lens ya da lazer ?

3 yıldır kontak lens kullanıyorum her 2 gözde 2 derece miyop lensler 1.75
ben de lazer olmayı düşünüyorum yapılacak merkez doktor herşey hazır ama benim cesaretim yok sonrasını düşünüyorum birşey olur mu diye lensimi aldığım yer kesinlikle yaptırma demişti yaptırdığında hiç bir darbeye kazaya filen maruz kalmaman gerekiyormuş amerikan askerleri sırf bu yüzden lazer ameliyatı olmazmış gözlük kullanırlarmış aslında lense de alıştım bir zorluğu yok ilk taktığım zamanlarda lensin yönü olduğunu yani içi dışı olduğunu bilmezdim rastgele takardı-m tabi yanma batma hissi yaşıyordum ama şuan bi problem yok çok şükür takarken de gözümü açıp kenarına bırakıveriyorum parmağımla sonra sağa sola bakıyorum bir dee ben günlük çıkartıyorum rahat edemem yoksa

Lens pahalı bir şey değil. Ben bausch lomb kullanıyorum 55 tl miydi neydi çok kalıteli değil ama işimi görüyor bugune kadar en rahat ettiğim bu lens. Oasis acuvue hd vs bir sürü para döküp aldım hep batma yaptı. Tabi öncesinde doktora muayene olmalısınız gözünüz lens kullanmaya müsait mi diye.
Lazer konusuna gelince ben de kısmetse 25 e basınca yaptırıcam 21im şu sn yapmıyolar. Ablam 5 sene önce yaptırdı 1500 tl ödemişti şu an çok daha fazladır güncel fiyatlar hakkında bilgim yok. Lazerin de zararlı olduğu konuşuluyor retina tabakasını inceltiyormuş. Ama kökten çözüm ben de artık ne lens ne gözlük kullanmak istiyorum

aslında onu da dusunuyorum pekı 2000 tl tek goz mu ıkı goz ıcın mı bılıyor musunuz?
siz yenı mı yaptırdınız bu ücreti nerden biliyorsunuz araştırdım ama bıse bulamadım ben ucret konusunda
İki göz için...Tek göz ayırımı diye bir şey yok....500 dolardı yıllarca, en son duyduğumda 600 dolardı, çevremde yaptıran binlerce kişi oldu bugüne kadar, aklımda öyle kalmış en son 600 dolar oldu diye. Onu da tl'ye çevirip 2.000 tl'dir dedim. Git Dünya Göz Hastanesi'ne, muayene ol, fiyat al...

bu sekılde zaralı degıl mı gozden cıkarmamak?
galıba hergun cıkarılması gerekenler bırde gozde kalabılenler var sızınkısı oyle mı
pekı fıyatı ne kadar ve lensler ne kadar surelık?
benim lensim en son aldığımda 75 liraydı
3 aylık kullanımı
yani bir çift lensi 30 gün kullanmamn lazım ama ben sorun hissetmezsem 35-45 gün arası kullanıyorum sıkıntı olmuyor

Ben 8 yil gozluk 5 yil lens kullandim. 4 yil oncede lazer ameliyat oldum. Yilik kontrollerde her hangi bir ilerleme olmadi ikiside 0 hala. Cok memnunum sukurler olsun. Miyop derecem oldukca yuksekti. Ilerleme olur diyorlardi internette yorumlarda falan. Ama su rahat gecirdigim 3 4 yil bile yeterdi bana. Yalniz ameliyat eden doktor cok onemli oncesinde mutlaka arastirma yapin derim. Tabi ki riskleri mevcut renk bozuklugu noktali gorme vs gibi her riski kabul ettiginize dair kagit imzalatiyorlar zaten. Ben o kadar bunalmistim ki hic dusunmedim bile riskleri.

Bende bir ara kullandım bana kuruluk yaptı batma yaptı çıkardım attım hatta parçaladım bildiğin naylon gıbı bişey uzuyo falan :) rezil ettim lensi para verdim boşuna şimdi gözlüğümü takıyorum bılgısayara bakarken tv ye bakarken falan görme kaybım fazla değil sadece sol gözümde var , yuksek dereceli numaram olsa mutlaka lense alışmaya çalışırdım.

Sizin kacti dereceniz merak ettim yukseklerde ilerleme oluyo diyolar cunku.

Sanirim benim gozlerim biraz hassas bu yuzden olabilir.Sizin gozleriniz hassas degilse yasamazsiniz herahlde bu sorunlari

Bende gozlugu hic sevmem.lens kullaniyorum 3 senedir hic bir sorununu gormedim sadece ilk baslarda 1 hafta falan zorlanabilirsin takip cikarmada sonrasinda temiz kullanirsan hic bir sorun olmaz yapisma falan yasamadim. mesela benim lensimle uyuyabilirsin 1 hafta cikarmadan ama ben eve geldigimde cikartiyorum o çıkartmayanlar yapisma sorunu yasamis olabilir. Fiyatina gelirsek iki gozunde farkliysa iyi bi lens almak istiyosan en fazla 200 tl odersin ve 1 senelik omru var. Seffaf lensi oneriyorum. Lazeri hic bilmiyorum

bır senelık 200 tl fena degıl
tabı almısken ıyısını almam lazım cunku korkuyorum zaten
sagolun deneyecegım daha kotuye gıtmeden

bır senelık 200 tl fena degıl
tabı almısken ıyısını almam lazım cunku korkuyorum zaten
sagolun deneyecegım daha kotuye gıtmeden
Korkmaniza hic gerek yok. Hatta youtube lens nasil kullanilir tarzi seyler yazarsaniz unlu bi kac youtuberin lensle ilgili videolari var ayrintili bi sekilde anlattiklari. Onlari izleyebilirsiniz :)

Bende gozluk kullaniyorum.lensimde var ama cok gerkmedikce kullanmam.
Gozlukten sikayetci degilim hatra unutuyorum gece yatarken gozumde esimde gozlugunu cikarmamissin diynce takmadan ruyalar net olmuyor diyor
Lazer fiyatlari aristiriyorum suanda 1500 2000
2000 5000,arasi degisiyormus.

pekı ne zamandır kullanıyorsunuz gozluk ?
ben hıc bı zaman alısamadım oyle takabılecegımı de sanmıyorum hıc
2000 tl ıkı goze olsa aslında dusunebılırım

Lens kullanıyorum 12 yil falan oldu arada gözlük de takiyorum. Ancak bisure sonra goz hassaslasiyor lensten dolayi.

Lazer olabilirsen ol gozleri kisarak dolasma göz Kasların zayiflayabilir

Lazer fiyatlari 1000 9000 arasi, goze bagli

Cok uzun sure lens kullanmakta goz retinasini inceltiyormus ve belli kalinligin altina lazer ameliyat yapilmiyor yapilsada iyi sonuc vermiyormus ileride ameliuat dusunenler bunusa goz onunda bulundursun. Benim tam sinirdaydi birazda o yuzden mecbur kalip cesaret buldum.

pekı ne zamandır kullanıyorsunuz gozluk ?
ben hıc bı zaman alısamadım oyle takabılecegımı de sanmıyorum hıc
2000 tl ıkı goze olsa aslında dusunebılırım
Orta sondan beri yani bi 12 13 senedir
Muayeneden sonra fiyat belirleniyomis genwlde gozun yapisina derecesine gore degosyomus.istersen lazer yapan yerleri arayip bilgi alabilrsn

Bende de miyop var.Gözlük kullanıyordum lense heves sardım.3 aylık olandan aldım.Banyoda,yatarken çıkarmıyosun onlardan.190 tl idi 3 çift.İlk takamadım,lensi aldığım yerdeki kız taktı falan sonra alıştım ama.Sol gözüm bir kabul etmedi.Çapaklanma,batma,kuruluk,lens kendini dışarı attı falan uğraşamadım gözlüğe geri döndüm.İmkanınız varsa kökten çözüm deneyin,lensin ömür boyu maliyeti var bide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…