• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben önümüzdeki ay lazere başlayacağım ve gitmeyi düşündüğüm yerde hem alexandrite hem de nd yag lazer tipleri var. Genellikle belli bölgelerde kıllarım sert ve kalın tenim de beyaz fakat göbeğimdekiler filan siyah ve inceler. sizce böyle bölgeler için alexandrite mı yoksa nd yag mı daha uygun olur?

Benim şahsi kanaatim bütün lazerlerin ince ve açık renkli tüylerde sonuçsuz kalabilildiği yönünde. Dolayısı ile ince tüylere iğneli epilasyondan başka bir işlem öneremeyeceğim.

merhabalar :)
ben de yüzümdeki ve göğsümdeki tüylerden muzdaripim.lazer konusunda da pek bilgim yok..
yüzümdekilerin bazıları siyah bazıları da kahveye kaçıyor.göğsümdekilerse siyah.hangi lazer tekniğini önerirsiniz.yüz bölgeme yaptıracağım için yanık ihtimali gözümü korkutuyor.en az riskli olan teknik hangisi acaba?
şimdiden teşekkür ederim :)

Yüz bölgesini görmeden net yanıt veremem ama tek tek siyah kıl ve çoğunluk daha açık renkli tüylerse iğneli epilasyon daha iyi bir yöntemdir. Lazerle yayılma tüylerde renk koyulaşması olabilir ve teadviler yıllarca sizi uğraştırabilir. Göğüs için lazer düşünebilirsiniz ama bazen alex tipi cihazlada bu bölgede yayılma olabilir.( Mutlaka dikkatli bir tarama yapılmalı.)
Gittiğiniz merkezde mutlaka doktor olmasına özen gösterin, çünkü genel bir muayeneden geçeceğiniz için kıllanmaya sebep olabilecek bir durumda sizi doğru kişilere de yönlendirebilir. Kıllanmaya sebep olan hormon bozukluğu gibi bir durum varsa lazer hiç etki etmeyebilir, dolayısıyla sorun hallolduktan sonra lazer yaptırmak tedavinin başarısı açısından daha iyi olacaktır.

merhaba..benimde size bi sorum olacak cvplarsanız çok sevinirim....ben yüzüm için lazere gitmeyi düşünüyorum ancak hiç bi bilgim yok bıyık çene boyun ve faulerimde sert ve siyah kıllar var çok rahatsız oluyorum senağlamane yapacağımı şaşırdım lütfen bana bilgi verin hangi makine iyi yada neler yapmam lazım.. şimdiden tşk..

Aslında o kadar zor bir soru sordunuz ki. Bence doğru uygulama ve ideal şartlar altında alex, Nd yag, diod lazerlerin hepsi iyi sonuçlar verir. Bölge itibariyle yüz bölgesi lazerde bizleri en çok zorlayan en titiz davranmayı gerektiren bölge. Dolayısı ile cilt ve tüy yapınızı görmeden size şu cihazı yaptırın diye bir yorum asla yapamam. Tavsiyem gideceğiniz merkez köklü bir merkez olsun ve mutlaka deneyimli bir doktor tarafından tedavileriniz yapılsın. (Yüz bölgesi olduğu için)

dr hanım merhaba bi arkadaşım güzellik merkezinde SopranoXL Epilasyon cihazi ile yaptırıyormuş sonuçtan memnun kalmış ama bu cihazla ilgili bilginiz varmı acaba..

Bahsettiğiniz cihaz diod lazer. Siyah ve kalın kıllarda uygun şartlar ve tecrübeli bir kullanıcı ile sonuç almamanız için bir sebep göremiyorum.

doktor hanım CYNUSURE ELİTE MARKA CİHAZ KULLANIYORUZ ALEXSANDRİTE + ND YAĞ MODELİ iyimidir koltuk altı 30 bikini150 yapıyorlar fiyat iyimi

Cynusure alexlerde iyi cihazı üreten firmalarden biri. Nd yag ile alexi kombine eden cihazı ile ilgili bir bilgim yok doğrusu. Fiyat olarak da bikini uygun, koltuk altı çok ucuz( Bence tabi ki)

ben hastanede yaptırmak istiyorum güzellik merkezlerinde degil istnbulda hastnede yaptırp memnun kalan varmı ethicada yapılıyormuş acıbademdede sanırım yapılıo buraralrda yaptıran varmı bilgi istiorm

merhaba doktor hanim , offf nasil anlayacagim bilmiyorum:( kadinlarkulubu formuna girmeden once lazer yaptirmaya karar verdim ve bir guzelik merkezine giderek ilk seansimi yaptirdim butun vucut yaptirdigim icinde oldukca yuksek bir fiyat edeyerek 500€ civarinda, lazere basladim ama ben lazer diye yaptirdigim sey isik epilasyon yani ipl oldugunu bilmiyordum ögrendigimde orda yapan kadina sordugumdada lazerden cok iyi oldugunu butun musterilerinin memnun oldugunu felan oyleyip beni ikna etdi ve gercekten bende cok memnun kaldim bir seneyi askin bir sure cok duzgun bir sekilde yaptirdim kizlarim istedigi icin onlarada o fiyati odeyerek yaptirdim:( ama yaz donemi tatile gidecegimiz icin bir kac ay once biraktik ve tabi tatilde bronz lasildigi icinde hala hic yaptirmadik ama sorun simdi basladi onceden döküldü dedigimiz bitdi dedigimiz butun bolgelerde eskisine nazaran birazdaha ince olmakla beraber kilar kople cikti:( ,o kadar uzuluyorumki ne yapacagimi bilmiyorum harcadigim parayami kaybetdigim zamanami neye yanayim:( off sizce bu cikan kilar zamanla eskisi kadar kalin ve kuvvetlide olabilirmi? ne yapim beni yönlendirin lütfen bu konuda cok mutsuzum:(

merhaba doktor hanim , offf nasil anlayacagim bilmiyorum:( kadinlarkulubu formuna girmeden once lazer yaptirmaya karar verdim ve bir guzelik merkezine giderek ilk seansimi yaptirdim butun vucut yaptirdigim icinde oldukca yuksek bir fiyat edeyerek 500€ civarinda, lazere basladim ama ben lazer diye yaptirdigim sey isik epilasyon yani ipl oldugunu bilmiyordum ögrendigimde orda yapan kadina sordugumdada lazerden cok iyi oldugunu butun musterilerinin memnun oldugunu felan oyleyip beni ikna etdi ve gercekten bende cok memnun kaldim bir seneyi askin bir sure cok duzgun bir sekilde yaptirdim kizlarim istedigi icin onlarada o fiyati odeyerek yaptirdim:( ama yaz donemi tatile gidecegimiz icin bir kac ay once biraktik ve tabi tatilde bronz lasildigi icinde hala hic yaptirmadik ama sorun simdi basladi onceden döküldü dedigimiz bitdi dedigimiz butun bolgelerde eskisine nazaran birazdaha ince olmakla beraber kilar kople cikti:( ,o kadar uzuluyorumki ne yapacagimi bilmiyorum harcadigim parayami kaybetdigim zamanami neye yanayim:( off sizce bu cikan kilar zamanla eskisi kadar kalin ve kuvvetlide olabilirmi? ne yapim beni yönlendirin lütfen bu konuda cok mutsuzum:(

Öncelikle size geçmiş olsun demek istiyoum. Son 1-1,5 senedir bana başvuran hastalardan o kadar çok duyuyorum ki sizin bu ifadelerinizi. Çoğu sizin gibi çok düzenli tedavilere gitmiş bir sürü para dökmüş, tüyleri bitti sanıp mutlu olmuş fakat bir kaç ay tedavisiz geçen süreden sonra hüsrana uğramış hastalar. Ne yazık ki bu yaşanan sıkıntılardan sonra herkes bilinçlenip bu konuyu ciddi olarak araştırmaya giriyor ve ona göre tedaviye devam ediyorlar. Ben bu şikayetle gelen hastalarda öncelikle en az 6 ay beklemelerini öneriyorum. Bu 6 aylık süre içinde tüyler ya tamamen eski haline dönüyor, ya da ince fakat yoğun olarak çıkmaya devam ediyor. Bu bekleme süresinden sonra da cilt ve kıl durumuna bakarak (tedaviye sanki ilk kez başlıyormuş gibi değerlendirerek) tedavi kararını veriyorum.
Artık şu aşamadan sonra size önerim en azından yazı geçirip cilt renginiz doğal haline en yakın haline gelene kadar beklemek olacak. Ardından mutlaka deneyimli bir doktor bulunan bir merkezde değerlendirilip ona göre tedavi için uygun bölgelerden başlayarak lazer tedavinize devam edebilirsiniz. a.s.

Öncelikle size geçmiş olsun demek istiyoum. Son 1-1,5 senedir bana başvuran hastalardan o kadar çok duyuyorum ki sizin bu ifadelerinizi. Çoğu sizin gibi çok düzenli tedavilere gitmiş bir sürü para dökmüş, tüyleri bitti sanıp mutlu olmuş fakat bir kaç ay tedavisiz geçen süreden sonra hüsrana uğramış hastalar. Ne yazık ki bu yaşanan sıkıntılardan sonra herkes bilinçlenip bu konuyu ciddi olarak araştırmaya giriyor ve ona göre tedaviye devam ediyorlar. Ben bu şikayetle gelen hastalarda öncelikle en az 6 ay beklemelerini öneriyorum. Bu 6 aylık süre içinde tüyler ya tamamen eski haline dönüyor, ya da ince fakat yoğun olarak çıkmaya devam ediyor. Bu bekleme süresinden sonra da cilt ve kıl durumuna bakarak (tedaviye sanki ilk kez başlıyormuş gibi değerlendirerek) tedavi kararını veriyorum.
Artık şu aşamadan sonra size önerim en azından yazı geçirip cilt renginiz doğal haline en yakın haline gelene kadar beklemek olacak. Ardından mutlaka deneyimli bir doktor bulunan bir merkezde değerlendirilip ona göre tedavi için uygun bölgelerden başlayarak lazer tedavinize devam edebilirsiniz. a.s.

aglamak istiyorum ya :(( en basa döndüm yeniden :(( inanamiyorum bu basina gelene :((

cok tesekur ederim size verdiginiz bilgilerden dolayi

yeniden merhaba Dr.JldBycn hanim size sormadan baska hic bir yerde lazere baslamiyacagim artik :) ama maglesef o kadar zorlaniyorumki epilasyon merkezi bulmaya sözüm ona avrupada yasiyoruz kafamçokkarıştı bir merkez buldum ordaki cihaz LightSheer mis sanirim bilginiz varmi bu makine icin? ipl olabilirmi ? tavsiye edermisiniz ? simdiden tesekur ederim a.s.

yeniden merhaba Dr.JldBycn hanim size sormadan baska hic bir yerde lazere baslamiyacagim artik :) ama maglesef o kadar zorlaniyorumki epilasyon merkezi bulmaya sözüm ona avrupada yasiyoruz kafamçokkarıştı bir merkez buldum ordaki cihaz LightSheer mis sanirim bilginiz varmi bu makine icin? ipl olabilirmi ? tavsiye edermisiniz ? simdiden tesekur ederim a.s.

Bahsettiğiniz cihazın diod lazer olması lazım. Bu cihaz da epilasyonda kullanılan, doğru uygulandığında güzel sonuçlar da veren bir cihaz. Ama daha önce de dediğim gibi mutlaka en az 6 ay bekleyin ve tüyleriniz tam olgunluğa geldikten sonra mutlaka deneyimli, bir doktor eşliğinde tedavilerinizi yaptırın. (6 ay sonunda tüyler siyah ve kalın hale gelirse eğer özellikle alt bacak, genital ve koltuk altında alexandrite denerseniz diod cihazla yapılan tedaviye göre daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.Bunu da belirtmezsem içim rahat etmezdi.:kedi:)

Bahsettiğiniz cihazın diod lazer olması lazım. Bu cihaz da epilasyonda kullanılan, doğru uygulandığında güzel sonuçlar da veren bir cihaz. Ama daha önce de dediğim gibi mutlaka en az 6 ay bekleyin ve tüyleriniz tam olgunluğa geldikten sonra mutlaka deneyimli, bir doktor eşliğinde tedavilerinizi yaptırın. (6 ay sonunda tüyler siyah ve kalın hale gelirse eğer özellikle alt bacak, genital ve koltuk altında alexandrite denerseniz diod cihazla yapılan tedaviye göre daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.Bunu da belirtmezsem içim rahat etmezdi.:kedi:)

Allah razi olsun sizden icimi rahatlatdiniz doktorcum :1hug: bende ipl epilasyonada baslamadan once alt bacagimda kil yogun degildi genc kizligimdan buyana agda yaptigim icin sanirim sikayetim ust bacak ve koldu simdi kol ve ust bacak kismindaki kilar ayni sıklıkta ama ince olarak cıktılar sizinde dediginiz gibi bekleyecegim ama kendiim agda yapsam sorun olurmu ?

Allah razi olsun sizden icimi rahatlatdiniz doktorcum :1hug: bende ipl epilasyonada baslamadan once alt bacagimda kil yogun degildi genc kizligimdan buyana agda yaptigim icin sanirim sikayetim ust bacak ve koldu simdi kol ve ust bacak kismindaki kilar ayni sıklıkta ama ince olarak cıktılar sizinde dediginiz gibi bekleyecegim ama kendiim agda yapsam sorun olurmu ?

benim önerim jilet ya da tüy dökücü krem yapmanızdan yana. Ama ben beklereken bunlarla uğraşamam diyorsanız ağda da yaptırabilirsiniz.

Back