• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sevgili doktorum derdime bir çare :D doktor hanım ben tüm yüz lazer yaptırıyorum başlayalı iki sene oldu ilk yaptırdığımda yüzüm de ağır aknelr oluştu ; acılı ve ağrılı . Güzellik merkezinde yaptırdığım bu alexandrite lazerden sonra akneler için dermotoloğa gittim ve lazere orda devam ettim ance şimdilerde lazer beim için işkence olmaya başladı. acıdan ağladığım seanslar oldu. emla hiçbir şekilde uyuşturmuyor. derdime bir çare lütfen

Cilt renginiz nasıl ve hala akne probleminiz devam ediyor mu öğrenebilir miyim? (Ona göre sorunuzu yanıtlayacağım)

Merhaba,

1,5sene önce ıpl lazer epilasyona başladım. Tüm vücut yaptırıyorum,çok büyük ölçüde azalma yaşadım, özel bölgemin üst kısmında hiç tüy kalmadı diyebilirim ama diğer kısımlar çok azalmakla birlikte hala yok olmadı, koltukaltıda aynı şekilde. 1,5senedir 20 seanstan fazla gittim, şimdiye dek bitmemesi normalmi? biraz hassas olduğum için atış derecesi 13-14 ile yapılıyor bana. Ancak burada 3-40 derecelerınden bahsedildiğini gördüm,ben 13e bile zor dayanırken 30 falan inanamadım acaba makineler mi farklı?
Bunun dışında size başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz şubat ayında aynı yerde farklı bir ıpl makinesi ile leke tedavisi olmaya başladım,yüzümdeki çiller nedeniyle. Bana %100 sonuç alacağım ve yüzümün pürüzsüz,çilsiz porselen gibi olacağı söylendi. Çok aşırı çilim yok ancak yinede bu sonucu duyunca yaptırayım dedim. her ay bir seans gittim mayıs ayında 4.seansımı bitirdim yaz geldiği için ara verdik. Haziran sonlarına doğru çene kemiğimin üzerinde ve çenemin altında kıllanma başladı.Çok sert değil ama yoğun ve ince tüyler çıktı,çok moralim bozuldu öncelikle hormonlardan kaynaklandığını düşündüm hastaneye gidip test yaptırdım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Zaten adet düzensizliğim ve vücudumun diğer yerlerinde sırt,göğüs gibi kıl artışı yoktu. Doktora bu cilt tedavisinden bahsettim, tüm yüzüme leke çiller ıpl yaptırdığımı ve ayrıca bıyık bölgesine lazer ıpl yaptırdığımı söyledim. Işınların kıl köklerimi aktifleştirdiğini ve bunun sonucunda sakal bölgemde tüy artışı olduğunu söyledi şok oldum çünkü epilasyondaki kız bana bundan bahsetmemişti. Üstelik 70 koruma sürüp güneşe çıkarsam birşey olmayacağını söylemişti, ben tatilde tüm gün 70 ile şemsiye altında olmama ramen çillerim tamamen geri geldi eskisi gibi. Zaten yok olmamıştı sadce yüzümün ve çillerin rengi açılmıştı. Şuanda birde buna artı olarak sakal bölgemde tüylenme yaşıyorum. Tedavisi iğne epilasyon dedi doktor. Bugün nişantaşında neka güzellik merkezi ile görüşeceğim. Ama çok korkuyorum çünkü iğneli epilasyon leke bırakabiliyormuş, ayrıca da üstüne bir de para ödeyeceğim. Lazer yaptırdığım kız daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi bana,çillerim geri geldi deyince de hiç ama hiç güneşe çıkmayacaktın dedı. Halbuki bana bu şekilde konuşmamıştı,tam 600 tl para verdim çil tedavisine. Ama herhangi birşey de imzalamadım suç bende,şuan paramı geri isteyemiyorum.. Üstüne bir de iğneli epilasyona gideceğim seansı 180 tl imiş. Moralim altüst oldu saçlarımla yüzümdeki tüyleri bu sıcakta gizlemek zorundayım, ağda yaparsam da çoğalır diye korkuyorum. Siz böyle bir örnekle karşılaştınızmı hiç,yani ıpl yüzü gerçekten tüylendirebiliyor mu? Sinirlerim aşırı bozuk..Ne-ka ve iğneli için ne düşünüyorsunuz kesin sonuç alırmıyım? :sinifsinif:

sevgiler herkese

Merhaba,

1,5sene önce ıpl lazer epilasyona başladım. Tüm vücut yaptırıyorum,çok büyük ölçüde azalma yaşadım, özel bölgemin üst kısmında hiç tüy kalmadı diyebilirim ama diğer kısımlar çok azalmakla birlikte hala yok olmadı, koltukaltıda aynı şekilde. 1,5senedir 20 seanstan fazla gittim, şimdiye dek bitmemesi normalmi? biraz hassas olduğum için atış derecesi 13-14 ile yapılıyor bana. Ancak burada 3-40 derecelerınden bahsedildiğini gördüm,ben 13e bile zor dayanırken 30 falan inanamadım acaba makineler mi farklı?
Bunun dışında size başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz şubat ayında aynı yerde farklı bir ıpl makinesi ile leke tedavisi olmaya başladım,yüzümdeki çiller nedeniyle. Bana %100 sonuç alacağım ve yüzümün pürüzsüz,çilsiz porselen gibi olacağı söylendi. Çok aşırı çilim yok ancak yinede bu sonucu duyunca yaptırayım dedim. her ay bir seans gittim mayıs ayında 4.seansımı bitirdim yaz geldiği için ara verdik. Haziran sonlarına doğru çene kemiğimin üzerinde ve çenemin altında kıllanma başladı.Çok sert değil ama yoğun ve ince tüyler çıktı,çok moralim bozuldu öncelikle hormonlardan kaynaklandığını düşündüm hastaneye gidip test yaptırdım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Zaten adet düzensizliğim ve vücudumun diğer yerlerinde sırt,göğüs gibi kıl artışı yoktu. Doktora bu cilt tedavisinden bahsettim, tüm yüzüme leke çiller ıpl yaptırdığımı ve ayrıca bıyık bölgesine lazer ıpl yaptırdığımı söyledim. Işınların kıl köklerimi aktifleştirdiğini ve bunun sonucunda sakal bölgemde tüy artışı olduğunu söyledi şok oldum çünkü epilasyondaki kız bana bundan bahsetmemişti. Üstelik 70 koruma sürüp güneşe çıkarsam birşey olmayacağını söylemişti, ben tatilde tüm gün 70 ile şemsiye altında olmama ramen çillerim tamamen geri geldi eskisi gibi. Zaten yok olmamıştı sadce yüzümün ve çillerin rengi açılmıştı. Şuanda birde buna artı olarak sakal bölgemde tüylenme yaşıyorum. Tedavisi iğne epilasyon dedi doktor. Bugün nişantaşında neka güzellik merkezi ile görüşeceğim. Ama çok korkuyorum çünkü iğneli epilasyon leke bırakabiliyormuş, ayrıca da üstüne bir de para ödeyeceğim. Lazer yaptırdığım kız daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi bana,çillerim geri geldi deyince de hiç ama hiç güneşe çıkmayacaktın dedı. Halbuki bana bu şekilde konuşmamıştı,tam 600 tl para verdim çil tedavisine. Ama herhangi birşey de imzalamadım suç bende,şuan paramı geri isteyemiyorum.. Üstüne bir de iğneli epilasyona gideceğim seansı 180 tl imiş. Moralim altüst oldu saçlarımla yüzümdeki tüyleri bu sıcakta gizlemek zorundayım, ağda yaparsam da çoğalır diye korkuyorum. Siz böyle bir örnekle karşılaştınızmı hiç,yani ıpl yüzü gerçekten tüylendirebiliyor mu? Sinirlerim aşırı bozuk..Ne-ka ve iğneli için ne düşünüyorsunuz kesin sonuç alırmıyım? :sinifsinif:

sevgiler herkese
ben ve diğer doktor arkadaşlarım bu sitede bir çok defa IPL tekniğinin bir lazer olmadığını,kalıcı epilasyon sağlamak şöyle dursun ince tüyleride bazen kıla çevirdiğini,hele hele çil ve leke tedavisi gibi çok zor ve ileri teknolojilerin bu cihazla hiçbir şekilde sonuç vermeyeceğini sürekli vurgulamaktayız...yaptırdığınız kıl tedavi işlemindede seansa 1,5 yıldır devam ettiğiniz için yani sürekli işlem yapıldığı için size sonuç iyi gibi geliyor olabilir neyazıkki 6ay ara verdiğinizde tamamı fazlasıyla geri gelecektir,şimdi gelelim ne yapabileceğinize! bu işlemleri yaptırdığınız yer poliklinik ,tıp merkezi yada hastane değilse bu işlem ve cihaz için yetkisi ve ruhsatıda olamaz dolayısı ile size yapılan iş kaçak bir işlem olur bu durumda yetkilileriyle görüşüp konuyu sağlık müdürlüğüne bildireceğinizi belirtip paranızı isteyin ,olmssa alo 184 sağlık bakanlığı ihbar hattını arayıp durumu bildirin,umarım elinizde bir fiş,yada kredi kartı slibi vardır çünkü bu tip yerler genelde son çare işlemi ve müşteriyi inkar ederler! unutmayın bu işlemleri doktorsuz yapamzlar ve poliklinik,tıp merkezi yada hastane değillerse ruhsatsız ve kaçak bir işletmedir...

Merhaba,

sevgiler herkese

Ne ka ile ilgili görüşlerim oldukça olumlu.Bana hastalarım refere etmişti. Ben de çok kişiden duyunca hastalarımı onlara yoluuyorum. Çok şükür bugüne kadar şikayetçi olanlar olmadı.Sanırım orada Rengin hn. bu işte oldukça tecrübeli. Mümkün olursa o yapsın iğneli epilasyonunuzu. Ipl ile ilgili yorunm yapmaya gerek görmüyorum. Forumdaki drbeauty06 yeterince detaylı bilgileri vermiş zaten. Ben de aynen kendisine katılıyorum. Geçmiş olsun.

merhaba ,
Benim 11 yasında bir kızım var. Tam da guzlligine onem verdigi yaslar.ve kendisini uzen bir dorunu var. Dudak ustu bıyık ve cok hafif burnunun ustunde kıllar var. Kendisi esmer bir kız.

Bu yaşta ona epilasyon yaptirabilir miyim ? Ne onerirsiniz ?

sevgilerle

merhabalar,
Anthelia New Generation 2010 cihazıyla epilasyon
iyi sonuç verir mi,
şuan bi kampanya var ve fiyat uygundur,4 senas 100 tl
istanbul suadiye de
merkezdeki personel konuşurken ipl tekn. filan dedi, siz ipl yi önermiyorsunuz diye biliyorum ama çok övdü hepsini görür dedi.
lütfen yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden teşekkürler

100 TL şöyle sadece koltuk altı fiyatı
+
sadece genital için 100 TL

yani koltuk altı ve genital için dörder seans 200 TL

merhaba benim bir sorun olcak..koltukaltı için lazer yaptırmayı düşünüyorum fakat sivilce için sakıncası varmı..geçemsini mi beklemeliyim.tam da zamanında sivilce çıkmış yani =)

merhaba ,
Benim 11 yasında bir kızım var. Tam da guzlligine onem verdigi yaslar.ve kendisini uzen bir dorunu var. Dudak ustu bıyık ve cok hafif burnunun ustunde kıllar var. Kendisi esmer bir kız.

Bu yaşta ona epilasyon yaptirabilir miyim ? Ne onerirsiniz ?

sevgilerle

KK blog sayfasında epilasyonda yaş sınırı ile ilgili yazım var. Oradan bilgilenebilirsiniz. Şahsi önerim lazer için çok erken olduğu yönünde.

merhaba benim bir sorun olcak..koltukaltı için lazer yaptırmayı düşünüyorum fakat sivilce için sakıncası varmı..geçemsini mi beklemeliyim.tam da zamanında sivilce çıkmış yani =)

Normal şartlarda bir problem olmaz. Ama yine de uygulama yaptıracağınız merkezin doktoru da mutlaka öncesinde görsün

merhabalar,
Anthelia New Generation 2010 cihazıyla epilasyon
iyi sonuç verir mi,
şuan bi kampanya var ve fiyat uygundur,4 senas 100 tl
istanbul suadiye de
merkezdeki personel konuşurken ipl tekn. filan dedi, siz ipl yi önermiyorsunuz diye biliyorum ama çok övdü hepsini görür dedi.
lütfen yardımcı olabilir misiniz?
şimdiden teşekkürler

Ipl ile ilgili forumdaki açılmış başlıklar mevcut. Ben de çok sonuç vereceğine inanmıyorum. Dolayısı ile önermiyorum.

Doktor hanım vagina dudak içlerine alexdrate ile lazer uygulanması zararlı mı?

Cilt renginizde aşırı bir koyuluk yoksa bir sakıncası olmaz. Ben genelde genital bölge tedavilerini bizzat doktor uygulaması taraftarıyım. (Bu da aklınızda bulunsun)a.s.

öncelikle iyi geceler ben yüzüme lazer yaptırmak istiyorum...kıllar çok yoğun ..ve siyah...ama bu konuda hiç bi bilgim yok siz bana ne önerirsiniz... neler yapmam lazım makineler falan var adları yazıyo hangi makine olması lazım lütfen bana yardımcı olun....şimdiden teşekkür ederim..

Dr. Hanım Merhaba,
Ben de lazere başlıcam henüz günü belli değil çünkü bronzum ve normal cilt rengime dönmeyi bekliyorum. Ama ondan önemlisi roaccutane tedavisi gördüm. Aralık ayında 4 aylık tedavim bitti. Yani üzerinden 9- 10 ay geçmiş olacak benim lazer tedavim başladığında. Bu bir sorun yaratır mı? Roac tedavisinden 6 ay sonra bu tip lazer işlemlerinin yapılabildiğini duymuştum sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

Dr. Hanım Merhaba,
Ben de lazere başlıcam henüz günü belli değil çünkü bronzum ve normal cilt rengime dönmeyi bekliyorum. Ama ondan önemlisi roaccutane tedavisi gördüm. Aralık ayında 4 aylık tedavim bitti. Yani üzerinden 9- 10 ay geçmiş olacak benim lazer tedavim başladığında. Bu bir sorun yaratır mı? Roac tedavisinden 6 ay sonra bu tip lazer işlemlerinin yapılabildiğini duymuştum sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

Roacuttane tedaviniz biteli çok olmuş. Dolayısı ile lazer için bir sakınca oluşturmaz.Kaliteli ve risk oranı en aza indirilmiş tedavi için de cilt renginiz açılana kadar beklemek yerinde bir karar. Yoğun güneşlenmeler ve buna bağlı bronzlaşmalardan sonra 6-8 haftalık beklemelerden sonra tedavilerin daha başarılı olduğunu görüyorum. Dolayısı ile ekim kasım ayları lazere başlamak için en ideal zamanlar oluyor.

öncelikle iyi geceler ben yüzüme lazer yaptırmak istiyorum...kıllar çok yoğun ..ve siyah...ama bu konuda hiç bi bilgim yok siz bana ne önerirsiniz... neler yapmam lazım makineler falan var adları yazıyo hangi makine olması lazım lütfen bana yardımcı olun....şimdiden teşekkür ederim..

Yüz bölgesi lazer epilasyonda en zorlayıcı bölgelerden biri.Şu an cilt tipinizi kıl yapınızı görmeden yorum yapmam pek mümkün değil. Tek önerim mutlaka iyi bir merkezde ve mutlaka bu işte uzun süredir deneyimi olan bir doktor tarafından değerlendirilip yönlendirilmenizdir. Şu an için size yapabileceğim en iyi yönlendirme bu olacaktır.vereliniortak

Ipl ile ilgili forumdaki açılmış başlıklar mevcut. Ben de çok sonuç vereceğine inanmıyorum. Dolayısı ile önermiyorum.

teşekkür ederim, zaten kampanya dönemi bitti ve almadım.
böyle nezih muhitlerdeki nezih merkezlerin yanlış yöndermileri hoş değil, bende bi hastanede yaptırmaya karar verdim. görüştüm alex epicare kullanılıyormuş.boshayallersmile

merhaba dr. hn,
ben genital ve bikini bölgesine bu haftasonu bir poliklınıkte başlamak için randevu aldım. aslında tüm vucut gidecektim ama bronz olduğum için bu bölgelerle başlayıp devamını bir sonraki seansta yaptıracağım
önce muayene sonra hormon sorunu var gibi görünüyor ise kendi sağlık kuruluşlarında test ve teste göre hormon tedavisi ile birlikte epilasyona başlayacaklar..
bir kandırmaca yoktur gibi geliyor bana ama önerilerinizi almak istedim.
birde seans sırasında genital bölgeyi tamamen mi açıp yaptırıyoruz yoksa çamaşırımızın ucundan küçük küçük açıp mı yaptırıyoruz. ben ağdamı bile kendim yaptığım için bu konuda utanıyorum
biraz kafam rahat gitmek istiyorum
yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim

a

Merhaba dr.dido,

Öncelikle soruları yanıtlayıp bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.Benim sorum ise , ben bir güzellik merkezine gidiyorum 8 seans gittim dudak üstü için kıllar hala çıkmaya devam ettiği için 9. seansımsa daha yüksek dozda yapmalarını istediğim yaptılarda ve bu sefer öncekilere göre çok daha uzun süre çıkmadı çıkanlarda dahada zayıftı.Şimdi ben 1 seansım kaldı merak ettiğim şey son seansta ne olur biter mi?Kullanılan makine CANDELA GENTLE YAG yazıyordu üzerinde.Bu makineyle biter mi?Cevaplarsanız sevinirm.Başka bölgelerimede gitmeyi düşünüyorum boşa para harcamam.Şimdiden teşekkürler...

Back