• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epilasyonla Oluşan Yanık Izleri

bi arkadaşım lazere gitmiş ve tüm vücuduna lazer yaptırmış kolları bacakları yüzü karnı ve bütün lazer yaptırdığı her bölge yanmış görmeye gittim kendisini lazerden yandım deyince o kadar kötü beklemiyordum felaket olmuş yanıkları ben gittiğimde bir haftalık olmuş demekki ilk yaptırdığında ne kadar kötüydü kimbilir çalışan bir bayan kendisi kıyafet giymesi sorun olmuş krem sürüyor sürekli resimlerini çektim yanıklarının burda sizlerle paylaşmak istiyorum ama nasıl yollayacağım resimleri bilmiyorum sizlerinde bir lazer mağdurunu görmenizi isterdim

işte ucuz mal öle olur adam gibi temiz hijyenik bir yer olacak normal ücretinide ödeyeceksin..uzman olmayan kişiler çokçok ucuza yapıyorlar bu işi..önceden sahte diş doktoru vardı şimdi bunlar çıktı

Sevgili Seval bana lazer uygulamasını yapan şahıs bi doktordu sıradan bı kişi değildi ona rağmen zarar gördüm...

Kizlar sizin yanik izleriniz nasil ya? Benimki basta kabul bagladi ardindan kirmizi kaldi bisure simdi ise cildimin diger bolgelerine ragmen orasi daha beyaz. beyaz bi leke kaldi yanagimda yani anlicaniz lazerden sonra. Sizdeki lekeler nasil?? Allik falan kullaninca yanaklarim alligin rengini aliyo ama o yanan yer yinede biraz daha beyaz kaliyo.. Napmamz lazimya

Kizlar sizin yanik izleriniz nasil ya? Benimki basta kabul bagladi ardindan kirmizi kaldi bisure simdi ise cildimin diger bolgelerine ragmen orasi daha beyaz. beyaz bi leke kaldi yanagimda yani anlicaniz lazerden sonra. Sizdeki lekeler nasil?? Allik falan kullaninca yanaklarim alligin rengini aliyo ama o yanan yer yinede biraz daha beyaz kaliyo.. Napmamz lazimya

ne zaman yanıklar oldu, öğrenebilir miyim?

benım yanıgım tam duadağım üzerinde dudak çizgisi üzerince uzanıyo ve bıraz üst tarafı burnumun altına dogruda benekleşmiş halde nescafe kahvesi benımkı 2 sene oldu geçmedi

ne zaman yanıklar oldu, öğrenebilir miyim?

Yaniklar ilk lazere gittigim zamanlar yani bundan 1bucuk 2sene once falandir sanirim, kendimde beyaz tenli bir insanim, o olusan leke tenimdende daha beyaz. asiri belli olmasa ben fark edebiliyorum. Lazere gittigim zaman yuzumun cogu yeri kabuk baglardi 2haftada gecmezdi ardindan kirmizi kirmizi lekeler olurdu.tam biraz iyilesiyorken yuzum obur seans vakti gelirdi ve tekrar ayni sey olurdu :( simdi daha gitmiyorum lazere, yuzum baya toparlandi tabiki o beyaz leke haricinde.. Napabilirim bu lekeyi yok edebilmek icin:çok üzgünüm:

Yaniklar ilk lazere gittigim zamanlar yani bundan 1bucuk 2sene once falandir sanirim, kendimde beyaz tenli bir insanim, o olusan leke tenimdende daha beyaz. asiri belli olmasa ben fark edebiliyorum. Lazere gittigim zaman yuzumun cogu yeri kabuk baglardi 2haftada gecmezdi ardindan kirmizi kirmizi lekeler olurdu.tam biraz iyilesiyorken yuzum obur seans vakti gelirdi ve tekrar ayni sey olurdu :( simdi daha gitmiyorum lazere, yuzum baya toparlandi tabiki o beyaz leke haricinde.. Napabilirim bu lekeyi yok edebilmek icin:çok üzgünüm:

Leke beyazsa ve bunca zaman içinde güneş görüp bronzlaşarak diğer bölgelerle aynı renge gelmedi ise geçmeme olasılığı vardır die düşünüyorum. Siz hiç o leke oluştuktan sonra güneş görüp bronzlaştınız mı?

benım yanıgım tam duadağım üzerinde dudak çizgisi üzerince uzanıyo ve bıraz üst tarafı burnumun altına dogruda benekleşmiş halde nescafe kahvesi benımkı 2 sene oldu geçmedi

Size özelden mesaj atmıştım ama herhalde dikkatinizden kaçtı. Size bir krem önerildiğini yazmıştınız ama ben o kremle ilgili araştırma yaptım, leke tedavisi için kullanılan birşey deil. Size önerdiğim tedavi siz de daha ii sonuçverebilir. Doktorunuza bir danışın bakalım.

Son düzenleme:
Leke beyazsa ve bunca zaman içinde güneş görüp bronzlaşarak diğer bölgelerle aynı renge gelmedi ise geçmeme olasılığı vardır die düşünüyorum. Siz hiç o leke oluştuktan sonra güneş görüp bronzlaştınız mı?

Bana ozellikle gunesden korunmam gerektigini soyledir, herzaman gunes kremi kullanmam gerektigini falan. Hatta doktoruma basvurup, solariuma gitmek istedigimi soylemisdim hani belki lekemde renk alir diye. kesinlikle gitmemem gerektigini soylemisti.. Sizce bi fayfasi olurmu solariuma gitmemin?

Bana ozellikle gunesden korunmam gerektigini soyledir, herzaman gunes kremi kullanmam gerektigini falan. Hatta doktoruma basvurup, solariuma gitmek istedigimi soylemisdim hani belki lekemde renk alir diye. kesinlikle gitmemem gerektigini soylemisti.. Sizce bi fayfasi olurmu solariuma gitmemin?

genelde faydası oluyor.yanık üzerinden 1 yıl geçti ise solaryum olur fakat abartmadan, sadece leke düzelene kadar haftada 2 ke 10 dakika.

canım senin cildin yanmış ve hücren ölmüş o beyazlık hüre ölümü asla düzelmez solaryumda yanmaz renk değitirmez ömür boyu kalır hücre ölümü çok üzüldüm maalesef işlerini hiç dikkat etmeden yapıyorlar sonuçlarını biz çekiyoruz

canım senin cildin yanmış ve hücren ölmüş o beyazlık hüre ölümü asla düzelmez solaryumda yanmaz renk değitirmez ömür boyu kalır hücre ölümü çok üzüldüm maalesef işlerini hiç dikkat etmeden yapıyorlar sonuçlarını biz çekiyoruz

Hangi tıbbi bulguya dayanarak bunu söylediniz?

Lazer epilasyonda oluşan lekelenmeler hiperpigmantasyon dediğimiz koyu renkli lekelenmeler ya da hipopigmantasyon dediğimiz cilt renginden daha açık olan lekelenmeler şeklinde 2 tiptir. Hiperpigmantasyon dediğimiz lekeler lazer uygulandıktan sonra kabuklanma olsun olmasın yanıktan hemen sonra oluşabilir ya da yanık olduktan sonra güneşe maruz kalma ile birkaç hafta içinde oluşabilir. Hipopigmantasyon ise lazerden sonra kabuklanmaya bağlı olarak cildin kabuklarını soyulmasından sonra çıkar. Kabuklar soyulunca cilde oranla temiz ve taze bir cilt çıkar fakat yılların getirdiği güneşe bağlı cildimize yerleşmiş olan rengimize oranla daha açık renklidir. kalıcı değildir. En çok bu durum kişileri korkutsa da aslında cilt renginde oluşan bu açılma zaman için de güneş veya solaryum gibi işlemlerle normale döndürülebilir. Aslında korkulması gereken durum hiperpigmantasyon yanı koyu renkli renk değişiklikleridir.
Yani oluşan bu duruma ben bir doktor olarak sizin hücreleriniz ölmüş gibi bir yorumu yapmazken hatta yapamazken sizin bu kadar emin konuşmanız beni hayrete düşürdü doğrusu. Lütfen bu kadar iddialı yorumlar yaparken biraz daha özenli olalım lütfen.

Arkadaşlar selam
2 yıl önce lazer yaptırdım trafik kazası geçirip ara verdim 2010 ocak ayında farklı bir yere gittim.Koltukaltım yandı esmer olduğum için kapkara oldu tekrar gittim kese yap geçer dediler ama dahada karardı.Yanık için dr bana verdiği dikiş izlerine iyi gelen contractubax kullandım ama geçmedi en sonuda dr gittim cildim hassas olduğu için expigment ve advantan krem verdi avuç içinde karıştırıp 15 gün düzenli kullandım.Sabah akşam yıkayım temizleyerek sürdüm kontrole gittim tritone verdi 1 hafta kullandım kolumun altı eskisinden daha açık tenli oldu bence dermatoloğa gitmekte fayda var herkesin cild tipi farklı benimkisi geçti mutluyum ...
Sevgiyle kalın .)

Arkadaşlar selam
2 yıl önce lazer yaptırdım trafik kazası geçirip ara verdim 2010 ocak ayında farklı bir yere gittim.Koltukaltım yandı esmer olduğum için kapkara oldu tekrar gittim kese yap geçer dediler ama dahada karardı.Yanık için dr bana verdiği dikiş izlerine iyi gelen contractubax kullandım ama geçmedi en sonuda dr gittim cildim hassas olduğu için expigment ve advantan krem verdi avuç içinde karıştırıp 15 gün düzenli kullandım.Sabah akşam yıkayım temizleyerek sürdüm kontrole gittim tritone verdi 1 hafta kullandım kolumun altı eskisinden daha açık tenli oldu bence dermatoloğa gitmekte fayda var herkesin cild tipi farklı benimkisi geçti mutluyum ...
Sevgiyle kalın .)

Zaten kullandığınız ilaçlar en iyilerinden biriymiş. Sizin adınıza sevindim. Geçmiş olsun.

Bu arada contractubex denen ilaç leke tedavisinde kullanılmaz. (Forumda bazı yerlerde ve bazı hastalarımda leke için bunu kullanan kişiler duyuyorum da . Onu da belirtmeden geçmeyeyeim dedim.)vereliniortak

Back