Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

yok arkadaslar ben yapamadım bu dıyetikötükedihüso.feci migrenım tuttu bas agrısından oluyordum :uhm:

Birkaç hafta önce Esra Ceyhan'ın programında bir konuk vardı. O bayan Amerika'da sağlıklı beslenme ile ilgili eğitim almış ve kendi kendine uyguladığı diyetlerle baya kilo vermiş. Lahana çorbası için malzemeleri verdi ama yapılışına geçeceği sırada kadının sözünü kesip reklama bağlandı ve sonra başka konularla devam etti. Elimde malzeme listesiyle kaldım! Herkesin lahana çorbası tarifi farklı kafam karıştı yaa.. Ayrıca Esra Ceyhan'a uyuz oluyordum zaten bir kez daha uyuz oldum :))

Son düzenleyen: Moderatör:
hcr35 arkadaşım o yağ yakıcı çorbayı yapınca bir günde mi tüketiyoruz ertesi gün de yiyebilirmiyiz

o çorba çok aklınca daha da beter bir hal alıyor...
ortalama 2 günlük 3 günlük yetecek kadar yapılırsa daha iyi oluyor.

Birkaç hafta önce Esra Ceyhan'ın programında bir konuk vardı. O bayan Amerika'da sağlıklı beslenme ile ilgili eğitim almış ve kendi kendine uyguladığı diyetlerle baya kilo vermiş. Lahana çorbası için malzemeleri verdi ama yapılışına geçeceği sırada kadının sözünü kesip reklama bağlandı ve sonra başka konularla devam etti. Elimde malzeme listesiyle kaldım! Herkesin lahana çorbası tarifi farklı kafam karıştı yaa.. Ayrıca Esra Ceyhan'a uyuz oluyordum zaten bir kez daha uyuz oldum :))

temel malzemeler soğan-lahana... ben yiyemiyorum lahanasını falan.. ama suyunu falan limon sıkıp içebiliyodum..

kızlar sizden heveslendim ben de bugün başladım lahana çorbasına. kereviz de koydum. sabahtan beri tuvalete taşınıyorum. kkya girmediğim süre içinde dünyanın kilosunu aldım bakalım ne olacak?

ben yedim valla. tadı da fena değildi. ben hazır domates çorbası da koydum. limon sıktım nane serptim. görüntü hoş değildi ama tadı güzeldi. ama ben herşeyi yerim.

Arkadaşlar ben bugün anneme malzemeleri aldırdım, ve akşam da yaptım çorbayı..
lahana, kereviz sapı, maydonoz, dereotu, taze soğan, havuç, kabak, biber, domates ne bulursam koydum. İğrenç bi karışım bekliyorken gayet de normal bi sebze çorbasıyla karşılaştım. O sinir olduğum kılçığımsı şeyler olmasa, lahananın varlıığını anlamadım bile..
bide içine birazcık tuzot ve kekik attım, pişince blender.dan da geçirdim.. güzel oldu
Bakalım içebilcek miyim devamlı..
Benim işim vardiyalı çünkü, gecem gündüzüm belli diil, umarım devam ettirebilirim. Zira zayıflamazsam yakında bana Milka diye seslenebilinecek..
Neyse hepimize iyi şanslar bakalım

kıslar kaç dakika pişiriyosunuz fazla pişirinc tadı daha güzel oluyo ama etkisini kaybeder mi acil cevaplarınıza ihtiyacım var

2. günün sabahı tam 1 kilo gitmiş görünüyor. ama ben bunun su olduğunu düşünüyorum. 2. gün akşama tereyağlı patates yazan liste daha hoşuma gitti. inşallah beni sabote etmez. bir de unutup kekik çayına attığım üç kesmeşeker kaçamağım var. bu arada 2 defa 30 dk.dan 1 saat yürüdüm.

baş ağrısı çekmiyo msunuz hiç bu diyeti yaparken? benim başım çok ağrımıştı..kulaklarımda da inanılmaz bi ugultu çınlama olmustu.

dün gece başağrım oldu ama gözümü yormama bağladım ben. ilaç almaya korktum boş mideyle, civanperçemi çayı içip yattım tavsiye ederim.

Ben hem çorbasını içiyorum hem de limonla suyunu..Yeşil çayda içiyorum ama tartılmadım hiç ): bişi de yemiyorum sadece kivi suyu içiyorum c vitamini diye bazen mandelin 4 tane felan da bisküvi tabi hepsini aynı günde değil :-)

arkadaşlar hepinize merhaba..bn aranıza yeni katıldım şu lahana çorbası hakkındaki yazılarınızı başarılarınızı ve aranızdaki samimiyeti görünce dedim üye olam şimdi size sorularım var bana da yardımcı olun çünkü 1 sene sonra düğünüm var ve ben 75 kiloyum :KK43::KK43::KK43:
Soru 1 : çorba tarifimi bu mu ==>BEYAZ LAHANA YAPRAKLARINI 2 BÜYÜK SOĞANLA TENCEREYE KOY.LAHANA YAPRAKLARINI AZ GEÇECEK ŞEKİLDE SUYUNU KOY.10 dak.kaynat.LİMON SIKARAK HERGÜN İÇ..TAT KATMASI İÇİN BAHARAT KATABİLİRİZ

Soru 2 : Nası tüketim yapacam sabah öğle akşam mı?

Soru 3 : Sizce 55 kiloya nası düşebilirim lahana kürünü uygulama süresi 14 gün müş diye duydum peki ya sonra neyapcam

Ne olur bana da yardımcı olun kafayı yemek üzereyim:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ya hanımlar ne olur biraz araştırsak, hazır bilgi istemesek :kızgın:
ben birkaç sayfa önce icik cicik her şeyini yazdım diyetin, hala soranlar var. buyrun size tarif, açıklama, liste, ne istiyorsanız şutarafagitti
Yağ yakıcı çorba tarifi:

1 orta boy beyaz lahana,
6 sap taze yeşil soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.
1 adet kereviz de konulabilir

Hazırlanışı:

Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye
atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber
veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz.

10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar
ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz
o kadar çok kilo kaybedersiniz.

*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna
yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.

Diyet Planı

*1.gün:Çorba ve meyve günü:

Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.
İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.
Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

*2. Gün:Çorba ve sebze günü:

Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.
Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

*3. Gün:Çorba, meyve ve sebze günü:

İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.

Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi
hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

*4.Gün:Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):

Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar
yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun
potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.
İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.
(Dikkat en fazla 3 muz)

*5. Gün:Et, Domates ve Çorba günü:

Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca
300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar
domates yiyebilirsiniz.
Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8 bardak su içiniz.
Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

*6. Gün:Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:

İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz.
2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz.
Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

*7. Gün:Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:

Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve
istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız
4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun
yüksek proteine ihtiyacı var.
* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.
* Bol bol su içiniz.
* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve
kahveye koymayınız.
* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli
çok yararlı.
* Greyfurt çok iyi.
* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.

Diyetin en kötü günü 2.günüdür. Bundan sonra kilo
vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.

3.gün sonunda isterseniz diyeti bitirebilirsiniz.

Önemli Not: Diyet 7 günlük yapıldıktan sonra 2-3
gün ara verilmeli. Ara verildiği günlerde yine hafif yiyecekler yenmeli aşırıya kaçılmamalıdır.

X