• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ii günler bayanlar.. bişey sormak istiyorum.. dr lar da var anladığım kadaryla forumda... ben önce 2 seans alex yaptırdım koluma sonra kolumda özellkle ön kolda bööle koyu lekeler oluştu sonra lazer yaptırdığım yer makine aldı yeni diot a geçtiler.. 3.seansım diotla yapıldı.. kolumdaki lekeler de gecti bembeyaz oldu.. sonra 4.seans diot doluydu neyse alexle alalım dediler ve alex yapıldı ancak bu sefer daha cok leke oluştu hem ön kolda hem de üst kısımda.. zaten cildim hassastır.. alex alerji yapmış dedi ordaki çok bilmiş uzmanlar.. neyse 5.seans tekrar diota girdim 1 ay oldu gireli. tabi bu da bunun öncesi var 2 ay da önceki sure.. yaklaşık 3 ay oldu lekeler oluşalı... önceleri güneş kremi sürmüodum mayıs aylarında fln.. artık kullanıorum dısarı çıkarken ama bilmiorum nolcak... moralimi de çok bozuyor.. allah belasını versin o lazer yapanlarında.. işlerinin bitip parayı aldıklarına bakıolar...geçer mi bunlar ne olacak böle mi kalcak bilmiorum.. ordaki iki uzman da geçer dediler.. ama güven kalmadı hiç birine... burası mecidiyeköyde gayet büyük bir merkez.. yüzlerce üyesi var.. ama memnun değilim.. adını verebilirm isteyen olursa...

Merhaba ben bugun tum vucut lazer epılasyona basladım bırdahakı randevum19 agustoz ramazana denk geldıgı ıcın genıtal bölge hatıc dıger yerler yapılacak....ama şöyle bır sorun var hamıle kalmayı dusunuyorummm hamıle kalırsam bır sorun olmayacagını söyledıler ama yınede sen kendın bılırsın dedıler yada ılk uc ayı gecırırsın hamılelıkte ondan sonra baslarız dedıler ne yapmalıyımm hamıle kaldıgımı ögrendıgımde ara verım mı 3 ay bılgı verırsenız sevınırımmmm

:kedi: merhaba; lazer epilasyon yaptırmak istiyorum genital ve koltuk altıma, bi kaç yaptıran ve sonuçtan memnun kalan arkadaşımdan şunu öğrendim, diode lazer yaptırmışlar fakar yapan güzellik uzmanın hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bir cihaz günlük 8-10 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılmalı vb şeyler söylemiş arkadaşlar mmemnun kalmış, bi kaç tüy haricinde bişi kalmamış zaten, bende alex ve diode konusunda kararsızım siz ce yaptıran arkadaşlara söylenenler doğrumu? Yüz içinde iğneli istiyorum lazerden doğru düzgün sonuç alanı ne yorumlardan ne de etrafımdan görmedim. Siz de bildiklerinizi aktarırmısınız. a.s. çok teşekkürler...

düşle kalın....

Merhaba ben bugun tum vucut lazer epılasyona basladım bırdahakı randevum19 agustoz ramazana denk geldıgı ıcın genıtal bölge hatıc dıger yerler yapılacak....ama şöyle bır sorun var hamıle kalmayı dusunuyorummm hamıle kalırsam bır sorun olmayacagını söyledıler ama yınede sen kendın bılırsın dedıler yada ılk uc ayı gecırırsın hamılelıkte ondan sonra baslarız dedıler ne yapmalıyımm hamıle kaldıgımı ögrendıgımde ara verım mı 3 ay bılgı verırsenız sevınırımmmm

Hamilelerde lazer epilasyonun etkileri ve yan etkileri ile ilgili literatür ne yazık ki hiç yok.Dolayısı ile ilk 3 aydan sonra da yüz bölgesi dışındaki diğer alanları da yapmaya ve risk almaya hiç gerek yok die düşünüyorum.Yüz bölgesinı ayrı tuttum çünkü 9 ay zor idare edileceği ve çok göz önünde bir alan olduğu ve hamilenin psikolojisini bozabileceği için (kıllı gezmek). Ben hastalarıma çok zorda kalmadıkça hamilelikte lazer yapmıyorum. İlk 3 seansı düzenli gelemeyeceklerse de (hamilelik sebebi ile) lazere hiç başlamayıp hamilelikten sonra başlamalarınıtavsiye ediyorum.

:kedi: merhaba; lazer epilasyon yaptırmak istiyorum genital ve koltuk altıma, bi kaç yaptıran ve sonuçtan memnun kalan arkadaşımdan şunu öğrendim, diode lazer yaptırmışlar fakar yapan güzellik uzmanın hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bir cihaz günlük 8-10 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılmalı vb şeyler söylemiş arkadaşlar mmemnun kalmış, bi kaç tüy haricinde bişi kalmamış zaten, bende alex ve diode konusunda kararsızım siz ce yaptıran arkadaşlara söylenenler doğrumu? Yüz içinde iğneli istiyorum lazerden doğru düzgün sonuç alanı ne yorumlardan ne de etrafımdan görmedim. Siz de bildiklerinizi aktarırmısınız. a.s. çok teşekkürler...

düşle kalın....

Bütün cihazlar için hijyenik kullanım çok önemli bir faktör olup bunun tedavi yapılan hasta sayısıyla alakası olmaz. Günlük hasta sayısı ne olursa olsun genel temizlik kurallarına dikkat edilir lazerin ekipmanları uygun bir şekilde temizlenirse bir sorun olacağını düşünmüyorum doğrusu. Diod lazerle tedavi olmuş ve sonuç almış çok hasta gördüm . Diod tedavilerindeki tek sıkıntı taramalar çok tititz ve sıkı yapılmazsa çok tüy kalacağı için rötuşlar daha uğraştırıcı oluyor.rötuş sonrasında da kalanlar çok olabiliyor.Genital iç kısımlarını da taramak çok zor oluyor. (benim kullandığım diod cihazında öyleydi)
Yüz için iğneli epilasyon akıllıca bir çözüm bence.

Merhaba Doktor Hanım,

ben 8temmuzda ilk seansıma başladım. bacaklarımda batıklar oluşmasi nedenı ıle basladım. yapılan diğer bölgelerdeki kıllar döküldü. fakat bacaklarım hala dokulmedı ve kıllar nokta halınde duruyor uzamıs olanlar elımle tutunca kopuyor.sanki jiletle kısaltmısım gibi kıllar ama ellede hıssedılmıyor.uzasınlar dıe peeling ve kremler suruyorum ama banamısın demıyorlar ne yapmam lazım o goruntunun gecmesı ıcın yada kılların uzaması ıcın.2.seansım eylül'de...bilmiyorumkismile:gitme::sinifsinif::roflol:senağlama:a015:

dr.dido; bunca işiniz arasında bize vakit ayrdığınız için sonsuz teşekkr ederm. Benm merak ettiğim bi kaç şey var. tüylerden acayip bıkmış durumdayım. lazerli epilasyonu uzuun zamandır araştıryorum ama hiç biri bu sitede okuduklarım kadar faydalı olmamıştı. genital bölgeme ve koltukaltına uygulamayı düşünüyorum,öncelikle uygulayanlar bayan olur dimi muhakkak onu öğrenmek istiyorum.2.si bu bölgelerm normalde açık tenliyim ama sir ağda yapa yapa sanırım esmerleşmiş durumda,ne yapmalıyım ya da lazer için bi sakıncası olur mu??

Merhaba Doktor Hanım,

ben 8temmuzda ilk seansıma başladım. bacaklarımda batıklar oluşmasi nedenı ıle basladım. yapılan diğer bölgelerdeki kıllar döküldü. fakat bacaklarım hala dokulmedı ve kıllar nokta halınde duruyor uzamıs olanlar elımle tutunca kopuyor.sanki jiletle kısaltmısım gibi kıllar ama ellede hıssedılmıyor.uzasınlar dıe peeling ve kremler suruyorum ama banamısın demıyorlar ne yapmam lazım o goruntunun gecmesı ıcın yada kılların uzaması ıcın.2.seansım eylül'de...bilmiyorumkismile:gitme::sinifsinif::roflol:senağlama:a015:

Şu an için tek yapabileceğiniz sabırla beklemek ne yazık ki. Bu durum kalın ve siyah kıllarda ilk 2 seansta olabiliyor ne yazık ki. Zamanla dökülecektir.

dr.dido; bunca işiniz arasında bize vakit ayrdığınız için sonsuz teşekkr ederm. Benm merak ettiğim bi kaç şey var. tüylerden acayip bıkmış durumdayım. lazerli epilasyonu uzuun zamandır araştıryorum ama hiç biri bu sitede okuduklarım kadar faydalı olmamıştı. genital bölgeme ve koltukaltına uygulamayı düşünüyorum,öncelikle uygulayanlar bayan olur dimi muhakkak onu öğrenmek istiyorum.2.si bu bölgelerm normalde açık tenliyim ama sir ağda yapa yapa sanırım esmerleşmiş durumda,ne yapmalıyım ya da lazer için bi sakıncası olur mu??

Benim bildiğim kadarı ile uygulayıcıların hepsi bayan. Dolayısı ile endişeye gerek yok.:lepi:
Lazer özellikle genital bölge ve koltuk altı renk değişimlerinde (koyulaşmalarda) Cildi de yenilediği için olumlu sonuç vermekte. Uygun dozlarla çalışıldığı gtaktirde hem tüylerden kurtulursunuz hem de ciltteki koyulaşmaların rengi bir nebze açılır.

Benim bildiğim kadarı ile uygulayıcıların hepsi bayan. Dolayısı ile endişeye gerek yok.:lepi:
Lazer özellikle genital bölge ve koltuk altı renk değişimlerinde (koyulaşmalarda) Cildi de yenilediği için olumlu sonuç vermekte. Uygun dozlarla çalışıldığı gtaktirde hem tüylerden kurtulursunuz hem de ciltteki koyulaşmaların rengi bir nebze açılır.

çoook teşk. ederm sağolun :)yerimseniben

arkadaslar bende lazer epilasyona yeni basladim.4 hafta önce ilk seansim vardi
genital bölgeme ve koltuk altima yaptirdim.ben cok memnun kaldim, ilk seanstan sonra bile koltuk altimda neredeyse hic tüy kalmadi hepsi cikarken tek tek döküldü cok az kaldi.1-2 seanstan sonra hic tüy kalmaz insallah...genital bölgemdede dökülme var bazi bölgelerinde cikiyo sadece.bukadar cabuk faydasini görecegimi zanetmiyordum cok mutluyum hihoyyyt herkese tavsiye ederim.

merhaba ben izmitte epilasyon yapan iyi bir merkez arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

merhaba,

ben hamilelikte genital bölgeye yapılan epilasyonun çocuğa zarar verme ihtimali var mıdır merak ediyorum bilgi verirseni sevinirim .tşk

merhaba,

ben hamilelikte genital bölgeye yapılan epilasyonun çocuğa zarar verme ihtimali var mıdır merak ediyorum bilgi verirseni sevinirim .tşk

Ben hAMİLELİK döneminde lazer epilasyonu çok zorunlu değilse (Yüz bölgesi dışında) önermiyorum. Genital bölgeye de kesinlikle o dönemde uygulama yapmıyorum.vereliniortak

Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.:nazar:

Acaba bu lazer aleti nasıl sonuçları nasıl olur yardım lütfn....

sevgili doktorum derdime bir çare :D doktor hanım ben tüm yüz lazer yaptırıyorum başlayalı iki sene oldu ilk yaptırdığımda yüzüm de ağır aknelr oluştu ; acılı ve ağrılı . Güzellik merkezinde yaptırdığım bu alexandrite lazerden sonra akneler için dermotoloğa gittim ve lazere orda devam ettim ance şimdilerde lazer beim için işkence olmaya başladı. acıdan ağladığım seanslar oldu. emla hiçbir şekilde uyuşturmuyor. derdime bir çare lütfen

Acaba bu lazer aleti nasıl sonuçları nasıl olur yardım lütfn....
Resimde bulunan cihaz diod tipi lazer.
Bu cihazı daha önce kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Doğru uygulandığı ve doğru tüylerde oldukça iyi sonuç veriyordu. Uygulama öncesi tüm tüyler jiletle komple temizlenip temiz cilde tedavi yapıldığı için tarama esnasında gözden kaçan çok tüy oluyordu. Rötuş de özensiz yapılırsa bir sonraki tedaviye kadar kalan tüylere jilet yapmak gerekebiliyor. Ayrıca geniital bölge içlerini de bu cihazla taramak uygulayıcı açısından da oldukça zor olduğu için alan tamamen temizlenmeyebilyor. Bir de işlem diğer cihazlara göre daha uzun sürüyor. (Tarama işlemi)Ama yukarı da da bahsettiğim gibi uygun tüylerde (kalın ve siyah -Özellikle alt bacak) sonuçlarından çok memnundum.
(Cihazın teknik özellikleri sebebi ile çok sık bozulduğunu da hatırlıyorum ama bu kullanıcılara bağlı olan bir durumdu ne yazık ki)

Back