• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Görüldüğü gibi 700.000 euro gibi abartılı fiyatlı makina yoktur,yine Türkiyede 2 adet olan makina için hiç bir firmanın servis hizmeti vermeyeceği ve bu makinaların aylık servis ihtiyaçlarıda düşünüldüğünde bu bilginin mantıksız olduğu ve bu forum da yazan hastamıza pekte doğrun bilgi verilmediğini anlayabilirsiniz.

Özetleyecek olursak, son teknoloji cihaz diye bir şey yoktur,üç tip lazer cihazının farklı farklı markaları vardır ve bunlar kendi aralarında son çıkanı olabilir ama kullanılan hep aynı 3 tip lazer teknolojisidir.
Lazer ışığı küçük ve kırmızı renkli bir noktadır ve gözle görülür cilde temas etmeden bir karış yukardan atılır, fotoepilasyonda ise atış sırasında beyaz bir ışık çıkar ve kibrit kutusu kadar alana jel sürülüp temas sağlanarak yapılır,kalıcı epilasyon değildir.

Lazer 1-2 seansta sonucu belli olan bir işlem değildir en az 4-6 seans yapılıp ortalama 6 ay sonra 2-4 seans daha gereken bir işlemdirki 3-4 ay ara verip kılların nekadarının geri geldiğini görmeden 45 günde bir seansa gidip kılların çıkmadığını ve işlemin etkili olduğunu söylemek bu konuda bilinçsizliktir.
Asla peşin para verip bitene kadar anlaşmalar yapmayınız en fazla belli seans sonrası ücretsiz gibi anlaşmalar yapabilirsiniz ancak ücreti herzaman seans seans olarak ödeyin.
Yine kullanılan teknolojiyi ayrıntılı olarak internette araştırın cihazların tüm dünyada ve ülkemizde önemli hastanelerin tercihi olmasına dikkat edin,uygulayanın bu işte tecrubesine dikkat edin,gittiğiniz yerdeki hasta yoğunluğu ve randevu doluluğu,o merkezin nezamandır faaliyette olduğu bir doktorun olup olmadığı dikkat etmeniz gereken diğer hususlar.ayrıca en uygun fiyatta önemli doğrusu

son olarak tavsiye edebileceğim dünyada kabul görmüş ve etkinliği ispatlanmış bazı teknolojilerin Türkiye referanslarını bulabileceğiniz internet sitelerinide yazıyorum...

FOTONA nd/YAG için ...........................................
APOGEE5500 ...........................................
CUTERA nd/YAG ...........................................
EPİCARE ...........................................
CANDELA nd/YAG ...........................................

Alıntı:
teknolog kullanıcısından alıntı
merhaba lazerle ilgili yazdıklarınızı okudumm...
bu konuda oldukça bilgili birine sonunda rastlamak çok güzell..
kadınların korkulu rüyası tüy problemine böle bilimsel bir yaklaşımm biizm adımıza çok hoşş..

mümküns ebend esizden bilgi istiyorumm..

lazare ilkezz başlayanlardanım snaırımm..
ve bitiremeyenlerdenn..

alex le koltuk altı ve bacak bölgem 3 seansta biti ama yüze belki 3 4 yıldır sadecee modern ağda düşüncesiyle devam etmekteyimm..

diğer bölgeler beni belki bu kadar sıkmaz germezdi görünürde deiller sonuçtaa.ama yüz bölgesi çok önemlii...

LÜTFEN bu tüy işinden nasıl kurtula bilirimm...

cidden hangi makine hangi hastane veya güzellik merkezii..

bu konuda yardımcı olursanız inanın ben dahil bir çok kadının duasını alacaksınızz..

sevgiler..

İlginiz için teşekkürler,alex lazer sistemleri yüz bölgelerinde yanık riskinden dolayı diğer bölgeler kadar radikal dozlarda kullanılamayacağı için bir çözüm sunmamakta,bu anlamda nd/YAG cihazları daha mantıklı seçimlerdir,özellikle FOTONA XP MAX cihazı Axelere modu sayesinde bence bir adım önde ,...................... adresini ziyaret edip fotona yı seçtikten sonra referansları açarsanız istediğiniz şehir ve klinik bilgilerini bulabilirsiniz,etik olarak ben klinik ismi veremeyeceğim:) yüz bölgesi için yinede ekim ayını beklemek daha mantıklı,diğer bölgelerde ise nd/yag cihazlar yaz kış güvenle kullanılabilir...

önce teşekkür ediyorum:) butona da basacağım ve sonra sorum geliyor. biraz önce bir arkadaş yazmış 11 ay geçti diye benim de ilk seansın üzerinden tam 5 ay geçti aynı şekilde etkisi geçmiş midir?

kalıcı epilasyon yapan cihazlarda 6ay araya rağmen sonuç iyi ise işlem başarılıdır,bazen tetikleme dediğimiz daha ince olarak kılların geri gelmesi olabilir ancak yapılacak birkaç seansla bu sorunda çözülür.

telefonda sordum ama cihazın markası hakkında bilgisi olmadığını söyledi açan bayan ama gittiğimde doktor beye sorup öğrenirim yine de hiç ağdayla işlem yapıldığını duymamanızı söylemeniz beni biraz endişelendirdi ama bilmiyorum yüzde nd yag lazerin en iyilerden olduğunu söylediler bana sonuçta doktor olduğu içinde güvendim bana kılla işinin olmadığını önemli olanın kök olduğunu söyledi doktor bey ağdayla alınınca kökler açılıyormuş öyle söyledibilmiyorumkismile

telefonda sordum ama cihazın markası hakkında bilgisi olmadığını söyledi açan bayan ama gittiğimde doktor beye sorup öğrenirim yine de hiç ağdayla işlem yapıldığını duymamanızı söylemeniz beni biraz endişelendirdi ama bilmiyorum yüzde nd yag lazerin en iyilerden olduğunu söylediler bana sonuçta doktor olduğu içinde güvendim bana kılla işinin olmadığını önemli olanın kök olduğunu söyledi doktor bey ağdayla alınınca kökler açılıyormuş öyle söyledibilmiyorumkismile

Lazer epilasyon tedailerinde kılın gelişim evrelerine göre bizim anagen dönem dediğimiz dönemde yapılan tedaviler en iyi sonucu verir. Bu dönemde kıl , kendisini besleyen kıl kökü ile tam temas halindedir. lazer tarafından oluşturulan ısı enerjisini elektrik teli gibi boylu boyunca ileterek köke iletir ve tahribat oluşur. Dolayısı ile işlem esnasında mutlaka kıl kökü ile temas halinde olan kıl gerekmektedir. Bu sebeple lazer uygulamalarında kılı çok uzun tutmamaya çalışarak kısaltma ya da jilet yapılarak uygulama yapılır. Ağda vb. kıl köküne etki eden işlemler önerilmez.
Nd yag lazerde doğru uygulama yapıldğı taktirde sonuç veren lazerlerden olduğu için cihazla ilgili yorum yapmayacağım ama bence ağda uygulanması işlemi yanlış bir uygulama. Cihazın tam markasını öğrendiğinizde tekrar yazarsanız araştırırım.

Bir ilave yapabilirim belki,cihaz nd/yag olsada ağda uygulanması istenmez çünkü tüm lazer işlemlerinin hedefi kıl köküdür ve bu ağda ile tahrip olduğunda cihazın etki edeceği yer kalmaz,bazı doktor arkadaşlar nd/yag lazer kıl kökü kılcal damarlarını tahrip etme etkisi ön planda olduğu için işlemden sonra ikinci seansa 15 gün kalıncaya kadar ağda yapılmasını bu bölgede kanlanmayı artıracağı ve kılın nd/YAG lazerden daha çok etkileneceğini düşünüyorlar ancak ben bu görüşe katıldığımı söyleyemem.

Merhaba, bende lazer yaptırmayı çok stiyorum ama bazı sorulaım olacak, çok tereddütlüyüm.
Canım çok acıyor, normalde ağda bile yapamıyorum bir sorun yaşar mıyım?
Ayrıca, kanser ve kısırlık gibi problemler olabileceğini söyleyip engelliyorlar bu ne derece doğrudur?
Çok teşekkürler...

düzenli gittikten ve söylenilen her şeyi yaptıktan sonra... aylar sonra bile, yeniden kıllanma olasılığı var mı?

dr. bana ANTALYADA önerebileceğiniz lazer epilasyon yapan bi yer varmı biliyormusunuz? acil cvp lütfena.s.

Merhaba, bende lazer yaptırmayı çok stiyorum ama bazı sorulaım olacak, çok tereddütlüyüm.
Canım çok acıyor, normalde ağda bile yapamıyorum bir sorun yaşar mıyım?
Ayrıca, kanser ve kısırlık gibi problemler olabileceğini söyleyip engelliyorlar bu ne derece doğrudur?
Çok teşekkürler...
lazer 1962 yılından beri kullanılıyor ve tek bir vaka bile kanser olduğu gösterilemedi,sonuçta göz ameliyetlarıki göz beyinden direk çıkan bir sinir noktasıdır lazer güvenle kullanılıyor,bu konuda rahat olun lazer ışını partikül yani radyoaktivite içermez onedenle atom enerji kurumu röntgen cihazlarını her altı ayda ölçüme tabi tutarken lazer için böyle bir ölçüme gerek duymaz,ayrıca siz 10 dakika lazere maruz kalırken uygulamacı her gün saatlerce bu ışığa maruz kalıyor,canınızın yanmasına gelince uygulamacı sizin dayanabileceğiniz dozu ve soğutmayı ayarlar merak etmeyin

düzenli gittikten ve söylenilen her şeyi yaptıktan sonra... aylar sonra bile, yeniden kıllanma olasılığı var mı?

iyi ve doğru bir teknoloji ve doğru uygulama sonrası bu ihtimal yok denecek kadar azdır,ancak hayatınızın belli döneminde hormonal bozukluğa veya bazı ilaçlara maruz kalırsanız yada menopoz sonrası lokal yeni tüylenmeniz olabilir ancak bu tüyler lazerde yok olanlar değildir

lazer 1962 yılından beri kullanılıyor ve tek bir vaka bile kanser olduğu gösterilemedi,sonuçta göz ameliyetlarıki göz beyinden direk çıkan bir sinir noktasıdır lazer güvenle kullanılıyor,bu konuda rahat olun lazer ışını partikül yani radyoaktivite içermez onedenle atom enerji kurumu röntgen cihazlarını her altı ayda ölçüme tabi tutarken lazer için böyle bir ölçüme gerek duymaz,ayrıca siz 10 dakika lazere maruz kalırken uygulamacı her gün saatlerce bu ışığa maruz kalıyor,canınızın yanmasına gelince uygulamacı sizin dayanabileceğiniz dozu ve soğutmayı ayarlar merak etmeyin

dr.hanım ben 2 sene önce istanbulda bir toplantıya katıldım.bu sektördeki bütün firmalar ve uygulayıcılar vardı.ve bu sektöre senelrini vermiş çok da iyi bir firmanın müdürü şöyle konuşmuştu.ben bu sektörde olmama rağmen lazere çok sıcak bakmıyorum.uygulanırsa da çok dikkatli uygulanması gerekli çünkü siz görünürde yanık vs herhengi anormal bir durum olmayabilir ama hücrelerde oluşan herhengi bir tahribat oluşmuş olabilir ve bunun yan etkileri seneler sonra çıkabilir hele bir de üstüne bepanten gibi bir kremi sürerseniz bunun zararı daha da fazlalaşır gibi bir konuşma yapmıştı.yine dr mehmet özün tempo dergisinde lazer epilasyonla ilgili bir yazısında 30 yaş üstü kişilerde hücre bölünmesi yavaşladığıdan hücrelerin kendini yenilemesi yavaşladığından çok temkinli yaklaşılması gerektiği yazısını okuduktan sonra kafamda bir çok soru oluştu.ıpl epilasyonun salonların uygaması serbest iken birçok satıcı firma bunun etkili olduğu sonuç verdiği alexandıret lazerden tek farkının dalga boyunun düşük olduğu alexandrıte 5 seansta sonuç veriyorsa ıpl 8 seansta sonuç vereceğini söyleyip binlerce ıpl makinası satışı yaptılar şimdi ise ıpl hakkınaki düşünceleri görüyoruz.sağlık sektöründe çalışan birçok dr radyoloji uzmanı birçok arkadaşım da bu konuda terettütlü davranıyor.öğrenmek istediğim gerçekten zararı yok mu lazerin?

ben istanbulda oturuyoruım benim için önerebileceğiniz lazer epilasyon merkezi var mı. bazı merkezlerin kılları uyuttuğunu sonra tekrar kılların çıktığını duydum çok endişe ediyorum yaptırmak için.

lazer(ndyag) epilasyonun daha başındayım 3.seans, tatile gitmeyi düşünüyorum,henüz dökülmeler çok olmadığı için tüyleri kısaltmada kökten alım önerilmiyor ama bir defalığına mahsus olsa; epilatör cihazıyla alırsak önceki seasnlarım boşa mı gitmiş olur? (sonuçta hasar alanlar zaten döküldü) ama tereddütteyim tabbi, yorumlarsanız sevinirim...

(bu arada duyguege arkadaşımız,seanslara gitmeden önce az da olsa ağda yapmış ve olumsuz olarak birşeyin değişmediğini söylemişti)

merhaba bende genital ve koltuk altına lazer yaptırmak istiyorum ama 2 ay önce doğum yaptım ve emziriyorum bi sorun olurmu.. bi de önerebileceğiniz bi merkez varmı bakırköy civarında.

merhaba,
size bir soru sormak istiyorum ..
Ben "Candela GentleLASE lazer" .
GentleLASE 755nm. dalga boyu olan makinanın kullanıldığı bir güzellik salonunda koltukaltı için lazere gidiyorum 7.seansıma 20haziranda girdim.Paket fiyat anlaşması yaptım ve durumdan memnunum.Yani tüylerimin %70inden kurtuldum diyebilirim durumum çok vahimdi.Şimdi göbeğim,bikini bölgem,yarım bacak(üst bacak)ve göğüs ucumdaki sert siyah tüyler için lazere gitmek istiyorum.Ancak alexandrite lazer mi nd-yad lazer mi tercih etmem gerektiğine karar veremiyorum.Maliyeti çok yüksek olduğundan sadece bir seçimle doğru karar vermem gerekiyor.Lütfen yardımcı olun.Teşekkürler..

Back