Lafı olur mu?

Bizim paraya çevirince bir servet çıkıyor sadece gidiş geliş
Bunu nasıl karşılayacak imkansız.
Şuan daha da korktu gözüm
Bizim ulkeyle hic kiyaslamaman lazim
Avrupa bize gore cok pahalidir , yeme icme de ayni sekilde
Bence soyle bunlari arkadasina , sadece tren bileti bile bu kadar , altindan kalkabilecek misin diye sor

albecetenin havalimani cok kücük ve bildigime göre sadece bir tane Airline iniyor oraya. Ben daha hic gitmedim bu sebepden birsey diyemicem. ama fazla turistik bir yer degil galiba

toledo daha zentral- mesela taledo- san Sebastian trenle suanda 49 Euro. 9 Saatlik yol ama gercekdende zevkli oluyor. eger bol bol gezmek isterseniz Toledo daha uygun.

Madrid güzel bir sehir degil bence. bana sorarsaniz en gezmelik sehir Barcelona sonra Valencia. Tatil amacli San Sebastian bir Inci.
Paranizin yarisi yetmeyebilir. gidiceginiz sehirlerde konaklama ve yeme icme üstüne gelince baya zorlar sizi 350 euro.

700 Euroyu sakin 3500 tl gibi görmeyin. mesela bir paket sigara 7 Euro. Big Mac Menü ayni 7 Euro. bir sise su 1,25

Bizim ulkeyle hic kiyaslamaman lazim
Avrupa bize gore cok pahalidir , yeme icme de ayni sekilde
Bence soyle bunlari arkadasina , sadece tren bileti bile bu kadar , altindan kalkabilecek misin diye sor
Bunu söylersem dehşet gözü korkar herhalde.
Gerçekten çok pahalı ya İspanya nazaran daha ucuz diye biliyorum ama.
Biraz daha bakınayım ben biletlere

Toledo'yu isteme nedenim de aslında evet merkezi olması. Bir de büyük şehre çok yakın olması. O zaman Toledo'da daha da netleştim şimdi.
Tamamen oradaki fiyatlara göre düşünüyorum. Bir market videosu izlemiştim, ürünler gayet uygundu euro bazında. Ortalama bir lokantada bir porsiyon yemek ne kadar olur acaba çok fazla soru sordum ama
san Sebastian dehşet görünüyor bu arada

Bunu söylersem dehşet gözü korkar herhalde.
Gerçekten çok pahalı ya İspanya nazaran daha ucuz diye biliyorum ama.
Biraz daha bakınayım ben biletlere
Tatlim avrupa pahali , ve bizdeki parayla karsilastirma , elinde 200 eur varsa ohh ne guzel 1000 liram var gibi dusunme
Ozellikle ulasim , yemek cok pahali

Evet özellikle Barselona en güzel yeri de orası ama benim arkadaş Madrite bayılıyor niye bilmiyorum :) buraya gelince sakın alışveriş yapma magnet al illa bişey alcam diosan diyor :)

ben mesela standart bir yemege- yani patatesli omlet ve yaninda bir limonataya 15 Euro verdigim oluyor.
Barcelona da mesela meydanda bir kahve icim dersen kesin 4 Euron gider.
Et pahali- bir 200 gramlik et yaninda 2 sebze en az 25 Euro. bir top dondurma 1,50. Bira ve alkol ucuz. marketden alirsan bir sise sarap 7 euro civari- 3 euroyada var ama bence onlari icme :) eger bir barda icim dersen, bir bardak sarap 7 Euro cibvari, vodka energy 10 civari.
pazarlar var ispanyada (türkiye gibi ayni9 ordan ucuza sebze, meyve alabilirsin.
ama Sabah aksam disarda orta sinif bir yemek yiyim dersen en az 25 euroyu gözden cikarticaksin.

Tatlim avrupa pahali , ve bizdeki parayla karsilastirma , elinde 200 eur varsa ohh ne guzel 1000 liram var gibi dusunme
Ozellikle ulasim , yemek cok pahali
Yok öyle düşünmüyorum zaten TL olarak bakmıyorum olaya
O tl ile geleceği için her fiyatın 5 katını getirmesi gerekecek de
Ulaşım en önemlisi. Ona baya para gidecek demek :/

unutmadan... kac ay kalicaksin ve kac gün tatilin var? Staj yapicaksin galiba ve bol bol gezmek iyi ama kac gün tatilin varki?

Kafamda şekillendi biraz biraz. Elimdekiyle yiyip içip dağıtamayacağım ama kaçamaklar yapabilirim durum böyleyse
Sevindim biraz açıkçası
Yani her gün yapamam zaten ama haftada 1 kez gezmeye çıksam tatilde, bir de haftaiçi bir şeyler içsem mesai sonrası. Olur gibi. Çok teşekkürler cidden fiyatları bilen birinden duymam gerekiyordu

unutmadan... kac ay kalicaksin ve kac gün tatilin var? Staj yapicaksin galiba ve bol bol gezmek iyi ama kac gün tatilin varki?
Büyük ihtimalle 3 ay kalacağım. 8-4 diyorlar mesai için. Hafta sonu 2 gün tatil. Yani 5 gün çalışma. Baya bir vaktim kalıyor

Büyük ihtimalle 3 ay kalacağım. 8-4 diyorlar mesai için. Hafta sonu 2 gün tatil. Yani 5 gün çalışma. Baya bir vaktim kalıyor

sen bol bol gez toz iyice tadini cikart!!
not: Arkadasindan hafif uzak dur. Kiz senin parana hafif göz dikmis :) Sana güvenip kesinlikle gelmesin bence

Anlattım mesajda. Böyle böyle bir gidiş bileti 400 tl yapıyor bunları karşılayabileceğine güveniyor musun. Bir forumda sordum ulaşım ve yemek pahalı diyorlar başvuru yapmadan sorayım dedim. Bir öğün 25 euro'ymuş dedim bizim yemeği verecekler dedi Gezeceğimiz zaman için dedim veee geçen sene giden 2 kız var onlara soralım ne kadar ayırmışlar. Ayarlarız onlarla görüşelim dedi. Hala diyorum ki bol bol gezmek lazım, bir kahve Barcelona'da 5 euro 25 tl yapar. Kime diyorum

Merhabalar,
İlk olarak hayırlı olsun umarım güzel ve eğlenceli vakit geçirirsiniz ki öyle olacak eminim. Bende sizin gibi lisans hayatımın son sınıfın son döneminde bir çılgınlık yapıp okulumu uzatma pahasına Erasmus yapmıştım. Ben ucuz olması ve öğrenim sınavını kazandığım için uzun kalacaktım ve rahat gezme param kalsın diye o yüzden Polonya'da yapmıştım. Para mevzuları özellikle geçinme derdi Türkiye'de yaşadığımız öğrenci hayatı gibi değil maalesef. Polonya küçük bir ülke olduğu için ben çok sıkıntı yaşamadım. Ama İspanya hem çok güzel hemde pahalı :))) arkadaşınıza gelirsek zaten hani ben karşılarım yada veririm gibi birşey dememişssiniz. Zorda kalana illaki yardım edilir oralar farklı bir gurbet oluyor herşeyi tecrübe edip paylaşıyorsunuz. Kendi imkanlarıyla geleceğine göre maddiyatına güveniyor sanırım. Siz bence bu konuyu düşünüp kafanıza takmayın erasmusun olanaklarını sonuna kadar kullanın eğlenmenize bakın derim. Şimdiden iyi eğlenceler. :)

arkadaşınız bunu dediyse sizde onayladiysanız size guveniyor olabilir...ya ben hayatimda arkadaşıma bu sozleri soyleyemedim ..borc istersin tamam da sıkışırsam senden alırım demedim ... hele de yabanci bir ülkede ..direk soyleyin ailem hibemi istedi nasil yapacam az gelir deyin ... sen bana yardim edersin de vazgecer :)

Sen makinAnını telefonun al planların olduğundan parayla ilgili bahset istemez ama hep seninle takılacaksa senin geldiğin yerlere parası yetmeyebilir yani ayakbağı olabilir yada benide götür diyebilir buda ayrı bir durum

Çooook teşekkür ederim yorumunuz için :) Sanırım öğrenim için gittiniz değil mi? İspanya'da euro bazında hibe alacağım için ben dert etmiyorum para konusunu ama arkadaşım için zor olacak gibi geldi en azından yaşam kalitemiz farklılaşabilir. Tekrar çok teşekkürler benim deneyimim de eğlenceli olur umarım

Sen vaz mı geçtin dedi anlamadı bile durumu. En sonunda dedim ki benim harcamam minimum 2000 tl olacak ona göre sen ayarladın mı. Ailemle konuşurum olmadı dedi. Yani bana güvenmiyor sanırım, umarım Bundan sonra da dediğiniz gibi planlarımı anlatırım hiç şeyapmaz.

Evet öğrenim için gitmiştim. Kesinlikle katılıyorum. Umarım arkadaşınız iyi bir yoldaştır. Bir insanı tanımak için ya yola yada aynı evi paylaş derler. Bu durumda siz ikisini de yapmış oluyorsunuz. Kötü düşünüp canınızı boşa sıkmayın derim. Zaten pasaport, evrak süreci çok stresli ve uğraşlı geçeceği için birde bunu düşünüp canınızı sıkmayın. Herşey olacağa varır. Siz size verilen hibeyi sonuna kadar kullanın. Orası 1. derece Avrupa ülkesi olduğu için hibe miktarı daha fazla oluyor. Ben erasmusta iken toplamda 11 ülke gezme fırsatım olmuştu. Tabi birikmişim ve bursumda vardı hibe haricinde ayrıca Polonya ucuzdu bununda etkisi var. Umarım paranızı dikkatli kullanıp bol bol gezme fırsatı bulursunuz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…