-
- Konu Sahibi Liberiangirl
ya kızlar lazerle ben aldırdım bende yüzümden 2tane kabuk baglıyor soyuyorum sürekli her gün güneş kremi sürüyorum 20gün sonra bi kreme başlıcakmışım doktor bey öyle söyledisizin ek olarak tavsiye edebileceğiniz birşey varmı vitamin falan
Cok kolaymıs ya cokda basit Benim yanagımda vardı bi tane siyah ben minik ti ama sevmiyodum ben gecen gün Plastik Cerrahiye gittim aldırcam dedim ertesi gün gel alıyım dedi gittim bi igne vurdu o biraz yaktı sonra hicbisey hissetmedim cünkü uyusmustu yanagım :)) Kesip aldı 4 tanede dikis var simdi krem sürüyorum iyki aldırmısım kıl gibi ince bi cizik oda zamanla gecermis zaten kremle iyki aldırmısım diyorum basta korkmustum ama :)
yok canım bantladı orayı pamukla 24 saat sonra cıkart kremi sür dedi o iz bırakmaması icinmis banada Contractubex verdi
bana 2 gün su değdirme 3. gün sabunla yıkamaya başla bidaha da dikişin üstünü kapatma dedidikişler alınana kadar da bişey sürme sakın dedi antibiyotik verdi bide o kadar. jeli de dikiş alındıktan sonra yazıcam diyince bende bu jel var kullansam olur mu dedim olur ama ben görmeden sürme dedi :44:
Doktordan doktora deyisiyo iste canım dikis alındımı nası iz varmı biraz
cvp vericek kimse yok mu ? :S
sen yaptırdın mı cnm bu uygulamayı bir de nerde yapılıyor?yok bu farklı canım buzun hiçbir yan etkisi olmaz buz üst deriyi kurutup döküyor kızarık kalıyor biraz buzun yakıcı bir etkisi olduğu için sonra geçiyor tabi birkaç defa üst üste yapınca lekelerin başladığı yere kadar alt deriye iniyor o şekilde benleri lekeleri temizliyorlar belli derecede dondurulmuş buzla yapıyorlar internette buzlu terapi diye geçiyor bir araştır canım.
peki ilk zamanki iz ne kadar zamnada geçiyo yani en azından dikkat çekmiycek hale gelio soran olursa pek cvp vermek istemiorm da o sorulara:44:evt lazerle o kdr para verıp aldırma benımde yuzumde kucuk bır ben vardı öyle buyuk degıl dı kucuktu turkan soray mısalı ama ben kucukte olsa yuzde benı sevmem allahın gucune gıtmesın gıttım sıgortada aldırdım öle iz falanda kalmadı tatlım
Benim yüzümde yüzeysel bir kaç ben var bazıları minicik nokta gibi onlardan hiç rahatsiz değilim.Ama ikisi biraz daha büyük onları aldırmayı hep istemişimdir.Yani kendime dert etmiyorum ama olmasa memnun olurum.ÖZellikle makyaj yaptığımda fazlalıkmış gibi geliyor.
Ben 2 gün önce bir plastik cerrahla konuştum aynı doktor kardeşimin burun estetiğini de yapmıştı.Güvendiğim için yaptırmaya karar verdim.
Doktorun bana söylediği şuydu yazın yapmak kesinlikle riskliymiş yani güneş leke bırakabilirmiş.Ben de o yüzen bu cumaya randevu aldım kesip çıkaracak sonra da patolojik olarak incelenecek benlerim. Çok büyük değiller ve şekilleri de düzgün. Biri kırmızı mercimek kadar diğeri de onun yarısından da küçük. Dikişlerden sonra,bir süre biraz pembelik ve iz kalacakmış ama zamanla iyileşecekmiş bana ilaç ve krem verecekmiş.Bir yılın sonunda nerde beninin olduğunu bile unutacaksın aradığında göremiceksin dedi.!0 gün içinde fondötenle kapatılabilir hale gelecekmiş.
Özellikle bir şey daha söylemek istiyorum benim doktorum fraksiyonel lazer uygulamaları da yapıyormuş merkezlerinde hatta ben sonrasında yapsak ben izlerinden hemen kurtulsam dedim fakat doktor olmaz dedi şimdiden o uygulamayı bırakmışlar kasım aylarında yapmaya başlıyorlarmış.
Benlere lazer uygulanıp uygulanamayacağını da sordum makineleri olduğu halde asla yapmadıklarını söyledi.İz ve çukurluk bırakabiliormuş hem benin köküne nüfuz etmesi zormuş. En önemlisi de kanser riski bence.Ben konusunda lazere bulaşmamak gerektiğini anladım. Cesaret edebilirsem kendi resimlerimi çeker paylaşırım.Çok heycanlıyım kızla bu forumdaki ilk mesajım bana dua edin :)
rica etsem doktorunun adını da yazar mısın yasak mı ya da link atsan o yasak değildir heralde doktorun sitesi varsa onu link atar mısın? ya bi de bu çukurluk dedikleri şey nası bişey ki bn anlamıormm bnm de bi arkadaşım aldırdıı lazerle aldımş ama hiç iz yok ya yakından da baktım yok ama ciltle ilgilidir sanırım onun burnunun kenarında gözünün altı gbi bi yerdeydii ama çok özendm ya ama maalesef istanbulda alldırmamışş
:2:
çoook tşk edermm ben 20 yaşındayım bn de bu ara taktım aslında çok büyük değil ama koyu rengiglshh selam canım. Ben bu forumda çok yeniyim doktor ismi vermek doğru mu bilmiyorum açıkçası.Sanırım sen henüz karar veme aşamasındasın.Lütfen herkesin her söylediğine kulak asma aklına mantığına uygun seçimler yap. İnternet bazen çöplükten farksız oluyor.
Ben dün benlerimi aldırdım şu anda bantlı.lokal anestezi uyguladı doktor hafif sızlama oldu uyuşukluk gidince sonra da ağrı kesici aldım geçti. Ben biraz narinimdir hemen uçukladım onun dışında şimdilik bir şikayetim yok sadece uçuklar canımı çok yakıyor. Kaç yaşındasın bilmiyorum glshh cım ama ani karar verme bazı yaşlarda insan kendini olumsuz eleştirebiliyor. Ufaksa hiç yaptırma bile derim. Sakın lazere bulaşma estetik cerrahtan şaşma derim. Estetik dikiş atar başlarda iz olsa bile mutlaka geçeceğini bilirsin ayrıca en sağlıklı yöntem bu tekrarlama ihtimali yok. Ben patolojiye göndericem alınan parçaları. Lazerde öyle bir imkan yok ve çukurluk renk değişimi gibi riskler de var.
Cuma dikişleri aldırıcam yarın da bantlarım çıkacak eğer merak ettiğin birşey olursa sorarsın ben de cevaplarım.
çoook tşk edermm ben 20 yaşındayım bn de bu ara taktım aslında çok büyük değil ama koyu rengievet düşünüyorum henüz aslında benim arkadaşım lazerle aldırmış ama onu da estetk cerrah yapmış duyunca şaşırdım ama öyleymş.. benim yüzüm sanırım iz kalmasına biraz yatkın bu beni düşündütrüyo bn dermatoloğa gttm kesinlikle aldırma dedi aslında çok moralimi bozdu yüzümde bikaç ben daha var ama renklerş çok açık onlar da koyulaşıcak onları da mı aldırıcaksın bunun sonu yok ki dedii yaa anlamadım neden koyulaşsın ki durduk yerde byaa moralimi bozdu işte alerjik bi bünyem varmış iz çok kalırmış cildim de gergin olduğu için iz kalmaya çok müsaitmişş neden böle yaptı anlamadım geri döndüm eve gttim daha mutsuz oldum bu arada uçuğun için bi kerem önerebilriimm hemen geçiriyo ama yasak mıdır o da:44: