Ben de bana en çok hitap eden tarifi paylaşmak istedim.
2 kuru soğan
orta boy lahananın yarısı daha fazla da olabilir ama bana bu kıvam yetiyor.
yağı alınmış tavuk suyu/bulyon
bir çay bardağı bulgur
bir iki diş doğranmamış sarımsak
pul biber, nane, kimyon, kişniş (aktarlarda oluyor)sevdiğiniz baharatlar kısaca.
çeyrek demet ya da daha fazla maydanoz
yağ yok (ihtiyacımı gün içinde alıyorum çünkü aldığım vitaminlerin kullanilabilmesi için çok az yağ almak zorundayım yoksa işe yaramazlar).
15-20 dakika kaynatılıp blenderdan geçirilir, isterseniz yoğurt da ekleyebilirsiniz o zaman yoğurt çorbasına benziyor..
evde akşam içerken tabağa alınca azıcık da sarımsak koyuyorum ben, evde değilsem ya da dışarı çıkacaksam da limon ya da elma sirkesi. çok sade bir çorba oluyor, bulamaç gibi değil. gaz yapmıyor bana ama bu tip bi durumu engellemek için yaparken yarım ya da tam küp şeker veya az karbonat koyabilirsiniz, o gazı çok güzel alır.
tarifte bulgurun ne işi var demeyin, ben lahana çorbası diyeti yapmıyorum:) sadece bir fikir olsun ve benim gibi yapmak isteyenler olur diye yazdım
yerli yabancı kaynakları bırakın artık televizyonlarda bile bu tip diyetlerin metabolizmayı mahvettiği anlatılıyor. zaten bir şeyin yağ yakması diye bir şey yok sadece sporun faydasını arttırıyorlar bünyeyi hızlandırarak ve suyu atıyorlar, zaten bu diyetle verdiğimiz su oluyor. tartıdaki fark yağ değil yani
içimizdeki durum aynı sadece matematiksel fark oluyor, adette şişip sonra inmek gibi
:2:
bi sürü kişi de yazmış aslında zaten. bir de halsiz kalanlar, yarım bırakmak zorunda kalanlar, şişlik yaşayanlar, dayanamayıp habire kaçamak yapanlar, 6-7 ayda bir yedi ayda bir yine kilo aldığı için yeniden yapanlar falan da var, bu yüzden hiç girişmedim. evlerimizde ırak ama bir hastalık, önemli bir şey olmazsa da yapmayı düşünmüyorum. düşünsenize üç gün bal börekle beslenince vücudumuz nasıl hemen değişiyor, bir hafta on gün bu diyetle beslenince neler oluyordur acaba aslında :26:
ben de beslenmeme faydası olsun ve suyu atmama yardımcı olsun diye içiyorum bu yüzden. kısaca ne yaptığımı da anlatayım. sabah akşam deli gibi çorba içip kendime uzun vadede zarar vermek yerine sabah sağlıklı bir kahvaltı, öğlen salata yanında yoğurt, sebze, yağsız tavuk göğsü (yağsız tavada baharatla harika oluyor çok kızarınca hele azıcık da yağsız peynir koyunca hem protein deposu hem de lezzetli:), ayran, lifli şeyler, meyva sevmem ama elma, portakal, canım çekince az ceviz, badem, leblebi yiyorum. akşamsa çok aç değilsem sadece çorba bol bol, canım ne kadar isterse o kadar içiyorum, kıvamını çok koyu yapmıyorum, lahana tadı çok baskın da olmuyor, sarımsak sağ olsun) açsam mesela bir tabak kereviz salatası, bol kabak salatası, brokoli vb. gün içinde de en az iki kez çorba. en son üç yıl önce ilaç kullandığım bir dönemde şişip uygulamıştım, kısa sürede fark oluyor. şimdi yine şiştim hem adet düzensizliği, hem onun için ilaç hem de işten gelince sporla falan uğraşmamak derken, vermeyi düşündüğüm kilo 7-8 civarı.