- 12 Şubat 2012
- 2.959
- 3.465
-
- Konu Sahibi nebilimben
peki 1000 dolar iki göz için mi tek göz mü ? biliyor musunuz31 yaşındayım her iki gözüm de 4.75. 18 yaşından beri lens kullanıyorum. İlk başlarda çok sıkıntı değildi de son 3 yıldır falan renkli lens takmıyorum rahatsız ediyor. Şeffaf lensle idare ediyorum. Ne gözüme yapıştı ne başka bir şey. Takamama gibi bir şey yok. Yukarı bakıp lensi beyaz kısma koyuyorsun aşağı yukarı bakınca o yerine oturur.
Ben sıkıldım sabah kalkıp gözlük takmaktan.çok yakında, kızım için ücretsiz izindeyim o izin bitince, lazer düşünüyorum ben. Sanırım 1000 dolar civarıymış.
Ben lenssiz kendi ellerimi goremiyorum siz nasil sokaga ciktinizCnm kendi konforun rahatligin icin 3un 5 in hesabini yapma yaptirma
1 senedir 8 er derecelik gozlerime lens kullaniyorum ve daha once neden yoktu neden almadim diye cok pismanim cunki sevmedigim icin gozlugu sadece evde takardim disari ciktigimda bastigim yeri bile goremiyordum o derece simdi gozlukluleri gorunce tutup kolundan git lens al dememek icin zor tutuyorum kendimi:))
( astigmatim yuksek oldugu icin maalesef lazer olamadim ama olabilseydim cok iyi olurdu)
sagolun bilgi için15 senedir lens kullaniyorum cok konforlu benim cok yuksek numaram ameliyatta sizin su anki numaranızdan daha fazla geri gelme ihtimali varmis.O yuzden korkuyorum ama sizinki cok dusuk numara geri numara artisi olmaz ama 1.75 icinde ameliyat olunurmu dusunulur.
Lensin kutusu 60 tl daha ucuzlarida var tabide.6 tane var icinde sizin tek goz 6 ay gider.
benım tabı bu kadar fazla degıl ama rahatsız edıcı sureklı gozlerımı kısıyorumCnm kendi konforun rahatligin icin 3un 5 in hesabini yapma yaptirma
1 senedir 8 er derecelik gozlerime lens kullaniyorum ve daha once neden yoktu neden almadim diye cok pismanim cunki sevmedigim icin gozlugu sadece evde takardim disari ciktigimda bastigim yeri bile goremiyordum o derece simdi gozlukluleri gorunce tutup kolundan git lens al dememek icin zor tutuyorum kendimi:))
( astigmatim yuksek oldugu icin maalesef lazer olamadim ama olabilseydim cok iyi olurdu)
bu sekılde zaralı degıl mı gozden cıkarmamak?2 yıldır şeffaf lens kullanıyorum. bazen kuruluk hissi oluyor, gözlerim ağırlaşıyor. eve gider gitmez çıkarıyorum.
onun dışında 2-3 hafta çıkarmıyorum. onla uyuyup hatta banyo da yapıyorum, çünkü unutuyorsun gözünde olduğunu.
Gozlerinizin kenari kirisir yapmayin :) Obur goz dengelemeye calistigi icin cok daha fazla yoruluyo aslinda.sagolun bilgi için
tek goz degıl sol gozum cok fazla ama sag gozde dusuk de olsa numaralı
yanı ben suan sag gozun hatrına durabılıyorum aslında sanırım dengelıyor sag gozumu kapatıp sol ile baktıgımda göremiyorum yanı ıkısı de aynı olsa duramam zaten
ama artık gozumu kısmaktan yuzum ağrıyor basım agrıyor
uzun suredır kullanıyorsunuz pekı ılk zamanlarda sorun olmus muydu ?
ben de alısamadım işte burnumun ustunde taş var sankiBenim de goz numaralarim cok yuksek miyop+astigmat var.Lens kullaniyorum arada batma ve goz sulanmasi yapiyor,bildigin agliyor gibi oluyorum onun disinda rahat ve kullanisli.Gozluk denedim fakat kullanamadim,alisamadim.
valla kırıştı zaten :)Gozlerinizin kenari kirisir yapmayin :) Obur goz dengelemeye calistigi icin cok daha fazla yoruluyo aslinda.
Ilk lensi doktor takmisti bana cikarmakta bisey yok.Ilk kendim taktigimda 1 bucuk 2 saat ugrasmistim sonraki gunler saniyelik is hemen alistim.Goz bebegine koyuyosun gozu oynat bitti.
peki 60 tl ne kadar sure kullanıyorsunuz lensleri ?Bende 2 yildir seffaf lens kullaniyorum. Hicbir problemim yok gayet rahat. Ben 1 kutusunu 60 liraya aliyorum..
Lens kullandigim gunden beri dunyam ayinlandi.. Megersem kormusum de haberim yokmus...
aslında onu da dusunuyorum pekı 2000 tl tek goz mu ıkı goz ıcın mı bılıyor musunuz?Çizdir kurtul, uğraşma lens takıp çıkarmakla. Sanırım 2.000 tl civarı operasyon. Ama bu parayı bir kerede ödüyorsun, o yüzden çok daha ekonomik; yıllarca gözlük, lens, lens suyu almaktan daha ucuza gelir...
2 yıldır şeffaf lens kullanıyorum. bazen kuruluk hissi oluyor, gözlerim ağırlaşıyor. eve gider gitmez çıkarıyorum.
onun dışında 2-3 hafta çıkarmıyorum. onla uyuyup hatta banyo da yapıyorum, çünkü unutuyorsun gözünde olduğunu.
bu arada ben aylık lens kullanıyorum. ucuzları da varmış ama göz işi şakaya gelmez. 100 tl civarı, içinde 6 tane var. 3 ay gidiyor bana, siz tek göz için kullanacaksanız 6 ay 100 tl nedir ki
bu sekılde zaralı degıl mı gozden cıkarmamak?
galıba hergun cıkarılması gerekenler bırde gozde kalabılenler var sızınkısı oyle mı
pekı fıyatı ne kadar ve lensler ne kadar surelık?