Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

Bugün 4.günüm hiç kaçamak yapmadım çok mutluyum yanlız daha tartılmadım açıkçası tartıdan regl dönemi öncesi oluşabilecek ödem vs dolayı kilo artışı çıkarsa diye endişe ettiğimden tartıdan uzak kalsam mı diye düşünüyorum ????

Bugün 4. günüm muz ve yağsız süt var çok mutluyum

yanlız bayağı bir baktım 4 5 6 ve 7 günlerde çoğu listede farklılık var muz sayısında 6.ve 7 günde farklılıklar var hangisini yapacağımı şaşırdım

kimi 6 güne sadece et derken kimi sebze et diyor kafam biraz karıştı

4.gün için için kimi 3 muz kimi 4 kimi 5 diyor :)))

bendeki listede 3 muz diyor canım. ne kadar az o kadar ii bence. bendede 5. gün kırmızı et domates günü çorbayıda sadece bi kez iç dio,6. gün et yeşil yapraklı sebze çorba, 7. gün kepekli pirinç meyve suyu sebze ve çorba dio. bu arada tartıl çok merak ettim ben :)

selam kızlar dünde yazdığım gibi bugün 1. günüm diyette ve bende liste falan yok yaptım koca bi tencere lahana çorbasını onu içicem zannediyorum 1 hafta :KK70: sizin uyguladığınız listeyi örnek olarak yayınlasanız nasıl olur? ayrıca sabah kalktım elma sirkeli sıcak suyumu içtim 2 çocuktan anca vakit bulup çorbamı ancak içebildim :)

aaaaa kimsecikler uğramadı mı bugün buraya benden başka?
sabah 1 öğlen 1 kase çorba içtim şimdide sade kahve yanında 2 kuru kayısı yiyorum bi sakıncası varmıdır acep? :KK1:

bu arada sporumuda yaptım tabii akşamada yapıcam ohhh sanırım karnım iniyor :KK52:

canım soğan farketmes hepsini kuru soğan yapabilirsin. ben mesela 2 tane kuru soğan, 5 tane yeşil soğan, bir demet maydanoz, orta boy lahananın yarısı olarak yapıorum. bu diyet en fazla 7 gün yapılıo sonra 2 gün ara verilip bir 7 gün daha yapabilirsin ama sonrası zararlı. ayrıca dukanada hiç başla aderim ben yaptım kiloda verdim ama bağırsaklarımda sorun yaşadım. bugün 3. günüm ve 2,5kg verdim. sen daha fazla verirsin sanıyorum. bu diyeti moral olarak düşün. 2 kere yap en az 10 kilo verdikten sonra yediklerine dikkat ederek kalori hesabı ve sporla ver kalanını. çünkü şok diyetlerde verdiğin kiloyu geri ve fazlasıyla alman çok basit ben dukanla verdiklerimi 2 günde almıştım :) şimdi moral için yapıorum sonrasındada dediğim gibi devam edicem günde en az 2,5 lt su içmeyide unutma. çorbayada kabak pırasa patlıcanda koyabilirsin. 1er tane

benim ztn bağırsak problemim var :KK43: metabolizmamda yavaş o yüzden önce bu diyete başlayayım dedim hem dediğiniz gibi moral olacak hemde 20 gün sonra ablamın nişanı var giydiğim şey azda olsa yakışsın istiyorum dukanıda yulaf kepeği o sorunu çözüyo dediler ama çözmezsede sinameki fln yerim diye düşünüyorum. şimdi ztn kalori hesabına göre diyet yapıyorum ama 2 haftada daha 1 kilo verebildim bunu deneyeyim inş sonuç alırım öneriniz için çok teşekkür ederim

Bugün 4.günüm hiç kaçamak yapmadım çok mutluyum yanlız daha tartılmadım açıkçası tartıdan regl dönemi öncesi oluşabilecek ödem vs dolayı kilo artışı çıkarsa diye endişe ettiğimden tartıdan uzak kalsam mı diye düşünüyorum ????

Bugün 4. günüm muz ve yağsız süt var çok mutluyum

yanlız bayağı bir baktım 4 5 6 ve 7 günlerde çoğu listede farklılık var muz sayısında 6.ve 7 günde farklılıklar var hangisini yapacağımı şaşırdım

kimi 6 güne sadece et derken kimi sebze et diyor kafam biraz karıştı

4.gün için için kimi 3 muz kimi 4 kimi 5 diyor :)))

bence olabildiğince az yitin çünkü meyvelerden muz en fazla kaloriye sahip olan 100 küsur kaloriymiş

Slmm kizlarr ben diyorumki herhafta sadece birgün lahana corbasi yapayim olurmu
birde birgünde kac kilo gidiyorr acaba

bendeki listede 3 muz diyor canım. ne kadar az o kadar ii bence. bendede 5. gün kırmızı et domates günü çorbayıda sadece bi kez iç dio,6. gün et yeşil yapraklı sebze çorba, 7. gün kepekli pirinç meyve suyu sebze ve çorba dio. bu arada tartıl çok merak ettim ben :)

doğru diyorsun orta boy 3 tane muz iyidir :)) Tartıldım canım 73,8 dünle bugün arasında bir değişiklik yok zaten bekliyordum bu durum çünkü ben regl öncesi çok ödem yaparim 1 ile 1,5 kg arasında kilo oynamam olur zaman zaman oyüzden hiç moralim bozulmadı hatta hala mutluyum diyetime devam ediyorum Asıl sorun bu bitince ne yapacağız :)))

sebzeleri oldukça küçük doğrayın, blendırdan geçirmek istemezseniz bu şekil daha iyi,

soğuk olarak değil de biraz ısıtarak tüketin...

tuz atmadan bol limonla bir deneyin olmazsa sonra tuz atarsınız...

ve pes etmemek için elinizden geleni yapın...

(henüz ikinci günümde ne kadar tecrübelenmişim..aferin)

doğru diyorsun orta boy 3 tane muz iyidir :)) Tartıldım canım 73,8 dünle bugün arasında bir değişiklik yok zaten bekliyordum bu durum çünkü ben regl öncesi çok ödem yaparim 1 ile 1,5 kg arasında kilo oynamam olur zaman zaman oyüzden hiç moralim bozulmadı hatta hala mutluyum diyetime devam ediyorum Asıl sorun bu bitince ne yapacağız :)))

Bendede dün bi deişiklik olmadı 3. Günümdü hiç kaçamak yapmadım ama kocaman bir ayva yedim bide annem salata yapmış yeşillikli ama içine bir havucun 1/3 ini koymuş onanmı bilemiyorum sporda yapamadım ama çok azimliyim :) dün karşımda kuruyemiş kestane ve tatlı yediler hepsini çok sevmeme rağmen bir tane bile almadım :) zaten 7-8 kg veremezsem ilk 7 gün içinde 2gün ara verip bir 7 daha yapıcam sıkıldım bu kilolardan

kızlar tam olarak bu çorbanın tarifini bana yazmak isteyen var mı ? bir kaç yerde değişik şeyler gördüm de iyi günler

Bendede dün bi deişiklik olmadı 3. Günümdü hiç kaçamak yapmadım ama kocaman bir ayva yedim bide annem salata yapmış yeşillikli ama içine bir havucun 1/3 ini koymuş onanmı bilemiyorum sporda yapamadım ama çok azimliyim :) dün karşımda kuruyemiş kestane ve tatlı yediler hepsini çok sevmeme rağmen bir tane bile almadım :) zaten 7-8 kg veremezsem ilk 7 gün içinde 2gün ara verip bir 7 daha yapıcam sıkıldım bu kilolardan

Acele etme bu diyet entresan bende de dün değisiklik olmamıstı ama bugün tartıldığımda 72,8 gördüm ve çokkkkkk mutlu oldummm .Daha regl bile olmadım kendimi şiş hissederken kilo vermiş olmam süperrr ve böylece 5.güne geldiğimde 4 günlük diyetin bilançosu 2,6 kg

bence sende yarın sonuç alacaksın muz ve süt biraz şaşırtıyor metabolizmayı bugün benim et ve domates günüm kolay gelsinnn

kızlar tam olarak bu çorbanın tarifini bana yazmak isteyen var mı ? bir kaç yerde değişik şeyler gördüm de iyi günler

TEMEL YAĞ YAKICI ÇORBA DİYETİ

ÇORBANIN MALZEMELERİ

Havuç, taze fasulye, 6sap yeşil soğan, 2 su bardağı yağsız et suyu, 4
yeşil
biber, bir demet maydanoz 1
top lahana 6-12 adet domates.
İstenirse tuz,biber, nane, et suyu tablet ve acı biber ile tatlandırıla
bilir
..
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI

Sebzeler küçük küçük doğranır ve üzerini örtecek kadar su konur. 10 dk.
Hızlı ateşte kaynatılır.
Ateşin altı kısılır ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bu çorba aç olunduğunda ve ne zaman istenirse içile bilir. İstediğiniz
miktarda içebildiğiniz kadar için.
Bu çorbanın hiç kalori değeri yoktur. Ne kadar çok yerseniz o kadar
zayıflatır.

DİKKAT: Eğer tek başına uzun süre içilirse beslenme yetersizliğine
neden
olabilir.

1.GÜN :Muz haricinde bütün meyveler. Karpuz meyveler içinde en az
kalorisi
olanıdır.
SADECE MEYVE YİYECEK VE ÇORBA İÇECEKSİNİZ.İçecek olarak şekersiz
çay,greyfurt suyu ve su.
2.GÜN : Bütün sebzeler. Tıka basa bütün çiğ taze veya konserve sebze
yiye
bilirsiniz. Yeşil yapraklı taze
sebze yemeye çalışın ve kuru fasulye, bezelye ve mısırdan yemeyin.
ÇORBA ile
birlikte yiyin. Bugün akşam yemeğinde kendinize fırında patates ve
tereyağı
ile ödüllendirin. MEYVE KESİNLİKLE YEMEYİN.

3.GÜN : İstediğiniz kadar meyve , sebze ve çorba yiyiniz. Fırında
patates
yemeyin.

EĞER BU DİYETİ 3 GÜN HİÇ KAÇAMAK YAPMADAN UYDUYSANIZ, 2.250 KG İLE
3.175 KG
ZAYIFLAMIŞ OLMANIZ GEREKİR.

4 GÜN :Muz ve yağsız süt. Bu günde ÇORBA ile birlikte en çok 3 muz
yiyebilirsiniz ve istediğiniz kadar
yağsız
süt içebilirsiniz. Muz ve süt kalori ve karbonhidrat protein bakımından
zengindir. Fakat özellikle bu günde vücudunuzun tatlı isteğini azaltmak
için
potasyum ve karbonhidrat protein ve kalsiyuma gereksinim vardır.

5. GÜN : Kırmızı et , domates. Bu gün 250 gr 600 gr arasında yağsız
ızgara
et 6 tane domates yiyebilirsiniz. Vücudunuzdaki ürik asidi atabilmek
için en
az 6-8 bardak su içmeye özen gösterin en az bir kere çorba için.

6.GÜN : Kırmızı et ve sebze. Bu gün istediğiniz kadar et ve sebze
yiyebilirsiniz. Hatta yeşil yapraklı sebzelerle birlikte 2 veya 3 büyük
parça biftek yiyebilirsiniz. FIRINDA PATATES KESİNLİKLE YOK en az bir
kere
çorba içmeye çalışın.

7 GÜN : Bulgur tatlandırılmamış meyve suyu ve sebze istediğiniz kadar
yiyin
en az bir kere çorba içmeye özen gösterin.

8 GÜNÜN SONUNDA, KAÇAMAK YAPMADIYSANIZ 4.5 KG İLE 7.7 KG ZAYIFLAMIŞ
OLMALISINIZ
Bu 7 günlük yemek yeme planı istenildiği kadar uygulanabilir. Aslında
doğru
olarak uygulandığında vücudunuz toksinlerden arınmış olacak ve
kendinizi
daha önce hissetmediğiniz kadar iyi hissedeceksiniz.
7 günlük bu uygulamanın sonunda kendinizi en azından 4.5- 7.7 kg daha
hafif
ve daha enerjik hissedeceksiniz.
Bu plana arzu ettiğiniz ölçüde devam edin.
Bu diyet hızlı ve yağ yakıcıdır. Sırrı ise daha fazla kalori
yakmasıdır.
Vücudunuzu toksinlerden arıtacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi
sağlayacaktır.

Bu diyeti uygularken vücudunuzda birikmiş yağlar atılacağından
kesinlikle
alkol kullanmamalısınız. Alkol almadan en az 24 saat önce diyeti
bırakmalısınız.
Herkesin sindirim sistemi farklı olduğundan bu diyet her uygulayanı
farklı
şekilde etkileyecektir. 3. gün sonunda kaçamak yapmadıysanız kendinizi
diyete başladığınız günden daha enerjik hissedeceksiniz. Bu diyeti
birkaç
gün uyguladıktan sonra bağırsak hareketlerinizde farklılık
olacaktır.bir
bardak lifli yiyeceklerden yemeniz gerekebilir. Şekersiz kahve
içmenizde bir
sakınca olmamakla birlikte 3 günüm sonunda kafeine gereksinim
duymayacaksınız.
KESİNLİKLE TÜKETİLMEYECEKLER: EKMEK, ALKOL, KARBANATLI YİYECEKLER
(DİETLER
DAHİL)
İÇECEKLER: SU, ŞEKERSİZ ÇAY, KAHVE, TATLANDIRILMAMIŞ MEYVE SUYU, YAĞSIZ
SÜT
TEMEL YAĞ YAKICI ÇORBA’yı acıktığınızda istediğiniz zaman ve miktarda
yiyebilirsiniz. Şunu unutmayın ki ne kadar çok yerseniz o kadar
zayıflarsınız. Kesinlikle kızarmış yiyeceklerden ve ekmekten uzak durun
ızgara et ve veya etin yerine tavuk yiyebilirsiniz. Tavuk derisi
kesinlikle
yasaktır.
doktor tarafından verilmiş ilaçların kullanılmasında hiçbir sakınca
yoktur.
Et günlerinde sadece birinde balık yiyebilirsiniz. Diğer günde kırmızı
etteki yüksek proteine gereksinim vardır.

Diger arkadaşlar ne durumda acaba ? Umarım pes etmemişsinizdir

ben kendi açımdan yorumlarsam diyeti ,uzun zamandır diyetisyen eşliğinde kilo veremiyordum birde spor yapiyordum sonuç sıfır sanki metabolizmam durmuştu endokrin servisine gittim tüm tesler yapildı vs sonuçta gayet sağlıklıydım ama kilo veremiyordum

bende sonunda bu diyeti yapmaya karar verdim 4.günü bitirdim .kilo veremiyen ben 2,6 kilo vermiş oldum bu arada ben spor yapmadim sadece listeye uydum .Aç kalıyormuyum evet sonuçta evdekilere farklı menüler hazırlayıp listeye uymaya çalışınca biraz zor oluyor ama denemeye değer tabiki sağlık probleminiz yoksa ben şöyle düşündüm bu bir detoks vucudumu temizliyorum . lahana çorbasının içindeki sebzeler vs oldukça sağlıklı hergünüde başka bir şey var biraz iradeyi test eden bir diyet ama tamamlayacam ....

Kolay gelsin arkadaşlar ....

ben 4.günümdeyim arkadaşlar diyete başlarken tartılmadım ama sanki çok fark var gibi kendimi daha zinde hissediyorum.umarım tartıya çıktığımda sonuç almış olurum.spor da yapıyorum pilatese başladım kendimce çabalıyorum dün çok uzun bir yürüyüş yaptım.abur cuburu çıkartım hayatımdan umarım yaza kadar sonuç alıcam ve eski kiloma dönücem.

X