ben daha önce bu çorbayı içtim gayet güzel zayıflatıyo:)fakat tekrar içebilirmiyim bilemiyorum.tadı çok kötü çünkü.yinede deniyecem.tek sorunum 4 aylık bebeğim var ve emziriyorum.acaba emziren anneler içebilirmi bu çorbayı?lütfen yanıtlarsanız sevinirim.
kılzar benımde 5-6 kılo fazlam var ben sebzeye abyılırım lahanaya da bayılırım bende yarın baslıycam bu corbaya bu arada 1haftadır plates yapıyorum muthıs sıkılastıyo tavsıye ederım hepınıze pekı kızlar tam olaraka nasıl yapıyosunuz ya bulyon cok kalorılı deılmı onun yerıne bı parca tavuk gogus yada kemık atsak daha ıyı olamazmı? hangı malzemelerı koyayım tam olarak bılemedım..evde kabak lahana sogan maydanoz var daha ne katıyım ıcene kızlarrrr
hatta ben yanlış yaptım dedim galiba çünkü tadı baya güzeldi :)iyi bir fikir.teşekkürler..
Ben küçük bir lahananın yarısı için yaklaşık 300 gr. kadar tavuk bonfile kullanıyorum. (Bulyon çok sağlıksız bir şey, böyle bir çorba için önerilmesi tuhaf geldi bana.) Bonfileyi minik doğruyorum, 2-3 tane orta boy soğanla 1 çorba kaşığı (yemek kaşığı değil, karıştırılmasın :) ) zeytinyağıyla pişiriyorum, 3-4 orta boy domates rendesi ilave ediyorum, üzerinde küçük doğradığım lahanayı, minik küpler halinde doğradığım bir kerevizi ve bir kabağı ekliyorum. Bolca kereviz sapı da doğrayıp ekliyorum. 1,5 lt kadar sıcak su ilavesiyle yarım saat pişiriyorum. (Düdüklü tencereyle aram iyi değildir, normal tencerede pişiriyorum :)) ) Pişmeye yakın bolca kırmızı pul biber (metabolizmayı hızlandırıyor), çok az karabiber (cilde zararlı fazla tüketmemek lazım) ve biraz tuz ekliyorum. Tadı fena olmuyor. Ama çok lezzetli diyemem, yenmeyecek kadar kötü olmuyor diyebilirim. :) Ben lahananın faydasını çok gördüm. Daha önce de başka başlıklar altında yazdığım gibi, diyetim sırasında vazgeçemediğim sebzelerden biri. (6 ayda 27-28 kg verdiğimi de belirteyim.) Ancak tabii ki haftada bir defa pişiriyorum, "lahana çorbası diyeti" diye bir şeyin ne kadar sağlıksız olduğu aşikar... Lahana, sağlıklı bir diyet sırasında mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Bu yüzden her hafta yemeye çalışıyorum, yoksa her gün lahana yiyerek zayıflandığı zaman, diğer tek taraflı diyetler gibi faydadan çok zarar görüleceği ve verilen kiloların mutlaka katlanarak geri döneceği artık bilinen bir gerçek. Dört ana besin grubundan her gün belirli oranlarda tüketmeliyiz ve haftada 1 kilodan fazla vermeyi amaçlamamalıyız. TEK SAĞLIKLI ZAYIFLAMA ŞEKLİ BUDUR. İnanın bana, her yolu denemiş ve zararlarını görmüş bir insan olarak yazıyorum bunu. Tek yönlü diyetlerle metabolizmanızı mahvetmeyin. Vücudunuzdaki tahribatı onarmak zannettiğinizden çok daha zor olacaktır.
çok mu lezzetlibana nasıl bi çorba hazırladığını söylermisin canım.bugün bende pişirmek istiyorum
kızlar. tariflerdeki yada ünlü kişilerin verdikleri lahana çorbasının malzemelerini yaptım hiiiiç ama hiç hoşuma gitmedi.çorbanın malzemelerini ben kendi zevkime göre ayarladım.inanın harika oluyor.sebze yemeği yemiş gibi oluyorsunuz.ben yemek saatim gelsinde çorbamdan yiyim diye bekliyorum.şimdi gelelim tarifime: öncelikle orta boy bir lahanayı 4 e böldüm. böldüğümün 1 parçasını ince doğradım.diğer 3 parçayı gazeteye sarıp poşetledim attım balkona.çorbam bittikçe parçalardan alıyorum. 4 orta boy soğanı doğrayıcı (rondoda) çektim.doğrayıcınız yoksa çok ince doğrayın bütün malzemeleri. soğanı düdüklüye attım. (düdüklü olmazsa olma.bulun buluşturun komşu akrabadan alın) soğanın üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağı atın. sonra doğrayıcıya 1 adet kırmızı biber (salçalık etli biber-marketlerde var) 1-2 adet sivri acı biber, 5-6 diş sarımsak hepsini doğra.soğana ekle. 1 çorba kaşığı biber salçası ve 1 çay kaşığı tuzu ekle.iyice karıştır.tekrar rondoda yarım demet maydonozu saplarıyla çek.kerevizi sevmiyorsanız en azından saplarını atın.yada size kalmış atmayın. maydonozu da ekle.sonra ince kıydığın lahanaları azar azar ekle.karıştır.1 çay bardağı su ekle tekrar karıştır. severseniz yarım bulyonda atabilirsiniz. sonra demlikte kaynattığın suyu ekle.üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekle.15-20 dk orta hararetli ateşte pişir. sakın blendırdan çekmeyin.iğrenç bir tadı olur.yada görüntü itibariyle yiyemezsiniz sanki mama yemiş gibi oluyor.ben 1 tencereyi 3 gün yedim. komşum bugün bana senin göbek gitmiiş ne yaptın dedi. evdede hareketlerimi yapıyorum.alt ve üst karın kaslarımı çalıştıran mekik çeşitleri var.onları yapıyorum 10 dk tempolu step yapıyorum.yani sadece çorbaya bel bağlamayın hareket yaparsanız daha çok yağ yakarsınız.. sabah kalkınca 1 kaşık elma sirkemi içiyorum ardından 1 kupa ılık su.kahvaltıda 2 kepek 1 er adet yeşil biber ve salatalık ve limonlu roka. 1 adet yumurta (haşlanmış yada az yağda peynirli maydonozlu yumurta) 2 saat aralıklarla 1 elma ve 1 kupa ılık su. ana yemeklerde sadece lahana çorbası. istediğiniz kadar yiyin. arkasından 1 kase de yoğurt yiyin.eğer doymam diyorsanız 1-2 dilim kepek de yenilebiliyor.size tavsiyem eğer çorba acı değilse muhakkak bol acılı pul biber atın.felaket wc ye çıkartıyor ve metabolizmayı çalıştırıyor. yatmadanda yine 1 meyva yiyip su içip yatıyorum.ama muhakkak sporu ihmal etmeyin.açın müziği dansedin.yada yarım saat tempolu yürüyüş yapın.iyi kilo vermeler.
Merhaba
peki sen bu şekilde ortalama kac kılo verıyorsun?
ben bu çorbayı yaptığımda 15 günde 78 den 75 e düşmüştüm.şimdi 73 üm.70 e düşersem hedefim 65.ama tam olarak uygulamak lazım
eveeettt kizlarr , dayanamadim ve bu sabah tartildim 67 gosteriyordum aç karnina.. :)) devam bakalim neler gorecegim :))