lens ya da lazer ?

lisede gözlerim bozuldu doktora gittik gözlük alındı babam lens almadı bana

ben gözlükten nefret ediyorum bi aksesuarla ömür geçirmek bana zayıflık gibi geliyodu kendimi zayıf gibi hissediyodum benim için gözlük takmak diyalize mahkum olmaktan farksızdı

sadece derslerde takıyodum ssonra 6 ay gibi kısa bi surede 1.50 yken 2 oldu

bi kere bayılmıştım yuz ustu düştüm gözlük gözümde kırıldı

gözümün 1 cm altını kesti ya gözüme gelseydi
o gun babamla kavga ettim

ya kör olsaydım lenste kontrol elimde duzgun kullanırsam yararıma duzgun kullanmazsam bi şey olursa suçlusu ben olurum ama gözlükte bu nasıl mumkun olabilir hadi ayağım takıldı gene yuz ustu düştüm böyle basit bi şeyde ya kör olursam senin amacın ne diye kavga etmiştim

yaklaşık 5 sene lens kullanıyorum hiç bi sıkıntım yok babamın da gözleri bozuldu o da lens kullanmak istiyor haklıymışsın diyo

Benım de aynı sekılde kucuklukten berıdır
ama bende ılk zamanlarda alısamadım ve gozluk takamadım rahat edemedım bı turlu
ben de kucuk oldugum ıcın annem babam bana lens almadı
sımdı bıle annem esım falan karısırlar yok ıste zararlı falan bırde annem gozluk taktıgı ıcın ne var da gozluk takamıyorsun falan dıyor o hıc anlamıyor
ama ben takmak ıstemıyorum ıste ya

sımdı sole lens desem devamlı olacagı ıcın aslında malıyetlı ama lazer desem annem cocuklugundan berı takıyor ve gozluksuz bır adım bıle atamaz o bıle lazer yaptırmıyor yanı malıyetını duusnuyor sımdı ben lazer yaptırsam ne gerek var olur
ole ıste

bence 3 ayda 50 lira verilebilir çok pahalı bi şey değilki

Ben lenssiz kendi ellerimi goremiyorum siz nasil sokaga ciktiniz
Cikiyodum iste gozlukleri dedemin gozlukleri gibi ortasi cukurdu cahil insanlarda ayy cokmu yuksek niye takiyorsun diye her gormelerinde sordugu icin rahatsiz oluyordum
Bide mesela esim falan taktiginda gozu kucucuk oluyordu benim gozlerim buyuk oldugu icin pek etkilemiyordu ama kendimi cok cirkin hissediyordum oyle yandan ozellikle
Dügunlere giderdim gelini sadece hah gelin buymus derdim beyazliktan farkederdim nerde oturdugu masasi makyaji gectim saci ne renk onu bile fotograflardan goruyordum simdi rabbime sukurler olsun radar gibiyim:)

Ben lensle erken tanistigim icin memnunum gozlugu nasil attim bilmiyorum gecen insanlik hali bi gozluk yaptirmak istedim cam cerceveye sigmayi birak gozluk kutusuna zor girer benimde numaram size yakin.Yarim kilo camlar tamamen incelirse sadece cam 2000 biseydi dedim kalsin kes bana ordan cift cam yeter takmiycam :)​

14 yaşından beri 8 yıl lens kullandım. İlk takışta elinizi gozunuze yaklastirmak zor oluyor alistirmalarla takabilirsiniz. Aynaya bakmadan takio cikarabilmeye baslamistim.Gözlükten tabi ki artıları var gözlüğe bir türlü alışamadim dışarıda kullanmaya ağır gelirdi,yaşımı büyük gösterirdi,yağmurda soguk havalarda otobüse bindigimde bugulanırdı sinir olurdum. Birde ben lens kullanmaya çok erken basladığım için lensin bir süre sonra gözlerime zarar verdiğini fark ettim kılcal damalrlar arttı. Bir goz damarim daha da belirginleşti.Lensi uzun sureli taktığımda da bulanıklaşma batma oluyordu doktora gitmeye karar verdim.. Tereddutlerle de olsa lazer oldum fiyatı göz numaraniza gore degisiyor ama sizinki dusuk oldugu icin 2000 2500 arası olur.. Hani yillarca lense para vermekten yine maliyet ayni oluyor lazer daha mantikli. Ben çok memnunum ama kuruluk fazla oluyor. Lazer olmazsanizda lensten korkmayin alisirsiniz

Valla internette yazilanlara pek aldirma bende cok arastirdim hatta optikciler hic onermedi derecem yuksek diye lakayitce konustular sonucta lens ve lazer onlarin düsmani
Hatta internette bi yazi okumustum biri ayakkabi gibi eve gidip cikartmak icin sabirsizlaniyorum lenslerimi demisti
Bende ilk taktigim anda bu yazinin etkisiyle rahatsiz oldum gozune bisey kacmista oyle duracakmissin gibi ama sonraki saatler gunler kesinlikle bu dusunceyi ortadan kaldirdi
Benimki sadece cok gec saatlere kadar cikartmassam bide makyaj varsa kizariyor onun dısinda hic sorun yasamadim yasamamda insallah
Ha ben 8 numarayla gezmis bi insan olarak 1 75 beni etkilemezdi bile orasi ayri :))
Ama ben 6 cifte 180 tl verdim 6 ayda bir kendi psikolojik rahatligim adina lafi bile olmaz bence hayati bu kadarda abartmamak zorlastirmamak lazim bence
Annen yillarca gozlukle gezmis olabilir ama bu kadar teknolojinin icinde milenyum çaginda seninde yillarca gozluklu biri olman kendine haksizlik olur
Bu arada Ben seffaf kullaniyorum renkliyi dusunmedim bile..

Astigmatınız kaçtı acaba bende de var ama miyopumdan daha düşük 5 derece miyop var ileride lazer olmayı düşünüyorum ama belli bir numaradan yukarısı yapılmazsa diye korkuyorum çünkü göz numaram hep ilerliyor

:)) iyi demissin arkadasim kendi kendimizle dalgamizi geciyoruz boyle
valla ben ilk aldigimda adam abla sen ben goruyonmu demisti elinde cam yoktu8 lik 5 dereceyi gosterdi mercek gibi biseydi
Abla sundan bi bak nasil oluyor dedi tabi benle dalga geciyor ))
Neyse Camini % 60 inceltti ama 500 tl vermistim evde kullaniyorum bazen takmaya erindigimde..

Cnm 2 75 falan astigmat retinan cok incelmis astigmatin cok yuksek dedi
Ancak kalici lens gibi bi Ameliyat onerdi 20 bin tl.. Tabiki yaptirmadim fiyatlari duserse belki yaptiririm

Cnm 2 75 falan astigmat retinan cok incelmis astigmatin cok yuksek dedi
Ancak kalici lens gibi bi Ameliyat onerdi 20 bin tl.. Tabiki yaptirmadim fiyatlari duserse belki yaptiririm

B
Napalim dalga gecicez yapcak bisey yok sizlanalimmi,zaten benim kulaklarim cok iyi duyuyo cok faydaliGozu gormeyenin kulagi iyi duyarmisya :)
Ben incelttirmedim bi iki kez taktim canim burnum cici burnum cokucek sandim :)

B

Napalim dalga gecicez yapcak bisey yok sizlanalimmi,zaten benim kulaklarim cok iyi duyuyo cok faydaliGozu gormeyenin kulagi iyi duyarmisya :)
Ben incelttirmedim bi iki kez taktim canim burnum cici burnum cokucek sandim :)
Ayy cnm benim :))) dedigin gibi cok sukur ki diger uzuvlarimiz saglam
Rabbim cumlemize hayirli sifa versin insallah

7 senedir lens kullaniyorum .benim de gozlerim bozuk ve cocukluktan beri gozluk taktigim icin artk cok sikilmistim takmaktan nefret eder hale geldim ve lens kullanmaya basladim seffaf lens. Ve bu zamana kadar hic bi zorlugunu yasamadin hc gozume yapismadi. Duzgun temiz kullabdiktan sonra sikinti olcagini dusunmuyorum. Ben sabah takıp gece yatarken cikariyorum. Sorun olmuyor.lazere gelince bende yaptirmak isterim cunku nereye kadar lens takcam ki ama gozluk takmam mesela. Sanırım ilerde lazer yaptirabilirim

2,5 ve 3.5 gizlerim 13 yasindan beri gozluk kullaniyorum 18 yasinda lens kullanmaya basladim ama calisirken bilgisayara fazla bakinca kuruluk oldu gozlerimde biraz da ben dengesiz davrandim dusa lensle girdim denize lensle girdim dustu solusyonu ile yikamadan taktim falan o nedenle son 3 yildir ozel gunler haric gozlukbkullaniyorum ozel gunler de lens takiyorum. Cocukluktan beri gittigim drum artik amcam gibi oldu lazer yaptirmak istedigimi soyledim kesinlikle izin vermedi lazer yaptirirsan birdaha bana gelme dedi. Tedvi degil bizarak duzeltme dedi. Ayrica lensler cok da pahali degil. Ama ben yine de gozluk tavsiye ederim hem artik eskisi gibi cirkin degil 4 tane gozlugum var son zamanlarda hep aynisini kullansam da. Eskiden canim sikildikca degistirirdim :)

lensle duşa girilmiyor mu ?zararlı mı ?

Neden lazere tepki tepki gösterdi ki amcanız

lensle duşa girilmiyor mu ?zararlı mı ?
Çıkabilir düşebilir belki
Bende daha önce kullandim 4 yıl falan kaliteli bi markaydi ama sonra kuruluk yanma batma oldu
Bıraktım bende
Gözlük kullaniyorum onuda söylene söylene hiç sevmiyorum kullanmayı
Lazer düşünüyorum butceme göre pahalı ama kurtulmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…