• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
*bende yarın altunizade de bir merkezle gidip görüşücem .benim bacaklarımlarımdaki batıkları çıkartmaktan dolayı oluşan lekelerim var. tüylerim için gideceğim lazer tedavisinde , lekelerime de iyi geleceğini söylediler. siz ne diyosunuz ? .

*makine türlerini de hiç bilmiyorum hangisi daha iyidir hangisi daha kalitelidir. süprizzzzz

*bende yarın altunizade de bir merkezle gidip görüşücem .benim bacaklarımlarımdaki batıkları çıkartmaktan dolayı oluşan lekelerim var. tüylerim için gideceğim lazer tedavisinde , lekelerime de iyi geleceğini söylediler. siz ne diyosunuz ? .

*makine türlerini de hiç bilmiyorum hangisi daha iyidir hangisi daha kalitelidir. süprizzzzz

lekelere iyi gelebilir canım...
benim dudak üstümde sirden kalan yanık izi vardı...
şimdi dudak üstüme de lazer yaptırıyorum... o iz azaldı sanki... ama ordaki deri hafif hafif soyuluyor sanırım onun etkisi...

bacaklarıma yaptırdığımda öyle soyulmamıştı ... ama evet batık izlerim azalmış gibi...
ama gerçekten bir tedavimidir bilemiyorum... :sm_confused:

LAZER EPİLASYON

her makinede Işık, farklı dalga boylarına sahiptir

Alexandrite (755nm dalga boy), kalın siyah ser kıl için uygundur

ND-Yag (1064nm dalga boy) bronz ten için uygundur

IPL (500-1000nm dalga boy) (Photo Epilasyon) jelli epilasyon - ince ve açık renk için uygundur,lazer epilasyon sonrası azalan ve incelen tüyler bu makineyle (jelli epilasyon yada foto epilasyon)cihazıyla alınır (yüz bölgesinde kıllarınız inceyse tavsiyem IPL )

Epilasyonda kullanılan dalga boyu kılın kalınlığına, rengine, kılın vücutta yer aldığı anatomik bölgeye, ten renginin açık veya koyu olmasına göre tercih edilir. Genellikle kısa dalga boyu açık ten rengine tercih edilirken, koyu renk tende ve bronzlaşmış tende leke riskini ortadan kaldırmak için uzun dalga boy tercih edilir. Tedavinin başarısı yapanın deneyimlerine bağlı olduğu kadar alet seçeneklerinin çok olmasıyla da doğru orantılıdır. Aksi takdirdesenelerce süren 10-20 seanslara kadar çıkan seans sayıları ya da cilt lekeleri kaçınılmaz olur.

Alt bacak-koltuk altı genital gibi bölgelerde 6-8 hafta aralıklarla ortalama 4-6-8 seansta % 80 başarı elde edilir.
Kadınlarda yüz Erkeklerde sırt bölgesi ise seans sayısı kılın yoğunluğuna ve yapısına göre 8-10 seansa kadar çıkabilir.
hatta 12-15 seansa uzayabilir,kadınlarda yüz bölgesi inatçı tüylere sahiptir,yüz bölgesinde sert kalın kılınız yoksa tavsiye etmem,çünki lazer kılın yapısını bozarak ,ince tüyleride aktifleyip çoğalta bilir,
çoğaldığı zaman bitmezmi derseniz biter fakat seansınız uzar,genital bölgedede alt kısımlar bitmez,ince de olsa yapısı gereği üst genital biter dudak kısmı kalır
kol altı bacaklar kesin biter,tek tük belki kalır,onlarda iğneli epilasyona,
ayrıca nereye giderseniz gidin % 100 kesin biticek lafına inanmayın
lazerde dünya çapında başarı oranı % 80 - % 90 dır
çok ucuza yada kampanyalı yerlere baş vururken bir kez daha düşünün
ben uzman estetisyen olarak 2 senedir yapıyorum,birde gittiğiniz merkezin sürekli eleman deyiştirmemesine dikkat edin ,mesleğinde gerçekten uzmanmı sorun,ustalık belgesini görün

AYRICA :bitmeyen kılların sebebini hormon testi yaptırarak araştırın ,hormon bozukluğu varsa tedavisini yaptırmadığınız sürece kıllarınızdan kurtulamazsınız

İĞNELİ EPİLASYON

Son yıllarda kalıcı kılsızlık amacıyla teknolojinin gelişmesine bağlı olarak, lazer epilasyon sistemi daha ön plana çıkmıştır; fakat iğneli epilasyon da tamamen göz ardı edilmemelidir. Kalın siyah kıllarda lazer epilasyon son derece başarılı iken ince, sarı tüyler kızıl veya beyaz kıllar lazer yöntemi ile ortadan kaldırılamaz lazer sisteminde çalışma kılın rengi ve kalınlığı ile direk bağlantılıdır,İlk seansta 15-20 dakika süre ile çalışma tercih edilir böylelikle hasta yönteme alışır ve cilt reaksiyonları takibe alınır.

Ne sıklıkla uygulanmalıdır?

İlk uygulamalar bir hafta-on gün aralıkla başlanır birkaç seans sonra otuz güne kadar çıkar genellikle dört ile beş uygulamada sonuçlanır.

kılın cımbız ile tutulabilecek boyda olması gerekir. İğneli epilasyondan önce tüy dökücü krem yada makasla kısaltma gibi işlemler yapılmamalıdır.

Tedavi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrası hastaların çalışılan bölgeyi temiz tutmaları gerekir. O bölgeye kirli el ve temiz olmayan gazlı bez, iç çamaşır temas ettirilmemelidir.Alkol içeren krem koltuk altı spreyi parfüm deodorant kullanılmamalıdır. Kimyasal maddeler temas ettirilmemelidir. Kabuklanma olduğu takdirde kesinlikle kabuklar koparılmamalı kendiliğinde atılması beklenilmelidir. Tedavi sonrası ilk birkaç gün yara iyileşmesini kolaylaştıran uygun merhem ve losyonlar sürüle bilir. Kış mevsiminde dahi güneşli günlerde güneş koruyucusu kullanılmalıdır

SEVGİYLE KALIN

Son düzenleme:
mrhabalar dr.dido bu ayın sonuna doğru yüzüm ve koltuk altım için lazere gidicem.lpc isimli bi cihazmış benim tenim de kıllarımında rengi çok koyu sence etkili olurmu şimdiden tşkler

merhabalar
kolarımdakı tuylerım daha ınce ve sarıya donuk.jılet yapmamı ıstedıler ama kararsız kaldım.yaparsam kıl koklerının guclenmesı ve lazerın gormesı mumkun mu sızce,önerinizi söyleye bılırsenız cok sevinirim:))
tesekkürler

merhaba ben koltuk altı ve bıyığa gittim4.seans oldu,h,ç kıl tüy kalmadı. azcık bir yanma oldu lazeri yaptırırken dayanılmayacak bir acı degil.yakındada genital bölgeye lazere başlamak istiyorum acaba cok canım yanarmı,acısı dayanılmayacak gibimi,ensonda bacaklara yaptırmayı düşünüyorum.

merhabalar
kolarımdakı tuylerım daha ınce ve sarıya donuk.jılet yapmamı ıstedıler ama kararsız kaldım.yaparsam kıl koklerının guclenmesı ve lazerın gormesı mumkun mu sızce,önerinizi söyleye bılırsenız cok sevinirim:))
tesekkürler

canim ben doktor degilim ama sana yasadigim tercrubeyi anlatip fikir edinmeni istedim
ben aslinda bacak icin gtmistim lazere orda kolarimida yaptirmaya karar verdik ve kadin benim kolarimi jiletledi sonra bir jel surerek lazeri yapti daha dogrusu lazer degl isikli epilasyon ama ayni lazer gibi yaptirali 11 gun oldu ve benim kolarimda kil nerdeyse hic cikmadi cok seyrek ve ince tuhcukle cikti bende senin gibi fiskirir cikarsa diye kokmustum aama su an cok mutluyum ilerde ne olur birsey diyemem ben 11 gunluk olayi sana aktariyorum koltuk altimda bacaklarimda kilar jiletlemis gibi ayni sekil cikti ama dunden beri dokulmeye basladilar koltuk altim baya gozle gorulur bir sekilde dokuluyor.

aslinda benimde merak ediyim konu bu cikan kilar hep dokulecekmi yoksa lazerden etkilenenler dokulup kalanlar yeni lazermi yapilacak tabi biliyorum 5/8 arasi seans yapilacak ama simdiki cikip dokulmeyenlere ne olak onu merak ediyorum

Son düzenleme:
ya arkadaşlar bende yaptırmak istiyorum ama pek bir bilgi sahibi değilim bu konuda..
mesela kişiden kişiye seans sayısı değişiyor diyorlar..
seans ücreti ne kadar?
ilerde bu tüyler tekrar çıkarmı??

ya arkadaşlar bende yaptırmak istiyorum ama pek bir bilgi sahibi değilim bu konuda..
mesela kişiden kişiye seans sayısı değişiyor diyorlar..
seans ücreti ne kadar?
ilerde bu tüyler tekrar çıkarmı??

kişiden kişiye seans ücreti de değişiyor canım :))
yani yaptırdığın yere göre de değişiyor ... karar verdiğinde araştırmaya da başla... ilk görüştüğün yerde yaptırma canım...

ilerde bu tüyler tekrar çıkmaz diyorlar ... çünkü kıl köklerini yok ediyorlar... ama yine kişiye ; hormanal değişikliklere göre yeni kıl kökleri oluşabiliyormuş... bu da şans birazcık...

ama şu da var ... benim tekrar çıkacak olsa bile en azından ne şekilde çoğalmayacağını ; ya da kalınlaşmayacağını biliyorum artık ... yanlış uygulamalarla almam mesela tüyleri...
ve lazere başladığım zaman ki hallerini alacaklarını sanmıyorum...

yani ben her durumda faydalı olacağına inanıyorum...

Merhaba..daha önceki sayfalarda soruldumu bilmiyorum ama ben alt bacağıma yaptırmak istiyorum..bu yaşıma kadar heryerime hep sir ağda yaptırdım tüylerimde çok azalma oldu.fakat alt bacağımın dış taraflarında batık gibi şeyler var hafif kahverengi renkliler deri altındalar.tenimde açık olduğu için bu görüntüden çok rahatsız oluyorum.ağdadan sonra ele gelen bişey yok ama lekeli lekeli :çok üzgünüm: sürekli de kese ve peeling yapıyorum nemlendiricilerimi aksatmıyorum.tüylerimde koyu renk ve güçlü.bu durumumla aslında bildiğim kadarıyla ideal bir lazer epilasyon müşterisiyim.yani açık ten koyu tüy.bu lekelerden hemen ilk seanslarda kurtulabilirmiyim.bu cuma yaptırmayı düşünüyorum.birde bana tavsiye edeceğin makinenin adı nedir? en azından gideceğim yerde bu makine varmı diye sorarım.şimdiden tşkler...yerimseniben

kızlar 2.seansa komple vücut girdim 10 gün önce tüylerim daha şimdiden nasıl azaldı bilemezsiniz.genitalin üstü resmen kalmadı alt bölgelerde zamanla seanlarda geçicek dedi doktor.birde kıl dönmelerim ve batıklarım çok fazla.doktora sordum dedi en iyi yöntem ve çözüm lazerde dedi.lazerciye sordum oda aynı şeyi söylüyor.
ben kıl dönmelerinden kalma izler var bacaklarımda bi sürü,onlar zamanla geçer ama yenileri oluşmaz artık dedi.BıRDE KIZLAR BıRŞEY ÖGRENDıM LAZERCıM DEDı DENıZE GıTTıKÇE KIL DÖNMELERı AZALIYORMUŞ BıLGıNıZ OLSUN .

tesekkür ederim yardımın için :)))
bende o zaman baslıyım yani.arkadaslar baska benımle aynı durumda olan varsa tecrübelerinizi paylasırsanız sevınırım.kol ıcın sarı ve acık renk olanlara jilet yapmak ise yarıyor mu???????????????

2 ay önce sezaryanla doğum yaptım hemen lazere başlamak istiyorum acab bi sakıncası olurmu ameliyat yerime bilgisi olan varmı acaba

kızlar yaptrıpta kısa sürede sonuç alan arkdşlar yaptırdıkları yeri ve fiyat aralıklarını syleyebilrmiii???
koltuk altı , yüz ve bacak için düşünüyorum .. önceden koltukaltm için gittim ama 3 seanstan sonra bıraktım eski haline döndüler şimdi yeniden başlamak istiyorum ama bu sefer daha ii sonçlarn olmasını istiorm yardım edinn :(

kızlar yaptrıpta kısa sürede sonuç alan arkdşlar yaptırdıkları yeri ve fiyat aralıklarını syleyebilrmiii???
koltuk altı , yüz ve bacak için düşünüyorum .. önceden koltukaltm için gittim ama 3 seanstan sonra bıraktım eski haline döndüler şimdi yeniden başlamak istiyorum ama bu sefer daha ii sonçlarn olmasını istiorm yardım edinn :(

kısa süre derken canım ?

benim bacak için 6. seansım bitti ve seans aralıklarım 1,5 - 2 aydı ...
şimdilik memnunum...

ama senin gibi daha sonra çıkar mı bilmiyorum... umarım çıkmaz... ya da 3. seansta bırakmış olsam nolurdu onu da bilmiyorum... :sm_confused:

Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.:nazar:

merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
ben bacaklarıma ve koltuk altıma lazer yaptrıdım 10 seans bacaklarımdan memnun kaldım ama koltuk altımdan hiç memnun kalmadım çünkü aynen duruyo resmen ağda da yapılmıyo jilet yapılması zorunda ne yapıcağım şaşırdım

merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
ben bacaklarıma ve koltuk altıma lazer yaptrıdım 10 seans bacaklarımdan memnun kaldım ama koltuk altımdan hiç memnun kalmadım çünkü aynen duruyo resmen ağda da yapılmıyo jilet yapılması zorunda ne yapıcağım şaşırdım

canım dido uzun zamandır uğramıyor...
10 seans ve nasıl hiç değişmedi yaaa ... :1shok:

peki seanstan sonra ne kadar zamanda tekrar çıkıyor ; hiç azalma ; incelme olmadı mı ?

başka bir yere gitsen ?

yüzümde benlerim var lazerin bi zararı olurmu

canım dido uzun zamandır uğramıyor...
10 seans ve nasıl hiç değişmedi yaaa ... :1shok:

peki seanstan sonra ne kadar zamanda tekrar çıkıyor ; hiç azalma ; incelme olmadı mı ?

başka bir yere gitsen ?

bacağımada koltuk altımada 10 seans gittim bacağımdan memnunum ama koltuk altımdan memnun kalmadım iğneli yaptırmayı düşünüyorum

Back