Kontakt Lens Lensimi takamıyorum!!!

seker86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
239
1
arkadaşlar buraya çeşit çeşit herkes sıkıntısını yazıyor benimde sıkıntım eveli gün kendime lens aldım ama takamıcağım aklıma bile gelmezdi ama maalesef takamıyorum,gözümün beyzına koyuyorum buruşuk duruyor ve kendini dışarı atıyor bilen tecrübeli arkadaşlardan yardım isyiyorum markesı da baush lomb

canım lensi parmağının ucuna al düzgün duracak şekilde.sonra gözbebeğine değil de sağa ya da sola bakarak gözünün beyazına yerleştir,biraz dokundurarak gözbebeğine ittirebilirsin.ama çok yavaşça.istersen direkt olarak gözbebeğine yerleştir ama ben hep öyle yapıyorum bi yerde okumuştum.bu işlemi yaparken diğer elinle de gözlerini kocaman açmayı unutma

O lensleri nasıl takıyorsunuz anlamıyorum.Tüylerim diken diken oldu şimdi.Hiç denemediğim için soruyorum:Rahatsızlık vermiyor mu?

tamam canım denicem teşekkür ederim,aslında öyle yapıyorum ama gözümde bururuşuk oluyor cam gibi dursa tam bebğine oturtcam da buruşukluk oluyor

O lensleri nasıl takıyorsunuz anlamıyorum.Tüylerim diken diken oldu şimdi.Hiç denemediğim için soruyorum:Rahatsızlık vermiyor mu?

annem de beni takarken gördüğünde hep aynı şeyi söyler:) valla yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum artık öyle alışıyor ki insan ayna olmadan da takıp çıkarabilirim şu anda.ben de ilk takmaya başladığımda takarken değil de çıkarırken çok zorlanmıştım.kulağa anormal geliyor öyle at parmağını gözüne ittir falan ama hiçbir şey hissetmiyorum şu anda

tamam canım denicem teşekkür ederim,aslında öyle yapıyorum ama gözümde bururuşuk oluyor cam gibi dursa tam bebğine oturtcam da buruşukluk oluyor

şimdi buraya ekleyemedim ama "lens" yazıp aratırsan görsellerde ikinci sırada parmağın ucunda lensin nasıl duracağı gözüküyor.gözüne koyduğunda biraz buruşacak evet parmağınla bir iki pıt pıt yap gözbebeğine kaydırdıktan sonra gözünü bikaç defa aç kapa oturacak o.kolay gelsin

Ben de ilk aldığımda yaklaşık 2 saat uğraşmıştım :) Lensi parmağının ucuna al arkadaşın dediği gibi kenarına koy gözbebeğinin sonra gözünü kapat aç bir kaç kere üstünden hafifçe oyna.Yanlız gözün kabul etmiyorda olabilir lensi.

lens gözüme göre büyük sanki ne bilim oturmuyor inşallah becerebilirim yarın da denicem.

parmağımın ucuna koyup beyazına koyuyorum ya parmağıma yapışıp geri geliyor ya yapışında buruşuk duruyor hemen çıkarıyorum beyazından yada büyük gelip oturmuyor off ne zor işmiş bee güzel renkli göze sahip olalım derken ela gözlerimden olmayımda allah korusun...

parmağına solüsyon sür öyle dene birde canım ozaman yapışıp buruşmaz

parmağına yapışıyorsa parmak ucuna biraz solisyondan sür sonra al lensi solisyonun içinden kafanı aşşağı ey diğer elinle gözünü açtır kırpamıycak şekilde, sonra yana doğru bak ve lensi yavaşça koy sonra başın eğik vaziyetteyken sağa sola bak sürekli aşağı yukarı bak sonra başını yukarı kaldır tekrar sağa sola bak yukarı aşşağı bak

öncelikle sakin olun:)
lens ters mi düz mü olduğuna dikkat edin gözünüze koyduğunuza aşağı yukarı falan bakın oturacaktır gözünüze..kolay gelsin:)

Öncelikle bugünlük lensle uğraşmayın. :)
Lensi gözün beyazına koyup hemen çekmeyin.
Göz o lensi vakum gibi çekme özelliğine sahip parmağınızı hemen çekmeyin bir iki saniye bekleyin.
En önemlisi rahat olun.Çok kastığınız için de parmağınıza yapışıp duruyor olabilir lens.

yarın bu şekilde denicem canım inşallah kazasız belasız takıp çıkarırım..korktum birde ya ya gözüm kanlanır geçmezse falan diye evham oldum ,bilseydim hiç almazdım ama aldım bir kere ve takmadan da bırakmıcam

Çok fazla uğraşmamanızı öneririm.
Ben bile takabiliyorum ama öğrenene kadar canım çıktı.
Hop parmağımı çektm lens düştü bulamadım vesaire vesaire...

valla 4-5 kere denicem yarın..birde cesaret istiyor ya bu kadar korkak olduğumu bilmiyordum yaa.

Kendi kafanıza göre bir lens mi aldınız? Gözüme büyük gibi sanki demişsiniz... Gözler çok çok hassas yanlışlıkla korneanız çizilirse ne yapacaksınız? Ya da başka türlü bir zarar gelirse?

Neyse... Ben gözümün beyazına değil direkt ortasına bırakıyorum. Gözlerimi kapatmıyorum kesinlikle o esnada yoksa takılmıyor. Sonra biraz bekleyip kırpıyorum gözlerimi. İşlem tamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…