Lens

Masmavi85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2017
396
192
103
44
Merhabalar lens kullanan tecrübeli hanımlara bi şey danışmak istiyorum ben gözlük kullanıp haftada bir iki gün gibi lens taktığım oluyot o süreçte takmadığım günlerdede suyunu değişmeli miyim bide lens kutusunu nasıl temizlik yapıp içinize siniyor en iyi şekilde

İçerisindeki suyu her gün değiştirmene gerek yok. Kutuya koyarken ve kutudan çıkarırken iyice solüsyonla durulamasın sadece.

Lens kutusu temizliği hiç yapma ihtiyacı hissetmedim. Çünkü lensleri koyduğun solüsyon zaten dezenfektan. Özellikle musluk suyu asla değdirmemelisin.

Teşekkür ediyorum sürekli takmadım için acaba günlük yinede su değişsem mi diye merak etmiştim

Teşekkür ediyorum sürekli takmadım için acaba günlük yinede su değişsem mi diye merak etmiştim

Rica ederim. Süresinden çok emin değilim ama sıkıca kapattığın sürece 30 gün durur diye bir bilgi var aklımda. Belki 30 değildir ama 15 günü falan rahat çıkarır rahat olabilirsin o yüzden

Ben sana göz kliniğinde çalısmıs biri olarak ve yaklasık 10 senedir lens kullanıcısı olarak anlatayım. Ben lensi hergün kullanıyorum suyunuda 2 günde bir değiştiririm. Bunun gerektiğini suya bakınca anlarım su azalmış içinde lens birikintisi pislikleri rimel parçaları gördüğünde zaten döküp yenısını doldururum ama su temiz gibiyse azalan suya ilave lens suyu sıkarım kutuya. Gelelim esas önemli noktaya lensi takmadan önce ellerini yıkaman gerekir tertemiz olsun ellerin ve kuru olsun aynı şekilde lensleri çıkarırkende bu hijyen kurallarına uy. Diğer konu asla lensle uyuma çok ani gelişen durumlarda nadiren uyursan bişey olmaz ama alıskanlık haline getirmemelisin. Sonra bir diğer konu çoğu kişi bilmez bunu ayda 1 defa lens kutularını boşken kapakları ile birlikte komple kaynar suda bir kapta su soğuyana kadar beklet bu da kutunun hijyeni için gerekli. Bunları yaparsan uzun yıllar sorunsuz lens kullanabilirsin. Duşa mümkünse lenssiz girmeye calıs çıktığında gözündeyse cıkarmaya calısma sıcak su kaynaklı korneana yapısmıs oluyor lens gözüne zarar verırsın. Asıl soruna cevap vermeyi unuttum lens kutum kapalı olduğu sürece ilk günkü gibi kalır suyunu değiştirirmene gerek yok yani)Sormak istedıgın baska bısey olursa sorabılırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…