- 29 Ağustos 2007
- 748
- 1
-
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
Kusura bakma bazı mesajlar gözümden kaçmış olabilir elimden geldiğince herkesin sorularına cevap vermeye çalışıyorum dikkatimden kaçtığı zamanlar için mesaj yollamanız daha garanti olur.Şimdi sorunu gelelim.Öncelikle görüntünün netliği ise önemli olan ozaman gözüne en uyan lensi seçmen gerekli gözde hem astigmat var her iki göz birbirinden farklıysa evet toric kullanman gerekli ve toric lenslerde renkli yok.Hesaplı olmasını istiyorsan johnson kullanabilirsin hem çok rahat hem çok kullanışlıdır fiyatı 60 civarı bir kutusu 2 göz için ayrı kutu alman gerekir her kutu 3 aylık kullanıma tekabul eder yani 2 kutu lens 6 ay kullanım karşılığı 120tl gibi bir rakama denk gelir.Eğer renkli lens kullanmak istiyorsan ozaman yine 2 ayrı kutu alarak görüntünü bozmaman gerekir ancak astigmat değerin çok önemli kimi numaralar tölere edebilir ama astigmat yüksekse ozaman lenste renkli kullanman pek mantıklı olmaz.Numara falılığın ne olursa olsun 2 kutu lens almanı gerektiriyor.Sadece gözlük kullanmamak adına net göremiyeceğin tek kutu lense yönelmeni önermem.Çünkü bir göze daha fazla yüklenmiş olucaksın bu da denge durumunu ve görüntü kaliteni düşürecek.Fiyat araştırması yaparak gözüne ve cebine uydun lens bulabileceğini düşünüyorum
1 senelik numaralı şeffaf lens varmıdır acaba?.İki üç günde bir çıkarılıp solisyonuna konulan ama 1 senelik olan???
Sevgili arkadaşlar forum sayfalarında gözlük ve lensle ilgili birçok soru öneri beklenen konular olmuş.Hepsini tek tek okuyup cevaplayabilmem ve sizlerin takip edebilmesi çok güç olduğundan yeniden bir başlık altında toplamak istedim.Lens kullanmak isteyen veya kullanmakta olan arkadaşlarımız varsa sormak istedikleri her soruya yardımcı olmaya çalışıcam aynı zamanda numaralı ve güneş gözlükleri ile ilgili kafanıza takılan öğrenmek istediklerinize yardımcı olmak için elimden geleni yapıcam.Göz bozuklukları görme kusurları aklınıza takılan ne varsa bilgim dahilinde cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Hoşçakalın..sengözlerimebaksanab
merhaba, 10 gün önce acele edip sadece internet üzerinden renkleri araştırarak B&L light green numaralı yıllık lens aldım. eski şeffaf lensimin bc değeri 8.6 idi ben de renkli de 8.4 ve 8.7 seceneği olduğu için en yakın değer 8.7 seçtim. sağ gözüm tam olarak oturdu ancak sol gözüm sanki biraz sola kayıyor ve gözümün kahveliği gözüküyor. kaymadığında hafif batma oluyor, hatta biraz kaydığında daha iyi görüyorum ve rahat ediyorum ancak niçin kayıyor.? bu anormal değil mi sebebi ne olabilir. aslında farkedilmicek kadar az ama ben kullandığım için beni rahatsız ediyor:) fotografta ekledm. light greenden biraz daha koyu olduğunu söylüyorlar. koyu kahve gözlerime başka hangi rengi önerirsiniz?
Hem renkli hem numaralı ve astigmat kullanabileceğin yıllık kullanımlı lensler özel üretim olarak yapılabilir Rainbow şakkıdıöncelikle üstteki konu derken sizin alanınızdakini kastetmedim Yani mesajımı görmediniz falan değilopuyorumnanaktan Üstte lens kullananlar die bişi var ya orası Çooook teşekkür ederim tavsiyeleriniz uyguluycam renkli kullanamamak üzdü beni Baba tarafı yeşil gözlü ben anneye çekmişim kahverengi Kader utansın artık napalımkaydirigubbakcemile2
İlk defa lens kullanımı olucaksa eğer evet doktor muaynesi şart çünkü göz eğimi çapı lens kullanımı için çok önemli.Piyasada muayne olmadan verilen birçok lens var ama bunlar göz uyumu olmadığı zaman sorun oluşturabilir aslında sorun olmayacak şeklindedir ama göze uyumu olmadığından sorun yapabilir.Verteks tablosu vardır göz reçetesine göre bu tablodan lens numarası verilir
İlk kullanacaklar için en iyi numaralı şeffaf lens hangisidir?
merhaba gözümde küçüklükten gelen bir şaşılık var. yaklaşık 10 yıldır gözlük kullanıyorum. eskisine göre çok daha iyi durumda gözlerim. kaydığı çok aşırı belli olmuyor. gözlük takmaktan çok sıkıldım. hiç bir zaman için sevmiyordum ama bu sene çok kararlıyım kurtulma konusunda. gözlerimin biri 2.50 diğer 2.75 ti sanırım.
her zaman gittiğim göz doktorunun dışında başka bir göz doktoruna ameliyat olmak istediğimi söyledim ama ameliyat olamazmışım. 1-2 sene sonra lens kullanabileceğimi söyledi. lens kullanmak için yaş sınırlaması olduğunu sanmıyorum. lensleri hijyenik bir şekilde kullanabilirim, sizce bu "1-2 sene" ne için olabilir.. ? bilmiyorumkismile
selamlar lenslerimin rengi bana cok acık geliypr ve koyulastırmak istiyorum.opti free solusyon kullanmak harıcı aklınıza gelen bir yol varmı