• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
doktor hanım ben bugün koltuk altı için lazere gittim 4.seans gittiğim merkezde alexle çalışıyolardı bugün yeni bi makine gelmiş sadece koltuk altına çalışıyolarmış onunla buda soğuk hava üflüyo diğeriyle tenime bu kadar temas etmiyodu bunda cildimde temasta bulundurdu aleti sordum bu makine farklımı diye evwt dedi bunun dalga boyu daha yüksek dedi o yüzden daha fazla hissettin dedi ben giyinirken makineye baktım kıa sormayı unuttum makinenin adını cihazın üstünde lena epi yada leda epi yazıyodu böyle bi lazer varmı yada sadece kol altı için kullanılan makine nedir acaba merak ettim daha fazla acıdıda inşallah daha iyi olur ben genitalede gidiyodum bi etkisini görmeim ona gitmeyi bıraktım yazın rahat ediyim diye kol altına gittim

bide dün lazerde benim saçımın ucundan bi tutam lazerle yakmış kız sabah gördüm bi zararı olurmu saç köklerime

Merhaba doktorum. Ben geldim buraya yine. benim 2. seans lazerim geldi ama yaptırmak konusunda kararsızım. Çünkü benim hala kökler tamamen dökülüp bitmedi :((( yazın bu bacaklarla gezemem :( tekrar yaptırmak konusunda çok kararsızım. 1.seansın üzerinden 2 ay, kontrol seansı üzerinden 1.5 ay geçti. özellikle alt bacaklardaki kökler tamamen dökülmedi. birazcık sıkınca (sivilce sıkar gibi) pırt çıkıyorlar ama kendi kendilerine dökülmüyorlar. kese de her duşta yaparım zaten o da pek fayda etmiyor. ne önerirsiniz? ben yazın lazer yaptırırsam 1 ay denize giremem şort,etek giyemem yani.. nasıl olcak??

bu arada genital ve k.altı ile ilgili bi sıkıntı yok. üst bacaklar da eh işte idare eder. ama sorunum alt bacaklarda. olmazsa yazın sadece genital ve k.altına devam edeceim.. önerilerinizi bekliyorum.
bu arada izmirde bir merkez var, ilginç bir şekilde lazere(alexandrite,nd-yag) bitene kadar pakt uygulamışlar. güvenilir bir yer olduğu söyleniyor. temiz ve özenli bir yermiş. gidip görmedim ama.. paketler genelde çakma oluyordu, izmirde de alex falan çok yaygın deil. bi an güvenemedim. gidip cihazları gözümle görmek istiyorum ama, istanbulda böyle çalışan merkezler var mı? alex için yaygın bir uygulama mı paket olayı? güvenebilir miyim ki =) bu arada ben alex yaptırdım ilk seans;)

teşekkürler bir de şimdiden cevabınız için;)

doktor hanım ben bugün koltuk altı için lazere gittim 4.seans gittiğim merkezde alexle çalışıyolardı bugün yeni bi makine gelmiş sadece koltuk altına çalışıyolarmış onunla buda soğuk hava üflüyo diğeriyle tenime bu kadar temas etmiyodu bunda cildimde temasta bulundurdu aleti sordum bu makine farklımı diye evwt dedi bunun dalga boyu daha yüksek dedi o yüzden daha fazla hissettin dedi ben giyinirken makineye baktım kıa sormayı unuttum makinenin adını cihazın üstünde lena epi yada leda epi yazıyodu böyle bi lazer varmı yada sadece kol altı için kullanılan makine nedir acaba merak ettim daha fazla acıdıda inşallah daha iyi olur ben genitalede gidiyodum bi etkisini görmeim ona gitmeyi bıraktım yazın rahat ediyim diye kol altına gittim

Düşük dalga boylu lazerler kıllara karşı daha etkilidir. Dalga boyu arttıkça kıla etkinlik azalır. Bunu engellemek içinde yüksek dalga boylu lazerlerde lazerin dozu daha fazla dolayısı ile acısı daha çook olur.acının daha çok yada daha az olması tedavinin daha etkili olduğunun belirtisi değildir. Daha önceki tedavilerinizden memnunsanız cihaz değişikliğini kesinlikle önermiyorum.vereliniortak

bu arada genital ve k.altı ile ilgili bi sıkıntı yok. üst bacaklar da eh işte idare eder. ama sorunum alt bacaklarda. olmazsa yazın sadece genital ve k.altına devam edeceim.. önerilerinizi bekliyorum.
bu arada izmirde bir merkez var, ilginç bir şekilde lazere(alexandrite,nd-yag) bitene kadar pakt uygulamışlar. güvenilir bir yer olduğu söyleniyor. temiz ve özenli bir yermiş. gidip görmedim ama.. paketler genelde çakma oluyordu, izmirde de alex falan çok yaygın deil. bi an güvenemedim. gidip cihazları gözümle görmek istiyorum ama, istanbulda böyle çalışan merkezler var mı? alex için yaygın bir uygulama mı paket olayı? güvenebilir miyim ki =) bu arada ben alex yaptırdım ilk seans;)

teşekkürler bir de şimdiden cevabınız için;)

Bence lazere başlamışken devamını getirin.yani bacakları yarıda bırakmayın. bütün yaz jilet yapmaktansa azıcık noktalı gezin daha iyi. Çok ara verirseniz ilk seans için ödediğiniz para tamamen boşa gider. Hem 2. seansta noktalanma daha az olacaktır. Gittiğiniz yer iyi bir yerse rötuş tedavisinde alt bacağı tekrara tarayabilir ve bu da içteki tüyleri tekrar yakacağı için nokta nokta gezmezsiniz.
Ben paket programlara iyi bakmıyorum çünkü tedavilerde kalitenin düştüğüne inanıyorum. Benim hastalarımdan duyduğum paket programlarda nasılsa para verildi çabuk bitsin diye çok sık tedavi yapıldığı yönünde. Halbuki kılın bir gelişim süreci var, onun tamamlanmasından sonra bir sonnraki tedaviiyi yapmak gerekiyor. Bendeki tedavilerde vücut bölgesinde yılda 4 seans hadi bilemedim maksimum 5 seans yapılıyor. 2. sene de 2 tedavi yeterli oluyor. dolayısı ile 2 yıllık dönemde 6 ya da 7 tedavi yapılırken ne gerek var bir sürü parayı lazere bağlamaya diye düşünüyorum.
Ben sizin yerinizde olsam başladığım yerde tedavime devam ederim. Baksanıza hala noktalar duruyor diyorsunuz . Bu alttan gelen tüy hala yok demek.(Demek ki iyi tedavi yapılmış) Biraz daha bekleyip ona göre tedavi yaptırın ve yazı rahatça geçitrin derim ben.Ayrıca yazın deniz, güneş , kum gibi faktörlerle tüyler daha kolay dökülüp cilt güzel pürüzsüzleşiyor.:içelim:

İğneli ile devam etmenizde bir sakınca göremiyorum. Hormonal bir problem olup olmadığı konusu ile ilgili bir kadın doğum uzmanından da fikir almakta fayda var bence.

Teşekkür ediyorum. Kadın doğum uzmanına düzenli olarak gidiyorum. Hormonlar için kan tahlili ve de rahime ultrason yapıyorlar. Tedavimi önceden oldum, şu anda Her şey normal çıkıyor. Doktorum tüyleri epilasyonla aldır dedi. Aynı zamanda dermatologas da göründüm. O da aynısını bildirdi. Sanırım iğneliye devam edeceğim. Ama yine de tedirginim. Uzmanımla düzenli olarak görüşüyorz, bakalım hayırlısı olsun artık :) İlginiz için tekrar teşekkürler.

merhaba öncelikle ben izmirde yaşıyorum sorunum alt bacak kısmı ile ilgili alt bacak tüylerim çok kalın geliyor ve sıklar tabi ağda yaptırıyorum ama 1 2 haftada hemen çıkıyorlar anlam veremedim açıkcası bu yüzden lazer epilasyon yaptırmak istiyorum bu işleri hiç bilmiyorum iğne ile olanmı iyidir lazermi hiç bir bilgim yok bir de yazın yaptırmak sakıncalımıdır? yaklaşık fiyatları nasıldır? ve birde çok kalın olan tüyler bile 6. haftadan sonra çıkıyosa süper birşey bana göre yazın ağda çok çabuk çıktığı için tüy dökücü ile idare edicektim ama bu sefer çoğalıcak çok kafam karışık lütfen yardım edin

merhaba öncelikle ben izmirde yaşıyorum sorunum alt bacak kısmı ile ilgili alt bacak tüylerim çok kalın geliyor ve sıklar tabi ağda yaptırıyorum ama 1 2 haftada hemen çıkıyorlar anlam veremedim açıkcası bu yüzden lazer epilasyon yaptırmak istiyorum bu işleri hiç bilmiyorum iğne ile olanmı iyidir lazermi hiç bir bilgim yok bir de yazın yaptırmak sakıncalımıdır? yaklaşık fiyatları nasıldır? ve birde çok kalın olan tüyler bile 6. haftadan sonra çıkıyosa süper birşey bana göre yazın ağda çok çabuk çıktığı için tüy dökücü ile idare edicektim ama bu sefer çoğalıcak çok kafam karışık lütfen yardım edin

Lazer epilasyon siyah ve kalın kıllarda en iyi sonucu verdiği için sizde de iyi sonuç verme olasılığı yüksek.İlk tedaviler 6-8 hafta ara ile yapılırken sonraki tedavilerde ara 3-4 aya kadar uzayabiliyor.Güneş görmenize en az 3 hafta varsa şu dönemde yaptırırsanız yazın çoğunu rahat geçirmeniz olasılık dahilinde.:lepi:

bu gün ilk seansımı nd yag lazerle yaptırdım önce ağda yaptılar hemen ardından da düşük dozda lazer uyguladılar bir ay sonraya da 2.seans için gün verdiler daha sonrası için 45 günlük seanslar yapılacakmış beyaz tenliyim ve tüylerimde çok siyah değil yanlış bir uygulama olup olmadığı hakkında bilgilendirirmisiniz

bu gün ilk seansımı nd yag lazerle yaptırdım önce ağda yaptılar hemen ardından da düşük dozda lazer uyguladılar bir ay sonraya da 2.seans için gün verdiler daha sonrası için 45 günlük seanslar yapılacakmış beyaz tenliyim ve tüylerimde çok siyah değil yanlış bir uygulama olup olmadığı hakkında bilgilendirirmisiniz

Ağda uygulaması ile ilgili ilk defa sizden bu uygulamayı duyuyorum. Hangi marka cihaz olduğunu öğrenip yazabilirseniz ben de araştırayım. fisfisfis

normalde lazerden en az 3 hafta önce kökten alımı kesmek gerekmiyor mu? ağdayla kökten alım yapılıyor ama.?

Bence lazere başlamışken devamını getirin.yani bacakları yarıda bırakmayın. bütün yaz jilet yapmaktansa azıcık noktalı gezin daha iyi. Çok ara verirseniz ilk seans için ödediğiniz para tamamen boşa gider. Hem 2. seansta noktalanma daha az olacaktır. Gittiğiniz yer iyi bir yerse rötuş tedavisinde alt bacağı tekrara tarayabilir ve bu da içteki tüyleri tekrar yakacağı için nokta nokta gezmezsiniz.
Ben paket programlara iyi bakmıyorum çünkü tedavilerde kalitenin düştüğüne inanıyorum. Benim hastalarımdan duyduğum paket programlarda nasılsa para verildi çabuk bitsin diye çok sık tedavi yapıldığı yönünde. Halbuki kılın bir gelişim süreci var, onun tamamlanmasından sonra bir sonnraki tedaviiyi yapmak gerekiyor. Bendeki tedavilerde vücut bölgesinde yılda 4 seans hadi bilemedim maksimum 5 seans yapılıyor. 2. sene de 2 tedavi yeterli oluyor. dolayısı ile 2 yıllık dönemde 6 ya da 7 tedavi yapılırken ne gerek var bir sürü parayı lazere bağlamaya diye düşünüyorum.
Ben sizin yerinizde olsam başladığım yerde tedavime devam ederim. Baksanıza hala noktalar duruyor diyorsunuz . Bu alttan gelen tüy hala yok demek.(Demek ki iyi tedavi yapılmış) Biraz daha bekleyip ona göre tedavi yaptırın ve yazı rahatça geçitrin derim ben.Ayrıca yazın deniz, güneş , kum gibi faktörlerle tüyler daha kolay dökülüp cilt güzel pürüzsüzleşiyor.:içelim:

çoooook teşekkür ederim inanın kaygılarımı büyük ölçüde azalttınız ve gerçekten kafamdaki soruları çok güzel yanıtladınız. Gerçekten sizin bu forumda yazıyor olmanız büyük şans bizim için. para verip gittiğim merkezde yoğunluktan böyle uzun uzun konuşacak vakit olmuyor. bir de artık ezberlenmiş cevaplar veriyorlar kalıp cümleler... onlar da tabi hep aynı sprularla karşılaşıorlar haklılar belki ama bu kadar tatmin edici olmuyor malesef.
tekrar çok teşekkür ediyorum.a.s.
iyi çalışmalar.

lazer uygulamasının uzun tüylere yapılmasının bir sakıncası olur mu?

Uzun tüylere uygulama yapılıdığı taktirde atılan enerjinin çoğu bu tüyleri yakmak için harcanacağı için köke istenen enerji ulaşamaz. Ayrıca uzun tüyler yanıp cilde yapışarak çizgi şeklinde yanık yapabilir. Dolayısı ile tüyleri kısa tutmakta fayda var.

herkeze iyi günler ,bir kaç gündür lazer ve kullanılan cihazlarla ilgili yazılanları okudum,bazı yanlış ve abartılı bilgileri bu işle daha önce ilgilenmiş bir hekim olarak sizlere düzeltmeye çalışacağım.
Öncelikle ülkemizde tercih edilen 3 tip lazer ve 1 tip de lazer olmayan fotoepilasyon yöntemi vardır.
1.Bunlardan ilk çıkan ve en yaygın kullanılan lazer Alexandrite lazer sistemleridir, kıl ve ciltte bulunan melanin (siyah)pigmentini tahrip ederek etki eder ve kıl nekadar kalın ve siyahsa etki okadar güçlüdür,ancak esmer kimselerde ve yaz aylarında kullanımı kısıtlıdır ve en çok yanık vakaları bu cihaz kullanımlarında görülür.yinede son derece etkilidir.
2.Bir diğer makına olan diot lazer cihazı alexandrite cihazının göremediği açık renk tüylerin tedavisi amaçlanarak geliştirilmiş teknolojidir ancak etkinliği görecelidir.
3. Son olarak geliştirilen teknoloji nd/YAG lazer sistemleridir,bu sistemde kılların melanin pigmentinden çok kıl kökünü besleyen ince kılcal damarların tahribatı esastır ,dolayısı ile cilt yanığı riski en az olan ve yapılan son araştırmalara göre kalıcılığı en yüksek olan cihazlardır.üstelik yaz kış uygulanabilir diğer makınalardaki işlemlerin aksine seans aralığı 30-45 gün değil 60-90 gündür ki bu daha az seansta tedavi imkanı verir.

4. olarak lazer olmayan pulse light yani IPL ,diğer adıyla fotoepilasyondan bahsedelim
Bu cihazlar florasan lamba tarzı ışığın yoğun bir şekilde cilde temas ederek uygulanması tekniğine dayanır ve açığa çıkan ısının kılı tahrip etmesi hedeflenir,ancak kalıcı sonuç vermediği vede seanslar bırakıldığında tüm kılların geri geldiği düşünülürse bu işlem için modern bir ağda yöntemi denebilir.Özellikle doktor olmayan salonlarda ve bazı merkezlerde tek fiyat ile tüyler bitene kadar başka ödeme yok olarak belirtilen kampanyalar bu cihazdır.ne yazıkki bu salonların çoğu 1 yıl sonunda kapanmakta ve peşinen ödemeleri yapan hastalar işlem yapılmadan geçen 3 ay sonrası tüylerinin geri geldiğinide görünce madur olmaktadırlar.Piyasada jel sürülerek ve cilde kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde safir bir cam temas ettirilerek kullanılan vede flaş patlaması tarzı ses ve ışık çıkaran cihazlar bu cihazlardır markaları değişebilir (ıpl,hppl,hpl) ve benzeri isimleri vardır.Bu makinalarda işlem yaptıracak kimselerin doğru bilgi sahibi olmaları önemlidir.

Yine bir arkadaşımız Ankarada bir merkeze gittiğini ve buradaki cihazın 700.000 euro değerinde olduğunu ve Türkiyede 2 tane olduğunu yazmış, bu bigide bana çok komik geldi,birincisi en pahalı lazer cihazları şuan nd /YAG cihazlarıdır ve FOTONA marka olanlar dünyada ve ülkemizde ünlü hastanelerin tercih ettiği cihazlardır ve 100.000 euro yaklaşık fiyatlıdır,yine CANDELA,CUTERA,GENTİLE marka nd/YAG cihazlarıda bu civarda ve entercih edilen modellerdir.Bunlardan FOTONA nın Scanner teknolojisi olan (yine forumda bir arkadaşımız gittiği merkezde tek tek nokta nokta kare bir alanın işlenerek lazer yapıldığından bahsetmiş sanırım scanner yani tarama teknolojisini kastediyor) 65 watt ve 130 watt lık iki modeli vardır.
Yine Alexandrite lazerlerde 50.000-70.000 euro fiyatları ile tercih edilen cihazlardır,dünyada en bilinenleri EPİCARE ve APOGEE 5500 modelleridir,söylediğim gibi kıl rengi siyah cilt rengi açık hastalarda yaz ayları hariç etkili cihazlardır.

Back