Lafı olur mu?

Durumunuza üzüldüm, bu arkadaş ile bu gezi pek iyi geçmeyecek gibi. Muhtemelen sen hibe aldın gidiyorsun diye fikir değiştirip geldi. Allah kolaylık versin, ya kötü olacaksın gezi dönüşü, ya da sinir hastası.

Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum, hibeyi aileme verdim demek en mantıklısı, ama gitmeden önce.

Yani eğer varsa gözü sizin hibede gitmeden önce onu bi zahmet unutmasını sağlayacak bişeyler mutlaka söylemelisiniz.. Bi kısmını bi ihtiyacınız için kullanacağınızı diğer kısmıyla da sadece kendinize yeticek kadar gezme tozma planladığınızı bi şekilde gitmeden söylemek lazım ki ona güvenerek gelmesin ya da size orda geziyosunuz yiyosunuz diye trip atmasın.. Sonuçta fikir ondan çıkmış olabilir ama bu para sizin emeğinizin karşılığı paylaşma zorunluluğunuz da yok..tabi arkadaşlar yeri gelir birbirine destek de olur vs. ama bu keyfi bi durum bi nevi o da bedavadan fikir vericeğine çalışıp kendisi de kazansaydı.. Geliyosa da size güvenip gelmesin yani.. Bileğinizin hakkıyla kazandığınız parayı gönlünüzce harcamak en doğal hakkınız.
Yani ben mesela asla böyle bir şeye kalkışamazdım hem dil bilmeden hem de arkadaşımın hibesi var benim yokken. Planlasam da arkadaşıma "senden alırım" diye bir şey diyemezdim. Borç olarak düşünmüştür belki diyeceğim borç ödeyecek biri de değil bence :olamaz: Çoook teşekkür ederim ya, umarım rahat rahat harcayabilirim hiç kasılmadan. Dediğiniz gibi yüzümü kızartıp önceden uyaracağım ne yapayım :KK1:

Durumunuza üzüldüm, bu arkadaş ile bu gezi pek iyi geçmeyecek gibi. Muhtemelen sen hibe aldın gidiyorsun diye fikir değiştirip geldi. Allah kolaylık versin, ya kötü olacaksın gezi dönüşü, ya da sinir hastası.

Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum, hibeyi aileme verdim demek en mantıklısı, ama gitmeden önce.
Bir de salak gibi başvuruyu birlikte yapalım diye ikidir soruyorum kıza. Şuan çok pişmanım. Şimdi de kaytarmaya çalışıyorum. Umarım öyle olmaz, böyle bir deneyim yaşayacağım gerekirse yüzümü kızartıp bu parayla planlarım var ona göre düşün demem gerek. Alınırsa da ne yapayım..

Hayır ya saçmalama kimse Ufacık hibeye güvenip İspanya'ya gelmez merak etme .
Sıkılırsa elbette yardımın olur ama zaten sana kalan ne olacak ki de sana güvensin . Bu kadar art düşünmeyin .

Hayır ya saçmalama kimse Ufacık hibeye güvenip İspanya'ya gelmez merak etme .
Sıkılırsa elbette yardımın olur ama zaten sana kalan ne olacak ki de sana güvensin . Bu kadar art düşünmeyin .
Ufacık dediğiniz rakamı açıklamak istemiyorum ama İspanya'daki asgari ücrete neredeyse denk oluyor maaş ile birlikte :KK1:

Ufacık dediğiniz rakamı açıklamak istemiyorum ama İspanya'daki asgari ücrete neredeyse denk oluyor maaş ile birlikte :KK1:
Sadece hibe mi asgari Ücrete Eşit oluyor ? Asgari ile geçinebilecek misin ama İspanya'da ?
Maaşla berabermiş özür .
O zaman sen niye arkadaşına hibe çıktığını söyledin ki hata etmişsin .

Bir de salak gibi başvuruyu birlikte yapalım diye ikidir soruyorum kıza. Şuan çok pişmanım. Şimdi de kaytarmaya çalışıyorum. Umarım öyle olmaz, böyle bir deneyim yaşayacağım gerekirse yüzümü kızartıp bu parayla planlarım var ona göre düşün demem gerek. Alınırsa da ne yapayım..
Onun durumu iyi değil mi ? Ailesinin falan ?

Sadece hibe mi asgari Ücrete Eşit oluyor ? Asgari ile geçinebilecek misin ama İspanya'da ?
Maaşla berabermiş özür .
O zaman sen niye arkadaşına hibe çıktığını söyledin ki hata etmişsin .
Yok sadece hibe değil. Ama çalışacağım otel konaklama ve yemeği karşıladığı için tamamen elimde kalan bir para oluyor bu
O zamanlar gelmekten vazgeçmişti, ben de söylüyordum saf gibi :KK14:

Yok canım daha pro olmadım :KK70:
Rica ederim ben de teşekkür ederim soruma cevap verdiniz :KK200:
Her şey gönlünüzce olsun dönünce İspanya anılarınızı bana anlatırsınız artık :)
2 yılda bayaaa bir ilerlemişsinizdir ya, zaten çok akılda kalan bir dil :KK76:
Anlatmaz mıyım, zevkle :KK200:

Gerçekten hep öyle düşündüm ama vazgeçmiyor şaşkınım. İkidir salak gibi birlikte başvuralım diye dürtüyorum bir de ay :mapus:

senden heveslenmiş aslında kendi istediği bir şey değil.
ailesi muhtemel para konusunda uyardı ondan sordu sana..
kızı dürtmeyi bırak:KK48:

Yok sadece hibe değil. Ama çalışacağım otel konaklama ve yemeği karşıladığı için tamamen elimde kalan bir para oluyor bu
O zamanlar gelmekten vazgeçmişti, ben de söylüyordum saf gibi :KK14:
Arkadaşını tanırsın az çok öyle baskasının parasına vs tenezzül edecek biri mi ?

Bence gelmemesi icin dua edin
En nefret ettigim seydir yurtdisinda yapisik arkadas
Hibe konusu acilirsa da aileme vericem diyin , yoksa gider sizin para benden soylemesi

Bana pek anlatmıyor durumlarını. Ama bildiğim kadarıyla durumları çok da iyi değil
Zaten 1000 tl getirse orada 200 euro oluyor. Kendine göre harcama yaparsa yettirir de
O da bir otelde çalışsa ve konaklama yeri olsa yeter de 200 euro ile zor ya . Ailesinin de durumu yoksa ve kendi de gelmek istiyorsa sana zarf atmış olabilir .

Arkadaşını tanırsın az çok öyle baskasının parasına vs tenezzül edecek biri mi ?
Haksızlık etmek istemem öyle beleşçi biri değil asla. Dürüst, dobra bir kızdır. O muhtemelen ne kadar getirebileceğinden ve ne kadar harcayacağından emin olamadığı için öyle düşünüyor. Beni de zor zamanlar için düşünüyor olabilir ki zorda kalırsa tabi yardım ederim ama onun dışına çıkar mı emin olamıyorum

Bence gelmemesi icin dua edin
En nefret ettigim seydir yurtdisinda yapisik arkadas
Hibe konusu acilirsa da aileme vericem diyin , yoksa gider sizin para benden soylemesi
Bu konu aklıma takıldı takılalı gelmemesini ister oldum, utanıyorum :olamaz::olamaz:
Bugün başvuru yapacağız, ondan önce yoklayacağım sanırım

Haksızlık etmek istemem öyle beleşçi biri değil asla. Dürüst, dobra bir kızdır. O muhtemelen ne kadar getirebileceğinden ve ne kadar harcayacağından emin olamadığı için öyle düşünüyor. Beni de zor zamanlar için düşünüyor olabilir ki zorda kalırsa tabi yardım ederim ama onun dışına çıkar mı emin olamıyorum
Işte belli olmaz bazen de iyi niyetten faydalanmak isteyebiliyorlar . Benim bi arkadasım vardı öyle Üniversite'de iyi arkadaştık ben öyle gocunan biri de Değilim sac Masası istiyordu devamlı uzak oturuyorduk bir de alamayacak durumda değildi ama getiriyordum veriyordum bende sonra bu sefer bana Kontör at demeye başladı . Biraz yüz verme ile alakalı sanırım .

Başınız çok ağrır. Çünkü size güvenip geliyor. Kabul etmeyin. Parayı başka yere vereceğinizi bu yüzden sıkışırsam sende yeterli para var mı ona göre hareket etmek istiyorum işe falan girerim o zaman diyin. Acil borç gibi bir şey çıksın. Yoksa çok başınız ağrır.

Back