Yorumların hepsini okudum arkadaşlar...
Benim sağ yanağımda geçen sivilcelerimin kırmızı izleri 1 senedir duruyordu,kapatıcı sürmeden dışarı çıkamıyordum.Lavanta kürünü duyunca Sayın saraçoğlu'na email attım durumumu anlatan. 2 hafta sonra mesaj geldi. Sizinle aynen paylaşıyorum.
''Ciltte bulunan sivilce ve lekeler için önerimiz lavantadır.Kaynamakta olan bir buçuk su bardağı klorsuz suya 1 tatlı kaşığı lavantayı atınız ve on dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak demleyiniz.Demleme işlemi tamamlandıktan sonra sıcakken süzünüz onbeş gün boyunca hergün akşam yemekletrinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içiniz.Herdefasında taze hazırlayınız.Hazırlayacağınız lavantanın raf ömrünün 1 yılı geçmemiş olmasına dikkat ediniz.On beş günlük uygulama ardından şikayetinizin seyrine göre 2 haftalık aranın ardından tekrar 15 günlük bitki uygulayabilirsiniz.
NOT: Reoccutan ve zoretanin adlı antibiyotiği (sivilcelere karşı veya herhangi bir nedenle) kullanan kişilerin tedavi süresi bittikten 4 ay sonra bitki kullanmaları önemle rica olunur.''
Aktardan kurutulmuş lavanta aldım(zaten başka çeşidi yoktu aktarda). 8. günümdeyim, normalde 3-5 günde bir yanaklarımda 1 tane sivilce cıkar ve 1 hafta içinde sönerdi. Hiç olmadı son 1 haftadır.
Ayrıca şuna da dikkat etmek gerek: Kullandığınız kozmetik ve kremlerde cilde iyi gelmeyebiliyor. Nemlendirici olarak üzüm çekirdeği yağı(3-5damla) avucumda ovusturup cildime sürüyorum ve etkisini görüyorum. Cilt yenileyicidir. Limon suyunu kulak pamuguna bandırıp sivilce çıkacağını anladıgınızda ya da sivilcenin üzerinde beklettiğinizde hızlı geçiyor. Bir de son favorim çay agacı yağı tabii daha kullanmadım.