aynı işi görür. Kullanılmış bir diş fırçasıyla veya süngerle temizleyip sonra atabilirsin çöpe.
Varmış yaşı. Hele delirium, bunama veya alzheimer varsa bu yaptıklarını mumla bile aratabilir. Ben de pisliği kaldıramam ama yaşlılara karşı ayrı bir merhametim var. Çünkü ben onların yaşına gelince nasıl olacağımı bilmiyorum.78 yaşında.
Benim babaannem 74 yaşındaydı. Delirium hastalığı vardı. Oturduğu yere tükürürdü. Babaanne yapma dediğimde ne yaptım ki derdi. O zamanlar ben de çok kızardım ona ama sonra bilinçli yapmadığını anladım. Aslında aklı yerindeyken o kadar titiz bir insandı ki ben temizliği ondan öğrendim. Bir seneye kalmadan vefat etti zaten.78 yaşında.
Hoş geldin yaşlılar dünyasınaMerhabalar hatunlar,
Kısa bir süreliğine halamın yanına geldim, babaannem de burada.
Sorun tamamen babaanem odaklı.
Kadın üst düzey pis.
Banyo kapısını kapatmadan işini görüyor(tuvaletini yapmaktan bahsetmiyorum)
Biz duymak zorunda miyiz sen burnunu mu temizliyorsun yoksa b*lgam mı çıkarıyorsun?
Işını gördükten sonra lavabonun içini temizleniyor.
2-3 gündür lavaboya bakmadan dişlerimi fırçalayıp, ellerimi yıkamaya çalışıyorum ama gerçekten midem bulanıyor. Tuvalete bile güçlükle gidiyorum.
Yani bir insanın en azından bunlara mahal vermeyecek şekilde hijyenik olması çok mu zor?
Gidip onu uyaramam öyle bir samimiyet yok aramızda. Evde saçma bir şekilde çamaşır suyu falan da yok ki lavoboya döküp az çok hijyeni sağlayayım. Sıvı çamaşır deterjanı döktüm sanıyorum ki o tarz bir etkisi yoktur
Çamaşır suyu alamam çünkü market uzakta, arabayla gidilebilecek bir yerde.
Napayım ben hatunlar?
Canı sıkıldıkça konu açıyor zaten ablası..konu açmak için açanlarda bugün.
ne kadar saçma bişey yazdığınızın farkında mısınızbiz size burdan çamaşır suyu al ve kendin kullanmadan önce temizle dışında başka bi fikir veremeyiz. hani dert desen değil, değil desen hiç değil.
En azından sirkenin ağır kokusu koku varsa bastırırSirke dökebilirim.
Limonla o lavoboyu ovmaya midem elvermez..
Pardon?Canı sıkıldıkça konu açıyor zaten ablası..
Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz, net.Gerçekten bizzat kendi babanneni bizlere bu şekilde gösterirken hiç rahatsız olmadın mı? Ben okurken dahi rahatsız oldum da... Biz buradan nasıl bir yardımda bulunabiliriz? Evde yok madem markete gidip bir adet çamaşır suyu edin hijyeni sağla. Ya da çek kapıyı çık git. Bu gibi ihtimalleri bize sormadan da akıl edebilecek yaştasındır. Bazı paylaşımlar sırf paylaşım yapmak için değil mi?
Tabiki hayır. En mantıklı çözüm açık ara farkla babannenin balgamına bizim çözüm bulmamızı istemen. Babannenin gırtlağına çorap sokarak öldürmeye ne dersin cici kız? Kesin çözüm. %100 çalışıyor.Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz, net.
Yurtdışına onların yanına geldim. Market arabayla gidilebilecek uzaklıkta diyorum.
He evet kapıyı çıkıp yürüye yürüye eve gideyim dimi? En mantıklı çözüm
Babaannen pis olabilirde yinede uzucu bi durum bukadar pis demen.. ben uzuldum sahsen...Merhabalar hatunlar,
Kadın üst düzey pis.
Biz duymak zorunda miyiz sen burnunu mu temizliyorsun yoksa b*lgam mı çıkarıyorsun?
2-3 gündür lavaboya bakmadan dişlerimi fırçalayıp, ellerimi yıkamaya çalışıyorum ama gerçekten midem bulanıyor. Tuvalete bile güçlükle gidiyorum.
Yani bir insanın en azından bunlara mahal vermeyecek şekilde hijyenik olması çok mu zor?
Gidip onu uyaramam öyle bir samimiyet yok aramızda. Evde saçma bir şekilde çamaşır suyu falan da yok ki lavoboya döküp az çok hijyeni sağlayayım. Sıvı çamaşır deterjanı döktüm sanıyorum ki o tarz bir etkisi yoktur
Napayım ben hatunlar?
O über konularına da istemeden de olsa şahit oluyoruz zaten..Bu durum şayet sana dert olsaydı buraya konu açmaz temizliğe başlayarak 75 yaşında ki kadını burda yermezdin.Pardon?
Tatlım ya canım sıkıldığında kendimi eğlemek için daha eğlenceli yollar biliyorum.
Kaldı ki kafamdan konu uydursam über eğlenceli konular açardım herhalde
Bence hemen evine dönMerhabalar hatunlar,
Kadın üst düzey pis.
Napayım ben hatunlar?
Niye yaş ilerledikçe evimizi temiz tutma gereğimiz azalıyor mu? Eli ayağı tutan herkes bir zahmet evini temizler hijyene önem verir. Kadın kapı açık balgam çıkarıyormuş benim anneannemde de var aynı huy. Yaşlıların geneli böyle yapıyor anlam veremiyorum alışkanlık galiba.Markete gidip temizlik malzemesi alabilirsin. Anlamak mümkün değil 3 gün lavaboya bakmadan kullandım demenizi. Madem pis, gözünüzü kapatıp yokmuş gibi davranmak yerine işe girişip temizleyin. Babane de hala da senden büyükler. Senin onlardan temizlik yapmalarını beklememen lazım zaten