• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mrb Arkadaşlar.
Bende bir soru soracaktım. Arkadaşımın Göğüs çevresi, arası, göbek çevresi,boyununda elle sayılabilecek şekilde kıllar var. Hormon tahlili yaptırdı temiz çıktı. Bu bölgeler için lazer mi yoksa iğneli epilasyon mu öneriyorsunuz? Kıllar az sayıda boyundakiler sarı diğer yerler siyah.
Teşekkürler...:61:

Kesinlikle iğneli. Biraz dayanıp iğneli yaptır. Göğüs bölgesine ve göbekteki ince tüylere lazerin hiçbir etkisi yok. Ben göğüs bölgeme iğneli yaptırdım ve muhteşem sonuçlar aldım. Fakat 6 seanstır göbek bölgeme lazer yaptırıyorum ve 2-3 ay bekleyince tüyler eskisi gibi çıkmaya devam ediyor. Artık oraya da iğneli ile devam edeceğim.

ben genital bölgeleme lazere başladım alexsander ile.geçenlerde 2.seansıma gittim.lazerin derecesi 12 olarak ayarladı yapan kişi.genital için 12 ii bir derecemi?ten rengim üst taraflar beyaz alt taraflar siyah.üstleri 12 ile çalıtı altları dah adüşük çalıştı acıyor diye.merak ediyorum nrmal derecesi kaç olmalı doktor hanım?

Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.:nazar:

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.ben roaccutanı 1 ay önce bıraktım.bacaklarımdaki tüyler ince ve çok koyu renkli değil.buğday tenliyim.acaba lazer yaptırabilir miyim ya da ıpl dedikleri şeyden hangisini önerirsiniz.ve ne zaman başlamalıyım???yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Merhaba

Ben genital bölgeme 6-7 seans lazer epilasyon yaptırdım ama şimdi 2 aylık hamile olduğum için kadın doğum doktorum kesinlikle önermediğini söyledi.Şimdi ben doğum yapana kadar ağda yapsam yaptırdığım seanslar boşamı gidecek?

lazer epilasyon acı mı veriyor? ben iğneli acı veriyor diye biliyordum? ağdanın acısına dayanamadığım için lazer yaptırmak istiyordum, bu da acı veriyorsa, ben lazer de yaptıramam o zaman! :43:

ben 4 seansdır ndyag yaptırıorum bu sefer kı seansım cok agrılı ve acılı oldu. sonradan farkettım kı koltuk altımda atıs yapılan yerler kırmıımsı kahverengı gıbı yara gıbı sankı bıraz korkuyorum bu sekılde leke kalır mı ya da baska bır sorun cıkar mı lutfen yardımcı olun :43:

bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi bende bikaç sene önce genital siğil çıkmıştı bunları yaktırdım ve birdaha tekrarlamadı şimdi internetde ararştırıken lazer epilasyon siğilleri tetikleyebilir gibi bişey okudum ama net bişey yazmıyodu gerçekden böyle bişey varmı acaba bende genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmak istiyorum bu durum bi engelmi acaba?

bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi bende bikaç sene önce genital siğil çıkmıştı bunları yaktırdım ve birdaha tekrarlamadı şimdi internetde ararştırıken lazer epilasyon siğilleri tetikleyebilir gibi bişey okudum ama net bişey yazmıyodu gerçekden böyle bişey varmı acaba bende genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmak istiyorum bu durum bi engelmi acaba?

hayatım, buradan alacağın bilgilerle olacak iş değil bu. sen bunu cilt doktorunla görüşmelisin bence. ya da bazı siteler var doktorlara soru sorulabilen, oralardan bi cilt doktoruna da sorabilirsin.

Doktor hanım sanırım artık cevap vermiyor ama ben yine de sormak istiyorum.vardır bir bilen..
Dün ilk kez bıyık bölgeme lazere gittim.
cihazın adı,epicare duo alexandrite..2 dk falan sürdü ama çok canım acıdı ve seans bittiğinde bıyık bölgem kıpkırmızıydı.sanki sir yapıştırılıp çekilmiş gibi:(

akşam 5'te yaptırdım gece 12'de hala hafif kızarıktı..
ertesi gün oldu bir kalktım minik minik sivilce gibi kabuk gibi beyaz noktalar oluşmuş.bugün hala durum aynı.
çok kötü görünüyo şu an..benim zaten lekelerim vardı.daha da kötü oldu.
yaptırdığım yerde kabuk tutar diye söylemişlerdi.ama bu kadar lekeli görünüceğini tahmin etmemiştim:(

sizce bu normal mi? hep böyle mi oluyo? çevremde lazer yaptıran hiç olmadı bende ilk gittim.o yüzden biraz korkuyorum..bunlar geçmez de leke kalırsa naparım.:((
bıyık bölgesi sonuçta.göz önünde olan bi yer.
bu arada güneş koruyucu da kullanıyorum sürekli.o yüzden oluşan bi lekelenme değil yani...

Doktor hanım sanırım artık cevap vermiyor ama ben yine de sormak istiyorum.vardır bir bilen..
Dün ilk kez bıyık bölgeme lazere gittim.
cihazın adı,epicare duo alexandrite..2 dk falan sürdü ama çok canım acıdı ve seans bittiğinde bıyık bölgem kıpkırmızıydı.sanki sir yapıştırılıp çekilmiş gibi:(

akşam 5'te yaptırdım gece 12'de hala hafif kızarıktı..
ertesi gün oldu bir kalktım minik minik sivilce gibi kabuk gibi beyaz noktalar oluşmuş.bugün hala durum aynı.
çok kötü görünüyo şu an..benim zaten lekelerim vardı.daha da kötü oldu.
yaptırdığım yerde kabuk tutar diye söylemişlerdi.ama bu kadar lekeli görünüceğini tahmin etmemiştim:(

sizce bu normal mi? hep böyle mi oluyo? çevremde lazer yaptıran hiç olmadı bende ilk gittim.o yüzden biraz korkuyorum..bunlar geçmez de leke kalırsa naparım.:((
bıyık bölgesi sonuçta.göz önünde olan bi yer.
bu arada güneş koruyucu da kullanıyorum sürekli.o yüzden oluşan bi lekelenme değil yani...

Lazerden hemen sonra kızarıklık olması normal. Benim doktorum buz uygulamasıyla kızarıklığı alıyor. Ben de hemen sokağa çıkabiliyorum. Yalnız sivilce oluşması hiç normal gelmedi bana. Hijyen eksikliğinden kaynaklanıyor sanki. Çünkü kıllar dibinden alındığı için enfeksiyona müsait hale geliyor. Biraz sabredin ve sakın sivilcelere dokunmayın

Arkadaşlar 1 aralıkta koltukaltıma lazer epilasyon yaptırdım. Bugün 1 ay oldu ve hala aynılar. Yani yeni tüyler çıkmıyor. Yakılanları çektim tek tek elimle. Geldi çoğu da. Ama yenileri çıkmadı bir türlü. Bu iyi bir şey mi acaba?

Merhaba
ben yaklaşık bir senedir lazer epilasyon yaptırıyorum, geçen hafta endoskopi yapıldı ve oniki parmak bağırsağında ülserim olduğunu öğrendim ve ilaç tedavisine başladık.
İsim yazılabiliyor mu bilmiyorum bir antiülser proton pompası inhibitörü, bir anksiyolitik-spazmolotik ve bir tane de antiasit antireflü şurup kullanıyorum.
Acaba bu ilaçları kullanırken lazer epilasyona devam edebilir miyim?

Eğer edemeyeceksem bu uzayan tüyleri ne yapacağım, çünkü seans vaktim gelmişti, baya rahatsız ediyorlar. :44:
Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
bu konuda herhangi bir bilgim yok ama ben sana başka bir şey sorabilir miyim? lazerde kimisi acıdan bahsediyor, aynı zamanda bazı seanslar çok ağrılı geçiyormuş. bu ağrılar dayanılamayacak boyutlarda mı? lazer epilasyon yaptırmayı planlıyordum bu sene ama bu acı ve ağrı olayını duyduktan sonra, biraz tedirgin oldum.

bu konuda herhangi bir bilgim yok ama ben sana başka bir şey sorabilir miyim? lazerde kimisi acıdan bahsediyor, aynı zamanda bazı seanslar çok ağrılı geçiyormuş. bu ağrılar dayanılamayacak boyutlarda mı? lazer epilasyon yaptırmayı planlıyordum bu sene ama bu acı ve ağrı olayını duyduktan sonra, biraz tedirgin oldum.

bende acı olmadığını duymuştum ama bıyık bölgeme yaptırdım..elektrik çarpar gibi oluyo.bütün tüyler bi anda çekiliyo gibi bi acı.ben zor dayandım.acı olmucak diye bildiğimden bi anda acıyınca dayanamadım.ama acı olucağını bilseydim öyle olmazdı.
yaptırıcağın bölgeye göre değişir acısı...yine de dayanılmıcak gibi değil...

Lazerden hemen sonra kızarıklık olması normal. Benim doktorum buz uygulamasıyla kızarıklığı alıyor. Ben de hemen sokağa çıkabiliyorum. Yalnız sivilce oluşması hiç normal gelmedi bana. Hijyen eksikliğinden kaynaklanıyor sanki. Çünkü kıllar dibinden alındığı için enfeksiyona müsait hale geliyor. Biraz sabredin ve sakın sivilcelere dokunmayın

kızarıklık tabi bencede normaldir.tüyler alınıyo.
ben seansa 5 gibi gittim.hava kararmıştı yani.ama seans bitince bana güneş koruyucu sürdü.bende o anda anlayamadım.bi anda kremi yapıştırdı yüzüme..bende yatıştırıcı bişey sürüyo sandım.
ve sonra bana 6 saat su değmicek dedi.tabi yıkayamadım o kremi ve bütün gece kaldı yüzümde.sivilceler de sanırım o yüzden oluştu.ama 3 günde falan geçti sivilceler sinir oldum.bi daha gittiğimde sürme dicem.gece gece ne güneş kremi çok saçma.

neyse..9 gün sonra bi kontrole gidicem yalnız bu kez de başka sorum var.
tüylerim hemen 3-4 güne kadar çıktı benim ve dökülmedi.şu an 1 hafta oldu ve tüylerde hiç dökülme yok.aynı şekilde duruyolar..yani hiç işe yaramadı mı acaba yoksa ilk seansta böyle olması normal mi?
ama yaptırdığım yerde dökülcek dediler..salladılar mı acaba?
daha 9 gün nasıl gezicem bbu tüylerle bilmiyorum.almamak için zor tutuyorum kendimi :((

arkadaşlar alexandrite lazer yüze uygulanmıyo diyolar bu doğru mu?
yüz için gidenler hangi cihazla yaptırıyo yazabilirmisiniz..
ben alexe girdim ama hiç memnun değilim..
birde burda özel bi hastaneyle görüşmüştüm..alex ve nd yağ cihazları varmış..onların ikisini nasıl kullanıyolar?önce alexle başlayıp tüyler azalınca nd yağ'a mı geçiyolar?
veya farklı bi yöntem mi?
artık oraya mı gitsem? gittiğim yerde de doktor var ama kandırılmak istemiyorum.hastane daha mı güvenlidir acaba?
özel hastanelerde yaptıran oldu mu hiç?
çok bilgisizim bu konularda..kandırılmaktan bıktım artık yaa.tüyler bitmicekse bizi boşu boşuna neden kandırıyolar.:((

yüzde alex ii deil diolar,bende katılıyorum. banada candela alex kullanıldı ama çoğaldı gibi eskiden hemen çıkarlardı ama daa azdı sanki şimdi öle deil. anlamadım bu işten ya :59:
senin alex.in türü ne??
doktora sormak istiyorum acaba bıyık bölgesine candela alex ii gelmez mi? bırakıcam yoksa,memnun kalamadım, faydası olur mu ne dersiniz?
başlığıda açmıştım ama kimse cvp yazmıyo :(

Back