şimdi karışık yazmışsın ama 2 farklı arkadaş var diye anladım ben
ilk arkadaşın zaten seni çağırmıyormuş yani seninle görüşmek istemeyen birisi
neden ona o kadar ısrar ettin ? yanına gittiğinde bile sırtını dönen insan
birinin bizimle görüşmek istemediğini anlamak zor değil diye düşünüyorum
bi insan seni 2 kere ekiyorsa veya bi yerlere çağırmıyorsa o kişi senle görüşmek istemiyor demektir
iki kere iki eşittir dört kadar kesin bi denklem bu
ikinci arkadaşa gelince
kıskançtı bana çok şey yaptı falan demişsin anlatmaya başlarken
seni kıskanan ve sana çok şey yapan (ne gibi şeyler bilmiyorum , olumsuz muhtemelen) biriyle
neden samimi olursun ve neden düğününe gidip bi de para harcayıp takı takarsın ?
bununla zaten samimi olmakla en başından hata etmişsin
neyse buluşmak için konuşmuşsunuz, mesajına görüldü bile atmamış hikayene bakmış
yani bu insana "mesajıma bakmıyosun storyme bakıyosun " diye trip yapmak yerine
"ben sana akşam 7 gibi mesaj atmıştım, gördün mü ?" yazsan daha doğru olurmuş
insanların nasıl dertleri nasıl sorunları var bilmiyoruz
yani bu olayda kadının büyük bi derdi varken sen mesajına cevap yazılmadığı için tribe giren bencil biri izlenimi vermişsin
ben böyle durumlarda , yani bi buluşmanın iptali, bi mesajın okunmaması gibi durumlarda
hemen tribe girmek yerine "bişey mi oldu" diye düşünüp öyle yaklaşırım
benim ciddi bi problemim meydana gelse ve karşımdakinin tek derdi mesajına dönüş alamamak olsa
o insanla asla görüşmem
önce bi yoklama çekerim o kişiye, mesaj atmıştım ama gelmedi galiba /mesaj atmıştım bakabildin mi ?
sana whatsapptan yazdım ama, gördün mü ? gibisinden yaklaşırım
çünkü diğer türlü tribe girdiğinizde haklıyken haksız duruma düşürüyorsunuz kendinizi
evet mesajına insanlık namına bi dönüş yapabilirdi, doğru ama herkes kendine yakışan tarzda tepki vermeli böyle durumlarda
doğum günü konusuna gelince, benimkini kutlayanlarınkini kutluyorum. kutlamayanı kutlamıyorum
genel anlamda memnunsam o insandan, doğum günümü kutlamıyorsa dert etmiyorum
çünkü ben de onunkini kutlamayacağımı biliyorum
bu sene sevdiğim birisi kutlamadı mesela, aklıma yazdım bunu. onunki geldiğinde ben de onu kutlamayacağım .