gunescim cnm sanırsam bana diyorsun ...soylediklerini kotu olarak algılamıyorum(aksıne oldukca iyi niyetli oldugunu biliyorum)...evet kesinlikle insan az kullanacağı bir lense olmadık paralar yatırılmamalı...ama insan yanılabiliyor bazen ...ben lensi alırken elime ayna alıpta gunısıgında bakarak almama ragmen yanılabildim ...pahalı lens verdigin paranın hakkını vericektir diye dusunuyor cogu ınsan hyr buna katılmıyorum...hiçbi lensten harikalar beklememek gerekir ...bi cok kısı o kadar para verdin noldu belli oluyor işte diye yaklasıyor ....tabiki belli olucak gozume bize ait olmayan bi cisim takıyoruz...insanların boyle soylemesini en aza indirgemek istiyorsak eger kendi goz rengimize uygun bi lens secimi yapmamız gerekiyor kı cokta fazla incitici kırıcı kelimeler kullanılmasın...
gnzcim aslında ben onları söylerken seni baz alarak söylemedim
bu söylediğim şeye ben de dahilim..hepimiz dahiliz...lens kullanıcıları zaten bu hatayı hayatlarında en az 1 kere yapıyor muhakkak..bu kaçınılmaz birşey..
sadece hatalardan çıkardığım dersleri paylaşıyorum...
ben de gittim lilac denen lensi aldım mesela rengi iddialı diye yüzüme o renk yakışıyo diye.....oysaki onlar her zaman takılmayacak bir lens o yüzden günlük hayatta kullanamıyorum... alırken kendi yaşam tarzımı dikkate almadım..
sanki hergün takabilecekmişim gibi aldım rengine kapılıp...ve para ziyanı olduğunu düşünüyorum çünkü hayatımın birçok günü davetlerde, etkinliklerde veya gece yemeklerinde geçmiyor...günlerinin çoğunu normal ve sıradan yaşayan biriyim...
(illa parasının az yada çok olması da değil anlatmak istediğim, olmadık paralar derken.. (yani yazık değilmi benim bu yüzden 150 liram gitti senin de sanıyorum 400 liran gitti yalnış renk seçimi yüzünden..giden sadece para da değil..moralimiz de bozuluyor)
ve dediklerime alınmadığın için de sağol canım :)
çoğumuzun hayatı normal hayatlar olduğu için böyle açık renk ve iddialı renk lensleri yıllık almanın pahalıya malolduğunu düşünüyorum..
bütün taktığımız günleri ucuca ekleyip hesaplasak bu tür lensleri 1 ay bilemedin 2 ay (yani taş çatlasa yılda 60 gün takabilmişizdir anca ) herhangi bir özel gün için kısa süreli lensler tercih edilmeli bence... ve evet canım her görenin atlayıp "gözlerin lens dimi" tarzında ve benzeri tarzda sözlerine ve rahatsız edici tavırlarına maruz kalmamak için göz rengimize yakın renkler seçmek zorundayız bu konuda çok haklısın canım...
Eğer bir insanın günlük hayatı çok iddialı süslü püslü görünüm gerektirecek bi yaşantı değilse...yani klasik yada spor giyinen biriyse özellikle....böyle iddialı ve açık renkleri alırken birkez daha düşünmeli bence... tıpkı kıyafetlerin bir tarzı olduğu gibi lensin de renginin ve dokusunun belli bir tarzı var....
mesela rainbowlar daha spor giyinen insanlara bile olurken ben sophisticlere falan daha abiyeye yakın gözüyle bakıyorum ve ortayaş sınıfında olanlara daha çok yakışacak tarzda bir lens sanki....dokusu itibariyle..
yada ne bileyim mesela b&l taktığım zaman b&l lerde aynı şekilde abiye denen tarza yakın...onları takıncada yaşıma yaş katıyor..daha yaşlı ve ağır gösteriyor ve cingöz havası veriyor.
Freshlooklar biraz daha gençlere yönelik gibi...
her lensin çevreye yaydığı mesaj farklı yani....
önemli olan, lensin yaydığı mesajın..senin yaydığın mesajla uyumlu olabilmesi....lensin yapısı ve tarzı sahibiyle uyumlu değilse isterse dünyanın en iyi lensi olsun farketmez...
çoğumuzun özenip ulaşamadığı customlar bile... onları alabiliyor olsak çoğu kişi hayalkırıklığına uğrardı kesin...