Yöresel Tarif Lahmacun (Urfa Yöresinden)Yeğenler Un Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Yok yok:) benim tost makinamda bi tel var bosluk oluyo tost makinasinin alti ve ustu arasinda:) yani uzerine basmiyor tost makinasi ama ust isisiyla ustude guzel pisiyor boylelikle:)
Bndede varda olmadi denedimde ben pizza fan da yapiyorum lahmacunu

ellerine sağlık canım lahmacunu sevmeyen yoktur heralde senin yaptığında resimden bile gel beni ye diyor yarışmada başarılar dilerim

Ellerine sağlık tontriko Ben de yapmayi düşünüyorum ama şu kısmı anlayamadım
Ben pişirmek için tost makinesi kullanıyorum. Arasinda tel oldugu icin alt katiyla ust kati arasi bosluk oluyo.
Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeride tost makinasında güzel pişiyor.
Arasındaki tel derken neyi kasdediyorsun?
Fırın teli mi koysam arasina,napsam?
Bir de üstünü kapatırken yağlı kağıt falan sermiyor musun?
1 tanesi ortalama kac dakikada oluyor?
Ve son olaraaaaak ortalama kaç kişilik bu yemek?
Sorularım bu kadardı :)
Başarılar yarişmada

Ekleme: tembellik edip ara sayfaları okumadan mesaj yazmisim. Cevabimi aldım :) biz 3 kişiyiz, yarım ölcekle deneyecegim

Yaptin mi? Cevap yazmak icin gec kaldim sanirim: (

Yaptin mi? Cevap yazmak icin gec kaldim sanirim: (
Yok, başka bir arkadaşın Karadeniz pidesini yaptım, hazır marketten maya ve kıyma almışken:)
Ama mutlaka deneyeceğim lahmacunu da,yapınca resmini atarim

bayıldım. ellerinize sağlık. döktürmüşsünüz yine.

Yok, başka bir arkadaşın Karadeniz pidesini yaptım, hazır marketten maya ve kıyma almışken:)
Ama mutlaka deneyeceğim lahmacunu da,yapınca resmini atarim
Yaptım nihayet

Bu işlere daha yeni başladım, o yüzden çok şekilli şukullu olmadı ama lezzetli oldu
Tarifine sağlık tontriko
(Kuru mayayi bir bardak ılık suyla açtım. Sütü de bir bardak eksik koydum haliyle^^)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…