- 22 Eylül 2009
- 11
- 1
- 286
- 45
- Konu Sahibi callisto_jade
-
Zaten kullandığınız ilaçlar en iyilerinden biriymiş. Sizin adınıza sevindim. Geçmiş olsun.
Bu arada contractubex denen ilaç leke tedavisinde kullanılmaz. (Forumda bazı yerlerde ve bazı hastalarımda leke için bunu kullanan kişiler duyuyorum da . Onu da belirtmeden geçmeyeyeim dedim.)vereliniortak
bende lazer epilasyondan yanık izi var 1 ay oldu ve bana güzeelik merkezi geçiceğini söledi inanmıyorum yaa hemde bıyık bölgemde ve böle yanıkların normal olduğunu sölediler şu ann şoktayımm gerçekten geçmiyormuu arkadaşlar sefaköyde melissa güzellik salonuna gittim yaktılara ve normal bir gelişme olduğunu sölediler geçer dediler hem kendi hataları hemde bana paket satalım lekenizi geçirelim dediler artık lazer işi tamamen ticarete dökülmüşş insan salığının hiç önemi yok iyice araştırmadan gitmeyin sakıngeçmiş olsun, fakat malesef çaresi yok bende de lazer yanık izi var 4 senedir kullanmadığım ilaç kalmadı ama hiiiç bi çare bulamadım ve ensonunda bi dermatolog yakınım itiraf etti yanık izi asla geçmezmiş insanları lazerden soğutmamak için gerçekleri gizliyorlar ...
Merhabalar.. Ben aranıza yeni katıldım ve hatta lazer epilasyonlada yeni tanıştım diyebilirim dün çene bölgeme ilk lazer seansımı yaptırdım makine alexti şuan kızarıklık leke falan yok ama özellikle kılların yoğun ve sert olduğu tarafta biraz şişlik ve sertlik var bu normal midir? çok korkuyorum kalıcı ödem kalacak diye yardımcı olursanız sevinirim..
kızlar ben beyaz tenli sarı tüylüyüm. alt bacak yaptırıyorum. 5. seans oldu hemen hemen hiç faydası olmadı. üstelik en etkili olan diot lazer. son seansta da bacaklarım yandı, 2 ay olacak izleri geçmedi! gecer dediler ama bence geçmeyecek hesabını soracağım. 850 tl bitş garantili paket aldım! sadece alt bacak için. ben iğneli istemiştim, zorlarına gitti, allem edip kallem edip beni kandırdılar, şimdi de bacaklarım yandı!! sakın sakın yaptırmayın bu lazeri! hiçbir güvenilirlliği yok! çoğu kişi de sonradan tekrar çıktığını söylüyor! ne olur bunların tuzaklarına düşmeyin!!!
canım ben de diot mağduruyum sol şakağımda ve göğüs bölgemde leke yaptı 2 sene geçti geçmedi.
3. seansım sonunda genital alt bölgede yanık oluştu küçük bir bölgede ama beni bayagı korkutmuştu.. o lekeyi görünce çok ürktüm en çok da kalıcı olmasından.uzmanımla görüştükten sonra bana madecassol krem ve bepanthene merhemı karıstırıp sürmemi istedi.bir kaç gun uyguladım.o bölge soyulduktan sonra devam ettim. şimdi hiç bir iz yok yalnızca madecassol kremin etkisinden dolayı o bölgenin renginde biraz açılma oldu.Fazla derin olmayan bir yanıgınız olursa endişelenmeyin, çünk dalga akım şiddeti 3. yada 4. seansta arttırılıyor tüy yapısı inceldiği için bundan dolayı işlem esnasında daha cok yanma , acıma hissi olusuyor (daha once hıc olmadıgı kadar) bu durum tabıkı geçici ve bu tip gecici yanıklara sebep olabiliyr.Böyle durumlarda endişelenmeden direk uzmanınızla görüşün yada hafif bir yanık oldugunu düşünüyorsanız madecassol-bepanthene ikilisini deneyebilrsiniz ...
Lazer epilasyonda oluşan lekelenmeler hiperpigmantasyon dediğimiz koyu renkli lekelenmeler ya da hipopigmantasyon dediğimiz cilt renginden daha açık olan lekelenmeler şeklinde 2 tiptir. Hiperpigmantasyon dediğimiz lekeler lazer uygulandıktan sonra kabuklanma olsun olmasın yanıktan hemen sonra oluşabilir ya da yanık olduktan sonra güneşe maruz kalma ile birkaç hafta içinde oluşabilir. Hipopigmantasyon ise lazerden sonra kabuklanmaya bağlı olarak cildin kabuklarını soyulmasından sonra çıkar. Kabuklar soyulunca cilde oranla temiz ve taze bir cilt çıkar fakat yılların getirdiği güneşe bağlı cildimize yerleşmiş olan rengimize oranla daha açık renklidir. kalıcı değildir. En çok bu durum kişileri korkutsa da aslında cilt renginde oluşan bu açılma zaman için de güneş veya solaryum gibi işlemlerle normale döndürülebilir. Aslında korkulması gereken durum hiperpigmantasyon yanı koyu renkli renk değişiklikleridir.
Yani oluşan bu duruma ben bir doktor olarak sizin hücreleriniz ölmüş gibi bir yorumu yapmazken hatta yapamazken sizin bu kadar emin konuşmanız beni hayrete düşürdü doğrusu. Lütfen bu kadar iddialı yorumlar yaparken biraz daha özenli olalım lütfen.
Son 2 seanstır lazerden sonra cildimde yanık izleri çıkıyor gittiğim yer Advantan diye bir krem var onu kullanmamı söyledi ve sanıyorum 10 günlük bi sürede geçtiler hiç iz kalmadı tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?