lens ya da lazer ?

5 yıldır gözlük kullanıyorum gözlüğü çıkardığım zaman basım dönmeye başlıyor yanı uzun sure kullanmayinca alışkanlıktan mıdır nedir duramiyorum. Bende sabah takip gece cikaranlardanim ama şimdi acaba lazer mi acaba cizdirsem mi kararsizligindayim. İnşallah sorularimiza cevap buluruz :-)

Ben gecen sene oldum 2500e masraflarla 2700 falan oldu. Lazer olacaksan 1 ay lens kullanma, gözün oksijen almadigi için canin acir. Benim 3.5tu gözlerim tamamen sifirlandi. ilk 6 saat sıkıntılıydı sadece.

20 milyar mi :KK57:
Araba alırım diyeydin o paraya :KK75:
Valla oyl buyuk hayal kirikligi yasamistim lazer olmaz ama baska bir yontem var deyince sap gibi dinledim
Sagligin icin hic onemli degil diyor bide
Kredi Borclarimiz var ev yok bark yok cnm kocamda yalvariyor bana ben kredi cekerim yaptiralim diye ama yani hayati bi durum yok sonucta
Lenstende istedigim verimi alinca o gunku uzuntulerimi tamamen unuttum:)))

Lazer derim. Lens hiç kullanmadıysanız lazer çok daha rahat yapılıyor üstelik. Annemi 2008 de yaptırdık. Doktor hiç lens kullanmadığı için çok uygun hasta olduğunu söyledi. Lensi uzun süre kullanım retinada incelme ve kuruluk yapıyor buda lazerin yapılmasını engelleme ihtimalini arttıran birşey. Eşimde 2,75 astigmat 2,5 hipermetrop Baharda onuda lazer yaptıracağız. Oda hiç lens kullanmadı ama gözlükte kullanmıyor zaten. 450 euro fiyat aldık. İsim vermek yanlışsa silebilirim İstanbul Cerrahi hastanesinden. Annemide orda yaptırmıştık çok memnun kaldığımız bir yer.

Valla oyl buyuk hayal kirikligi yasamistim lazer olmaz ama baska bir yontem var deyince sap gibi dinledim
Sagligin icin hic onemli degil diyor bide
Kredi Borclarimiz var ev yok bark yok cnm kocamda yalvariyor bana ben kredi cekerim yaptiralim diye ama yani hayati bi durum yok sonucta
Lenstende istedigim verimi alinca o gunku uzuntulerimi tamamen unuttum:)))
Ne kadar iyi bi eşiniz varmış :KK19:

Ben gecen sene oldum 2500e masraflarla 2700 falan oldu. Lazer olacaksan 1 ay lens kullanma, gözün oksijen almadigi için canin acir. Benim 3.5tu gözlerim tamamen sifirlandi. ilk 6 saat sıkıntılıydı sadece.
Acaba gözün derecesine göre fiyatta değişiklik gösterir mi

Benim gözlerim -4 numara miyop .
İlk başta gözlük aldım 1 yıla yakın kullandım ama zor oluyo . Yağmurda , karda , buharlı ortamda gözlükler anında buğulanıyor . Sürekli elin gözlükte oluyo aşağı indiği için burnumda çok minik durmuyodu :KK70:
Sonra lens aldım başlarda kullanmak biraz zor oluyor batma yapıyor , zor takıp çıkarıyosun ama zamanla alışıyosun .
Göze lens yapışması öyle kötü bişey değil :KK70: Ben bi kere duşta çıkarmadım heralde şampuan kaçtı gözüme lens yapıştı .
Almaya çalıştım gelmedi sonra biraz bekledim çıktı hemen .
Bence lens büyük rahatlık .
Ben renkli kullanıyorum gözlerime aldığım iltifatın haddi hesabı yok :KK70:
Göz çizdirme olayını biraz araştırmıştım bi dönem . Sanırım daha ileri numara miyoplara öneriliyormuş ve tekrar ilerlemeyeceğinin garantisi yokmuş . O yüzden ben vazgeçmiştim .

21 yasindayim ve 11 yasimdan beri miyopum. Ilk basladigimda 2 felandi iki gozumde. Gozluk kullandim cok uzun bi sure. Ama hic guzel durmuyordu. Bi kere genc kiz olmuyosun, eskilerdede cirkin cirkin gozlukler vardi. Herkes suslenirken ben suslensem bile gozlgum golge dusuruyordu. En sonunda lense gectim. Hiicc bakmadim internete yok lensin zararlari felan diye. Su an gozumde lens var. Gozluk taktigim an gozlukcu bana " eger takmazsan gozlerinin ayari yukselir" demisti. 7/24 taktim yinede yukseldi. Lens hakkinda yanlis bilmiyosam " o dahada gerilestiriyor gozleri, cunku gozlugu cikarma imkanin varken lensi sokup cikarmayla ugrasmak istemdgin icin son ana kadar gozunde tutuyosun,taki uyuyana kadar" derlerdi. Ornek evde gozluk takiyosam yuzumu yikamaya giderken cikariyorum gozlugu, o ara gozlerim biraz egzersiz yapiyor, ama lensi cikarmadgim icin bu egzersiz olmuyor( egzersiz derken doktorlarin soyledigi; gozunuzdeki gozlugu lensi cikarinki arada, dahda tembellesmesin gozleriniz, egzersiz yaparsaniz dahada gerilemez gozleriniz; oysaki gozluktu bunun tam tersini soyluyordu gozlugu cikarma diyordu, peh!)
Her neyse, gozlugu taktim taktim ve gittikce ilerledi, gozlukcunun dedigi dgru cikmadi yani. Sonrs lense gectim. Ve 18-20 yaslarnda gozlukcu sag gozun duzelmis, numarasi az bi dusmus dedi( burda lens yada gozluk takmam dusurmedi numarami, zaten herkeste 18- 20 arasi bi duzelme oluyormus gozlerde).
Ammada uzattim. Nerye varicagimi unuttum ya :).

Dedigm gibi lens takiyorum ve cokta memnunum. Gozlugu keske hic takmasaydim diyorum, gozlukten dolayi burnumda kemer olustuguna inaniyorum bilmiyorum ne kadardir dgruluk payi.
Kuzenim ve karisi lazer yaptirdilar.
Annemgilde gitmisti yanlarinda beraber isleri vardi, gozlerim yaniyor yaniyor diye arabada yolculukta bitmisler ölmusler lazerden sonra. Ama agri kesici felan derken su an gozlukten kurtulmus olmanin kolayligi var.

Hesap edersem ; omur boyu lense vericegim paralari toplasam; en temizinden lazer yaptiririm bi seferligine mahsus para veririm ve kurtulurum. Ama simdilik ogrenci olarak maddi gucum el vermiyor.
Ilerde dusnuyorum ama bende lazer.

Lazer derim. Lens hiç kullanmadıysanız lazer çok daha rahat yapılıyor üstelik. Annemi 2008 de yaptırdık. Doktor hiç lens kullanmadığı için çok uygun hasta olduğunu söyledi. Lensi uzun süre kullanım retinada incelme ve kuruluk yapıyor buda lazerin yapılmasını engelleme ihtimalini arttıran birşey. Eşimde 2,75 astigmat 2,5 hipermetrop Baharda onuda lazer yaptıracağız. Oda hiç lens kullanmadı ama gözlükte kullanmıyor zaten. 450 euro fiyat aldık. İsim vermek yanlışsa silebilirim İstanbul Cerrahi hastanesinden. Annemide orda yaptırmıştık çok memnun kaldığımız bir yer.
450 euro her ıkı goz ıcın mı

Şimdi siz sorunca Eşimle konuştum ben yanlış hatırlamışım. annemin ameliyat parası 450 euroydu o 2008 de oldu her iki gözü için toplam ödediğimiz rakam. Eşim için 700 euro dediler yine her iki göz için toplam rakam.
teşekkürler
aslında bişe degil ama işte durduk yere de yapılmıyor borclar falan da var
ne bıleyım belkı taksıt olayı falan olsa bılemıyrum

Neden lazere tepki tepki gösterdi ki amcanız o_O
göz bozukluğu denen şey lisedeki fizik derslerinden hatırlarsınız belki merceklerdeki kırılmaları işte göz merceğindeki şekil bozukluğu nedeniyle meydana gelirmiş lazer bu merceğin inceltilerek kırılan ışığın düşme açısını değiştirerek bozulmayı düzeltirmiş yani kendi gözünüzdeki merceği inceltiyor. bu nedenle yaptırmama izin vermedi. kendisi eşi çocukları hala gözlük kullanıyorlar lens bile kullanmıyorlar...

kızlar bende mıyopluk var taa ortaokulda sanırım doktora gıttıgımde gozluk vermsıtı bumarasını hatırlamıyorum bıle sanırım sol goz 1.75 falandı sag gozum ona gore daha ıyı ama sag gozde de var
o zaman cok denedım ama takamadım gozluk sımdı 30 yasındayım senelerdır takmıyorum ama sag gozum dengeledıgı ıcın heralde durabılıyorum sag gozumu kapatıp sol ıle baktıgımda etraf cok bulanık yanı ıkı gozum de aynı olsa duramam

farkında olmadan gozlerımı hep kısarak bakıyorum ve gun sonunde artık basım agrıyor ama gozluk takmak ıstemıyorum
lens de cesaret edemıyorum suana kadar hıc kullanmadım ve nette arastırınca yorumları okudum yok goze yapısıyormus falan korkutucu yorumlar vardı
şimdi lens ne kadar bılmıyorum ama soyle soyleyım hanı lensı alayım bır deneyım dıyecek bos yere para verecek durumum yok zaten annem esım falan da soylenıyorlar '' ne var gozluk taksan lens zararlı'' falan dıye sımdı alıp bı suru para verıp takamazsam daha da soylenırler bılmem anlatabıldım mı

lazer ıse hep dusundugum sey kokten cozum ama kac para oldugunu bilmiyorum
özellikle bunu merak ediyorum yakın zamanda lazer yaptıran var mı ne kadar fıyatı ve memnun musunuz?

mesela benım annem gozlerı ılerı derece de ve annem cocuklugundan berı gozluk kullanıyor
sabah kalkınca takar gece yatarken cıkarır ben bıle annemı gozluksuz gormuyorum
annem lazer duusnmuyor yanı olsa ıster ama hanı maddıyat olarak ona para vermek ıstemıyor
alısmıs coocuklugundan berı gozluk onun ıcın yuk degıl hatta '' ben gozluksuz dolasmaya utanırım '' falan dıyor:)
o yuzden benı anlamıyor ama ben kesınlıkel duramam gozluk takmak ıstemıyorum

kızlar bılenler yardımcı olabılır mı lens kullananlar ne gıbı sorunları var sızce ben yapabılrı mııym ( gozlerım yole cok hassasıyetı yoktur )
en cok merak ettıgm de lazer yaptıranlar malıyetı hakkında fıkır verebılır mı

konu yanlıs yerde ıse lutfen tasınamsın bır sure olur mu ? en fazla cevap alabılecegım yer burası :KK43:
canım aynı dertten bende de var.gözlerim 3,5 numara gözlüksüz asla göremiyorum.gözlük takmaktan nefret ediyorum.
tam 8 yıl lens kullandım fakat itinasız kullandığım için allerji başladı ve şuan asla kullanamıyorum.çok rahat lens ama itinalı kullan ömür boyu kullan.lenler çok pahalı değil bence önce aylık veya haftalık lsneler var onlardan dene sanırım şuan 50 tl çivarı.baktın oldu 6 aylık 1 yıllık alırsın onlarda taş çatlasın 100-150 tl.gözlükten ook avantajlı fiyat olarak.
aparan varsa kesin ameliyat ol tek çözüm ben olmak istedim fakat gözlerimin reinası uygun olmadı.sanırım şuan 3-4 bin tl arası değişiyor.arkadaşım yaptırdı çoook memnun.ben malesef gözlüğe talimm ediyorum..

N nebilimben Gözlük candir benim için çocukluğumdan beri kullanıyorum miyop+astigmat geçen hafta kontrole gittim 4 dereceye yakın her iki gözüm ameliyati düşünmüyorum. Şimdilik. Lens de düşünmüyorum.

Siz de şimdi pat diye ameliyat olmayın ameliyat için derecenin sabitlenmesi gerek önce doktora gidin 2 sene derecenizi takip edin.

N nebilimben Gözlük candir benim için çocukluğumdan beri kullanıyorum miyop+astigmat geçen hafta kontrole gittim 4 dereceye yakın her iki gözüm ameliyati düşünmüyorum. Şimdilik. Lens de düşünmüyorum.

Siz de şimdi pat diye ameliyat olmayın ameliyat için derecenin sabitlenmesi gerek önce doktora gidin 2 sene derecenizi takip edin.
şimdilik zaten benım ıcın lazer ıhtımalı yok maddıyat cısından:KK43:
ama gozlukle duramıyorum ee boyle de olmuyor duramıyorum lensı deneyecegım gıbı

sız gozlugu cok sevıyorsunuz heralde :)
kendınıze yakıstıryorsanız tabı rahat da edıyorsanız ne guzel
ben raht edemıyorum kesınlıkle duramıyorum gzolukle :KK43:takmak da ıstemıyorum

peki lensle yakını bulanık görme sorunu yaşayan bir tek ben miyim?
makyajla falan ilgisi var mıdır?
kaç marka denedim, hepsiyle aynı.
uzun yıllar aradan sonra geçen hafta aldım tekrar lens.
resmen yakın görmede sorun yaşıyorum.
kitap falan okurken bulanıyor yazılar.

peki lensle yakını bulanık görme sorunu yaşayan bir tek ben miyim?
makyajla falan ilgisi var mıdır?
kaç marka denedim, hepsiyle aynı.
uzun yıllar aradan sonra geçen hafta aldım tekrar lens.
resmen yakın görmede sorun yaşıyorum.
kitap falan okurken bulanıyor yazılar.
Yakinda problem olmadigina eminseniz gozun alt kisminin icine cekilen kalemler yapiyo bazen bende makyajsiz yeni lensle denedinizmi.

Ben 15 senedir dusa havuza denize lensle giriyorum dusta sorun olmuyo ama havuzla denizde gozlerimi acarak daldigim icin kuruma yapiyo ondada suni goz yasi kullaniyorum hemen durulaniyo lensler.

X