lens ya da lazer ?

Siz niye yıllarca bozuk gözlerinizle kısarak bakmaya ısrar ettiniz de gözlük takmadınız ki? Göremiyormuşsunuz işte, kullanmamanın mantığı nedir?
Gözlerinize ve yaşam kalitenize değer veren biri değilsiniz sanırım. Lens kullanmak titizlik ister, sorumluluk ister. Bunu geçin, çünkü siz bu şekilde lensle de mikrop filan kaparsınız. Doktora gidip takmanız gereken gözlükle başlayın.

Ben lazer oldum, çok da memnunum. Ama size uygyn olmayabilir bu tür şeyler. Yıllardır gözleriniz için sorumsuz davranmışsınız, size lazer de lens de bu halinizle zararlı gelir bence. Bunlar dikkat, özen ve sorumluluk isteyen şeyler çünkü.

kızlar bende mıyopluk var taa ortaokulda sanırım doktora gıttıgımde gozluk vermsıtı bumarasını hatırlamıyorum bıle sanırım sol goz 1.75 falandı sag gozum ona gore daha ıyı ama sag gozde de var
o zaman cok denedım ama takamadım gozluk sımdı 30 yasındayım senelerdır takmıyorum ama sag gozum dengeledıgı ıcın heralde durabılıyorum sag gozumu kapatıp sol ıle baktıgımda etraf cok bulanık yanı ıkı gozum de aynı olsa duramam

farkında olmadan gozlerımı hep kısarak bakıyorum ve gun sonunde artık basım agrıyor ama gozluk takmak ıstemıyorum
lens de cesaret edemıyorum suana kadar hıc kullanmadım ve nette arastırınca yorumları okudum yok goze yapısıyormus falan korkutucu yorumlar vardı
şimdi lens ne kadar bılmıyorum ama soyle soyleyım hanı lensı alayım bır deneyım dıyecek bos yere para verecek durumum yok zaten annem esım falan da soylenıyorlar '' ne var gozluk taksan lens zararlı'' falan dıye sımdı alıp bı suru para verıp takamazsam daha da soylenırler bılmem anlatabıldım mı

lazer ıse hep dusundugum sey kokten cozum ama kac para oldugunu bilmiyorum
özellikle bunu merak ediyorum yakın zamanda lazer yaptıran var mı ne kadar fıyatı ve memnun musunuz?

mesela benım annem gozlerı ılerı derece de ve annem cocuklugundan berı gozluk kullanıyor
sabah kalkınca takar gece yatarken cıkarır ben bıle annemı gozluksuz gormuyorum
annem lazer duusnmuyor yanı olsa ıster ama hanı maddıyat olarak ona para vermek ıstemıyor
alısmıs coocuklugundan berı gozluk onun ıcın yuk degıl hatta '' ben gozluksuz dolasmaya utanırım '' falan dıyor:)
o yuzden benı anlamıyor ama ben kesınlıkel duramam gozluk takmak ıstemıyorum

kızlar bılenler yardımcı olabılır mı lens kullananlar ne gıbı sorunları var sızce ben yapabılrı mııym ( gozlerım yole cok hassasıyetı yoktur )
en cok merak ettıgm de lazer yaptıranlar malıyetı hakkında fıkır verebılır mı

konu yanlıs yerde ıse lutfen tasınamsın bır sure olur mu ? en fazla cevap alabılecegım yer burası :KK43:
4 senedir kullanmıyorum hiç bi zararını görmedim çok da memnunum o kadar rahat ki yapisma vs olmuyo uyuyabiliyosun duş alabiliyosun anlatmak istediğim sanki gözleriniz bozuk değilmiş gibi hep normal görüyormus gibi hissediyorsun. Fiyat noktasiylada şunu söyleyebilirim benim iki gözümde farklı ayrı ayrı kutular alıyorum 1 tanesinin içinden 6 adet çıkıyo toplamda 2 kutu 140 lira ödüyorum solüsyon içinde 1 lens için 1 ay diyolar ama temiz kullanırsan 2 ay hatta 3 ay da kullanabilirsin bunu zaten görmen zorlasinca da anlarsın değiştirirsin yani

Lens çok kullandım ama önermiyorum. Gözlük en iyisi.. Göz doktorları asla lens takmaz, gözlük kullanırlar. Neden?

Siz niye yıllarca bozuk gözlerinizle kısarak bakmaya ısrar ettiniz de gözlük takmadınız ki? Göremiyormuşsunuz işte, kullanmamanın mantığı nedir?
Gözlerinize ve yaşam kalitenize değer veren biri değilsiniz sanırım. Lens kullanmak titizlik ister, sorumluluk ister. Bunu geçin, çünkü siz bu şekilde lensle de mikrop filan kaparsınız. Doktora gidip takmanız gereken gözlükle başlayın.

Ben lazer oldum, çok da memnunum. Ama size uygyn olmayabilir bu tür şeyler. Yıllardır gözleriniz için sorumsuz davranmışsınız, size lazer de lens de bu halinizle zararlı gelir bence. Bunlar dikkat, özen ve sorumluluk isteyen şeyler çünkü.
Hanım efendi sizin bana kastınız mı var daha önce de çok kırıcı şekildeyorum yapmıştınız bana
Ben hassas bi insanım kırılıyorum lütfen
Bu şekilde cocuk azarlar gibi azarlamak nedir ? Benim buradaki amacım lens kullananlardan ve lazer yaptıranlardan yorum almaktı
Ben sadece yorum istedim o kadar

canım aynı dertten bende de var.gözlerim 3,5 numara gözlüksüz asla göremiyorum.gözlük takmaktan nefret ediyorum.
tam 8 yıl lens kullandım fakat itinasız kullandığım için allerji başladı ve şuan asla kullanamıyorum.çok rahat lens ama itinalı kullan ömür boyu kullan.lenler çok pahalı değil bence önce aylık veya haftalık lsneler var onlardan dene sanırım şuan 50 tl çivarı.baktın oldu 6 aylık 1 yıllık alırsın onlarda taş çatlasın 100-150 tl.gözlükten ook avantajlı fiyat olarak.
aparan varsa kesin ameliyat ol tek çözüm ben olmak istedim fakat gözlerimin reinası uygun olmadı.sanırım şuan 3-4 bin tl arası değişiyor.arkadaşım yaptırdı çoook memnun.ben malesef gözlüğe talimm ediyorum..
Peki devlet hastanesinde muayene olunca da lens olabiliyor mu biliyor mısınız
Lens için özele mi gitmek gerekiyor ?

Hanım efendi sizin bana kastınız mı var daha önce de çok kırıcı şekildeyorum yapmıştınız bana
Ben hassas bi insanım kırılıyorum lütfen
Bu şekilde cocuk azarlar gibi azarlamak nedir ? Benim buradaki amacım lens kullananlardan ve lazer yaptıranlardan yorum almaktı
Ben sadece yorum istedim o kadar
Haydaa. Ne azarlaması yahu. Bu kadar hassas kırılgansanız buraya konu açmayın arkadaş. Sizi burada kimse pamuklara sarmaz. Eleştirilecek tarafınız eleştirilir. Adınızı sanınızı bilmem, kasıtlı bir şey yok. Siz yorum kaldıramıyorsanız buralardan uzak durun yani.

Haydaa. Ne azarlaması yahu. Bu kadar hassas kırılgansanız buraya konu açmayın arkadaş. Sizi burada kimse pamuklara sarmaz. Eleştirilecek tarafınız eleştirilir. Adınızı sanınızı bilmem, kasıtlı bir şey yok. Siz yorum kaldıramıyorsanız buralardan uzak durun yani.
Bu laf da klasıkleşti artık burda moda oldu
Iyi de de benim konum kaynanalı kayınpederli görümceli bir konu değil hadi beni haklı bulanlar olur bulmayanlar eleştirir falan
Ben lens mi kullanayım lazer mi diye konu Açarken kalbimin kırılacagını falan düşünemedim açıkçası yada eleştiri alacağımı
Neyse sağolun yıne de
Hayırlı aksamlar

Arkadaslar yardımcı oldunuz hepinize teşekkür ederim son olarak lens îçin illaki özele mi gitmem gerekiyor devlette de yaZıyorlar mı bilen varsa yazabilir misiniz ?

Cnm 2 75 falan astigmat retinan cok incelmis astigmatin cok yuksek dedi
Ancak kalici lens gibi bi Ameliyat onerdi 20 bin tl.. Tabiki yaptirmadim fiyatlari duserse belki yaptiririm
Ay evet o da baya pahalıymış yani normal lazerin kaç katı kim bilir. Aslında lazer için çok yüksek olmuyor o nunara sanırım ama retinanızın ince olması engel olmuş değil mi

Ay evet o da baya pahalıymış yani normal lazerin kaç katı kim bilir. Aslında lazer için çok yüksek olmuyor o nunara sanırım ama retinanızın ince olması engel olmuş değil mi
Evet 2 doktora gittim ikiside olmaz dedi retinanin ince olmasindan biri bu pahali olan ameliyati cok cok övdu ama yapacak bisey yok..

Canim yaklasik 10 yıldır lens kullanıyorum ve derecem seninkinden ileri. Lens fiyatlari degisiyor. Benim sag ve sol gözümün numaraları farklı olduğu icin lens fiyatlarim daha pahali yanlis hatırlamıyorsam 240 falan vermistim. Okuduğun yorumlardan korkma. Bende ilk kullanmaya baslayacagim zaman cok korkmustum ama temizligine dikkat ettigin surece bir sey olmaz. Lens kullanirken suresini gecirme, lens solüsyonu alirken son kullanim tarihine dikkat et hicbir şey olmaz

X