• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cuma günü koltuk altı için lazer uygulamam var. hafta sonu denize girsem, güneşlenmesem bir sakıncası olur mu

Tedavinizde yüksek doza bağlı bir yanıklık olmadığı sürece dneize ve güneşe çıkmakta bir sakınca yok. (Sadece koltuk altı bölgesi içindir bu yorumum)

merhaba dr.jldbycn benim gövdem çok kıllı(gögüs arası,üstü,tüm göbek karın gögüs ucu...)ve tüylerim çok belirgin ve simsiyah üstelikte çok sık.....bu sebepten ötürü bu kadar geniş bi alana ve sık tüylenmeye iğneli epilasyon yaptırabileceğimi zannetmiyorum lazer epilasyona gelince de bu bölgelerde sorunlu olduğunu özellikle de alex.lazerin sorunlu olduğunun bilincindeyim...hiçbir hormanal bozukluğum yok tamamen genetik faktörlerden kaynaklanıyormuş buna nasıl bi çözüm bulacağım inanın bilemiyorum kafam allah bullak oldu hayır yani ayva tüyü denilen cinstende değil benmkiler ne yapmamı önerirsiniz lütfen yardımcı olun...şimdiden teşekkür ederim

merhabalar doktor hanım benimde bir sorum olacak şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan
ben 3 gün önce ilk seansıma girdim. alexandreid lazerdi hava üflüyordu hiç canım yanmadı. zaten 2-3 aydır ağda yapmıyordum 2 hafta öncesindende jilete başladım zaten kıllarımda sert ve siyahtı iyice hayvan gibi oldular :)) bacaklarıma 15 şiddetinde kolaltına 22 genitalime 19 uyguladı. öncelikle sizce bu dozlar normalmi? 3 gün geçti kıllarım ucu yanmış bulaşık teli gibi buruşuk kıtır kıtır hiç dökülme olmadı dükülmücek gibi sağlam duruyorlar sizce herşey yolundamı? gittiğim yer kontrol seansı yapmıyor 1 ay sonraya 2. randevuyu verdi

bugün 8. günüm hiç dökülmeyecek sanıyordum ama sonunda dökülmeye başladı.kol altı ve genitalde tek tük oda tutarsam elimde kalıyor öyle ama bacaktakiler hala çok sağlam. çok sabır gerektiren bişeymiş bu yaa keşke kışın başlasaymısım şimdi çook yol katetmiş olurdum :(

bu arada birşey sormak istiyorum. bacaklarımdakileri traş edince bile çok kötü bir görüntü oluşturuyo siyah siyah görünüyo hala ve pürüssüz olmuyo. bu normalmi? neden böyle?

bu arada birşey sormak istiyorum. bacaklarımdakileri traş edince bile çok kötü bir görüntü oluşturuyo siyah siyah görünüyo hala ve pürüssüz olmuyo. bu normalmi? neden böyle?

Özellikle siyah ve kalın kıllar ilk seanslarda bazen geç dökülebiliyor. Cildi bol bol nemlendirmek faydalı olabilir. Bunun dışında çok da yapılabilecek şey yok doğrusu.vereliniortak

doktor hanım cevabınızı aldım çok teşekkür ederim en kısa zamanda iletişime geçmeyi düşünüyorum saolun

Mrb Doktor Hanım, bi sorum olacaktı size: ben alex candela lazer epilasyona gidiyorum en son 3. senasıma gittim (esmer tenliyin 16 joule çalışılıyor) ve üst bacaklarımda kızarıklıklar oluşmuştuda(7-8 odakta). Lazerden 5 gün sonra denize girdim ve kızarık olan yerler kabardı daha kızardı ve küçük küçük vezikül gibi oldu sizce mikrop mu kaptım yoksa basit bi allerji mi?

bi de cildim lekelenmeye çok müsait önceki lazer epilasyonlarımdan sonra kahverenkli lekeler kalmıştı, bunlarda leke bırakacak gibi görünüyor. Leke kalmaması için ne yapmam gerekir? Teşekkürler..

Son düzenleme:
Mrb Doktor Hanım, bi sorum olacaktı size: ben alex candela lazer epilasyona gidiyorum en son 3. senasıma gittim (esmer tenliyin 16 joule çalışılıyor) ve üst bacaklarımda kızarıklıklar oluşmuştuda(7-8 odakta). Lazerden 5 gün sonra denize girdim ve kızarık olan yerler kabardı daha kızardı ve küçük küçük vezikül gibi oldu sizce mikrop mu kaptım yoksa basit bi allerji mi?

Mikrop kaptığınızı zannetmiyorum . Sanırım tedavinizde dozunuz geçen sefer olduğu gibi fazla gelmiş. Buna bağlı bir reaksiyon olmuş. Cilt tipinizi görmedim ama esmer tenlilerde 16j hakikaten yüksek bir doz. (İlk tedavinizde 14j ile yanık olmuştu diye hatırlıyorum) Cildi zorlayacak bir tedaviden sonra en az 10 gün güneşten sakınılması gerekiyor. Hatta ilk güneşlenmelerde 30 Spf güneş kremi (esmer bile olsanız) kullanmak derekiyor. Şu an için yapabileceğiniz cildi bol bol nemlendirip güneşten korumak. Geçmiş olsun.

bi de cildim lekelenmeye çok müsait önceki lazer epilasyonlarımdan sonra kahverenkli lekeler kalmıştı, bunlarda leke bırakacak gibi görünüyor. Leke kalmaması için ne yapmam gerekir? Teşekkürler..

Lazer tedavilerinde amaç cilde zarar vermeden kılda yeterli tahribatı oluşturacak dozu seçebilmektir. Dozun çok yüksek kullanılması herzaman tüyleri bitirecektir diye bir şart yok. Eğer ki sizin tedaviniz sonrası ciltte yanık ve lekelenme oluştu ise bu doz size uygun değil demektir..Cildi zorlamanın hiçbir anlamı yoktur çünkü. Dolayısı ile öncelikli olarak tedavi dozlarınızın doğru ayarlanması lazım. Çünkü sonrasında lekelerin yerleşip kalmaması için gereken süreç daha çok uğraştırıyor.

Bazen bacak bölgesinde dökülmeler 1 aya kadar uzayabiliyor. Bunu etkileyen faktörler kılların kalınlığı, batık miktarı, cildin kuru olup olmamasıdır. İlk tedavilerde sabırlı olmakta fayda var bence.

Lazer tedavilerinde amaç cilde zarar vermeden kılda yeterli tahribatı oluşturacak dozu seçebilmektir. Dozun çok yüksek kullanılması herzaman tüyleri bitirecektir diye bir şart yok. Eğer ki sizin tedaviniz sonrası ciltte yanık ve lekelenme oluştu ise bu doz size uygun değil demektir..Cildi zorlamanın hiçbir anlamı yoktur çünkü. Dolayısı ile öncelikli olarak tedavi dozlarınızın doğru ayarlanması lazım. Çünkü sonrasında lekelerin yerleşip kalmaması için gereken süreç daha çok uğraştırıyor.
14j'de tüyler dökülmeyince 16j yapalım dediler ve kötü bir sonuç oluştu, şu anda kaşıntı ve kızarıklık geçti ama kahverengi lekelenmeler kaldı, Sizce napayım doktor hanım 14j dökmüyor, 16 leke yapıyor çok arada kaldım, acaba ndyag'a mı geçsem esmerlede daha güvenilir deniliyor?

Dr JldBycn iyi günler. Ben 8 seans koltukaltı ve genitale gittim artık seasnlarım bitti fakat yer yer kıllar hala duruyor. Epilasyonu yapan uzman birkaç seans daha devam etmenizi öneririm diyor ama ben inanmıyorum tamamen biteceğine. Sormak istedğim şu: bundan sonra bu kalan kılları ne ile almamı önerirsiniz? jiletle almak hiç istemiyorum çünkü artık eskisinden daha ince çıkıyorlar kalınlaşsın istemiyorum. Acaba ağda ya da epilasyon aleti ile devam etsem??

(daha önce böyle bir soru soran olmuşsa kusuruma bakmayın bütün yazılanları okudum sanıyorum ama gözden kaçırmış olabilirim)

14j'de tüyler dökülmeyince 16j yapalım dediler ve kötü bir sonuç oluştu, şu anda kaşıntı ve kızarıklık geçti ama kahverengi lekelenmeler kaldı, Sizce napayım doktor hanım 14j dökmüyor, 16 leke yapıyor çok arada kaldım, acaba ndyag'a mı geçsem esmerlede daha güvenilir deniliyor?

Tüyler çok sarı veya ince mi acaba?Tüylerin dökülmeme sebebi ancak bu olabilir diye düşünüyorum.Normal şartlar altında 14j ile dökülmenin çok iyi olması lazım bence.Eğer olmuyorsa Nd yag düşünmekte fayda var bence de.Böyle her tedavi yana yana uygulama kesinlikle benim kabul edebileceğim bir durum değil çünkü)

Son düzenleme:
Dr JldBycn iyi günler. Ben 8 seans koltukaltı ve genitale gittim artık seasnlarım bitti fakat yer yer kıllar hala duruyor. Epilasyonu yapan uzman birkaç seans daha devam etmenizi öneririm diyor ama ben inanmıyorum tamamen biteceğine. Sormak istedğim şu: bundan sonra bu kalan kılları ne ile almamı önerirsiniz? jiletle almak hiç istemiyorum çünkü artık eskisinden daha ince çıkıyorlar kalınlaşsın istemiyorum. Acaba ağda ya da epilasyon aleti ile devam etsem??

(daha önce böyle bir soru soran olmuşsa kusuruma bakmayın bütün yazılanları okudum sanıyorum ama gözden kaçırmış olabilirim)
lazer epilasyon tedavisi için benim hastalarıma söylediğim ortalama seans sayısı 6-8 seans civarında. İlk 2-3 tedavi 2-3 aylık aralarla yapılrken sonrasında tüylerin çıkışı 3-4-5 aya kadar uzayabiliyor. Yaklaşık 6. seanstan sonra 6-8 aylık bir dönem bekletip tüylerin en son aldığı hale bakarak tedavi durumunu netleştiriyoruz. genelde 6. seanstan sonra hastaların bir kısmı özellikle genital iç kısımlarda kalan sarı tüylerden rahatsız olmayıp yılda sadece 2-3 kez olmak kaydı ile jiletle idare ediyorlar. Bir kısmı kalan bu tüyleri de istemeyip yılda 1 ya da 2 kez lazerle toplama yaptırıyor. Bir kısmı jilet dahil hiç bir işleme ihtiyaç duymuyor. Bir kısmı da çok tane tane kalan tüyleri ağda ile alıyor. Hangisi doğru derseniz , bence hepsi doğru. Sizin tüy yapınızı, hangi tip cihazla uygulama yapıldığını ve tedavi sonundaki durumunuzu görmeden yorum yapmam da çok doğru değil ama eğer kalan tüyler çok fazla ise bir önceki seanstan sonra en az 6-8 ay bekleyip tüy durumuna bakarak karar vermek daha doğru bence.

teşekkürler. Ben ne yazık ki kullanılan cihazı bilmiyorum. Anlamanız için işe yarar mı bilmiyorum ama işleme başlamadan önce bir jel sürüyorlardı. Kıllar yaklaşık 10 gün sonra kendiliğinden dökülüyor ya da elimle çektiğimde elime geliyorlardı. Bunların hangi cihaz kullanıldığını anlamanız için belki faydası olabilir diye yazdım. Düşünüyorum da..."L" ile başlayan bir markası vardı sanki böyle "Lynne" gibi bir adı mı vardı acaba?Hatırlayamadım :(

teşekkürler. Ben ne yazık ki kullanılan cihazı bilmiyorum. Anlamanız için işe yarar mı bilmiyorum ama işleme başlamadan önce bir jel sürüyorlardı. Kıllar yaklaşık 10 gün sonra kendiliğinden dökülüyor ya da elimle çektiğimde elime geliyorlardı. Bunların hangi cihaz kullanıldığını anlamanız için belki faydası olabilir diye yazdım. Düşünüyorum da..."L" ile başlayan bir markası vardı sanki böyle "Lynne" gibi bir adı mı vardı acaba?Hatırlayamadım :(

sanırım bahsettiğiniz cihaz Lyra lazerdir. Eğer o ise nd yag lazer grubundandır. forumda drbeauty06 adlı kullanıcı Nd yag lazer konusunda benden daha tecrübeli. İsterseniz bu tip cihazlarla yapılan tedavi gidişatı ile ilgili ona da danışabilirsiniz.vereliniortak

Tüyler çok sarı veya ince mi acaba?Tüylerin dökülmeme sebebi ancak bu olabilir diye düşünüyorum.Normal şartlar altında 14j ile dökülmenin çok iyi olması lazım bence.Eğer olmuyorsa Nd yag düşünmekte fayda var bence de.Böyle her tedavi yana yana uygulama kesinlikle benim kabul edebileceğim bir durum değil çünkü)
tenim baya esmer ve kıllar da kalın ve siyah fakat özellikle üst bacak ve genitalde 14j ile dökülmeyen baya bi kalmıştı o yüzden tekrar 16j çıkınca böyle bi sorun oldu. Bugün lazer mekezindeki dermatologla görüştüm ve steroit eumovate verdi ve kese yap dedi, inşallah faydası olur ama şimdiden leke kaldı gibi baya da belirginler psikolojim çok bozuldu:1no2:

tenim baya esmer ve kıllar da kalın ve siyah fakat özellikle üst bacak ve genitalde 14j ile dökülmeyen baya bi kalmıştı o yüzden tekrar 16j çıkınca böyle bi sorun oldu. Bugün lazer mekezindeki dermatologla görüştüm ve steroit eumovate verdi ve kese yap dedi, inşallah faydası olur ama şimdiden leke kaldı gibi baya da belirginler psikolojim çok bozuldu:1no2:

ılginiz için çok teşekkür ederim doktor hanım, mesaj sayım 50 olmadığı için özelden atamıyorum:( dediğiniz losyona başlıyorum yarın:) Aslında dermatolog doz açısından hiç değerlendirmedi cildimi bu da beni rahatsız etmişti ama izmirde alex açısından çok seçenek olmadığı için medi... tercih etmiştim. Muhtemelen son doz beni 2-3 ay idare eder ve bi sonraki dozumda size gelmek isterim:)çalıştığınız merkezin adını bana özelden msj atabilirmisinizkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Back