2 sıkkım ne nasıl şişlik yapsın ki zaten yoklar var arasındalarMercimek köftesi şişlik yapmış olabilir dün yediydin ya bende çubuk kraker yedim akşam 9da ona bağlıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 sıkkım ne nasıl şişlik yapsın ki zaten yoklar var arasındalarMercimek köftesi şişlik yapmış olabilir dün yediydin ya bende çubuk kraker yedim akşam 9da ona bağlıyorum
Asya benim yorumum şu canım. sen az yiyorsun baya az ve baya erken kapatıyorsun. Ekmek desen yok. Vücut kendini kıtlığa alıyor diypr ki bana zaten az besin geliyor ben bu gelenlerin kıymetini bileyim :)LenaG
10:00
3/4 dilim ananas
1 incir
11:30
4/5 yk patlıcan yemeği
3 yk yoğurt
15:40 akşam yemeği bitti
1.5 mercimek köftesi(dünden kalan)
3/4 çatal patlıcan yemeği
10 fıstık
2.5 litre su
Spor
30 dakika Leslie
Yürüyüşe çıkmayacağım bu gün kendimi protesto ediyorum
Canım benim şöyle bir sorunum var. Biraz fazla yersem 2 gün midemde hazımsızlık oluyor. Onun için azar azar yiyorum. Aç kalmıyorum daha rahat ediyorumAsya benim yorumum şu canım. sen az yiyorsun baya az ve baya erken kapatıyorsun. Ekmek desen yok. Vücut kendini kıtlığa alıyor diypr ki bana zaten az besin geliyor ben bu gelenlerin kıymetini bileyim :)
Acaba Neyi Yanlış Yapıyorum? Cevabı: Kıtlık Modu
Bugün bu yazıyı yazma niyetinde değildim ama bugün beni P90X hakkında arayan kibar bir hanımefendi ile yaptığım yaklaşık 25 dakikalık sohbet, beni bu konuda mutlaka bir şeyler yazmaya itti.
Tabii ki burada isim vermeyeceğim ama konuştuğum kibar hanımefendi; sonuç almak adına günde artık neredeyse sadece 500 kalori tükettiğini ve yalnız 2 öğün yediğini duyduğumda!
Bu durum, muhtemelen bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük ve büyük bir hata. Açıklayayım…
Kıtlık Modu Nedir?
Kıtlık Modu’nun kökenleri taa Mağara Adamı dönemine dayanır. Aslında insanoğlu sadece 100 sene gibi kısa bir süredir her istediğinde yemek yiyebilecek bolluk ve teknolojiye sahip durumda. Bu 100 seneye kıyasla öncesindeki çok daha uzun süreçte ise yemek yiyebilmek, rastlantısal veya avın başarılı geçmesi sonrasında gerçekleşen bir olaydı. Bu yüzdendir ki bugün hala genetiğimiz, uzun süreli açlık sonrası alınan besini iç güdüsel olarak depolamak eğilimindedir. Çünkü atalarımız olan mağaradaki adam, karın kaslarının nasıl göründüğünün değil, aslında “ne kadar çok yağ kazanabilir, ne kadar uzun süreli açlığa dayanabilirim”in derdindeydi.
İşte günümüzde Kıtlık Modu (Starvation Mode), belki daha çabuk kilo veririm ya da yağ yakarım düşüncesi ile, vücudunuzu gereğinden az beslediğinizde vücudun, bir sonraki yemeğinin ne zaman geleceğinden emin olamamasından kaynaklanan, vücudu tam tersi yağ rezervleri depolamaya iten fizyolojik durumdur.
Peki Ne Yapmalı?
Basit. Yağ yakmak ve fit görünmek isteyen biri, metabolizmasını sürekli çalışır halde tutmak için sağlıklı, küçük ve sık öğün yemelidir. Böylece metabolizma gün boyu hızlı kalacak, vücut kıtlık modunda olduğu gibi kendini yağ rezerv etmek zorunda bırakmayacak, ve sağlıklı beslenme doğru fiziksel aktivite ile birleştiğinde ortaya gerçekten istenilen ideal bir fizik çıkacaktır.
Lütfen kendinizi “aç” bırakmayın ve Kıtlık Modu’na kendinizi sokmaktan uzak durun…
3/4 dilim peynir yemiştim öğlen onu yazmayı unutmuşumLenaG
10:00
3/4 dilim ananas
1 incir
11:30
3/4 peynir
4/5 yk patlıcan yemeği
3 yk yoğurt
15:40 akşam yemeği bitti
1.5 mercimek köftesi(dünden kalan)
3/4 çatal patlıcan yemeği
10 fıstık
2.5 litre su
Spor
30 dakika Leslie
Yürüyüşe çıkmayacağım bu gün kendimi protesto ediyorum
Aynen ya boşa kalori alacaktim zaten bu hafta çok gitmiyor,annemler geliyor bugün onlar dönünce tekrar diyetisyene gideceğimAfiyet olsun yogurt baya olmuş sende şişkinlik yapmiyormu
Sabah 10 du Akşam 6 da bitirdim
Tabiii tabiiii hiıııı
Çalışan annenin işi zor ütü gibi vs isleri haftasonu na bıraksan daha iyi olmaz mı akşamda sana dinlenme fırsatı kalır
Afiyet olsun canım benim bugün de saşmadin çok güzel
Afiyet olsun canim emzirdigin icinmi acaba diyeceğim ama bu kan değerlerine baktir istersen
Çok güzel olmuş afiyet olsun canım benim
Bende evde yaparken tel.den aciyordum o esmer ablayı yandada saniyesini yazıyor muge anli yi izlerken tel.tv nin yanına koyup hem izliyor hem yapıyordum hiç anlamiyordum nasıl bittiğini
Afiyet olsun canım yorucu günün sonunda güzel olmuş iyiki de dondurma yememissin bis kalori alacaktin
Ay bence de ya bazı şeyleri çok abartiyoruz ne olacak çocugn bazı kıyafetleri utusuz olsaCanım iki haftadır ameliyattan dolayı el sürmedim. Haftasonu da arkadaşla sözleştik köye gidip kalacağız. Az kafa dagitalim dedik. Bir de ufaklığın hiç kıyafeti kalmamıştı. Çok kötü huyum var. illa kıyafetler utulenecek. Akşam eşim diyor ki ütüsüz olsun ne olacak sağlığından önemli mi?
Geçmiş olsun canımgünaydınn kızlarr
boynum tutulmus gece bebegiminkucaklayamıyorum nasıl hızlica gcer hareket ettikce agriyor
sıcak su torbasi koydum ama
İşte canım ütü olunca kıyafet kendini gösteriyor. Oturarak yaptım bitti çok şükür. Ama bu kadar birikmez artıkAynen ya boşa kalori alacaktim zaten bu hafta çok gitmiyor,annemler geliyor bugün onlar dönünce tekrar diyetisyene gideceğim
Ay bence de ya bazı şeyleri çok abartiyoruz ne olacak çocugn bazı kıyafetleri utusuz olsa
Geçmiş olsun canım
Ay ne güzelŞimdi 30 dk Leslie yaptım
Aaa ac karnına bende çok migde bulantısı yaptı helall vallahiTeşekkür ederim canm bir hafta denize girdiğim zamanlar çok dikkat ettim sonrasında biraz kaçırdım cerezdir tarhana 65 olmuştum bir haftaya yakın ahsam yemeklerimi çok az yedim , dünden buyana sabahları aç karna yeşil çay içiyorum onunda etkisi oldu sanırım
Afiyet olsun canım benim
İlk evlendiğim zamanlar eşim benden ağırdı. Sonra doğum falan derken 16 kilo fazla oldum.Dün aynı kiloya geldikçok şükür. Hoş o hiç diyet yapmıyor. Kurban olduğum Allahım ne olurdu benimde öyle bünyem olsaydıyer içer kilo almaz
Benim eşimde öyle doysun elinde 1 lokma ekmek varda bile yemez ve kilo su da gayet iyi almıyorKız bende aynıyımama eşime dikkat ettiğimde doyunca asla bir lokma fazla yemez. Acıkmadıkça asla yemiyor demek bunlar etkiliyor
Afiyet olsun canım çikolata az olsaymış daha mı iyi olurdu
Kolay gelsin canım. Tatilden sonra yeni düzen oturtana kadar zordur inşallah zaman ile daha kolay olurAy ne güzel
Bugün ben yerimden kimildayamiyorum . Aşırı yorulmuşum. Nerdeyse idareye geçip bana bir ay nöbet vermeyin diyeceğim.
Demekki doyduğun anda bırakmak en iyisiAaa ac karnına bende çok migde bulantısı yaptı helall vallahi
Afiyet olsun canım benim
Benim eşimde öyle doysun elinde 1 lokma ekmek varda bile yemez ve kilo su da gayet iyi almıyor
Bende sıkıntı olmadı bakım şimdilik, aylar önce baş dönmesi yapıyordu geçmiş coo saskinim iyi geldiAaa ac karnına bende çok migde bulantısı yaptı helall vallahi
Afiyet olsun canım benim
Benim eşimde öyle doysun elinde 1 lokma ekmek varda bile yemez ve kilo su da gayet iyi almıyor
Çorba ve poğaça bir arada gün için fazla olmuş.Suda az adım sayınız güzel.Bende yazayım menümü
Sabah 9
2 haşlanmış yumurta Domates salatalık biber peynir
Aralarda sıvı İçecekler
Saat 4 de torununa beslenme için poğaça yaptı çok güzel koktu 1 adet yedım
Akşam 18
3 kepce çorba
Salata
Avuç içi kadar tavuk göğsü
Şu 1.5 litre
8.bin adım yürüyüş
10 dkk evde hareket
LenaG Mthn83