• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende sormak istiyorum eğer yüksek dozda yaptırırsak dahamı geç çıkıyo tüyler ....ve erkenmi bitiyorrrr

merhaba dr. hn,
ben genital ve bikini bölgesine bu haftasonu bir poliklınıkte başlamak için randevu aldım. aslında tüm vucut gidecektim ama bronz olduğum için bu bölgelerle başlayıp devamını bir sonraki seansta yaptıracağım
önce muayene sonra hormon sorunu var gibi görünüyor ise kendi sağlık kuruluşlarında test ve teste göre hormon tedavisi ile birlikte epilasyona başlayacaklar..
bir kandırmaca yoktur gibi geliyor bana ama önerilerinizi almak istedim.
birde seans sırasında genital bölgeyi tamamen mi açıp yaptırıyoruz yoksa çamaşırımızın ucundan küçük küçük açıp mı yaptırıyoruz. ben ağdamı bile kendim yaptığım için bu konuda utanıyorum
biraz kafam rahat gitmek istiyorum
yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim

a
Bahsettiklerinizden merkezde doktor olduğu ve edavilerinizin de doktor kontrolunde olacağı düşüncesine vardım. Dolayısı ile işe doğru bir adımla başladığınızı düşünüyorum.
Genital bölge tedavilerinde tüm bölge açılmalı ki tarama tam yapılsın ve tüm kıllar lazerden tam olarak etkilensin. Bu sayede bir diğer seansa kadar tüm alan temiz kalır ve siz rahat edersiniz. Kalan tüy olunca bir sonraki seansa kadar jilet ile idare etmeniz gerekir ki bence o da çok konforlu bir durum değil.(Şahsi görüşüm tabi ki) Genellikle köklü, bu işte isim yapmış merkezlerde uygulayıcılar sık olarak değişmeyeceği için genital tedavilerinizi aynı kişinin yapmasını isteyebilirsiniz.Bir kişiye alıştıktan sonra ilk tedavi sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir .

Merhaba dr.dido,

Öncelikle soruları yanıtlayıp bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.Benim sorum ise , ben bir güzellik merkezine gidiyorum 8 seans gittim dudak üstü için kıllar hala çıkmaya devam ettiği için 9. seansımsa daha yüksek dozda yapmalarını istediğim yaptılarda ve bu sefer öncekilere göre çok daha uzun süre çıkmadı çıkanlarda dahada zayıftı.Şimdi ben 1 seansım kaldı merak ettiğim şey son seansta ne olur biter mi?Kullanılan makine CANDELA GENTLE YAG yazıyordu üzerinde.Bu makineyle biter mi?Cevaplarsanız sevinirm.Başka bölgelerimede gitmeyi düşünüyorum boşa para harcamam.Şimdiden teşekkürler...

Her lazer tedavisinde cildin o anki durumu göz önüne alınarak, cildin kaldırabileceği maksimum doz çalışılır. Dolayısı ile hastanın isteğine bağlı olarak yapılan doz değişikliği kesinlikle benim kabul edebileceğim bir durum değil. Yüksek doz kararını ancak uygulayıcının vermesi gerekir. Cilt eğer yüksek dozu kaldıracaksa zamanında daha önceki tedavilerde tam doz yapılmış olmalıydı. Yani siz ,8. seanstan sonra tüyler geç çıktı ve ince çıktı lafını baştaki seanslarda söylemeliydiiniz.8. seansta bunu söylemek bence tedavi selameti açısından geç bir durum. Normal ŞARTLAR ALTINDA YÜZ BÖLGESİ İÇİN BENİM HASTALARA SÖYLEDİĞİM SEANS SAYISI EN AZ 10SEANS SÜRER ŞEKLİNDE. Net bir rakam asla söylenmemeli. Çok siyah ve kalın, batıklı kıllar ilk 3-4 seansta incelir seyrelir bütün batıkları gider ama sonrasında tedavi uzamaya başlar çünkü tüyler inceldiği için atılan doz köklerde yeterli harabiyet oluşturmayabilir. İlk seanslardaki %30-40 lık azalma ilerleyen seanslarda %5-10 luk azalmaya kadar düşebilir. Bu durum tabiki kişiden kişiye de değişebilecek bir durumdur fakat çoğunluk benim yukarıda bahsettiğim gibi oluyor ne yazık ki.
SWize kullanılan cihaz Candela adlı firmaya ait , içinde hem Alexandrite hem de Nd Yag lazeri barındıran bir cihaz. Size hangi kısmı ile tedavi yaptılar bilemiyorum dolayısı ile tam olarak yorum yapamayacağım. Genel düşüncem iyi bir cihaz olduğu yönünde. (Ben sadece alex oaln formunu kullanıyorum ve çok memnunum doğrusu)

bende sormak istiyorum eğer yüksek dozda yaptırırsak dahamı geç çıkıyo tüyler ....ve erkenmi bitiyorrrr

Normalden yüksek çalışmanın bence tek avantajı saens aralarının daha uzun olması. Cildin kaldıracağından fazla doz çalışmak bence tedavinin daha çabuk biteceği anlamına da gelmiyor.(Risk de içeriyor) Her cildin kaldıracağı maksimum doz en uygunudur. (Çok düşük dozla tedavi yapılan ve 3-4 seansta neredeyse biten, çok yüksek doz yapılıp da 8 seansa kadar uzayan hastalar gördüğüm için bu yorumu yapıyorum)

merhaba doktor hanım;
ben bıyık bölgem için 1.seasımı alex ile yaptırdım hemen hepsi dökülmesine rağmen çıkarken sanki daha gür ve siyahtılar.bu yüzden 2. seansımı nd yag ile yaptırdım tüylerin 10 da biri ancak döküldü.yapan bayan sadece anajen dönemki tüylerin döküldüğünü ve onların birdaha çıkmayacağını falan söyledi ama çok inandırıcı gelmedi.bıyık bölgesi için alex mi yoksa nd yag ımı önerir isiniz?
kolaltım içinse ilk seansımı yine alex ile yaptırdım.20 gün içinde 5 6 kıl dışında hepsi döküldü.yeni çıkanlarda hafif sararmalar var.şimdi kolaltım içinde alex mi yoksa nd yag mı yaptırayım kararsız kaldım.
siz hangisini önerirsiniz?

Bahsettiklerinizden merkezde doktor olduğu ve edavilerinizin de doktor kontrolunde olacağı düşüncesine vardım. Dolayısı ile işe doğru bir adımla başladığınızı düşünüyorum.
Genital bölge tedavilerinde tüm bölge açılmalı ki tarama tam yapılsın ve tüm kıllar lazerden tam olarak etkilensin. Bu sayede bir diğer seansa kadar tüm alan temiz kalır ve siz rahat edersiniz. Kalan tüy olunca bir sonraki seansa kadar jilet ile idare etmeniz gerekir ki bence o da çok konforlu bir durum değil.(Şahsi görüşüm tabi ki) Genellikle köklü, bu işte isim yapmış merkezlerde uygulayıcılar sık olarak değişmeyeceği için genital tedavilerinizi aynı kişinin yapmasını isteyebilirsiniz.Bir kişiye alıştıktan sonra ilk tedavi sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir .

teşekkür ederim
kolay gesin

merhabalar ben genital bölge için lazere gitmek istiyorum.bu pazara gidicem hatta.yanlız bi sorum genital bölge temiz olsa yaparlar mı yoksa tüyleri görmelerimi gerekir ilk seansım olucak ve ıpl lazer.bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.ayrıca bıraz kasıklarda da var bu ayrı bı ucrete mı tabıı oluyor yoksa genıtal bolgenın ucretınemı tabı olur bılgılendırırsenız sevınırım.tşkler...

merhaba doktor hanım;
ben bıyık bölgem için 1.seasımı alex ile yaptırdım hemen hepsi dökülmesine rağmen çıkarken sanki daha gür ve siyahtılar.bu yüzden 2. seansımı nd yag ile yaptırdım tüylerin 10 da biri ancak döküldü.yapan bayan sadece anajen dönemki tüylerin döküldüğünü ve onların birdaha çıkmayacağını falan söyledi ama çok inandırıcı gelmedi.bıyık bölgesi için alex mi yoksa nd yag ımı önerir isiniz?
kolaltım içinse ilk seansımı yine alex ile yaptırdım.20 gün içinde 5 6 kıl dışında hepsi döküldü.yeni çıkanlarda hafif sararmalar var.şimdi kolaltım içinde alex mi yoksa nd yag mı yaptırayım kararsız kaldım.
siz hangisini önerirsiniz?

Vücut bölgesinde tüyler siyah ve kalınsa alex ile yaptırmanızda bir sakınca göremiyorum. Yüzde ise eğer tüyler ince ve açık renkse (Aynı şey vücut için de geçerli) alexe hiç bulaşmayın derim çünkü tüyleri yayma ve koyulsştırma hatta sonuç vermeme riski de var. Şu an tüy ve cilt yapınızı görmediğim için de şu cihazı kullanın diye kesin sonuç vererek konuşamam ne yazık ki. Gittiğiniz merkezde bu konuda deneyimli bir doktor olduğundan eminseniz onun fikirleri daha yol gösterici olacaktır bence.
Lazer tedavisi sıkı ve doğru dozla yapıldı ise her seansta tüm tüyler tamamen dökülür (1-3 hafta arasında dökülme olacaktır)Diğer seansa kadar bölgenin temiz kalması gerekir. Yani sadece yok olacak tüyler değil tamamı dökülür. Lazerden etkilenenlerin bir kısmı bir daha çıkmaz, bir kısmı kıl kökleri onarılarak tekrar çıkar , bir kısmı da incelmiş olarak çıkar. Her seans aynı döngü yaşana yaşana tüyler yavaş yavaş azalacaktır.

merhabalar ben genital bölge için lazere gitmek istiyorum.bu pazara gidicem hatta.yanlız bi sorum genital bölge temiz olsa yaparlar mı yoksa tüyleri görmelerimi gerekir ilk seansım olucak ve ıpl lazer.bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.ayrıca bıraz kasıklarda da var bu ayrı bı ucrete mı tabıı oluyor yoksa genıtal bolgenın ucretınemı tabı olur bılgılendırırsenız sevınırım.tşkler...

Ağda yapıyorsanız en az 3 hafta, jilet yapıyorsanız 3-4 gün bekleyip tüm tüylerin çıkmasını beklemeniz lazım. Kullanılacak lazere göre tedavi esnasında tüy boyu değişeceği için merkezinizdeki doktora danışmanızda fayda var.
Ipl ilazerle ilgili forumda açılmış başlıkları takip etmenzi öneriyorum. Ben sonuç verdiğine inanmadığım için yorum yapmamayı tercih ediyorum.
Ücretlendirme ile ilgili de her merkezin fiyat politikası farklı olduğundan yorum yapmamam daha doğru olur.

Ağda yapıyorsanız en az 3 hafta, jilet yapıyorsanız 3-4 gün bekleyip tüm tüylerin çıkmasını beklemeniz lazım. Kullanılacak lazere göre tedavi esnasında tüy boyu değişeceği için merkezinizdeki doktora danışmanızda fayda var.
Ipl ilazerle ilgili forumda açılmış başlıkları takip etmenzi öneriyorum. Ben sonuç verdiğine inanmadığım için yorum yapmamayı tercih ediyorum.
Ücretlendirme ile ilgili de her merkezin fiyat politikası farklı olduğundan yorum yapmamam daha doğru olur.

verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim.iyi akşamlar.

Ben önümüzdeki ay lazere başlayacağım ve gitmeyi düşündüğüm yerde hem alexandrite hem de nd yag lazer tipleri var. Genellikle belli bölgelerde kıllarım sert ve kalın tenim de beyaz fakat göbeğimdekiler filan siyah ve inceler. sizce böyle bölgeler için alexandrite mı yoksa nd yag mı daha uygun olur?

merhabalar :)
ben de yüzümdeki ve göğsümdeki tüylerden muzdaripim.lazer konusunda da pek bilgim yok..
yüzümdekilerin bazıları siyah bazıları da kahveye kaçıyor.göğsümdekilerse siyah.hangi lazer tekniğini önerirsiniz.yüz bölgeme yaptıracağım için yanık ihtimali gözümü korkutuyor.en az riskli olan teknik hangisi acaba?
şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
dr hanım merhaba bi arkadaşım güzellik merkezinde SopranoXL Epilasyon cihazi ile yaptırıyormuş sonuçtan memnun kalmış ama bu cihazla ilgili bilginiz varmı acaba..

merhaba..benimde size bi sorum olacak cvplarsanız çok sevinirim....ben yüzüm için lazere gitmeyi düşünüyorum ancak hiç bi bilgim yok bıyık çene boyun ve faulerimde sert ve siyah kıllar var çok rahatsız oluyorum senağlamane yapacağımı şaşırdım lütfen bana bilgi verin hangi makine iyi yada neler yapmam lazım.. şimdiden tşk..

bende 4 seans koltukaltı için lazere gittim kullanılan lazer alex ti. ama sonuç aynı değişen bişey yok bana neyi tavsiye edersiniz.5.seansa sırf buyüzden gitmedim üzerinden 2,5 ay geçti verdiğim para çöpe gitti gibi bişey oldu şuan kara kara düüşünüyorum yakın bi zamanda evleniyorum biranönce tüylerinmden kurtulmam gerek.mafoldumben mafoldumben

bende istanbulda avrupa yakasında oturuyorum bu ay başında 2.seansıma gittim yaklaşık 15 gün sonra hepsi dökülüyor bebek gibi pürüzsüz yumuşacık oluyo daha ilk seansta ciddi azalma oldu zannediorumki 4 seansta hiçbişi kalmıcak inşşş gelişmeleri yazarım alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bende istanbulda avrupa yakasında oturuyorum bu ay başında 2.seansıma gittim yaklaşık 15 gün sonra hepsi dökülüyor bebek gibi pürüzsüz yumuşacık oluyo daha ilk seansta ciddi azalma oldu zannediorumki 4 seansta hiçbişi kalmıcak inşşş gelişmeleri yazarım alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bende avrupa yakasında incirlide bi has.ye gittim.aynı şekilde bende ilk iki seansta 4.seansta biter diye düşünüyodum ama tam tersi oldu dökülen incelen tüyler belli süre sonra tekrar eski halini alıyor. ben seanslara 4 haftada bir gidiyodum internetten araştırmalarıma göre koltukaltı için 6-8 hafta arayla gidilmesi gerekiyomuş diye okumuştum. avrupa yakasında hangi merkeze gidiyosun???

doktor hanım CYNUSURE ELİTE MARKA CİHAZ KULLANIYORUZ ALEXSANDRİTE + ND YAĞ MODELİ iyimidir koltuk altı 30 bikini150 yapıyorlar fiyat iyimi

arkadaşlar özelden msjlara cvp veremiyorum 50 ad mesajım dolmadığı için.
gittiğimiz merkezlerin adını burda verebiliyormuyuz??

Back