Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

Bu kadar erken diyete başlamamalısınız, bebeğinize yazık... Sütünüzün kalitesi ve miktarı mutlaka etkilenecektir diyetten. Ben de anneyim, kızım 4,5 yaşında. Süt verdiğim dönemde çok aşırı kilolu olmama rağmen diyeti bir an bile düşünmedim. Eğer çok fazla sakıncalı gıdalar yemez sağlıklı beslenirseniz bu süreci kilo almadan geçirirsiniz, süt bittikten sonra da güzelce diyete başlarsınız. Ama şu an sizin bolca meyve, sebze ve hayvansal gıdalar tüketmeniz gerekiyor. Süt olsun diye tabak tabak tatlı yeyin demiyorum ama lahana diyeti de olmaz yani.
Kusura bakmayın karıştığım için ama, bebeğinize kıyamadım. Önceliğiniz bebeğiniz olmalı.

Bir de derler ki, emzirirken bol su içmek yeterli, ben ona inanmıyorum. Emziren bir kadının günlük kalori ihtiyacı 2000 kalorinin üstündeyken bu gerçek olamaz. Bebekleri doğunca en fazla 1-2 ay bekleyip diyete başlayan arkadaşlarımda süt filan kalmadı, bolca su içmelerine rağmen. O psikoloji bile insanı annelik ve süt verme psikolojisinden uzalaştırıyor bence. Göğüslerim bozulacak korkusu olan annelerin bebekleri doğduktan bir ay sonra sütten kesilmeleri gibi... Her sütten kesilme nedeni bunlar değil ama bir an önce güzel bir kadın olma derdine düşünce de hormonlar ona göre çalışıyor galiba. Oysa ki yeni anne olmuş bir kadının hayatının odak noktası ona muhtaç olan bebeği olmalıdır. Annelik fedakarlık demektir ve diyet yapmayı ertelemek de çok büyük bir fedakarlık değildir zaten, olması gerekendir. Bebek biraz büyüyüp toparlandığında her şey yoluna girer. Diyet de yapılır, göğüsler de toparlar, toparlamasa da plastik cerrahi denen bir şey var. Çağımızda herşeyin çözümü var. Bebekler hakları olan anne sütünü en kaliteli haliyle son damlasına kadar almalılar.

kılzar benımde 5-6 kılo fazlam var ben sebzeye abyılırım lahanaya da bayılırım bende yarın baslıycam bu corbaya bu arada 1haftadır plates yapıyorum muthıs sıkılastıyo tavsıye ederım hepınıze pekı kızlar tam olaraka nasıl yapıyosunuz ya bulyon cok kalorılı deılmı onun yerıne bı parca tavuk gogus yada kemık atsak daha ıyı olamazmı? hangı malzemelerı koyayım tam olarak bılemedım..evde kabak lahana sogan maydanoz var daha ne katıyım ıcene kızlarrrr

Ben küçük bir lahananın yarısı için yaklaşık 300 gr. kadar tavuk bonfile kullanıyorum. (Bulyon çok sağlıksız bir şey, böyle bir çorba için önerilmesi tuhaf geldi bana.) Bonfileyi minik doğruyorum, 2-3 tane orta boy soğanla 1 çorba kaşığı (yemek kaşığı değil, karıştırılmasın :) ) zeytinyağıyla pişiriyorum, 3-4 orta boy domates rendesi ilave ediyorum, üzerinde küçük doğradığım lahanayı, minik küpler halinde doğradığım bir kerevizi ve bir kabağı ekliyorum. Bolca kereviz sapı da doğrayıp ekliyorum. 1,5 lt kadar sıcak su ilavesiyle yarım saat pişiriyorum. (Düdüklü tencereyle aram iyi değildir, normal tencerede pişiriyorum :)) ) Pişmeye yakın bolca kırmızı pul biber (metabolizmayı hızlandırıyor), çok az karabiber (cilde zararlı fazla tüketmemek lazım) ve biraz tuz ekliyorum. Tadı fena olmuyor. Ama çok lezzetli diyemem, yenmeyecek kadar kötü olmuyor diyebilirim. :) Ben lahananın faydasını çok gördüm. Daha önce de başka başlıklar altında yazdığım gibi, diyetim sırasında vazgeçemediğim sebzelerden biri. (6 ayda 27-28 kg verdiğimi de belirteyim.) Ancak tabii ki haftada bir defa pişiriyorum, "lahana çorbası diyeti" diye bir şeyin ne kadar sağlıksız olduğu aşikar... Lahana, sağlıklı bir diyet sırasında mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Bu yüzden her hafta yemeye çalışıyorum, yoksa her gün lahana yiyerek zayıflandığı zaman, diğer tek taraflı diyetler gibi faydadan çok zarar görüleceği ve verilen kiloların mutlaka katlanarak geri döneceği artık bilinen bir gerçek. Dört ana besin grubundan her gün belirli oranlarda tüketmeliyiz ve haftada 1 kilodan fazla vermeyi amaçlamamalıyız. TEK SAĞLIKLI ZAYIFLAMA ŞEKLİ BUDUR. İnanın bana, her yolu denemiş ve zararlarını görmüş bir insan olarak yazıyorum bunu. Tek yönlü diyetlerle metabolizmanızı mahvetmeyin. Vücudunuzdaki tahribatı onarmak zannettiğinizden çok daha zor olacaktır.

canım benım cok tesekkurler tam da dedıgın yaptım dun corbayı ama kerevız hariç tavsıyelrın gercekten cok guzel ben zaten ıstesemde tek yonlu beslenemem sadece en cok neyı yıysam onu kesıyorum..en cok ekmek yıyodum ve abur cubur..sımdı ekmegı sadece kahvaltıda 1-2 dılım yıyorum abur cubur sadece cubuk krakerden ıbaret onu yıyorum okadar :93: ama benımde tavsıyem sakın beyaz ekmekten vazgecmeyın gunde 1 dılımde olsa yıyın yoksa sac dokulmesıu yasarsınız dermatologlar ole dıyo kızlar gunde 8-10 bardakta su ıcıyorum lahana corbamı ıcıp plates yapıyorum umarım 6kılo verırım ve basenlerden kurtulurum

nde başladım bakalım lahana çorbasına.. bugün ikinci günüm tadı o kadar da kötü değil yaa.. ben bi de lahanaya ilave olarak elma sirkesi bal ve su karışımı içiyorum sabah akşam.. bakalım haftaya nasıl değişiklik olacak kilocukcuklarda :)

Günaydın bende bugun baslıyorum kızlar, corbayı sımdı ocaga koydum sabah 2 tane kivi yedim bugun hem meyve hem corba ıle gecırelım bakalım. İnşallah faydalı olur. ben 67 ıle baslıyorum, kayınvalıdem de bneımle bırlıkte baslayacak oda 75 kılo ıle baslıyor, gelısmlerı yazarım, herkese kolay gelsın :)

çok mu lezzetlibana nasıl bi çorba hazırladığını söylermisin canım.bugün bende pişirmek istiyorum

kusura bakma yeni okudum :)
normal burda verilen tarife göre yapildi. icinde sebze karisimi baharatlardan vardi ayrica tadi pek lezzetli deildi lezzetli yazmamin sebebi lezzetli diyerek kendimi motive ettim alismaya calistim ama malesef fazla sürmedi yarida biraktim :)
normal diyete devam ediyorum amaa

kızlar. tariflerdeki yada ünlü kişilerin verdikleri lahana çorbasının malzemelerini yaptım hiiiiç ama hiç hoşuma gitmedi.çorbanın malzemelerini ben kendi zevkime göre ayarladım.inanın harika oluyor.sebze yemeği yemiş gibi oluyorsunuz.ben yemek saatim gelsinde çorbamdan yiyim diye bekliyorum.şimdi gelelim tarifime: öncelikle orta boy bir lahanayı 4 e böldüm. böldüğümün 1 parçasını ince doğradım.diğer 3 parçayı gazeteye sarıp poşetledim attım balkona.çorbam bittikçe parçalardan alıyorum. 4 orta boy soğanı doğrayıcı (rondoda) çektim.doğrayıcınız yoksa çok ince doğrayın bütün malzemeleri. soğanı düdüklüye attım. (düdüklü olmazsa olma.bulun buluşturun komşu akrabadan alın) soğanın üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağı atın. sonra doğrayıcıya 1 adet kırmızı biber (salçalık etli biber-marketlerde var) 1-2 adet sivri acı biber, 5-6 diş sarımsak hepsini doğra.soğana ekle. 1 çorba kaşığı biber salçası ve 1 çay kaşığı tuzu ekle.iyice karıştır.tekrar rondoda yarım demet maydonozu saplarıyla çek.kerevizi sevmiyorsanız en azından saplarını atın.yada size kalmış atmayın. maydonozu da ekle.sonra ince kıydığın lahanaları azar azar ekle.karıştır.1 çay bardağı su ekle tekrar karıştır. severseniz yarım bulyonda atabilirsiniz. sonra demlikte kaynattığın suyu ekle.üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekle.15-20 dk orta hararetli ateşte pişir. sakın blendırdan çekmeyin.iğrenç bir tadı olur.yada görüntü itibariyle yiyemezsiniz sanki mama yemiş gibi oluyor.ben 1 tencereyi 3 gün yedim. komşum bugün bana senin göbek gitmiiş ne yaptın dedi. evdede hareketlerimi yapıyorum.alt ve üst karın kaslarımı çalıştıran mekik çeşitleri var.onları yapıyorum 10 dk tempolu step yapıyorum.yani sadece çorbaya bel bağlamayın hareket yaparsanız daha çok yağ yakarsınız.. sabah kalkınca 1 kaşık elma sirkemi içiyorum ardından 1 kupa ılık su.kahvaltıda 2 kepek 1 er adet yeşil biber ve salatalık ve limonlu roka. 1 adet yumurta (haşlanmış yada az yağda peynirli maydonozlu yumurta) 2 saat aralıklarla 1 elma ve 1 kupa ılık su. ana yemeklerde sadece lahana çorbası. istediğiniz kadar yiyin. arkasından 1 kase de yoğurt yiyin.eğer doymam diyorsanız 1-2 dilim kepek de yenilebiliyor.size tavsiyem eğer çorba acı değilse muhakkak bol acılı pul biber atın.felaket wc ye çıkartıyor ve metabolizmayı çalıştırıyor. yatmadanda yine 1 meyva yiyip su içip yatıyorum.ama muhakkak sporu ihmal etmeyin.açın müziği dansedin.yada yarım saat tempolu yürüyüş yapın.iyi kilo vermeler.

Merhaba

peki sen bu şekilde ortalama kac kılo verıyorsun?

ben bu çorbayı yaptığımda 15 günde 78 den 75 e düşmüştüm.şimdi 73 üm.70 e düşersem hedefim 65.ama tam olarak uygulamak lazım

Evet kesınlıkle tam olarak uygulansa cok faydalı bende 6 gundur yapıyorum ılk 4. gunun sonunda 1.5 kılo verdım fakat dıyete uymak anlamında sadece corba ıcıyordum onun dısında az da olsa dıyette olmayan bır cok sey yedım yarından sonra beslenme seklımı alacak farklı bır dıyet ıle devam etmeyı dusunuyorum :)

arkadaslar bisey soracagim bilenler cevap versin lutfen,ya bu tarifte diyor ya kereviz diye ben bugun sapini aldim yani top olan seklinden degil.. ilk defa kullanicam kerevizi ama sadece sapinimi yoksa o hani maydonoza benzeyen yapraklarinida mi kullancam?? bide 3 paket sogan çorbasi deniyor, burda onu bulmam çok ozr baska hangi çorbayi kullanabilirim acaba?? yarin basliyorum insallah , kararliyim bakalim hayirlisi .. 68 kiloyum hedefim 55 'e dusmek insallah.. boyum 170cm..

bugun basladim bende lahana çorbasi diyetine :) bakalim kaç gun devam edebilecegim, çorbada degisiklikler yaptigim için tadi çok guzel oldu , ama inanilmaz aci yapmisim . oyleki yerken gozlerimden yaslar geldi :) hadi bakalim hayirlisi insallah ..

selamlar dün bende bu çorbaya başladım akşam yemeğinde bozdum dışarda olduğum için
dün 3 bardak çorba içtim bugünde henüz 1 bardak içtim kahvaltıyı geç yapınca inşallah devam edebilirim 5 gün yapmayı planlıyorum :)

eveeettt kizlarr , dayanamadim ve bu sabah tartildim 67 gosteriyordum aç karnina.. :)) devam bakalim neler gorecegim :))

eveeettt kizlarr , dayanamadim ve bu sabah tartildim 67 gosteriyordum aç karnina.. :)) devam bakalim neler gorecegim :))

bugün 3.günün 1 kilo gitmiş ne güzel benidme sanırım 1 kilo gitmiştir ben biraz kaçamak yaptım bugünde sabah tost yedim sadece çorbayı kabul etmiyo midem :)) akşama tartılıcam bakalım 1 kiloda olsa vermişmiyim :)

maalesef canim.. bugun arkadas o turmasindaydik, orada tutamadim kendimi yedim tabii inanilmaz açtim zaten.. verdigim 1 kiloyu eminim 1.5 olarak geri almisimdir. ama sunu soylemeliyim ki içimde nedense hiç suçluluk duygusu olmadi yerken.. nasil olsa yarin ayni hizda devam diye dusundum :)) bunyemizede biraz degisiklik olsun dimi arada :) ben zaten basladim baylayali kaçamaklar yapiyorum hep .. yoksa olmuyor olmuyor.. aksamlaru duramiyorum bir iki biseyler mutlaka yiyorum. iste boyle. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…