- Konu Sahibi dr.dido
- #1.441
benim de 5.seansta bıyıklarım bitmek üzere çok mutluyum...:))
nereye yaptırıyorsunuz ve hangi makinayı kullanıyorlar :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim de 5.seansta bıyıklarım bitmek üzere çok mutluyum...:))
nereye yaptırıyorsunuz ve hangi makinayı kullanıyorlar :)
Mrb Arkadaşlar.
Bende bir soru soracaktım. Arkadaşımın Göğüs çevresi, arası, göbek çevresi,boyununda elle sayılabilecek şekilde kıllar var. Hormon tahlili yaptırdı temiz çıktı. Bu bölgeler için lazer mi yoksa iğneli epilasyon mu öneriyorsunuz? Kıllar az sayıda boyundakiler sarı diğer yerler siyah.
Teşekkürler...
Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.
Bakırköy dorukgüzellik merkezi'nde alex ve nd yag kullanıyorlar..
bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi bende bikaç sene önce genital siğil çıkmıştı bunları yaktırdım ve birdaha tekrarlamadı şimdi internetde ararştırıken lazer epilasyon siğilleri tetikleyebilir gibi bişey okudum ama net bişey yazmıyodu gerçekden böyle bişey varmı acaba bende genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmak istiyorum bu durum bi engelmi acaba?
Doktor hanım sanırım artık cevap vermiyor ama ben yine de sormak istiyorum.vardır bir bilen..
Dün ilk kez bıyık bölgeme lazere gittim.
cihazın adı,epicare duo alexandrite..2 dk falan sürdü ama çok canım acıdı ve seans bittiğinde bıyık bölgem kıpkırmızıydı.sanki sir yapıştırılıp çekilmiş gibi
akşam 5'te yaptırdım gece 12'de hala hafif kızarıktı..
ertesi gün oldu bir kalktım minik minik sivilce gibi kabuk gibi beyaz noktalar oluşmuş.bugün hala durum aynı.
çok kötü görünüyo şu an..benim zaten lekelerim vardı.daha da kötü oldu.
yaptırdığım yerde kabuk tutar diye söylemişlerdi.ama bu kadar lekeli görünüceğini tahmin etmemiştim
sizce bu normal mi? hep böyle mi oluyo? çevremde lazer yaptıran hiç olmadı bende ilk gittim.o yüzden biraz korkuyorum..bunlar geçmez de leke kalırsa naparım.(
bıyık bölgesi sonuçta.göz önünde olan bi yer.
bu arada güneş koruyucu da kullanıyorum sürekli.o yüzden oluşan bi lekelenme değil yani...
bu konuda herhangi bir bilgim yok ama ben sana başka bir şey sorabilir miyim? lazerde kimisi acıdan bahsediyor, aynı zamanda bazı seanslar çok ağrılı geçiyormuş. bu ağrılar dayanılamayacak boyutlarda mı? lazer epilasyon yaptırmayı planlıyordum bu sene ama bu acı ve ağrı olayını duyduktan sonra, biraz tedirgin oldum.
Lazerden hemen sonra kızarıklık olması normal. Benim doktorum buz uygulamasıyla kızarıklığı alıyor. Ben de hemen sokağa çıkabiliyorum. Yalnız sivilce oluşması hiç normal gelmedi bana. Hijyen eksikliğinden kaynaklanıyor sanki. Çünkü kıllar dibinden alındığı için enfeksiyona müsait hale geliyor. Biraz sabredin ve sakın sivilcelere dokunmayın