• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba doktor hanım ben de eylül ekim gibi lazere başlamayı düşünüyorum tenim beyaz kıllarım da sert ve kalın ama cildim biraz hassastır bu durumda alexandrite mı yoksa nd Yag mı önerirsiniz? İkisi arasındaki fark diğerinin bronz tene de uygulanabilmesi midir sadece? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba doktor hanım ben de eylül ekim gibi lazere başlamayı düşünüyorum tenim beyaz kıllarım da sert ve kalın ama cildim biraz hassastır bu durumda alexandrite mı yoksa nd Yag mı önerirsiniz? İkisi arasındaki fark diğerinin bronz tene de uygulanabilmesi midir sadece? Şimdiden teşekkürler.

İki cihazla da yapılabilir. Cilt renginiz açıksa da alexi tercih etmekte bir sakınca göremiyorum. Tedavilerinize mutlaka en siyah ve kalın olan kılların olduğu bölgelerden başlamalı ve mutlaka doktor kontrolünde olan bir merkez bulmalısınız.

İlginiz için çok teşekkür ederim doktor hanım, mesaj sayım 50 olmadığı için özelden atamıyorum:( dediğiniz losyona başlıyorum yarın:) Aslında dermatolog doz açısından hiç değerlendirmedi cildimi bu da beni rahatsız etmişti ama izmirde alex açısından çok seçenek olmadığı için medi... tercih etmiştim. Muhtemelen son doz beni 2-3 ay idare eder ve bi sonraki dozumda size gelmek isterim:)çalıştığınız merkezin adını bana özelden msj atabilirmisinizkaydirigubbakcemile3
Jülide Hanım cilt tipime göre doz ayarlaması yapacağınızı anlamıştım aslında, fakat benim izmirde gittiğim merkezin özensiz olduğunun düşündüğüm için ve alex ile ilgili burda çok fazla seçenek olmadığı için sizi tercih etmek istiyorum(istanbula gelebilirsem). Burda seçenek gerçekten çok sınırlı ve en iyi diye bilinen bir merkezde her seans sonunda kıllardan kurtulcam diye eve yeni lekelerle dönmek moralimi çok bozdu açıkcası:1no2:

Merhabalar Dr. Dido bende göğüslerimdeki kıllardan şikayetçiyim... çok sık olmasada seyrek ve uzunlar. bazen cımbızla almak zorunda kalıyorum... sadece göğüs bölgeme lazer epilasyon yaptırmak istesem kaç seansta biter ve fiyatı nasıl olurr. Şimdiden tşkler..

Merhabalar Dr. Dido bende göğüslerimdeki kıllardan şikayetçiyim... çok sık olmasada seyrek ve uzunlar. bazen cımbızla almak zorunda kalıyorum... sadece göğüs bölgeme lazer epilasyon yaptırmak istesem kaç seansta biter ve fiyatı nasıl olurr. Şimdiden tşkler..

Eğer çok seyrek ve tane tane iseler iğneli epilasyonla daha iyi ve kısa sürede sonuç alırsınız.

Jülide Hanım cilt tipime göre doz ayarlaması yapacağınızı anlamıştım aslında, fakat benim izmirde gittiğim merkezin özensiz olduğunun düşündüğüm için ve alex ile ilgili burda çok fazla seçenek olmadığı için sizi tercih etmek istiyorum(istanbula gelebilirsem). Burda seçenek gerçekten çok sınırlı ve en iyi diye bilinen bir merkezde her seans sonunda kıllardan kurtulcam diye eve yeni lekelerle dönmek moralimi çok bozdu açıkcası:1no2:

izmir de tanıdığım iki plastik cerrah var ikisi de ndyag kullanıyorlar istersen bi git derim fikir al ikisi de alsancakta ikisine de benim kuzenimin ismini verirsen sana indirimde yaparlar bence git bir dene kuzenimin ismi onur özbulut telefonunu da vereyim istersen 5547481607 arayıp ondan yardım alabilirsin eğitim uzmanı kendisi burada merkezlerin ismini yazarsam reklam olur diye yazmadım.

Alexandrite iyi olabilir ama sakın yüzünüze bu uygulamanın yapılmasına izin vermeyin. Başka kıl köklerini etkileyerek tüysüz olduğunu düşündüğünüz (ince ve gözükmeyen tüylerin olduğu bölgeler) kıllanma ya da tüylerde kalınlaşma yapıyor. Ben de ve 10dan fazla arkadaşımda oldu bu. Ayrıca babam da lazer konusunda uzmanlaşmış bir dermatolog olarak kesinlikle tavsiye etmiyor. Hatta bana kızdı bile yüzüme yaptırdığım için. Her lazer modelinin süper etkili olduğu farklı bölgeler var gördüğüm kadarıyla. Bu işle ilgilenen güzellik uzmanları ve doktorlar da benzer şeyler söylüyorlar. Bence çeşitlendirmek en iyisi.. :)

iyi günler doktor hanımm
bende yarın lazere başlayacağım koltuk altı ve genital bölge...
doktor hanımla görüştüm ve tüylerimin 5 gün önce alındığından bahsettim..
doktor da bana jilet yapın öyle gelin dedi o şekilde tüy kökleri yakılıyormuş doğru mu?
ikinci sorum ise esmersen nd yağı kullanırız dedi alexin açık tene uygn olduğundan bahsetti sizce doğru mu?
birde tüysüz olarak seansa başlayacağım için bu seans sayısını uzatır mı?
şimdiden teşekkürlerrrr

ya seyrek olanları da var ama genellikle cımbızla aldığımdan bir delikten 2,3 tane çıkmaya başladı..:(

izmirde özellikle karşıyaka bölgesinde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
lazere başlamak istiyorum
bacaklarımda çok fazla batık var lazerin işe yarayacağını söylüyorşlar
umarım kurtulabilirim

iyi günler doktor hanımm
bende yarın lazere başlayacağım koltuk altı ve genital bölge...
doktor hanımla görüştüm ve tüylerimin 5 gün önce alındığından bahsettim..
doktor da bana jilet yapın öyle gelin dedi o şekilde tüy kökleri yakılıyormuş doğru mu?
ikinci sorum ise esmersen nd yağı kullanırız dedi alexin açık tene uygn olduğundan bahsetti sizce doğru mu?
birde tüysüz olarak seansa başlayacağım için bu seans sayısını uzatır mı?
şimdiden teşekkürlerrrr

Lazer epilasyon tedavisinden önce en az 2 ya da 3 hafta öncesinden ağda epilatör gibi kökleri etkileyen yöntemleri bırakmış olmanız gerekiyor. Öncesinde 3-4 gün kala da jilet yapmanız yeterli.Kullanılan cihaza göre tedavi esnasında tüy uzunluğu değişebildiği için gittiğiniz merkezdeki doktorunuz sizi yönlendirecektir.
Cihazla ilgili size söylenenler de doğru yorumlar. Cilt renginiz çok koyu ise nd yag, açık ise alex ile yapılabilir.Şimdiden geçmiş olsun.

bende sonunda başladım bugün ama canı pek yanmadı acaba düşük mü çalıştı?
cynourse yazıyordu cihazda sanırım alex yaptı buğday tenlisin dedi bide kaç seans süreceğini bidahaki seansda söylerim dedi..
çok kalabalık bi yerdi sanırım doktoru işinin ehlii
ama kaç joule çalıştığını söylemedi..
neden acaba?

bende sonunda başladım bugün ama canı pek yanmadı acaba düşük mü çalıştı?
cynourse yazıyordu cihazda sanırım alex yaptı buğday tenlisin dedi bide kaç seans süreceğini bidahaki seansda söylerim dedi..
çok kalabalık bi yerdi sanırım doktoru işinin ehlii
ama kaç joule çalıştığını söylemedi..
neden acaba?

Sanırım sizwe apogee 5500 ile tedavi yapılmış. (alex) Cihaz alexin en iyilerinden biridir. Canınızın acımaması dozun düşük tutulduğu anlamına gelmez. Ağrı eşiğiniz de yüksek olabilir . Tedavinizi doktor yaptı ise bence bu da olumlu bir durum.:lepi::lepi:

Merhaba Doktor Hanım. öncelikle bunca soruya bunca işinizin arasında fırsat bulup yanıtladığınız için teşekkürler.
Ben tüm vucut için 6 seanslık paket aldım (tüm bacak, kol altı, bikini + genital, bitme garantili değil ama.) ilk seansıma 26 Haziranda tüm bacak ve kol altım için gittim. kullanılan cihaz alexandreid lazer idi. bir ara göz ucuyla baktım herhalde.15-17 arası bir dozla yapıldı.size bir kaç sorum olacak:

1- ilk senasın üzerinden 16 gün geçti ve bacaklarımda da kol altımda da hala siyah noktalar var özellikle baldır içi ve diz bölgesinde.pürüzsüz denecek türde bir dökülme henüz gerçekleşmedi. benneyaptımki bir de sanırım atladığı yerler var uygulayıcının. çünkü seyrek de olsa hem bacaklarımda hem de kolaltımda uzun kıllar mevcut. Yarın genital bölgesine ilk seans için gideceğim bacaklarıma kolaltıma da rötuş yapacaklar. ancak dökülmenin bu kadar uzun sürmesi normal mi?CADIARZU

2- bikini bölgesi ile genital bölge arasındaki fark ne oluyor??

3- 26 haziranda ilk seans olduğuna göre 2 ay sonra yani ağustos 26 sı civarı gitmem gerekiyor. ancak ramazan olduğu için oruçlu olacağım. oruçlu iken lazer yaptırmak ne derece doğru, doğrusu bir bilgim yok. dolayısı ile eylülde ikinci seansıma gitmeyi düşünüyorum. fakat 18 -25 eylül arası tatile çıkıcam. bronzlaşmamın sakıncası var mıdır?? yani tatilden sonra 2.seansa gitsem o arada jiletle idare etsem olur mu? tatilde yanmak bronzlaşmak istiyorum ama bronz tende uygulama yapılmıyor diye biliyorum. doğru mudur? tenimin açılmasını beklersem anca ocak - şubat gibi gtmem gerekecek? o zaman da lazer etkisini yitirmez mi?öneriniz nedir?

4- tatil için güneş koruyucu önerecekseniz 30 faktör kullanmam yeterli olur mu??

5- hamilelikte biten kıllar tekrar çıkar mı?? çıkarsa ağda yaptırmanın sakıncası var mı??

Şimdiden çok teşekkür ederim.

merhabalar dr hanım ben apogee 5500 alexandrite ile genital bikini koltukaltıma lazere başladım şimdilik iyi gidiyor yanlız sizden biraz bilgi almak istiyorum ben ilk seansıma 13 martta gittim uygulamadan iki hafta sonra kontrol seansıma gittim yine dökülmeyenlere uygulama yapıldı daha sonra aradan 2 hafta geçti ama bölge bölge dökülmeyenler kaldı dr la görüştüm doz yükseltmeye karar verdi ve bi daha kontrol seansı olarak 16 nisanda tekrar geçti üzerinden ve ikinci seans için bana gün verdi mayıs 25 o 2.seanstan sonra iki hafta sonra haziran 8 de bi daha kontrol seansına gittim genitalde dudak içlerine pek etki etmiyor oralar dökülmeden kalıyor her seferinde ve kıl yapımım lazare uygun olduğunu söylüyor kalın siyah kıllara sahibim ama nedense iç ve alt kısımlarda pek dökülme incelme yok kıllarda üst kısımlarda seyrelme ve incelme var şimdi beni 3. seas için temmuz 7 de çağırdı ama gidemedim hem kıllarım daha çıkmamıştı bile sizinle daha önce görüştüğümüzde 1,5-2 ay aralıklarla hatta 2,ve 3, seaslardan sonra bu sürenin uzaması gerektiğini söylemiştiniz ama neredeyse beni ayda bir çağırıyor sizce bu durum normalmi yoksa ben kıllarım tam olarak çıkmadıktan sonra gitmemelmiyim sizce şimdi en son 8 haziranda 2. seansın kontrol seansına gitmiş biri olarak 3. seans için ne zamn gitmeliyim size göre çünkü ben ona göre gitmeyi düşünüyorum daha kıllarım tam olarak çıkmadığını düşünüyorum çünkü bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

**13 mart 1. seans
27 mart 1.kontrol seansı
16 nisan 2. kontrol seansı
**25 mayıs 2. seans
8 haziran 1.kontrol seansı
**3. seans için temmuz 7 dedi ama gitmedim ne zamn gitmeliyim sizce

kızlar bende bir yer buldum alex. yapıyor genital istiyoum ama bişey sorcam genital derken bikini mukozayı da kaplıyormu neresi anlamına geliyor tam olarak bide 100 dedi seansı uygun mu kampanyadaymış şimdide

**13 mart 1. seans
27 mart 1.kontrol seansı
16 nisan 2. kontrol seansı
**25 mayıs 2. seans
8 haziran 1.kontrol seansı
**3. seans için temmuz 7 dedi ama gitmedim ne zamn gitmeliyim sizce

25 mayıstaki tedavinizde tüylerin tamamı çıkıp da tedavi oldu iseniz bu tedavinin sizi temmuz sonu ağustos ortasına kadar idare etmesi lazım. Tüylerin tamamı çıkmadan tedavi yapılırsa tüysüz geçireceğiniz günler az olur çünkü o tedavide çıkmayan tüyler rötuştan sonra çıkıp bir sonraki seansa kadar uzarlar. Bence siz ağustos sonuna kadar bekleyip tamamının çıkmasını sağlayın, sonra 3. tedavinize gidin.Bu arada da jilet ya da tüy dökücü krem kullanarak idare edin.vereliniortak

Back