Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

Merhabalar

Ben çalıştığım için çorbayı hazırlayamayacağımdan suyunu hazırladın, sabah ve akşam aç karnına suyunu içeceğim. Çalıştığım için çok hareketsizim ve spor yapamıyorum. Ögünlerimi düzenleyerek ve akşam 7 den sonra sadece meyve yiyerek 5-6 kg vermeyi planlıyorum. Gelişmelerden haberdar ederim.

haftada 1 gün tartılarak takip edicem.

Merhabalar

Ben çalıştığım için çorbayı hazırlayamayacağımdan suyunu hazırladın, sabah ve akşam aç karnına suyunu içeceğim. Çalıştığım için çok hareketsizim ve spor yapamıyorum. Ögünlerimi düzenleyerek ve akşam 7 den sonra sadece meyve yiyerek 5-6 kg vermeyi planlıyorum. Gelişmelerden haberdar ederim.

haftada 1 gün tartılarak takip edicem.

merhaba arkadaşlar...bende yeni katıldım aranıza bu diyeti yapacağım ama adet dönemim 4 günüm var adete sizce adetten sonra mı başlasam...birde kereviz bulamazsak netten kereviz tohumu isteyip onu eklesek olur mu acaba...herkese kolay gelsin...

yeni bir tarif buldum.
2 adet sogan dogranıp azıcık su ile yumuşatılıyor. üzerine bir kaşık salça ilave ediliyor. yarım lahana dogranıp içine atılıyor. yarım avuç bulgur, bir avuçta haşlanmış yeşil mercimek konuyor. 2 litre su eklenip, istenilen baharatlar ekleniyor.

aslında benim çok aklıma yattı. sonuçta mercimek protein, bulgur karbonhidrat oldugu için bir eksiklik söz konusu olmaz.
tadıda çok güzel.

Iste buna hic bir lafim yok cunki bu corbayi cok kez denedim gerci tadi cok kotu geldigi icin uzun zaman kullanamadim ama 15 gunluk bir diyetle tam 9.500 kilo verdim ustelik cildim bir harika oldu bu tam bir vitamin deposu vucudun ihtiyaci olan hic bir vitamin ve mineral kaybi olmadan yenilen muz ile gereken potasyum uzeyi korunarak dikkatlice hazirlanmis bir diyet listesi bunun asil hazirlayicilari Isvec'li obezite doktorlaridir ki orada corbayi daha cazip bir hale getirmek icin icine bolca sovan yada sarimsak tozu ekleniyor .
Tadi biraz itici geliyor dogrusu ama ben ogure ogure ictim tam 15 gun ve dokuz bucuk kilo vermisdim ustelik ne tansiyonum dustu ne basim dondu ne halsizlesdim .
Bu corbayi bu denli hizli kilo verdirir hale getiren sey icinde bulunan kereviz saplari dogada vucutdaki yagi yakan sebzeler cok az bunlardan ikisi ananas ve kereviz sapi yani diger rejimlerde kullandigimiz meyve ve sebzeler sadece kilo almamamizi ve vucutda biriken yagi kullanarak yakilamsini saglar ama bu iki besin maddesi iclerinde bulunan enzimler sayesinde gercekden yagi yakan besinlerdir.
Yanlis animsamiyorsam ananas eger taze bicimde yani konserve degil gunde 8 adet yenebilirse cok hizli kilo verdirebiliyor elbette bu imkansiz kimse gunde 8 adet taze ananasi tuketemez mide iflas eder .Kereviz sapida eger suyu sikilip gunde bir kac bardak icilirse ayni etkiyi sagliyor ama bobrek rahatsizligi olanlar asla denemesin bobrek tasi yapabilir.
Ayrica bu corbadaki lahana tiroidi hizli calistirip (dengesini bozmadan) terlemeyi hizlandiriyor domates sogan zaten c vitamini depolari yani uzun sozun kisasi bu corbanin tadina dayanabilecek varsa mutlaka denesin ve her gun yaklasik yarim kilo verdigini gozleriyle gorsun.
Saglikli Diyetler.

bana o çorbanın tarifini yazarmısınız. benimde sağlığım için kilo vermeye ihtiyacım var...

merhabalar...bugün lahana çorbası diyetinde ilk günüm... aç hissediyorum ya çorba içsemde, normalde çok iştehlı biri de değilimdimdir ama diyet psikolojisi sanırım...
bu arada kereviz sapının tadı ihreç değildi acı da yapmamış aksine lahananın kokusunu bastırdı...
boyum 1.72 kilom 65
58 kilo olmak istiyorum bakalım neler olcak...

Ben de başlamayı düşünüyorum,çorbayı bugün yapacağım.Malzemeleri aldım ama kereviz ilk defa aldığım bir sebze.Çorbaya yeşil dal ve yapraklarını katacağız sanırım.Kök kısmını katmıyoruz demi çorbaya.Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese kolay gelsin.

Ben de başlamayı düşünüyorum,çorbayı bugün yapacağım.Malzemeleri aldım ama kereviz ilk defa aldığım bir sebze.Çorbaya yeşil dal ve yapraklarını katacağız sanırım.Kök kısmını katmıyoruz demi çorbaya.Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese kolay gelsin.

arkadaşım ben yeşil dal ve yapraklarını kattım, bazı arkadaşlar tadını çok kötü demişti (kerevizin özellikle) aksine lahananın kokusunu bastırdı...kerevizin kök kısmının da yemeğini yaptım havuçla sebze günümde yedim tadı çok hoş oluyor tabi bence herkesin fikri farklı...
ben dayanamadım tartıldım bugün 3. günüm 1,5 kilo vermişim ama regl bitmek üzere onunda ödemi iniyor ondansa bilemiyorum...kolaygelsin sana haa buarada kendini telkine çalış tokum ben bu çorba harika vericem bu kiloları gibi sözler söyle inanarak tabi...

arkadaşım ben yeşil dal ve yapraklarını kattım, bazı arkadaşlar tadını çok kötü demişti (kerevizin özellikle) aksine lahananın kokusunu bastırdı...kerevizin kök kısmının da yemeğini yaptım havuçla sebze günümde yedim tadı çok hoş oluyor tabi bence herkesin fikri farklı...
ben dayanamadım tartıldım bugün 3. günüm 1,5 kilo vermişim ama regl bitmek üzere onunda ödemi iniyor ondansa bilemiyorum...kolaygelsin sana haa buarada kendini telkine çalış tokum ben bu çorba harika vericem bu kiloları gibi sözler söyle inanarak tabi...

Teşekkür ederim.Kök kısmını da katsam daha faydalı olurmu acaba diye düşünmüştüm bende.Peki yemeği nasıl yaptın tarifini verirmisin.

Teşekkür ederim.Kök kısmını da katsam daha faydalı olurmu acaba diye düşünmüştüm bende.Peki yemeği nasıl yaptın tarifini verirmisin.

rica ederim ne demek yardımcı olduysam ne mutlu...belki kök kısmını içine koyan arkadaşlar vardır onu bilemicem...

kerevizin tarifi ise: 2 yemek kaşığı zeytin yağında bir kurusaoğanı soteledim, küp doğradığım havuçları ve kerevizi içine attım 5 dakika kadar onları da soteledim sonra dereotu ekledim isteğe bağlı üzerine yarım portakal suyunu sıkıp tuz atıp 1 bardak su ilave edip kapağını kapadım 15-20 dakikaya bişiyor...
biz oğluşumla çok beğendik umarım sende beğenirsin...
diyette kolaylıklar...
bu arada boyum kilon kaç destek istersen her gün yazarım burdan...

50 kiloyum.Çok bir kilo vermek değil amacım zaten.3-4 kilo vermek istiyorum.Yazın kilo vermiştim ama masa başında tekrar aldım,kendimi çok şişkin hissediyorum.O kadar da dikkat ediyorum ama hareketsizlikten sanırım kışın yeniden alıyorum verdiğim kiloyu.
Kimi arkadaşlar demiş ya bu çorba vücuttaki ödemi atıyor diye sanırım benim şişkinliğim bu yüzden ve bunun için yapacağım çorbayı.Gerçi gidenin yağdan olması benim için daha önemli de önce şu şişkinlikten kurtulmam lazım.

50 kiloyum.Çok bir kilo vermek değil amacım zaten.3-4 kilo vermek istiyorum.Yazın kilo vermiştim ama masa başında tekrar aldım,kendimi çok şişkin hissediyorum.O kadar da dikkat ediyorum ama hareketsizlikten sanırım kışın yeniden alıyorum verdiğim kiloyu.
Kimi arkadaşlar demiş ya bu çorba vücuttaki ödemi atıyor diye sanırım benim şişkinliğim bu yüzden ve bunun için yapacağım çorbayı.Gerçi gidenin yağdan olması benim için daha önemli de önce şu şişkinlikten kurtulmam lazım.

bana da herkez gülüyor boyun var iyi duruyor diyor ama aynı senin gibi rahatsız hissediyorum...ama bu çorbayla verirsin diyete birbir uy mutlaka 4 kilo gider... kolay gelsin...

Sağol sanada kolay gelsin.Peki lahanayı ne kadar koydun,ben küçük bir lahana aldım ama daha yapmadım.Yani yapraklarını sayarak mı koydun,yoksa ikiye bölüp mü koydun.Kusura bakma direk yapan birinden tarif almak istiyorum da.

Sağol sanada kolay gelsin.Peki lahanayı ne kadar koydun,ben küçük bir lahana aldım ama daha yapmadım.Yani yapraklarını sayarak mı koydun,yoksa ikiye bölüp mü koydun.Kusura bakma direk yapan birinden tarif almak istiyorum da.

önce yarım bardak su ile 2 kaşık salçayı kavurdum sonra k.soğanı, domatesi, biberi, kereviz sap ve yapraklarını, lahanayı iri iri doğrayıp attım düdüklüye pişince rondaladım, üzerinede yemeden limon sıktım bolca öyle içtim...

sen istersen önce küçük doğra sonra pişir belki rondadan geçince mama gibi diye sevmezsin.

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım öncelikle sizlere çok teşekkür ederim beni gerçekten motive ettiniz bende lahana çorbasına yeni başlıyanlardanım .bu gün 4 üncü günüm 1 gün 1700gr verdim 2inci gün 1000gr bu gün ise 300 gr vermişim şimdilik iyi gidiyor en az 1 hafta yapmayı planlıyorum . fakat kafama takıldı sizden bir fikir alayım dedim ilk günler daha fazla kilo kaybım oldu 3 günün bitiminde ise sadece 300 acaba yarın hiçmi olmayacak diye tereddütte kaldım birde ben ilk 2 gün sıcak içtim ve yaklaşık 1 saat kardiyo çalıştım ama 3 üncü gün çorbamı blandırdan geçirdim ve soğuk içtim .kardiyo çalışmadım ama baya ağır egzersiz yaptım 30 dakika daha çok mekik çektim bunlar etkilemiş olabilirmi? birde yeni başlayan arkadaşlara şunu söyliyim ilk gün çok zorlandım bırakmayı düşündüm ama ertesi gün sonuçları görünce devam ettim ve galiba artık baya alıştım çorba püre haline gelince ve bol acılı ve limonlu mercimek çorbası tadı veriyor gerçekten kereviz ve lahana tacı pek kalmıyor . 2 inci günü atlatırsanız eğer gerisi kolay diyorum .arkadaşlar hepinize kolay gelsin inanın gerçekten buna değer :))

merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım bugun 2. günüm:) ama ben sabah kahvaltı yapıyorum gün içinde yemem gereken meyvedir sebzedir o yardımcı seyleri yemiyorum çorbanın yanında sizce nasıl bi etkisi olur?

X