Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalar doktor hanım benimde bir sorum olacak şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan
ben 3 gün önce ilk seansıma girdim. alexandreid lazerdi hava üflüyordu hiç canım yanmadı. zaten 2-3 aydır ağda yapmıyordum 2 hafta öncesindende jilete başladım zaten kıllarımda sert ve siyahtı iyice hayvan gibi oldular :)) bacaklarıma 15 şiddetinde kolaltına 22 genitalime 19 uyguladı. öncelikle sizce bu dozlar normalmi? 3 gün geçti kıllarım ucu yanmış bulaşık teli gibi buruşuk kıtır kıtır hiç dökülme olmadı dükülmücek gibi sağlam duruyorlar sizce herşey yolundamı? gittiğim yer kontrol seansı yapmıyor 1 ay sonraya 2. randevuyu verdi

bende lazer epilasyon yaptırıyorum gerçekten çok memnnunum bulunduğum merkezde upl-ndyag-alex-alex in diğer çeşidi att-ıpl ve diot yani 6 tane cihaz var.hastane ortamı olmasıda en büyük tercih sebebim.öncelikle siyah kıllar kumral kıllar ve sarı kıllar tüm kıl çeşidi okuyan lazerler olması en muhteşemi.tek cihaza bağımlı kalmamış bir kurum.dr olmayan güzellik salonlarında asla bu tarz işlemleri yaptırmayın derim.hastane ve dr çalışan yerler de artık yapılıyor lazer işlemleri.arkadaşlar bunuda özellikle dikkate alın derim.

çok kısa bir sorum daha var. malum makinelerden anlamıyoruz, piyasada en iyi alexandrite olduğu söyleniyor. benim gittiğim yerde bana görüşme sırasında alexandrite kullandıklarını söylediler. seansdayken makineyi inceledim durdum :)) hiçbiryerinde alexandrite yazmıyordu aksine şuan hatırlayamayacağım başka bişey yazıyordu epilasyonu andıran bi kelimeydi emin değili ama epilse gibi bişey umarım bana yalan bilgi vermemişlerdir. bunu nereden anlayacağım?kafamçokkarıştı

Alexandrite,marka değil bir lazer türüdür.Yani alexandrite tipi olan bir sürü lazer cihazı markası var.Markasını öğrendikten sonra doktorlar gerekli bilgiyi verirler sanırım.

merhabalar doktor hanım benimde bir sorum olacak şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan
ben 3 gün önce ilk seansıma girdim. alexandreid lazerdi hava üflüyordu hiç canım yanmadı. zaten 2-3 aydır ağda yapmıyordum 2 hafta öncesindende jilete başladım zaten kıllarımda sert ve siyahtı iyice hayvan gibi oldular :)) bacaklarıma 15 şiddetinde kolaltına 22 genitalime 19 uyguladı. öncelikle sizce bu dozlar normalmi? 3 gün geçti kıllarım ucu yanmış bulaşık teli gibi buruşuk kıtır kıtır hiç dökülme olmadı dükülmücek gibi sağlam duruyorlar sizce herşey yolundamı? gittiğim yer kontrol seansı yapmıyor 1 ay sonraya 2. randevuyu verdi

İlk seanslarda dökülme tedaviden hemen sonra başlamaz, genellikle 1. haftadan sonra başlar. Dolayısı ile şu an için endişelenmeye gerek yok. Fakat 2. tedavi için aylık bir süre bence erken. 6-8 hafta arasında bir tarih vrilmeli. Normal şartlar altında tedaviden 1 ay sonra hiç tüy çıkmıyor çünkü. Tedavi esnasında tarama sıkı ve doğru doz ile yapıldı ise yapılan alan tüylerden tamamen yemizleneceği için kontrol seansı yapılmasa da olur diye düşüünüyorum. Kontrol seansının amacı kalan yada dökülmeyen tüyler varsa onlara atış yaparak 2. teadviye kadar tüysüz gezmeniziz sağlamaktır.vereliniortak

çok kısa bir sorum daha var. malum makinelerden anlamıyoruz, piyasada en iyi alexandrite olduğu söyleniyor. benim gittiğim yerde bana görüşme sırasında alexandrite kullandıklarını söylediler. seansdayken makineyi inceledim durdum :)) hiçbiryerinde alexandrite yazmıyordu aksine şuan hatırlayamayacağım başka bişey yazıyordu epilasyonu andıran bi kelimeydi emin değili ama epilse gibi bişey umarım bana yalan bilgi vermemişlerdir. bunu nereden anlayacağım?kafamçokkarıştı

Gittiğiiniz merkezi size cihazla ilgili her türlü bilgiyi de vermesi gerekiyor. Dolayısı ile adını onlardan tam olarak öğrenirseniz ben size yardımcı olabilirm ya da google aracılığı ile cihaz bilgisi edinebilirsiniz.

lazer(ndyag) epilasyonun daha başındayım 3.seans, tatile gitmeyi düşünüyorum,henüz dökülmeler çok olmadığı için tüyleri kısaltmada kökten alım önerilmiyor ama bir defalığına mahsus olsa; epilatör cihazıyla alırsak önceki seasnlarım boşa mı gitmiş olur? (sonuçta hasar alanlar zaten döküldü) ama tereddütteyim tabbi, yorumlarsanız sevinirim...

(bu arada duyguege arkadaşımız,seanslara gitmeden önce az da olsa ağda yapmış ve olumsuz olarak birşeyin değişmediğini söylemişti)

Köklere yapılan her türlü işlem lazer tedavisinin gidişatını bozacaktır. Dolayısı ile jilet ya da tüy dökücü krem ile idare etmeniz daha doğru olacaktır.

Son düzenleme:
merhaba bende genital ve koltuk altına lazer yaptırmak istiyorum ama 2 ay önce doğum yaptım ve emziriyorum bi sorun olurmu.. bi de önerebileceğiniz bi merkez varmı bakırköy civarında.

Doğum sonrası lazer epilasyon tedavisi isterseniz hemen başlamnabilir fakat hamilelikte özellikle genital bölge ve koltuk altında oluşan koyulaşmalar doğum sonrası hemen geçmeyeceği için dozlar düşük çalışılır. Bu da tedavinin etkinliğini etkileyen bir durumdur. <dolayısı ile 3-6 ay arassında beklerseniz tedavi için ideal cilt şartları da sağlanmış olacaktır.

ılk seanslarda dökülme tedaviden hemen sonra başlamaz, genellikle 1. haftadan sonra başlar. Dolayısı ile şu an için endişelenmeye gerek yok. Fakat 2. tedavi için aylık bir süre bence erken. 6-8 hafta arasında bir tarih vrilmeli. Normal şartlar altında tedaviden 1 ay sonra hiç tüy çıkmıyor çünkü. Tedavi esnasında tarama sıkı ve doğru doz ile yapıldı ise yapılan alan tüylerden tamamen yemizleneceği için kontrol seansı yapılmasa da olur diye düşüünüyorum. Kontrol seansının amacı kalan yada dökülmeyen tüyler varsa onlara atış yaparak 2. teadviye kadar tüysüz gezmeniziz sağlamaktır.vereliniortak

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis bukadar hızlı yanıt beklemiyordum teşekkürler opuyorumnanaktan peki yapılan dozlar hakkında ne düşünüyorsunuz? kolaltı gibi hassas biyerde 22 uygulanırken bacakta 15 uygulanması normal mi?

Son düzenleme:
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis bukadar hızlı yanıt beklemiyordum teşekkürler opuyorumnanaktan peki yapılan dozlar hakkında ne düşünüyorsunuz? kolaltı gibi hassas biyerde 22 uygulanırken bacakta 15 uygulanması normal mi?

Lazer uygulamalarında doz ayarları cilt tipine göre yapılır. Cilt tipini belirleyen de(basitçe ifade ifade edecek olursak) cilt rengidir. Dolayısı ile koltuk altı bölge en açık renge sahip olduğu için lazer uygulamalarında en yüksek doz çalışılan yerlerdendir. Cilt tipini görmeden de size uygun doz yapılmış gibi bir yorum da yapamam ne yazık ki. Merkezinizde doktor varsa o zaten sizin için en uygun dozları ayarlamıştır diye düşünüyorum.vereliniortak

ah canım 2 3 4 gün gider ben bikini koltuk altı yüz tüm bacak giriyorum bacak 20 günü buluyo dökülmesi pürüzsüzleşmesi.bikinimde 2. seana girdim tam 2 ay oldu çok çok az çıktı üçte biri kaldı desem yeridir çok seyrek koltuk altım 4 seansta bittti ben çok memnunum bacaklarım 2. seans oldu daha bugün girdim ama şiddetle tavsiye ediyorum büyük rahatlıkk

ben iki şey sormak istiyorum
1) ben koltuk altı için 15 gün önce üçüncü seansımı yaptırdım (birer ay ara ile). bütün seanlardan sonra koltuk altının ortasındaki tüyler döküldü ama kenarlarındakıler aynen duruyor. ortada bir alan temizlenmiş kenarlar kıllı. Uygulama yapan yerede söyledim, hallederiz dediler ama bir değişiklik yok. Bu normal bir durum mu?
2) açıkcası uygulama yaptırdığım yere karşı güvenim sarsıldı. başka bir yerle devam etsem, bunun olumlu ve olumsuz etkileri nasıl olur?
teşekkürler

ben iki şey sormak istiyorum
1) ben koltuk altı için 15 gün önce üçüncü seansımı yaptırdım (birer ay ara ile). bütün seanlardan sonra koltuk altının ortasındaki tüyler döküldü ama kenarlarındakıler aynen duruyor. ortada bir alan temizlenmiş kenarlar kıllı. Uygulama yapan yerede söyledim, hallederiz dediler ama bir değişiklik yok. Bu normal bir durum mu?
2) açıkcası uygulama yaptırdığım yere karşı güvenim sarsıldı. başka bir yerle devam etsem, bunun olumlu ve olumsuz etkileri nasıl olur?
teşekkürler

lazer epilasyon tedavilerinde seans aralıkları 1. ve 2. tedavi arasında 6-8 hafta arasında olurken ilerleyen seanslarda araların 2 aydan fazla olması gerekir. Dolayısı ile 1 ay ara ile tedavi yapılmış olması çok da mantıklı değil. Çünkü lazer taraması sıkı ve uygun dozda yapıldığı zaman bütün tüylerin dökülmesi ve bir sonraki seansa kadar alanın temiz kalması gerekir. Sizde kalan alan çok ise ya tarama iyi yapılamamıştır,ya tüyler çok sarıdır lazer görmüyordur (Az bir olasılık) ya da uygulama esnasında yeterli uzunlukta değildir. Bunu merkezinizle birebir görüşmenizi tavsiye ederim. Mümkünse ve varsa doktorunuzla.vereliniortak

Doktorjldbycn merhaba,
size bir soru sormak istiyorum bilgilendirmeniz için çok teşekkürler öncelikle..
Ben "Candela GentleLASE lazer" .
GentleLASE 755nm. dalga boyu olan makinanın kullanıldığı bir güzellik salonunda koltukaltı için lazere gidiyorum 7.seansıma 20haziranda girdim.Paket fiyat anlaşması yaptım ve durumdan memnunum.Yani tüylerimin &#37;70inden kurtuldum diyebilirim durumum çok vahimdi.Şimdi göbeğim,bikini bölgem,yarım bacak(üst bacak)ve göğüs ucumdaki sert siyah tüyler için lazere gitmek istiyorum.Ancak alexandrite lazer mi nd-yad lazer mi tercih etmem gerektiğine karar veremiyorum.Maliyeti çok yüksek olduğundan sadece bir seçimle doğru karar vermem gerekiyor.Lütfen yardımcı olun.Teşekkürler..

Doktorjldbycn merhaba,
size bir soru sormak istiyorum bilgilendirmeniz için çok teşekkürler öncelikle..
Ben "Candela GentleLASE lazer" .
GentleLASE 755nm. dalga boyu olan makinanın kullanıldığı bir güzellik salonunda koltukaltı için lazere gidiyorum 7.seansıma 20haziranda girdim.Paket fiyat anlaşması yaptım ve durumdan memnunum.Yani tüylerimin %70inden kurtuldum diyebilirim durumum çok vahimdi.Şimdi göbeğim,bikini bölgem,yarım bacak(üst bacak)ve göğüs ucumdaki sert siyah tüyler için lazere gitmek istiyorum.Ancak alexandrite lazer mi nd-yad lazer mi tercih etmem gerektiğine karar veremiyorum.Maliyeti çok yüksek olduğundan sadece bir seçimle doğru karar vermem gerekiyor.Lütfen yardımcı olun.Teşekkürler..

Bahsettiğiniz cihaz benim de yıllardır kullandığım ve doğru hasta seçiminde sonuçlarından çok da memnun olduğum bir cihaz. Cilt tipiniz ve kıl yapınız da uygunsa bu cihazla devam edebilirsiniz. Size tavsiyem eğer ince tüyleriniz varsa (üst bacak gibi) hiç başlamadan kalın ve sonucu garanti olan bölgelerden lazere başlayın.Bu cihaz göğüs ucu bölgesinde itinasız uygulanırsa yayılmaya da sebep olabilir. Eğer bu bölgede tüyler tek tekse iğneli epilasyon yaptırmanız daha uygun olabilirsiniz. Cilt renginizde de anormal bir koyuluk yoksa bu cihazla tedavi yaptırmanızda bir sakınca görmüyorum.Gittiğiniz merkezde de mutlaka doktorun bizzat bulunması hatta tedavilerde dozu belirlemesi de tedavinin başarısını arttıracaktır kanımca.

merhabalar,
yaz günü özellikle bacaklarda seans sonrası 2 hafta dökülmesini beklemek çok zor olacak. lazer uygulanan kılları traş etsek dökülmeye olumsuz etkisi olurmu? sonuçta köküne müdahale etmemiş olacağız sadece yüzeydekileri temizleyeceğiz olmazmı :çok üzgünüm:

merhabalar,
yaz günü özellikle bacaklarda seans sonrası 2 hafta dökülmesini beklemek çok zor olacak. lazer uygulanan kılları traş etsek dökülmeye olumsuz etkisi olurmu? sonuçta köküne müdahale etmemiş olacağız sadece yüzeydekileri temizleyeceğiz olmazmı :çok üzgünüm:

Jilet yapmakta bir sakınca yok. sadece kontrol seansına gidecekseniz 4-5 gün kala jilet yapmayın ki kalanlarlar görülüp onlara da atış yapılabilsin.

Cuma günü koltuk altı için lazer uygulamam var. hafta sonu denize girsem, güneşlenmesem bir sakıncası olur mu

Back