Canim hakkini helal et:) ev yapimi baska oluyo bencede icine sinerek yiyosun
Sagol canim..Helal olsun o ne demek
Hakkını vermişsin
İşteGeçtiğimiz kategorilerden birinde @Kazen abiden laf yesekte sonunda lahmacunu yaptım:)) lahmacun aşktır:)) düşünsene sevinirsin lahmacun yersin, üzülürsün lahmacun yersin, sevdiğinle lahmacun yersin, tek yersin, kalabalık yersin..abartmış olabilirim ama dedik ya lahmacun aşktır:))
Lahmacun Tarifi Malzemeleri
Hamuru için
Eki Görüntüle 2207452
İç malzemeler
- 500 gram kadar un
- Yarim maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardagi süt
- 3 yemek kaşığı sıvı tağ
(baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıp-çoğaltabilirsiniz)
- 500 gr yağlı kıyma
- 2 adet büyük kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Lahmacun Yapılışı
Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine sıvı yağı koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp sütü içine döküyoruz.Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk) Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk)
Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara ayırıyoruz.
Eki Görüntüle 2207454 Eki Görüntüle 2207455
Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz ( Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)
Tum malzemeleri rondodan gecirip kiymayla yoguruyoruz. Açtığımız hamurun içine, harcı kaşıkla eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)
Eki Görüntüle 2207453
Eki Görüntüle 2207456
Eki Görüntüle 2207457 Eki Görüntüle 2207458
Ben pişirmek için tost makinesi kullanıyorum. Arasinda tel oldugu icin alt katiyla ust kati arasi bosluk oluyo.
Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeride tost makinasında güzel pişiyor.
Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz.
Afiyet olsunnnn:)))
Eki Görüntüle 2207459 Eki Görüntüle 2207460 Eki Görüntüle 2207461 Eki Görüntüle 2207462
Tesekkur ederim cok pratik ve tavadakinden cok daha guzel pisiyor:)Vayyyyçok iyi yaa hele ki tost makinesiyle yapmak sevdim bunu Ellerine sağlık canım Yarışmada başarılar dilerim
Ah canim ya: ( tesekkur ederim:)İştebu haldeyim şimdi. Tabi dondurmayı değil ağzımın etrafını yalıyorum kedi gibi:))
Ellerine sağlık olsada yesek.lahmacun tabikide aşktır
Canim yasminim sagolasin:)Gece gece lahmaç çekti canımyutkunmaktan bir hâl oldum
Ellerine sağlık canım benim, yarışmada başarılar diliyorum.
Tesekkur ederim cok pratik ve tavadakinden cok daha guzel pisiyor:)
Insallah canim :)Belli oluyor canım valla :)) imkan bulduğumda deneyeceğim :)
Hanımlarımız çok hamaratli ne kadar lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık başarılar diliyorumGeçtiğimiz kategorilerden birinde @Kazen abiden laf yesekte sonunda lahmacunu yaptım:)) lahmacun aşktır:)) düşünsene sevinirsin lahmacun yersin, üzülürsün lahmacun yersin, sevdiğinle lahmacun yersin, tek yersin, kalabalık yersin..abartmış olabilirim ama dedik ya lahmacun aşktır:))
Hamuru için
Eki Görüntüle 2207452
İç malzemeler
- 500 gram kadar un
- Yarim maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardagi süt
- 500 gr yağlı kıyma
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Lahmacun Yapılışı
Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine sıvı yağı koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp sütü içine döküyoruz.Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk) Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk)
Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz ( Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)
Tum malzemeleri rondodan gecirip kiymayla yoguruyoruz. Açtığımız hamurun içine, harcı kaşıkla eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)
Eki Görüntüle 2207453
Eki Görüntüle 2207456
Ben pişirmek için tost makinesi kullanıyorum. Arasinda tel oldugu icin alt katiyla ust kati arasi bosluk oluyo.
Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeride tost makinasında güzel pişiyor.
Eki Görüntüle 2207459 Eki Görüntüle 2207460 Eki Görüntüle 2207461 Eki Görüntüle 2207462
Eyvahlar olsun bu sefer bakır a lahmacun koymuşGeçtiğimiz kategorilerden birinde @Kazen abiden laf yesekte sonunda lahmacunu yaptım:)) lahmacun aşktır:)) düşünsene sevinirsin lahmacun yersin, üzülürsün lahmacun yersin, sevdiğinle lahmacun yersin, tek yersin, kalabalık yersin..abartmış olabilirim ama dedik ya lahmacun aşktır:))
Hamuru için
Eki Görüntüle 2207452
İç malzemeler
- 500 gram kadar un
- Yarim maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardagi süt
- 500 gr yağlı kıyma
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Lahmacun Yapılışı
Eki Görüntüle 2207453
Eki Görüntüle 2207456
Tesekkur ederim canim bende sana basarilar dilerim:)Süper olmuş ellerine sağlık hamarat hatun :)
Basarilar dilerim
Diye diye gozum acik gidecekti sukur artik gozumu kapatabilirim:)Ellerine sağlık tontiş,nihayet lahmacun diye diye yaptın lahmacunuÇok ta güzel yapmışsın ,başarılar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?