Kontakt Lens Lensimi takamıyorum!!!

Kendi kafanıza göre bir lens mi aldınız? Gözüme büyük gibi sanki demişsiniz... Gözler çok çok hassas yanlışlıkla korneanız çizilirse ne yapacaksınız? Ya da başka türlü bir zarar gelirse?

Neyse... Ben gözümün beyazına değil direkt ortasına bırakıyorum. Gözlerimi kapatmıyorum kesinlikle o esnada yoksa takılmıyor. Sonra biraz bekleyip kırpıyorum gözlerimi. İşlem tamam. :KK53::KK53:

evet kendi kafama göre aldım ayy durun ya korkuttunuz iyice beni bak..herkes doktor kontrolunda sntimini ölçtürerek mi alıyor

evet kendi kafama göre aldım ayy durun ya korkuttunuz iyice beni bak..herkes doktor kontrolunda sntimini ölçtürerek mi alıyor

Göz çapın kaç ona göre alırsın lensi. Tabi gözlerine biraz olsun önem veriyorsan. :97:
Benim çapım 8.7 mesela. Biri 8.6 verdi denemem için çok acıttı gözlerimi.

ben optikten alırken çapının olduğunu hiç söylemediler bilmiyorum diye kattırdılar o zaman..
benim gibi alan var mı aranızda?

Sadece çap olayı da değil ki. Gözünün lense uygun olup olmaması durumuna da bakılmalı. :97:
Kontakt lens merkezleri vardır hatta sırf bu iş için. Ciddi bir mevzu yani.

ya aslında 1-2 ay kullanıp atıcağım birşey yani heves ,bunun için doktara gitmeyi aklımdan geçirmemiştim açıkcası bir sürü doktor kontrolsuz alıp senelerce bile takanlar var bişey olmuyor bendemi olcak aslında kötü düşünmek istemiyorum arkadaşımda kullanıyor kendi kafasına göre aldı takıp duruyor..

Lensi ters takiyor olmayasin? Ben kac senedir numarali lens takiyorum gozlerim bozuk oldugu icin. Tecrubeli oldugum halde yanlislikla ya da aceleden lensleri ters taktigim oluyor. Ters takilan lens gozde durmuyor zaten hemen dusuyor. O lensler yuvarlak durur, o yuvarlak gozu kavrayacak sekilde durmalidir parmaga alindiginda. Yani lenslerin kenarlari disari degil, iceri bakmalidur gozu kavrayabilmesi icin. Oncelikle buna dikkat et derim.

Sonrasina gelince, oncelikle lens tutacak parmagi islatmalisin ki lens parmagina yapisip kalmasin.Lens solusyonuyla islat, ama cok islatma, yoksa lens parmaktan kayar duser. Parmagini "nemlendir" diyim ben.

Lens parmaginda burusuk durmamali zaten, yarim ay gibi guzel durmali parmakta, dusecek gibi de sallanmamali, sabit durmali. Sonra gozunu aciyorsun, artik oteki elinle mi acarsin, yoksa kendin acik tutabilir misin bilmem. Lensi gozbebeginin ustune yerlestirirsin. Ben beyazina yerlestirmiyorum, direk ortaya oturtuyorum. Oteki turlusu bana cok zahmetli geliyor, gozu ac kapa filan, yerine oturmasi icin, goze de batabilir. Lensi gozune yerlestirince, lens 1-2 saniyede yerine oturmali, yoksa olmamis demektir. Yeni yerlestirildiginde hafif dalgalanma olabilir lenste, onlar 1-2 goz kirpmayla duzelir. Ama duzelmiyorsa cikarip yeniden denemelisin. Insallah yardimci olabilmisimdir.

Bu lens olayi, acemiyken biraz zordur, ama cabucak alisiyor insan, aynasiz bile yapabilir hale geliyor.

ya aslında 1-2 ay kullanıp atıcağım birşey yani heves ,bunun için doktara gitmeyi aklımdan geçirmemiştim açıkcası bir sürü doktor kontrolsuz alıp senelerce bile takanlar var bişey olmuyor bendemi olcak aslında kötü düşünmek istemiyorum arkadaşımda kullanıyor kendi kafasına göre aldı takıp duruyor..

çok yardımcı oldun çok saol cnm.korkmamı gerektircek bir durum yok demi sence doktor kontrolsuz almam.zararı olmaz demi.

reflekslerin daha kuvvetli olabilir.Gözünü kırpmamaya çalış ne kadar kırparsan o kadar katlanır büzüşür.Ben ilk zamanlar 1 saat erken uyanıyordum sırf takmak için :KK53:
ya da lenslerin tersi düzü var yanılmıyorsam ters takıyo olabilirsin

Son düzenleme:
Bütün yorumları okuyamadm yazıldı mı bilmyorum ama google dan lens nasıl takılır diye aratrsanz uzman tv nin videoları var..çok güzel gösteriyo.. Ayrıca keşke dr a gitseydnz gözünüzn çapına göre bi lens alırdnz.. Bir de optikler öğretolar hatta takıyolar ilk aldğm yerde öyleydi... Bi kere tekniğini çözersenz alışırsnz zaten...

optikte takmaya çalıştılar ama makyajı bile başkasına yaptıramıyorum lensimi taktırıcam :)
uzman tvyi izledim izlerken kolay gözüküyor ama takmaya gelince büzüşüyor.

X