Herkese iyi günler dilerim
![KK52 :KK52: :KK52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
Benim minnak bir problemim var kafama takılan. Sizler ne dersiniz diye merak ettim.
Öncelikle ben son sınıf turizm lisans öğrencisiyim ve yazın İspanya'ya staj yapmaya gidiyorum.
Yani Erasmus kapsamında Erasmus'un faydalarından yararlanmak amacıyla dil sınavına girdim ve iyi bir puanla ilk sıradan hibe kazandım. Güzel bir hibe alacağım umarım.
Ama gideceğim oteller zaten konaklama + 3 öğün + maaş sağlayacağı için hibe bana çok ekstra olacak ve dilediğim gibi harcamak istiyorum açıkçası. Yeni bir telefon, bir fotoğraf makinesi, orada gezmek, buraya dönünce gezmek gibi hayallerim var bu parayla (malum euro 5 tela
![Olamaz :olamaz: :olamaz:](/images/smiley/olamaz.gif)
)
Olayın en başına gelirsem, bu fikri geçen sene benim aklıma arkadaşım soktu. Hatta dedi ki "ben gideceğim, sen de gelirsen çok iyi olur ama ben kesin gitmeyi düşünüyorum"
Bu arada kendisi henüz staj yapmadı bu benim 2. stajım.
İlk başta baya korktum hiç ailemden uzak kalmadığım için vs ama sonra fikir güzel geldi.
Fakat bir gün kendisine dedim ki "acaba anadili İngilizce olan bir yere mi gitsek"
Böylece oturduk ve başka başka ülkelere gönderen şirketlere baktık fakat bizlik bir şey yoktu
Bu sırada arkadaşım İspanya konusundan soğudu. Kendisi zaten inanılmaz derecede hırs sahibi olmayan, kafaya takmayan biri.
Bu süreçte ben kesin karar verdim, sınava falan girdim işte kazandım.
Bu arkadaşım tekrar bu fikre geri döndü (bizi gönderen şirketin toplantısından sonra) ve gelmek istediğini söyledi.
İyi dedim sen bilirsin. Kendisinin yabancı dili olmadığı için sınava girmeyi düşünmüyor yani kendi imkanlarıyla gelecek
Bana birkaç kez "ne kadar harcarız, çok fazla olur mu, yeter mi" gibi sorular sordu. Ben de "bilemiyorum gezeriz tabi ki ama oradaki fiyatlara bağlı" vs dedim. Şahsen bol bol gezmeyi yemeyi içmeyi planlıyorum.
Bir kez bana laf arasında "sıkışırsam senden alırım" gibi bir şey dedi. Ben de evet dedim tabi, olmaz diyemem o an ama bu konuyu hiç açmamıştım bir daha da hiç açmadım.
Şimdi düşünüyorum, ben kendi hakkımla kazandığım hibeden ona orada harcatmam gerekirse ne yaparım? Yani çok sıkışırsa yardım tabi ederim ama bana güvenip gelmesini de istemiyorum açıkçası. Zaten bana güvenmesine neden olacak bir şey de demedim. Sizce bu konu başımı ağrıtır mı?